Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πήγαμε στη νέα άφιξη με ψάρια και θαλασσινά της Λάρνακας

Ένα νέο εντυπωσιακό μαγαζί στην περιοχή Μακένζι που κλέβει τις εντυπώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουλίου 2018

Το είχα βάλει στο στόχαστρό μου εδώ και καιρό. Η παράκληση του εξ Ελβετίας, λάτρη των ιχθύων, φιλοξενούμενού μου, να δοκιμάσει θαλασσινές γεύσεις, μας έφερε και τους δυο να μπαίνουμε με το δεξί στο εντυπωσιακό, new kid on the block τής περιοχής Μακένζι στη Λάρνακα, το Almar Seafood Bar.

Βγάζουμε ευθύς και οι δύο το ‘καπέλο’ στο αρχιτεκτονικό και interior design, team, επαινώντας τους ιδιαίτερα για την αρμονία των γήινων χρωμάτων, για την όμορφη παντοκρατορία της καστανόχρωμης ξυλείας, της walk in οινοκάβας και του πολυχρωματικού παζλ του εμβληματικού bar. Χάρμα οφθαλμών και η περιοχή με τις ανοικτές βιτρίνες με πάγο, όπου αναπαύονταν επιμελώς ατημέλητα, τα θαλασσινά εδώδιμα ‘εκθέματα’, πλαισιωμένα από καρτελίτσες στις οποίες αναγράφεται το όνομα και η τιμή κιλού τού κάθε ψαριού ξεχωριστά.

Ένας σταθμός που συνέτεινε στην ενεργοποίηση των σιελογόνων μας αδένων, ωθώντας και τους δυο μας να περιπλανηθούμε γοργά στον περιεκτικό κατάλογο εδεσμάτων του εστιατορίου. Μια πραγματικά πολυσυλλεκτική, θαλασσινή έκδοση, που ικανοποιεί τόσο τους ψαρογκουρμέ και με ψαγμένους ουρανίσκους, θαμώνες, όσο και τους παραδοσιακούς, που ποντάρουν στη φρέσκια ψαριά της ημέρας. Κάπου εκεί στη μέση του δημιουργικού και του κλασικού κινηθήκαμε γαστρονομικά αυτό το γλυκό βραδάκι μιας Τετάρτης, με το Μοσχοφίλερο στα κρασοπότηρά μας να λέει άφθονα ‘ναι’ στο ζυμωτό, μακρόστενο ψωμάκι -δώρημα του σεφ- και στην πανέμορφη σε παρουσίαση, Traditional Salad, δομημένη με φρέσκα κηπευτικά, τριμμένη φέτα και julienne τραγανή πίτα.

Το ψωμάκι μας φυσικά δεν άργησε να βυθιστεί στο μαύρο, φτιαγμένο από σκουρόχρωμο σουσάμι, ταχίνι, αλλά και στη νοτισμένη από πιπεριά Φλωρίνης, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα. Χαζεύουμε για λίγο το υπερθέαμα των έτοιμων για προσγείωση στο παρακείμενο αεροδρόμιο Γλαύκος Κληρίδης, αεροπλάνων, μα ανασηκώνουμε εκ νέου τα πιρούνια για να γευτούμε τον μικρότερο που έχω προσωπικά δοκιμάσει, γόνο καλαμαριού, αγγιγμένο με κιτρινόχρωμη μαγιονέζα, αρωματισμένη με τσίλι και σαφράν.

Συνέχεια με το επίσης εντυπωσιακό σε εικόνα, ταρτάρ τόνου, που σχηματοποιήθηκε σε κυλινδρικό κουπάτ, μαζί με μους από αβοκάντο και τζίντζερ, με τον σεφ να επιλέγει να το διανθίσει αρωματικά με ένα αρκετά ‘δυνατό’ σε γεύση λεμονιού και χαμομηλιού, ζελέ. Το ορθά ψημένο χταπόδι σχάρας με φάβα, έφτασε σε εμάς πασπαλισμένο με ρίγανη και σκόνη ελαιολάδου, με τα δύο ‘ιδιαίτερα’ κριτσανιστά μπαρμπουνάκια στο τηγάνι, να κλείνουν το κυρίως γαστρονομικό μέρος. Η σπιτική καρυδόπιτα με παγωτό μαστίχα αποδείχθηκε μια εξαίρετη επιδόρπια επιλογή, κάτι το οποίο θα επιλέξω και κατά την επόμενή μου επίσκεψη.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close