Cine News , Κινηματογράφος

Ταινίες κάτω από τ' αστέρια στα θερινά σινεμά της Κύπρου

Πού θα δούμε φέτος υπαίθριες προβολές ταινιών σε όλη την Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουλίου 2018

Έρχονται το καλοκαίρι και φεύγουν λίγο πριν μπει το φθινόπωρο. Τα θερινά σινεμά απλώνουν "λευκό σεντόνι" σε πλατείες και αυλές και μας ταξιδεύουν στον κόσμο της 7ης τέχνης, προβάλλοντας ταινίες υπό των φως των αστεριών!

Εξάλλου, πώς μπορείς να νιώσεις καλοκαίρι χωρίς να περάσεις μία βραδιά σε ένα θερινό σινεμά, κάτω από τον έναστρο ουρανό του νησιού μας;

Πάρε γρανίτα ή ποπ-κορν κι ακολούθησέ μας!

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Θερινός Κινηματογράφος Κωνστάντια
Για ακόμη μία χρονιά το μοναδικό θερινό σινεμά της πρωτεύουσας ανοίγει τις πόρτες τους για προβολές ταινιών κάτω από τον έναστρο ουρανό της πρωτεύουσας. Ο Μαραθώνιος Θερινών Προβολών, είκοσι χρόνια μετά την έναρξή του συνεχίζει να αποτελεί μία από τις αγαπημένες μας συνήθειες τα καλοκαίρια στη Λευκωσία. Κάτω από τα αστέρια και το φεγγάρι του καλοκαιρινού ουρανού φέτος θα δούμε ταινίες από όλες τις γωνιές της γης, με ταινίες που πρόσφατα διακρίθηκαν με μεγάλα βραβεία, όπως η βραβευμένη με Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας «Μια Φανταστική Γυναίκα» / Una Mujer Fantastica (Χιλή), η προτεινόμενη για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, «Ο Λύκος της Eρήμου»/ Theeb (Ιορδανία, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, Jordan, United Arabic Emirates), η προτεινόμενη για Όσκαρ ταινία «Καταπληκτικές Γυναίκες» / 20th Century Women (ΗΠΑ), αλλά και πολλές άλλες. Η κυπριακή ταινία είναι και φέτος παρούσα με την ταινία «Το Aγόρι στη Γέφυρα» / Boy on the Bridge σε σκηνοθεσία Πέτρου Χαραλάμπους και σενάριο Σταύρου Πάμπαλλη και Eve Makis, με πολλές διακρίσεις καθώς επίσης και η ελληνικής παραγωγής ταινία, «1968 (AEK)» σε σκηνοθεσία και σενάριο Τάσσου Μπουλμέτη.
11 Ιουλίου - 09 Σεπτεμβρίου, κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 21.00 (εξαιρείται η 15η Αυγούστου).
Είσοδος 5 ευρώ.

Πρόγραμμα ΕΔΩ

3o Φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni 18
Όπως συνέβη τα προηγούμενα δύο χρόνια, έτσι και φέτος, η μεγαλύτερη αυλή της Λευκωσίας, η αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, ανοίγει την πύλη της και υποδέχεται κάθε Πέμπτη μέχρι και τον Σεπτέμβριο, όσους επιθυμούν να απολαύσουν κινηματογραφικές ιστορίες, μουσικές διαδρομές, μουσικοχορευτικές παραστάσεις και δυνατά συναισθήματα. Οι θερινές προβολές στην αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου συνεχίζονται και φέτος με ενδιαφέρουσες κινηματογραφικές ταινίες που προβάλλονται με δωρεάν είσοδο στις 21.00.
Προβάλλονται φέτος: Πέμπτη, 26 Ιουλίου "Coco" (2017), Πέμπτη, 2 Αυγούστου Florence Foster Jenkins (2016), Πέμπτη, 23 Αυγούστου Beauty and the Beast (2017), Πέμπτη, 30 Αυγούστου Tomorrowland (2015).

Βιβλιοπωλείον-Καφεαναγνωστήριον "Το Έρμα"
Ένας ιδιαίτερος χώρος στη Λευκωσία μεταμορφώνεται ανά διαστήματα σε θερινό σινεμά με την προβολή επιλεγμένων ταινιών. Αυτή τη Δευτέρα, 16 Ιουλίου το Βιβλιοπωλείον-Καφεαναγνωστήριον "Το Έρμα" προβάλλει τη γαλλική ταινία "Η Οικογένεια Μπελιέ", του Ερίκ Λαρτιγκό. Σε μια τετραμελή οικογένεια κωφών η νεαρή Πολά είναι η μόνη που μπορεί να ακούσει και να μιλήσει. Κι ενώ προσπαθεί να διεκπεραιώσει τις καθημερινές υποχρεώσεις της στο σχολείο και τις αγροτικές δουλειές στη φάρμα, ο πατέρας της αποφασίζει να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος και ο καθηγητής μουσικής τής προτείνει να συμμετάσχει σε ένα διαγωνισμό τραγουδιού που θα την οδηγήσει σε σπουδές στο Παρίσι.
Δευτέρα, 16 Ιουλίου, Βιβλιοπωλείον-Καφεαναγνωστήριον "Το Έρμα", Έκτορος 42, πλησίον πύλης Αμμοχώστου, παλιά Λευκωσία, 19.45. Είσοδος ελεύθερη. 

ΛΕΜΕΣΟΣ

Σινεμά κάτω απ' τα άστρα στο Ριάλτο
Tο Θέατρο Ριάλτο μεταμορφώνεται σε θερινό για ακόμη μία φορά και δροσίζει τα καλοκαιρινά βράδια με υπαίθριες προβολές ταινιών, όπως έκανε για δεκαετίες το ιστορικό σινεμά της Λεμεσού, λειτουργώντας και ως θερινός κινηματογράφος. Το Θέατρο Ριάλτο στήνει λοιπόν ξανά πανί στην πίσω πλευρά του κτιρίου, και καλεί τους κατοίκους της πόλης να απολαύσουν ταινίες κάτω από τα αστέρια. Το Ιούλιο θα παρακολουθήσουμε τις ταινίες: 'Τα Παράπονα στο Δήμαρχο' την Κυριακή 22 Ιουλίου, 'Ο Θάνατος του Στάλιν' την Τρίτη 24 Ιουλίου και την ταινία 'Βρε καλώς τους' την Τετάρτη 25 Ιουλίου.
Χώρος Στάθμευσης ΣΕΚ (πίσω από Ριάλτο).
Ώρα Έναρξης: 21.00. Πληροφορίες / Κρατήσεις: 7777 77 45.
Εισιτήρια: €7/e-Ticket: www.rialto.com.cy.

ΛΑΡΝΑΚΑ

Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας
Με κυπριακές και ξένες βραβευμένες ταινίες ο Θερινός Κινηματογράφος της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρνακας-Αμμοχώστου θα μας κρατήσει συντροφιά και αυτό το καλοκαίρι με προβολές ταινιών κάτω από τ' αστέρια. Κάθε Δευτέρα στις 20.30 μέχρι και τις 27 Αυγούστου ο κήπος του Μουσείου Πιερίδη μετατρέπεται σε θερινό σινεμά. Είσοδος €5 και €3. Πρόγραμμα εδώ

Υπαίθριο σινεμά Καλλιθέα Αραδίππου
Το κινηματοθέατρο Καλλιθέα φέτος γιορτάζει 60 χρόνια ζωής και με αφορμή τα γενέθλιά του έστησε ένα λυόμενο υπαίθριο σινεμά για να γιορτάσει το γεγονός με καλοκαιρινές προβολές ταινιών τον Ιούλιο. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στη σελίδα του Κινηματοθέατρου Καλλιθέα στο Facebook.

ΠΑΦΟΣ

Animafest Cyprus 2018
Το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ του Σινεμά Animation στην Ύπαιθρο - "Όψεις του Κόσμου" ξαναζωντανεύει φέτος από τις 19 - 21 Ιουλίου 2018, στο χωριό Σαλαμιού στην Πάφο. Το Animafest Κύπρου ετοιμάζει ξανά τις βαλίτσες του για να ταξιδέψει στα πιο όμορφα τοπία της κυπριακής υπαίθρου. Φέτος, ακολουθούμε τους δρόμους του κρασιού, περνάμε από τα χωριά της επαρχίας Λεμεσού, χαιρετάμε τη θάλασσα από ψηλά και καταλήγουμε στην κοινότητα της Σαλαμιού στην Πάφο. Ένας κρυμμένος θησαυρός, ανάμεσα σε καρυδιές, ροδιές και αμπέλια, ανοίγεται για ένα τριήμερο στους φίλους του σινεμά animation. Ο θερινός κινηματογράφος του χωριού ξαναζωντανεύει και κάθε δρομάκι κρύβει μια γιορτή. Εδώ θα απολαύσουμε θερινές προβολές στην ύπαιθρο κάτω από τα αστέρια με animation ταινίες από όλο τον κόσμο.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα μας www.animafest.com.cy και στο Facebook/Animafest Cyprus.

ΠΡΩΤΑΡΑΣ

6o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πρωταρά
Με διοργανωτή και πρωτεργάτη το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Παραλιμνίου, θα βλέπουμε και φέτος ταινίες κάτω από τα αστέρια. Οι προβολές θα πραγματοποιούνται στην πλατεία Λευκόλλα του Πρωταρά από τις 18 Ιουλίου μέχρι και τις 5 Αυγούστου.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close