Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

20 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το σαββατοκύριακο

Όλα όσα θα μας κάνουν να περάσουμε ακόμα πιο όμορφα και καλοκαιρινά το πρώτο weekend του Ιούλη

Δημοσιεύτηκε στις 06 Ιουλίου 2018

Σε βρίσκω σε καλοκαιρινή διάθεση με την θερμοκρασία κιόλας να σκαρφαλώνει στους 40 βαθμούς! Το σαββατοκύριακο θα σε βρω σε κάποιο beach bar του νησιού, να χαλαρώνεις πλάι στο κύμα, να απολαμβάνει τον παγωμένο καφέ και το μοχίτο σου. Από τον Πρωταρά μέχρι και την Πάφο και από τη Λευκωσία μέχρι και την Λάρνακα κάτι θα βρεις για να χυχαγωγηθείς και υπάρχουν αρκετές επιλογές από μουσικές, συναυλίες, θέατρα και ό,τι άλλο αγάπας.

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Νίκος Οικονομόπουλος
O αγαπημένος μας Nίκος Οικονομόπουλος τραγουδάει στο Colosseo στη Λεμεσό σε δυο καλοκαιρινές εμφανίσεις με όλες τις επιτυχίες του και τα αγαπημένα μας τραγούδια του.
Παρασκευή 6 - Σάββατο 7 Ιουλίου, Colosseo, Λεμεσός, 23.30.
Πληρ. 99994040

Νίκος Μακρόπουλος
Ο Νίκος Μακρόπουλος έρχεται για μια μοναδική καλοκαιρινή εμφάνιση στο Summer Club Paphos και ανεβάζει το κέφι με τις μεγάλες του επιτυχίες.
Παρασκευή 6 Ιουλίου, Summer Club, Παραλία Γεροσκήπου, Πάφος, 23.30. Πληρ. 99337975.

Steppin' Out Jazz Trio στο Τεχνόπολις 20
Το τζαζ συγκρότημα «Steppin Out» παρουσιάζει στον κήπο του Τεχνόπολις 20 ένα αφιέρωμα στις καλύτερες τζαζ φωνές του 20 ου αιώνα όπως η Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Sarah Vaughan, Carmen McRae και όχι μόνο. Την τζαζ τραγουδίστρια Alice Ayvazian θα συνοδεύσουν στην σκηνή, ο Κωνσταντίνος Εφραιμίδης στο κλαρίνο και ο Δημήτρης Μίαρης στο πιάνο.
Παρασκευή 6 Ιουλίου, Τεχνόπολις, Πάφος, 20.30. Πληρ. 70002420.

31ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών ΕΔΟΝ
Το 31ο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ πραγματοποείται, στην τάφρο της Πύλης Αμμοχώστου στη Λευκωσία κάτω από το σύνθημα «Δε γονατίζει ο ανυπόταχτος λαός που πολεμά… για τη ζωή και τη λευτεριά» σε στίχους του ποιητή Τεύκρου Ανθία. 6 Ιουλίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα, με αφορμή τα 10 χρόνια από το θάνατο του. Στη σκηνή συναντιούνται οι Κότσιρας Γιάννης, Μπάσης Δημήτρης, Νέγκα Γιώτα και Πασχαλίδης Μίλτος σε ενορχήστρωση Γιάννη Παπαζαχαριάκη. Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Κ. Παράσχου - Φ. Τομπάζου and friends.
Παρασκευή 6 Ιουλίου, Τάφρος Πύλης Αμμοχώστου, Λευκωσία, 20.00.

 

Living Color Music & Arts Festival 2018
Η Αγία Νάπα γράφει φέτος το δεύτερο κεφάλαιο του Living Color Music & Arts Festival, το οποίο πραγματοποιείται στο Σύγχρονο Αθλητικό Κέντρο της Αγίας Νάπας, σε μια μέρα γεμάτη τέχνη, μουσική και υπερθέαμα, με εκρηκτικές εμφανίσεις πολλών γνωστών καλλιτεχνών. Το Living Color Music & Arts Festival φέτος ετοιμάζεται λοιπόν να προσφέρει μια μεγάλη εμπειρία αισθήσεων και μουσικής σε ένα 9ωρο πρόγραμμα με ήχους από electro, electrobounce,hiphop, RnB και liveσκηνές με ένα θεαματικό finale.
Σάββατο 7 Ιουλίου, Σύγχρονο Αθλητικό Κέντρο Αγίας Νάπας, 17.00. Eισιτήρια: €20 - €50 / www.livingcolorfestival.com.

Γυμνά Καλώδια
Τα Γυμνά Καλώδια στο Ravens Music Hall συνεχίζουν τα γεμάτα ενέργεια και συναισθήματα live, στη Λεμεσός. Σκοπός τους, να ταξιδέψουν το κοινό με στίχους και μουσικές σε μέρη της ψυχής που γίνονται καταφύγιο. Την βραδιά θα ανοίξουν τα Αντίθετα Πρόσημα, μία καινούργια μπάντα που θα αγαπήσεις.
Σάββατο 7 Ιουλίου, Ravens, Λεμεσός 22.30. Πληρ. 99614100.

Θέμης Αδαμαντίδης
O αγαπημένος Έλληνα τραγουδιστής Θέμης Αδαμαντίδης έρχεται στην Κύπρο για μια και μοναδική βραδιά στο Dolce Summer club στη Λευκωσία.
Κυριακή 8 Ιουλίου, Dolce Club, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 25314900.

Χρήστος Δάντης
Ο Χρήστος Δάντης έρχεται στο Βuono Cafe Lounge Bar στη Λευκωσία για ένα μοναδικό καλοκαιρινό party.
Κυριακή 8 Ιουλίου Makenzy Live, Παραλία Μακένζι, Λάρνακα, 21.00. Πληρ. 22754445.

Η Νάνα Μούσχουρη στο Προεδρικό
Η διεθνής Ελληνίδα τραγουδίστρια Νάνα Μούσχουρη τραγουδά για το «HOPE FOR CHILDREN» στο Προεδρικό Μέγαρο δίνοντας μία μοναδική συναυλία, στο πλαίσιo της παγκόσμιας περιοδείας της σε Ευρώπη, Αμερική και Καναδά.
Κυριακή 8 Ιουλίου, Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία, 21.00.
Εισιτήρια: €70. Πληρ. 22867400 / www.soldoutticketbox.com


ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ

Γιος της Αμαζόνας στη Λεβέντειο
Το έργο «Γιος της Αμαζόνας» του Ανδρέα Αραούζου, βασισμένο στον «Ιππόλυτο» του Ευριπίδη παρουσιάζεται στη Λεβέντειο Πινακοθήκη στη Λευκωσία. Στο ψηλότερο σημείο της Λευκωσίας και με θέα τον Πενταδάκτυλο θα παρακολουθήσουμε τέσσερεις ηθοποιούς και έναν κιθαρίστα να μας παρουσιάζουν τον μύθο του Ιππόλυτου του Ευριπίδη, με μια σημερινή θεατρική συμπεριφορά και μια σύγχρονη επικοινωνιακή εικόνα.
Παρασκευή 6 Ιουλίου, Λεβέντειος Πινακοθήκη, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 70001140.

 

Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο στο Αμφιθέατρο Τάλας
Η θεατρική ομάδα του Λώρη Λοϊζίδη παρουσιάζει μια από τις καλύτερες κωμωδίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου με τίτλο «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο».
Παρασκευή, 6 Ιουλίου, Αμφιθέατρο Τάλας, Πάρκο Κωνσταντίνου Λεβέντη, Πάφος, 21.00. Πληρ. 70001910.

 

Παράξενο Ζευγάρι στο Δημοτικό Κηποθέατρο
Του Νηλ Σάιμον με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Ζουγανέλη και Βλαδίμηρο Κυριακίδη. Το αστείο, τρυφερό και συγκινητικό έργο του Σάιμον «Παράξενο Ζευγάρι» ανεβαίνει αυτό το Καλοκαίρι στην Κύπρο για 4 μοναδικές παραστάσεις σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη. Στο υπέροχο αυτό έργο, το τόσο κωμικό και ανατρεπτικό, πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης. Μαζί τους, μια δυνατή ομάδα από καλούς ηθοποιούς: Βάσω Γουλιελμάκη, Πάνος Σταθακόπουλος, Γιώργος Χατζής, Ντίνος Σπυρόπουλος, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Ερμόλαος Ματθαίου.
Σάββατο 7 Ιουλίου, Δημοτικό Κηποθέατρο, Λεμεσός, 21.00 / Κυριακή 8- Δευτέρα 9 Ιουλίου, Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ, Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, Λευκωσία, 21.00. Προπώληση Tickethour.com.cy, 77777040.

Ο Γιαννής τζιαι ο Δεσπότης στο Σατιρικό
Ο Γιαννής τζιαι ο Δεσπότης» του Μιχάλη Τερλικκά είναι η νέα παραγωγή του Σατιρικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου. Δεκαετία του 30. Σε ένα ορεινό χωριό της Κύπρου. Ο Γιαννής ο βοσκός (35 χρόνων) μεινείσκει με την μάναν του, που τον κουκκουφά συνέχεια ν' αρμαστεί. Τζείνος όμως έν λαλεί το νναι γιατί αγαπά δκυιό κοπελλούες στο χωρκό. Την Ελενούν τζιαι την Μαριούν τζι΄εν ιμπορεί να δκιαλέξει ποιαν να πάρει.
Σάββατο 7 - Κυριακή 8 Ιουλίου, Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22312940.

Μπαμπάδες με Ρούμι στο Αμφιθέατρο Δήμου Ιδαλίου
Η G&N Make It Productions παρουσιάζει την σπουδαιότερη νεοελληνική κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα «Μπαμπάδες με ρούμι».
Σάββατο 7 Ιουλίου, Αμφιθέατρο Δήμου Ιδαλίου, Δάλι, 21.00
Πληρ. 77777040 / Tickethour.com.cy


ΠΑΜΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

3ο Φεστιβάλ Λεβάντας στις Πλάτρες
Οι Λεβάντες που φυτεύτηκαν και αγαπήθηκαν στο χωριό των Πλατρών, μεγάλωσαν γέμισαν άνθη, και μας περιμένουν για να χαθούμε στη μαγεία και την ομορφιά τους. Με αυτή την αφορμή λοιπόν πάμε, όπως και πέρσι, στο χωριό για ένα μοναδικό σαββατοκύριακο τον Ιούλιο. Η κοινότητα των Πλατρών ετοιμάζεται να μας υποδεχτεί με πολλή αγάπη, κέφι, μουσική, γευσιγνωσία, εργαστήρια, παρουσιάσεις, έκθεση με μοναδικά προϊόντα. Πάμε λοιπόν να φυτέψουμε λεβάντες και να απολαύσουμε ένα γαστρονομικό ταξίδι βασισμένο στο μαγικό αυτό βότανο. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα περιλαμβάνει και φέτος πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, διαλέξεις, εκθέματα και προϊόντα με βάση τη λεβάντα τα οποία θα δούμε και θα απολαύσουμε από κοντά το διήμερο Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Ιουλίου 2018 στις Πλάτρες.

Φεστιβάλ Πάμε Καϊμακλί
Οι κάτοικοι του Καϊμακλιού μαζί με την ΜΚΟ Urban Gorillas συνδιοργανώνουν το φετινό Φεστιβάλ Πάμε Καϊμακλί, (2018) με θέμα 'Adopt an Artist-Υιοθετούμε Καλλιτέχνες'. Για δύο μέρες ιδιωτικές κατοικίες στο Καϊμακλί θα μετατραπούν σε ανοικτές γκαλερί όπου οι ένοικοι θα υιοθετήσουν καλλιτέχνες και θα επιμεληθούν την παρουσίαση έργων των καλλιτεχνών στους ιδιωτικούς τους χώρους. Οι δημόσιοι χώροι της γειτονιάς θα μετατραπούν σε πλατφόρμες συζήτησης, παιχνιδιού και εντατικής διάδρασης καθώς θα μεταλλαχτούν προσωρινά από ντόπιους και διεθνείς καλλιτέχνες που προσκαλούνται ειδικά για αυτό το σκοπό. Τα νέα έργα και εγκαταστάσεις, προϊόν σειράς εργαστηρίων που θα φέρουν σε επαφή τη γειτονιά με τις φιλοξενούμενες και φιλοξενούμενους καλλιτέχνες, θα παρουσιαστούν στους χώρους της γειτονιάς. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα συναντήσετε παραστάσεις, εργαστήρια, εκθέσεις, ηχητικές και εικαστικές εγκαταστάσεις, δημόσιες παρουσιάσεις, προβολές, φαγητό και μουσική.
Εργαστήρια μέχρι 8 Ιουλίου και ανοικτά σπίτια 8-9 Ιουλίου.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΧΟΡΟΥ

Ivan Vasiliev στο Κηποθέατρο Λεμεσού
Ο Ivan Vasiliev ο σπουδαίος αυτός Ρώσος χορευτής, ο χορευτής που έκανε τους φίλους του χορού να παραμιλούν με τις απίστευτες εμφανίσεις του στα διάφορα μεγάλα θέατρα του κόσμου έρχεται στη Κύπρο για μία και μοναδική εμφάνιση στο Κηποθέατρο Λεμεσού. Μαζί του 12 σολίστ του Βolshoi που παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τις σημαντικότερες στιγμές από τα μεγάλα μπαλέτα του κόσμου.
Παρασκευή 6 Ιουλίου, Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού, 21.00. Πληρ. 25343341.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close