Cine News , Κινηματογράφος

Με μία συγκλονιστική ταινία ανοίγει φέτος το Κωνστάντια

Η σπουδαίαταινία του Σάμουελ Μαόζ, "Foxtrot" ανοίγει τον φετινό κύκλο προβολών του θερινού κινηματογράφου Κωνστάντια

Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιουλίου 2018

Την Πέμπτη 12 Ιουλίου ο Θερινός Κινηματογράφος Κωνστάντια στη Λευκωσία ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για τον φετινό Μαραθώνιος Θερινών Προβολών στην πρωτεύουσα. Με ρετρό και ρομαντική διάθεση θα βρεθούμε και πάλι στα καθίσματα του μοναδικού θερινού σινεμά της πόλης για να βιώσουμε και πάλι αυτή την ξεχωριστή εμπειρία κάτω από τον έναστρο ουρανό της Λευκωσία.

Η αρχή του φετινού Μαραθωνίου Θερινών Προβολών γίνεται με τον καλύτερο τρόπο με την προβολή μίας εξαιρετικής ταινίας την οποία παρακολουθήσαμε τον περασμένο Απρίλιο στο πλαίσιο του κινηματογραφικού φεστιβάλ Cyprus Film Days.

Η νέα ταινία του Ισραηλινού σκηνοθέτη Σάμουελ Μαόζ, "Foxtrot" έρχεται μετά τον εξαιρετικό "Λίβανο" (2009), που είχε αποσπάσει τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ της Βενετίας. Ο Ισραηλινός σκηνοθέτης επανήλθε με μια γλυκόπικρη ταινία για τα παιχνίδια της μοίρας στις ζωές μας.

Ένα πρωί τρεις στρατιώτες χτυπούν την πόρτα του Μίκαελ και της Ντάφνα για να τους ανακοινώσουν πως ο γιος τους έπεσε εν ώρα καθήκοντος. Εκείνη λιποθυμάει κι εκείνος βυθίζεται σε ένα βουβό πένθος. Το ανεξέλεγκτο των πράξεών μας, τα παιχνίδια της μοίρας, η ενοχή, η αμαρτία και η νέμεσις σε μια μοντέρνα εκδοχή αρχαίας τραγωδίας, με φόντο την παράλογη βία της ισραηλινο-αραβικής διαμάχης. Η ταινία απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Βενετίας και ήταν υποψήφιο για ξενόγλωσσο Όσκαρ.

Η ταινία θα προβληθεί την Πέμπτη 11 Ιουλίου και την Πέμπτη 9 Αυγούστου στον Θερινό Κινηματογράφο Κωνστάντια στη Λευκωσία στις 21.00.

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close