Cyprus Eating Awards , Τα highlights

Αυτές είναι οι 9 καλύτερες ταβέρνες της Κύπρου

Οι κορυφαίες κυπριακές ταβέρνες για τη σεζόν 2017-2018φιγουράρουν στην κατηγορία Καλύτερη Ταβέρνα σταEating Awards 2018

Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιουλίου 2018

Η πιο δημοφιλής κατηγορία του θεσμού των Check In Eating Awards είναι αυτή της Καλύτερης Ταβέρνας που συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον των αναγνωστών μας.

Φέτος, 9 παραδοσιακές ταβέρνες με πολλές διαφορές και ομοιότητες μεταξύ τους φιγουράρουν επάξια στην κατηγορία αυτή.

Ποια θα είναι άραγε φέτος η ταβέρνα της χρονιάς;

Ψήφισε εδώ

1. Βλάχος Ορόκλινη, επ. Λάρνακας
Ο ατελείωτος μεζές του μαγαζιού, η ζεστασιά του ολοκαίνουργιου εστιατορίου, αλλά και η συνεχής παρουσία στο χώρο όλης της οικογένειας, που θα φροντίσει σε κάθε σου επίσκεψη να νιώθεις σαν να τρως στο δικό τους σπίτι, έχουν κάνει την ταβέρνα ξακουστή κι αγαπημένη. Τα 25 και πλέον χρόνια εμπειρίας στο χώρο της εστίασης λένε πολλά! Η απίστευτα μεγάλη ποικιλία μεζέδων, τα εποχιακά μεζεκλίκια και πιάτα ημέρας, αλλά κυρίως οι ιδιαίτερα λογικές τιμές της ταβέρνας, μαζί με την ατμόσφαιρα του χώρου που είναι τόσο φιλική και τόσο φιλόξενη, και με τους ιδιοκτήτες να δίνουν την ψυχή τους κυριολεκτικά, σε κάνουν να νιώθεις υπέροχα! Κλείσε τραπεζάκι στους όμορφα διακοσμημένους, εσωτερικούς της χώρους -που διαθέτουν στοιχεία παραδοσιακά, θυμίζοντας ταβέρνα ενός χωριού-, είτε στους εξωτερικούς της χώρους, με οροφές που μετακινούνται για να απολαύσεις το δείπνο σου κάτω από τον έναστρο ουρανό.
(24644244) Καντάρας 10, δρόμος Λάρνακας-Δεκέλειας. Δ-Κ 18.00-24.00. Ανοιχτοί και Κυριακές μεσημέρια.

 

2. Charcoal Grill Λεμεσός
Ένας απλός χώρος, με όλα τα είδη σχάρας στη Λεμεσό. Εδώ θα φας πετυχημένους μεζέδες στα κάρβουνα από την τοπική κουζίνα, καλοψημένη γουρουνιά, μεγάλες μερίδες. Τα κρέατα είναι πάντα φρέσκα από το δικό τους κρεοπωλείο, κάθε μέρα διαφορετικό πιάτο με όσπρια. Καλή, φιλική εξυπηρέτηση, ικανοποιητική κάβα κρασιών.
(25589397) Τζον Κένεντι, Εναέριος, Λεμεσός. Δ-Κ 12.00-14.00, 19.00-23.30.

 

3. Δημιουργική Ταβέρνα Το ΠατρικόνΤερσεφάνου, επ. Λάρνακας
Μία ανακάλυψη του Check In για την οποία είμαστε πολύ περήφανοι. Ένα παραδοσιακό ταβερνάκι στο χωριό Τερσεφάνου της επαρχίας Λάρνακας κέρδισε επάξια και φέτος μία θέση ανάμεσα στις καλύτερες ταβέρνες της σεζόν. Η Δημιουργική Ταβέρνα Το Πατρικόν ήταν η περσινή νικήτρια αυτή της κατηγορίας και φιγουράρει και φέτος ανάμεσα στα φαβορί. Η κίνηση τριών αδελφιών, του σεφ Κυριακού, του Σταύρου και της Ευανθίας, να μετατρέψουν ένα μέρος του πατρικού τους σπιτιού σε ταβέρνα, φάνηκε να είναι μια σπουδαία κίνησ. Πιο σπουδαία και άξια επαίνου και η δημιουργική πνοή που έχει δοθεί σε κάθε ένα μεζεδάκι του ιδανικού και για vegs & vegans, μεζέ, με τη μεγάλη έμφαση να δίνεται στα κυπριακά παραδοσιακά προϊόντα, στα εποχιακά δώρα της φύσης, αλλά και στη φρεσκάδα των πρώτων υλών.
(24424831) Αρχ. Μακαρίου Γ΄, Τερσεφάνου, Λάρνακα. Πεμ-Σαβ 19.00-23.00 & Κυρ 13.00-15.30 & 19.30-23.00.

 

4. Μουσικός Σωτήρα, ελ. επ. Αμμοχώστου
Είναι τόσο γραφική και τόσο ατμοσφαιρική αυτή η ταβέρνα που θα σε ενθουσιάσει κι εσένα και όλους σου τους φίλους. Η αυλή του είναι πανέμορφη! Μία εσωτερική αυλή παλιού παραδοσιακού σπιτιού με καμάρες κάτω από κληματαριές και passion fruits. Απόλαυσε το κλασικό χαλουμάκι σερβιρισμένο ζεστό, δοκίμασε γεύσεις όπως κλέφτικο, σαλιγκάρια, κουνέλι στιφάδο και φυσικά το κολοκάσι της περιοχής που τα σπάει! Μια ταβέρνα για όλες τις εποχές και για όλα τα γούστα.
(23828833) Κυριάκου Μάτση 6, Σωτήρα, επαρχία ελ. Αμμοχώστου. Δ-Σ 18.00-23.00 (Ιουν-Σεπ, Δ-Κ 18.00-23.00).

 

5. Ταβέρνα Αλευρόμυλος Ασγάτα, επ. Λεμεσού
Η ταβέρνα Αλευρόμυλος στο χωριό Ασγάτα της επαρχίας Λεμεσού άνοιξε πριν από περίπου ένα χρόνο. Πρόκειται για ένα μικρό γαστρονομικό θησαυρό αφού ο μερακλής ιδιοκτήτης του αγαπά την κυπριακή παράδοση και κουζίνα και φτιάχνει ο ίδιος τα κρασάτα λουκάνικα του μεζέ, το δικό του ελαιόλαδο, λιαστές ντομάτες αλλά και κυπριακό ψωμί. Η ταβέρνα σερβίρει πλούσιο μεζέ με πολλά προϊόντα εποχή όπως μανιτάρια και αγρέλια με 15 ευρώ. Παράλληλα θα βρεις και α λα καρτ πιάτα με κρατικά και θαλασσινά αλλά και γεύσεις από τη Βενεζουέλα. Η σύζυγος του ιδιοκτήτη κατάγεται από τη Βενεζουέλα και τα σαββατοκύριακα κατόπιν κράτηση σερβίρει πρόγευμα από τη μακρινή αυτή χώρα. Η ταβέρνα κάθε Παρασκευή παίζει μουσική από τριμελές σχήμα με κιθάρα, μπουζούκι και μπαγλαμά.
(25109610, 99375623) Γεώργιου Κατσαρή 15, Ασγάτα, Λεμεσός. Τρ-Παρ 19.00-23.00 & Σ-Κ 12.00-23.00.

 

6. Ταβερνάκι «Το Σπήλαιο» Δευτερά, επ. Λευκωσίας
Ένα ακόμη αγαπημένο ταβερνάκι στα πέριξ της Λευκωσίας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον τόπο που βρίσκεται, το χωριό Δευτερά. Το Σπήλαιο βραβεύτηκε το 2015 ως η καλύτερη ταβέρνα ενώ πέρσι βρέθηκε ξανά ανάμεσα στις υποψηφιότητες. Για ακόμη μια χρονιά το ταβερνάκι της Δευτεράς με τα υπέροχα πιάτα, το νόστιμο αρνίσιο κλέφτικο το οποίο θα απολαύσεις συνοδευμένο από υπέροχες πατάτες και πλιγούρι, μακαρόνια του φούρνου, ενώ στην κατσαρόλα θα μπουν τα μαγειρευτά, από τα οποία θα λατρέψεις τους ανθούς κολοκυθιάς με χαλούμι στην καρδιά τους. Προτιμάς μεζέ; Τότε ξεκίνα με την τροφαντή σαλατούλα με κόλιανδρο και ρόκα, κεσεδάκι με χωριάτικα μακαρόνια, χαλούμι στα κάρβουνα και μπέικον σχάρας, λουκάνικο και χοιρινά παϊδάκια, μανιτάρια σχάρας, τρυφερό κοτόπουλο και χοιρινό σουβλάκι, μα και σαλιγκάρια, βοδινό συκώτι και σούπερ νόστιμες σεφταλιές. Όλα αυτά θα τα απολαύσεις στην δροσερή αυλή του ή στον εσωτερικό του χώρο.
(22622024) Αναστάση Λεβέντη 2, Κάτω Δευτερά, επ. Λευκωσίας. Δ-Παρ 17.00-23.00 (κουζίνα), Σ-Κ 11.00-16.00 & 17.00-23.00.

 

7. Το Κυπριακόν Λεμεσός
Το Κυπριακόν είναι μία μοντέρνα, κυπριακή ταβέρνα που παντρεύει την ιστορία της κυπριακής κουζίνας με νέες δημιουργικές προτάσεις. Παραδοσιακές, ξεχασμένες συνταγές επανέρχονται σήμερα μέσα από μία σύγχρονη οπτική σε ένα μοντέρνο χώρο με πινελιές από την Κύπρο μίας άλλης εποχής. Ένα ακόμη all day στέκι στο Παλιό Λιμάνι με θέα τη θάλασσα, υπέροχα πιάτα κυπριακής αυθεντικής γαστρονομίας δοσμένης με μία μοντέρνα αισθητική στο σήμερα. Δοκίμασε τα πεντανόστιμα κουπέπια, τον πλούσιο μεζέ του Μουχτάρη με τα 22 πιάτα και το αγαπημένο μας γλυκό που είναι κρέμα αναρής με παστελλάκι.
(25101555) Παλιό Λιμάνι Λεμεσού. Δ-Κ 09.00-00.00.

 

8. Ttappis Tavern Παραλίμνι, ελ. επ. Αμμοχώστου
Κάνε κράτηση σε ένα από τα όμορφα τραπεζάκια της σχεδόν τριών δεκαετιών οικογενειακής ταβερνούλας του Παραλιμνίου και δοκίμασε τις 6+1 λουκούλλειες και για όλα τα γούστα επιλογές σε μεζέ, από τις οποίες σίγουρα -έστω και μια φορά- πρέπει να επιλέξεις τον κλασικό, ατελείωτο κρεατομεζέ. Κάνε αρχή με το σπιτικό καρβελάκι ψωμί, πλάι σε αλοιφές, σαλατούλα με ζαρζαβατικά προερχόμενα από το περιβολάκι της οικογένειας και homemade λουκάνικο με υπέροχο χαλούμι στη σχάρα. Ακόμα αρνίσιο και βοδινό συκωτάκι, κουνέλι με πατάτες και σεφταλιές, σουβλάκια, καθώς και φιλέτο κοτόπουλο περιμένουν να φτάσουν στο πιάτο σου!
(23821909) Σταδίου 92, Παραλίμνι. Δ-Κ 17.30-24.00.

 

9. Ψητοπωλείο - Ταβερνάκι του Μελή Παρεκκλησιά, επ. Λεμεσού
Μια γραφική, παραδοσιακή ταβέρνα με τα όλα της και μια σπουδαία ανακάλυψη γεύσης αποτελεί το Ταβερνάκι του Μελή στην Παρεκκλησιά. Ξεκίνησε το 2005 και έκτοτε έγινε ο αγαπημένος προορισμός εκείνων, που θέλουν να απολαμβάνουν αυθεντική, παραδοσιακή κουζίνα και φιλοξενία. Οι άνθρωποι της ταβέρνας φροντίζουν να σου ετοιμάσουν ό,τι καλύτερο προσφέρει η ντόπια αγορά και σερβίρουν εποχιακά πιάτα και παραδοσιακές νοστιμιές, όλα φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι. Το περιβάλλον είναι ζεστό, το προσωπικό και ο ιδιοκτήτης είναι πολύ εξυπηρετικοί και φιλικοί. Το ταβερνάκι είναι φημισμένο για το άριστης ποιότητας κρέας, που σου ψήνει με αριστοτεχνικό τρόπο, όπως το εξαιρετικό του σουβλάκι, οι νόστιμες σπιτικές σεφταλιές και το αρνίσιο κότσι στον φούρνο, που γίνεται ανάρπαστο στους πελάτες, όπως επίσης και οι πούλες που φτιάχνονται με έναν ξεχωριστό τρόπο, με ντομάτα και αβγά. Στου Μελή, πάντοτε θα βρεις και εποχιακά χόρτα, άγρια χόρτα και άγρια μανιτάρια, για να συνοδεύσουν την κρεατοκατάνυξή σου.
(25635253) Χριστόφορου Παπαγιάννη 1, Παρεκκλησιά, Λεμεσός.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close