Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένα χαλαρό και ψαγμένο seafood bar με θέα τη θάλασσα

Έναπανέμορφο περιβάλλον με fusion δημιουργίες ψαρικών και οστρακοειδών

Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιουνίου 2018

H επαναλειτουργία του λατρεμένου Seafood bar στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό είναι μία είδηση που μας χαροποίησε.  Ένας χώρος που επικεντρώνεται κυρίως στα a la minute και ενώπιον σου φτιαγμένα sushi και sashimi, αλλά ως επί το πλείστο, σε  μικρά, άκρως παρεϊστικα πιάτα που εξυμνούν γευστικά τους καρπούς της θάλασσας.

Αιτία για να κρατήσω κι εγώ ένα από τα τραπέζια της ευάερης βεράντας, με θέα τους κρεμαστούς κήπους του ξενοδοχείου, τον μοναδικό υδάτινο κόσμο που έχει δημιουργηθεί και φυσικά την καταγάλανη θάλασσα.

Ακούω τις προτροπές του μετρ Radu Argatu για γευστική περιπλάνηση στις καινούριες γαστροδημιουργίες του σεφ Σταύρου Κακοφεγγίτη και του executive chef του ξενοδοχείου, Πανίκκου Χατζηττοφή, λέγοντας τα πρώτα ‘’ναι’’ σε μια πανδαισία από εμπνευσμένα, άκρως ποιοτικά sushi.  

O σικελιανός Silenzio οίνος από Μοσχάτο Αλεξανδρείας (€54) αποδείχτηκε ο ιδανικός εταίρος για τo Crispy Tempura roll(€19) με γαρίδα και αβοκάντο, αλλά και για το Roasted Eel Roll (€19)  με χέλι και καβουρόψιχα. Εξαίρετα στο στόμα και τα ομόλογά τους Tuna Tempura roll (€19) και το πικάντικο Dynamite Prawn roll (€19) με tobiko και γαρίδα ατμού.

Συνέχεια με μια ποικιλία από μικρά ορεκτικά πιάτα, από τα οποία δεν μπορείς να πεις όχι στον ελαφρά σοταρισμένο κιτρινόπτερο τόνο, αγγιγμένο με ασιατικά αρώματα (€12), στο tartar σολομού με yuzu και αυγά σολομού (€12) και στην επιτομή της δροσιάς και των καλοκαιρινών αρωμάτων, σαλάτα με αστακό, εξωτικά φρούτα και αποπλανητικό vinaigrette βανίλιας  (€24). Εξωτικός και άκρως δροσιστικός κι ο γλυκοαλχημιστικός επίλογος, με τον βραβευμένο pastry chef Δημήτρη Χατζηγιάννη, να εκστασιάζει μάτια και ουρανίσκο με γεμιστό με crème brulee βανίλιας, πορτοκάλι κονφί (€7,50), μα και με το σερβιρισμένο σε ποτήρι, παγωτό κόκκινων φρούτων, κρέμα κασίς και μαριναρισμένα μούρα (€7,50).

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close