Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

15 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτήν την εβδομάδα

Φτιάξαμε την ατζέντα της εβδομάδας, με όλα όσαδεν πρέπει να χάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιουλίου 2018

Ακόμα μία εβδομάδα με πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις! Θέατρο, σινεμά, φεστιβάλ, μουσική και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα!

Ανακάλυψέ τα όλα μαζί μας!

«Η Ρωμιοσύνη» του Βασίλη Μιχαηλίδη από το Θ.Ε.ΠΑ.Κ
Ανήμερα της επετείου των τραγικών γεγονότων του 1821 που σημάδεψαν την ιστορία της Κύπρου, το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Κύπρου αποτίει φόρο τιμής στονν εθνικό ποιητή της Κύπρου, Βασίλη Μιχαηλίδη, με μια παράσταση της συγκινητικής παραγωγής «Η Ρωμιοσύνη έν' φυλή συνότζιαιρη του κόσμου». Στηριγμένη στα αριστουργηματικά διαλεκτικά έργα του Μιχαηλίδη «Η ενάτη Ιουλίου 1821 εν Λευκωσία (Κύπρου)», «Η Χιώτισσα», «Η Κύπρος προς τη μάνα της», «Η Κύπρος προς τους λέγοντες ότι δεν είναι Ελληνική», «Η Ανεράδα» και άλλα, η παράσταση του Θ.Ε.ΠΑ.Κ απέκτησε ξεχωριστή σημασία στη συλλογική συνείδηση του κυπριακού λαού, αλλά και στην ιστορία των κυπριακών γραμμάτων, καθώς η έρευνα η σχετική με την παράσταση αυτή, συνδυάστηκε με την ανεύρεση των αυτογράφων του ποιητή και την πρώτη δημοσίευση του λανθάνοντος 456ου στίχου της «Ενάτης Ιουλίου». Η δραματική προσαρμογή από τον Μιχάλη Πιερή συνδυάζει αρμονικά τα ποιήματα του μεγάλου ποιητή της Κύπρου σε ένα ενιαίο θεατρικό έργο. Δραματική προσαρμογή, σκηνοθεσία: Μιχάλης Πιερής. Μουσική: Ευαγόρας Καραγιώργης. Σκηνικά: Χρίστος Λυσιώτης. Κουστούμια: Ηλιάνα Χρυσοστόμου, Μαρίνα Κλεάνθους. Σχεδιασμός φωτισμού: Γιώργος Κουκουμάς. Υπεύθυνη παραγωγής, βοηθός σκηνοθέτις: Σταματία Λαουμτζή.
>> Δευτέρα 9 Ιουλίου, Αρχοντικό Αξιοθέας, παλιά Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22894536.

 

 

Ένα "παράξενο ζευγάρι" στην Κύπρο από την Ελλάδα
Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης σκηνοθετεί τον Γιάννη Ζουγανέλη και μια ομάδα καλών ηθοποιών που έρχονται από την Ελλάδα με το έργο του Νηλ Σάιμον «Το Παράξενο Ζευγάρι». Είναι μια ανατρεπτική κωμωδία η οποία παρουσιάζει τη σχέση δύο εντελώς διαφορετικών χαρακτήρων: Ο ένας είναι ο Όσκαρ, αθλητικός συντάκτης σε εφημερίδα της Νέας Υόρκης, καλοπληρωμένος αλλά... χαλαρός στα έξοδα. Γοητευτικός και άστατος, κοινωνικός και σκορποχέρης, ξενύχτης και τρομερά τσαπατσούλης, ο Όσκαρ είναι ο αντίποδας του φίλου του, του Φέλιξ, ο οποίος είναι οικονόμος και μονογαμικός, σπιτόγατος και νοικοκύρης. Όταν η σύζυγος του Φέλιξ τον πετάει έξω από το σπίτι, ο φίλος του ο Όσκαρ του προσφέρει το δικό του ως καταφύγιο. Η συμβίωση των δύο αυτών ανθρώπων έχει ως αποτέλεσμα ανατρεπτικά, εκρηκτικά, ξεκαρδιστικά στιγμιότυπα.
>> Δευτέρα 9 Ιουλίου, Αμφιθέατρο της Σχολής Τυφλών, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. Tickethour.com.cy & τηλ. 77 777040.
>> Τρίτη 10 Ιουλίου, Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας, 21.00.



"Οικισμένα και Ιερά Τοπία της Κύπρου" από τον Αδάμο Παπαντωνίου
Με υπότιτλο «Φωτογραφίζοντας για τη νόσο του Huntington» εγκαινιάζεται στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου η έκθεση «Οικισμένα και Ιερά Τοπία», του φωτογράφου Αδάμου Παπαντωνίου. Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων του ιδρύματος «Στιγμές στο Μουσείο», σε συνεργασία με τον Κυπριακό Σύνδεσμο για τη Νόσο του Huntington και το διεθνές δίκτυο Unlocking Sacred Landscapes (UnSaLa). Ο δημιουργός εξετάζει τη σημασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ως μέρος της κατανόησης του αρχαίου τοπίου, αλλά και σε σχέση με τη βιωματική του διάσταση, όπως την προσλαμβάνει και τη βιώνει ο σύγχρονος άνθρωπος. Στα εγκαίνια θα γίνει μια σύντομη εισήγηση από τον δρα Αθανάσιο Βιώνη με θέμα «Οικισμένα και Ιερά Τοπία της Κύπρου». Θα ακολουθήσει δεξίωση, με τη συνοδεία βιολιού από τη Βίκυ Χατζηανδρέου. Οι φωτογραφίες της έκθεσης είναι συλλεκτικές και διατίθενται προς πώληση για την ενίσχυση του Συνδέσμου για τη Νόσο του Huntington.
>> Δευτέρα 9 Ιουλίου, Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Λευκωσία. Εγκαίνια 7.30μ.μ. Μέχρι 31/8.



"Τα παράπονα στον Δήμαρχο" στο Έρμα
To θερινό σινεμά στο Βιβλιοπωλείο Καφεαναγνωστήριο το Έρμα συνεχίζει τις προβολές του με την ταινία «Τα παράπονα στον Δήμαρχο» 2017, με τους Σαλβατόρε Φικάρα, Σαλβατόρε Πικόν. Καθώς ένα οικονομικό σκάνδαλο ξεσπάει παραμονές των εκλογών, οι δημότες ενός μικρού χωριού της Σικελίας κάνουν την υπέρβαση και δεν ψηφίζουν τον διεφθαρμένο, παλαιοκομματικό πρώην δήμαρχο, αλλά έναν ιδεαλιστή δάσκαλο που υπόσχεται ισονομία και πάταξη της διαφθοράς. Όταν όμως αρχίζει να εφαρμόζει τις εξαγγελίες του, οι κάτοικοι ξεσηκώνονται… Διάρκεια: 92'.
>> Δευτέρα 9 Ιουλίου, Βιβλιοπωλείο Καφεαναγνωστήριο το Έρμα, Λευκωσία, 19.45. Πληρ. 97901821 & 99980574.



Ταινία κινουμένων σχεδίων «Εγώ ο κολοκυθάκης»
Η ταινία του Claude Barras «Εγώ ο κολοκυθάκης» χαρακτηρίζεται ως ποιητικά γλυκόπικρη και είναι η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων που διαγωνίζεται για το βραβείο LUX. Η ταινία έχει προσαρμοστεί από το βιβλίο του Gilles Paris από την ταλαντούχα Céline Sciamma (σκηνοθέτη της ταινίας Girlhood που διαγωνιζόταν για το βραβείο LUX 2014). Απεικονίζει την σκληρή πραγματικότητα ενός ορφανοτροφείου με ευαίσθητο και παιχνιδιάρικο χιούμορ.
>> Δευτέρα 9 Ιουλίου, Μουσείο Πιερίδη, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 99434793.

 

Φεστιβάλ Πάμε Καϊμακλί
Οι κάτοικοι του Καϊμακλιού μαζί με την ΜΚΟ Urban Gorillas συνδιοργανώνουν το φετινό Φεστιβάλ Πάμε Καϊμακλί, (2018) με θέμα 'Adopt an Artist-Υιοθετούμε Καλλιτέχνες'. Για δύο μέρες ιδιωτικές κατοικίες στο Καϊμακλί θα μετατραπούν σε ανοικτές γκαλερί όπου οι ένοικοι θα υιοθετήσουν καλλιτέχνες και θα επιμεληθούν την παρουσίαση έργων των καλλιτεχνών στους ιδιωτικούς τους χώρους.
Οι δημόσιοι χώροι της γειτονιάς θα μετατραπούν σε πλατφόρμες συζήτησης, παιχνιδιού και εντατικής διάδρασης καθώς θα μεταλλαχτούν προσωρινά από ντόπιους και διεθνείς καλλιτέχνες που προσκαλούνται ειδικά για αυτό το σκοπό. Τα νέα έργα και εγκαταστάσεις, προϊόν σειράς εργαστηρίων που θα φέρουν σε επαφή τη γειτονιά με τις φιλοξενούμενες και φιλοξενούμενους καλλιτέχνες, θα παρουσιαστούν στους χώρους της γειτονιάς.
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα συναντήσετε παραστάσεις, εργαστήρια, εκθέσεις, ηχητικές και εικαστικές εγκαταστάσεις, δημόσιες παρουσιάσεις, προβολές, φαγητό και μουσική.
>> Δευτέρα 9 Ιουλίου, Καϊμακλί, Λευκωσία, 18.00-21.00.

 

Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο
Η θεατρική ομάδα του Λώρη Λοϊζίδη επιστρέφει δυναμικά αυτό το καλοκαίρι ανεβάζοντας επί σκηνής μια από τις καλύτερες κωμωδίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου με τίτλο «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο».
Η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 12 Δεκεμβρίου του 1955, σημειώνοντας ρεκόρ προσέλευσης στις κινηματογραφικές αίθουσες, αφού μέχρι το τέλος της σεζόν είχε κόψει 126.000 εισιτήρια. Στην ταινία πρωταγωνιστούσαν κορυφαίοι ηθοποιοί της εποχής όπως ο Μίμης Φωτόπουλος, Βασίλης Αυλωνίτης και Τζένη Καρέζη.
Η λατρεμένη ταινία του Αλέκου Σακελάριου ζωντανεύει επί σκηνής σε διασκευή κειμένων και σκηνοθεσία Λώρη Λοϊζίδη και σε αυτή θα λαμβάνουν μέρος οι Μάριος Δημητρίου, Λώρης Λοιζίδης, Φώτης Γεωργίδης, Λουκία Πρωτόπαπα, Πανίκος Πιλάλης, Μαρία Μαστρίδου, Μαρίλια Γιαλλουρίδου, Βασιλική Παπαμιχαήλ, Στέλλα Φιλιπίδου, Θεόδωρος Σουρμελής, Στέφανος Σωτηρίου και Λαμπρινή Σκρέκα. Αστείρευτο χιούμορ από το παρελθόν εμποτισμένο με πολλά στοιχεία της σύγχρονης εποχής σε μια αρμονική συνύπαρξη του παλιού και του καινούριου. Η παράσταση θα περιοδεύσει το ερχόμενο καλοκαίρι σε όλη την ελεύθερη Κύπρο.
>> Δευτέρα 9 Ιουλίου, Αμφιθέατρο Σκαλί Αγλαντζιάς, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 70001910.

 

 

Cyprus Rialto World Music Festival 2018
Το Φεστιβάλ του Θεάτρου Ριάλτο με Μουσικές του Κόσμου σηκώνει αυλαία, ανεβάζοντας στην υπαίθρια σκηνή του 40 περίπου νεαρούς δεξιοτέχνες παραδοσιακών οργάνων, ηλικίας από 15 έως 30 χρονών, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο προγράμμα που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τις μουσικές παραδόσεις των Μεσογειακών Χωρών.
Πρόκειται για το τελικό αποτέλεσμα της κατασκήνωσης παραδοσιακής μουσικής Ethno Cyprus 2018 που πραγματοποιείται στη Λεμεσό από την 1η έως τις 10 Ιουλίου και στην οποία συμμετέχουν νέοι από ευρωπαϊκές και αραβικές χώρες (Κύπρο, Κροατία, Βέλγιο, Λίβανο και Ιορδανία). Στη διάρκεια της κατασκήνωσης επιχειρούν να ανακαλύψουν τις ρίζες της κοινής μουσικής τους ταυτότητας, διδάσκοντας ο ένας τον άλλο τοπικές μουσικές παραδόσεις. Ακολουθώντας τις έξι προηγούμενες επιτυχημένες διοργανώσεις που ξεκίνησαν το 2005, το Ethno Cyprus 2018 πραγματοποιεί μουσικά εργαστήρια αφιερωμένα σε κάθε συμμετέχουσα χώρα, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους να μάθουν την παραδοσιακή μουσική όλων των συμμετεχουσών χωρών.Την καλλιτεχνική επιμέλεια των συναυλιών έχει ο καθηγητής παραδοσιακής μουσικής στα Μουσικά Λύκεια Ανδρέας Χριστοδούλου.
Το Ethno Cyprus 2018 εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ευρω-Αραβικού Κέντρου Νεανικής Μουσικής το οποίο σκοπό έχει τη διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των μελών του και άλλων οργανώσεων της περιοχής που ασχολούνται με την νεολαία και την μουσική. Το Κέντρο το οποίο ίδρυσε η Πολιτιστική Κίνηση Επιλογή μαζί με το Jeunesses Musicales International Arab Academy of Music του Αραβικού Συνδέσμου το Ευρω-Αραβικό Κέντρο Νεανικής Μουσικής.εγκαινιάστηκε στη Λεμεσό το 2012.
Το Ευρω-Αραβικό Κέντρο Νεανικής Μουσικής συνεργάζεται στη διοργάνωση του Ethno Cyprus 2018 με το JM International, Arab Academy of Music-Αραβικού Συνδέσμου, JM Croatia και National Music Conservatory of Amman, έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το πρόγραμμα «Erasmus+» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
>> Tρίτη 10 Ιουλίου, Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός, 21.00. Είσοδος Ελεύθερη. Πληροφορίες: 77 77 77 45/ www.cyprusrialtoworldmusic.com/ www.rialto.com.cy.

 

 

Γιος της Αμαζόνας
Με θέα τη θάλασσα και το αρχαίο κάστρο της Πάφου θα παρακολουθήσουμε τέσσερεις ηθοποιούς και έναν κιθαρίστα να μας παρουσιάζουν τον μύθο του Ιππόλυτου του Ευριπίδη, με μια σημερινή θεατρική συμπεριφορά και μια σύγχρονη επικοινωνιακή εικόνα. Ο Ιππόλυτος (γιος της Αμαζόνας Ιππολύτης) είναι αθλητής και ταγμένος στην αγνότητα του σώματος και του πνεύματος, και ενάντια στον έρωτα και την πράξη του έρωτα. Η νεαρή και όμορφη γυναίκα του πατέρα του, Φαίδρα, είναι ερωτευμένη μαζί του. Για το απαγορευμένο του πόθου της, αλλά και την αντίδραση του Ιππόλυτου στο άκουσμα της «φήμης», αυτοκτονεί. Θα κατηγορήσει όμως, ψευδώς, τον νεαρό. Οργισμένος ο πατέρας του Ιππόλυτου και βασιλιάς της Αθήνας, Θησέας, επιθυμεί την εξορία, ακόμα και το θάνατο του γιου του. Οι δύο άντρες λογομαχούν, ο καθένας με τη δική του ηθική και πεποίθηση, δύναμη ή αδυναμία, λογική ή παραλογισμό, γνώση ή άγνοια. Η θεά του Έρωτα, Αφροδίτη, θα ξεκινήσει όλη αυτή την πλεκτάνη ενώ η θεά των βουνών και των δασών, Άρτεμις, θα δώσει τη λύση μεταξύ πατέρα και γιού, χωρίς βέβαια την αποφυγή των τραγικών συνεπειών.
Σε αυτή την διακριτικά λιτή διασκευή του Ανδρέα Αραούζου, η Στέλα Φυρογένη υποδύεται την Φαίδρα, ο Φώτης Αποστολίδης τον Θησέα και ο Δημήτρης Χειμώνας τον ομώνυμο τραγικό ήρωα. Το θεϊκό στοιχείο του μύθου ενσαρκώνει ο Φώτης Καράλης ενώ την πρωτότυπη σύνθεση υπογράφει, και προσφέρει ζωντανά με ηλεκτρική κιθάρα, ο Σταύρος Μακρής. Κίνηση και χορογραφία σχεδιάζει ο Φώτης Νικολάου και φωτισμούς ο Κώστας Χαραλάμπους.
Στην Πάφο θα πραγματοποιηθεί μία μόνο παράσταση, την Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018, στις 8:00 μ.μ. Στο roof-bar OURANOS, 3ος όροφος, ξενοδοχείο Annabelle.
>> Τετάρτη 11 Ιουλίου, roof-bar OURANOS, 3ος όροφος, ξενοδοχείο Annabelle, Πάφος, 20.00. Εισιτήρια: €15 και €12. Πληρ. 26885000.

 

 

Ρωμαίο και Ιουλιέτα
Με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την γέννηση του μεγάλου καλλιτέχνη Μέντη Μποσταντζόγλου (Μποστ), η ΕΘΑΛ παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι την κωμωδία του με τίτλο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου.
Πρόκειται για μια παρωδία της πασίγνωστης ρομαντικής σαιξπηρικής ιστορίας στην οποία προβάλλονται όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία της θεατρικής ταυτότητας του Μποστ. Το υπέροχο ανεπανάληπτο χιούμορ του, η καυστική κριτική στα κακώς κείμενα της σύγχρονης εποχής, ο σουρεαλισμός, η ρομαντική του αθωότητα και η αυθεντική του λαϊκότητα.
Μια ομάδα από πολύπειρους, και βραβευμένους, συντελεστές δημιουργούν μια φρέσκια πρόταση πάνω στο έργο προσθέτοντας ακόμη περισσότερη τρέλα, χιούμορ αλλά και αυτοσαρκασμό, με χαρούμενες μουσικές και χορογραφίες.
Την σκηνοθεσία/διασκευή έχει επωμισθεί ο Κώστας Σιλβέστρος, τα σκηνικά /κοστούμια υπογράφει η Μαρίνα Χατζηλουκά, τη μουσική σύνθεση ο Αντώνης Αντωνίου, τη χορογραφία/κίνηση η Εύα Καλομοίρη και το σχεδιασμό φωτισμών ο Βασίλης Πετεινάρης. Βοηθός σκηνοθέτη η Εβίτα Ιωάννου και βοηθός σκηνογράφου η Ελένη Ιωάννου.
Λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί Βαλεντίνος Κόκκινος, Μαρίνα Βρόντη, Τζωρτζίνα Τάτση, Γιώργος Κυριάκου, Βασίλης Χαραλάμπους, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Παναγιώτης Κυριάκου.
Το έργο θα περιοδεύσει όπως κάθε χρόνο σε πόλεις και χωριά της Κύπρου τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.
>> 10 Ιουλίου 2018 - Δήμος Αγίου Αθανασίου, 11 Ιουλίου 2018- Αμφιθέατρο Μακαρίου ΙΙΙ, Λευκωσία, 16 Ιουλίου 2018 - Ερήμη, 17 Ιουλίου 2018 - Πάρκο δίπλα από το ΙΘ' Δημοτικό Αγίας Φύλας (Συνοικιακό Συμβούλιο Αγίας Φύλας) & 18 Ιουλίου 2018 - Δήμος Γερμασόγειας.

 

Μπαμπάδες με Ρούμι
Η G&N Make It Productions παρουσιάζει την σπουδαιότερη νεοελληνική κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα «Μπαμπάδες με ρούμι». Μια συνταγή που σκοτώνει… «Εκτελεστές»: ο Γιώργος Παρτσαλάκης, η Μαρία Φιλίππου, ο Κούλλης Νικολάου, η Νίκη Λάμη, η Αστέρω Κυπριανού και η Σοφία Καλλή. Περίληψη έργου: Ο μπαμπάς έχει πάθει εγκεφαλικό. Λίγο πριν έχει κερδίσει τέσσερα εκατομμύρια στο τζόκερ. Κληρονόμοι οι δύο γιοι του, η γειτόνισσα που είναι πανταχού παρούσα και ξέρει αυτά που δεν ξέρουν οι άλλοι ή η Βουλγάρα που είναι τα τελευταία χρόνια δίπλα του νοσοκόμα και …….; Οι δύο νύφες ξέρουν πολύ καλά πως η περιουσία τους ανήκει. Είναι η στιγμή που η συνείδηση δεν υπάρχει, είναι η στιγμή που ο ένας θα φάει τον άλλον ή κάποιος θα φάει το γλυκό. Και το γλυκό είναι «μπαμπάδες με ρούμι» με πρόσθετο δηλητήριο. Ποιος θα φάει το γλυκό, ποιος θα κερδίσει την περιουσία… Όλα σε μια καλογραμμένη κωμωδία που φτάνει στα άκρα. Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες!
>> Τρίτη 10 Ιουλίου, Δημοτικό Αμφιθέατρο Παραλιμνίου, 21:00.
>> Τετάρτη 11 Ιουλίου, Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμειας, 21:00.
>> Παρασκευή 13 Ιουλίου, Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, 21:00.
Είσοδος: €15 Κανονικό, €12 Παιδικό κάτω των 12 ετών. Προπώληση εισιτηρίων και πληροφορίες: Tickethour.com.cy & 77777040.

 

Foxtrot
Ο θερινός κινηματογράφος Κωνστάντια, θα φιλοξενήσει και πάλι το Μαραθώνιο Θερινών Προβολών. Στη δραματική ταινία "Foxtrot", ο Μίκαελ και η Ντάφνα καταρρέουν όταν τους ανακοινώνεται ο θάνατος του γιου τους. Όσο εκείνη σβήνει τη θλίψη της με αντικαταθλιπτικά κι ο Μίκαελ βυθίζεται στην οργή, θα έρθει μια αναπάντεχη ανατροπή που συναγωνίζεται σε σουρεαλισμό μόνο τις στρατιωτικές εμπειρίες του παιδιού τους.
Πρωταγωνιστούν: Lior Ashkenazi (Michael Feldmann), Sarah Adler (Daphna Feldmann), Yonaton Shiray (Jonathan), Shira Haas (Alma).
Σκηνοθεσία: Samuel Maoz, Σενάριο: Samuel Maoz.
Διάρκεια: 108'
Γλώσσα: Εβραϊκά
Υπότιτλοι: Ελληνικοί
Χρονολογία παραγωγής: 2017.
>> Τετάρτη, 11 Ιουλίου, Θερινός Κινηματογράφος Κωνστάντια, Λευκωσία, 21.00. Είσοδος 5 ευρώ. Κάρτα εισόδου σε όλες τις προβολές 50 ευρώ. Για τα παιδιά κάτω των 10 ετών (για ταινίες κατάλληλες, πάντοτε με γονική συνοδεία) καθώς και για άτομα με αναπηρίες, η είσοδος είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες: 22349085, 22348203.

 

 

Μιστέρο Μπούφο του Ντάριο Φο
Ο ΘΟΚ παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο την απολαυστική κωμωδία «Μιστέρο Μπούφο»,του βραβευμένου με Νόμπελ Ιταλού συγγραφέα και ηθοποιού Ντάριο Φο. Πρόκειται για ένα σπονδυλωτό κείμενο με διαδοχικά κωμικά σκετς, που βασίζονται στην παράδοση των πλανόδιων θεατρίνων και αντλούν τα θέματά τους από τα μεσαιωνικά θρησκευτικά έργα. Ο Φο σατιρίζει με ευαισθησία και χιούμορ την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων και σχολιάζει την εκμετάλλευση της αφέλειας των πιστών από τον καθολικό κλήρο. Η κωμωδία παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, που είναι γνωστός στο κυπριακό κοινό από το έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2». Ένα σύνολο νέων και πολύ ταλαντούχων ηθοποιών συμμετέχει σε μια παράσταση γεμάτη ενέργεια, κέφι, συγκίνηση και μεταμορφώσεις, που κάνει το θέατρο να μοιάζει με μια μεγάλη γιορτή.
>> Πέμπτη 12 & Παρασκευή 13 Ιουλίου, Κηποθέατρο Λεμεσού, 21.00. Πληρ. 25582268, 25343341.

 

Sol Aurorae Ensemble
Επηρεασμένο από τις μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου και της Ανατολής, το σχήμα 'Sol Aurorae' θα παρουσιάσει νέες συνθέσεις, μαζί με κομμάτια από Κύπρο, Ελλάδα, Αρμενία και Τουρκία, στον κήπο του Τεχνόπολις 20 στην Πάφο, την Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 και ώρα 8:30μμ. Το Sol Aurorae (ήλιος της αυγής) είναι μια πλατφόρμα όπου τέσσερις μουσικοί εκφράζουν συναισθήματα και ιδέες, τα οποία μοιράζονται με τους ακροατές μέσω της μουσικής τους. Το προηγούμενο καλοκαίρι έκαναν την πρώτη τους περιοδεία με σειρά εμφανίσεων στην Κυπρο όπου είχαν εμφανιστεί ξανά στο Τεχνόπολις 20, και αυτόν τον Ιούλιο θα παρουσιάσουν τη μουσική τους ξανά στο νησί!
Το σχήμα αποτελείται από τους Meir Gassenbauer (νέυ), Juliano Abramovay (άταστη κιθάρα), Χριστίνα Πολυκάρπου (λύρα) και Βασίλης Φιλίππου (φωνή, κρουστά).
>> Πέμπτη 12 Ιουλίου, Τεχνόπολις 20, Πάφο, 20.30. Είσοδος: 10 ευρώ. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).

 

Café Belgica
Στο πλαίσιο του Μαραθώνιου Θερινών Προβολών στον κινηματογράφο Κωνστάντια, θα προβληθεί και η ταινία "Café Belgica". Η ιστορία δύο αδερφών: του χαρισματικού, αλλά ευέξαπτου Φρανκ -σύζυγου, πατέρα κι αμετανόητου γυναικά- και του φιλόδοξου Τζο, που έχει ένα μπαρ με το όνομα Belgica. Γίνονται συνέταιροι και μετατρέπουν το μπαρ στο σημείο με την καλύτερη μουσική, τον περισσότερο κόσμο και τη μονάδικη διασκέδαση στην πόλη. Ζούνε τη στιγμή και είναι όλα υπέροχα, όταν η ζωή θα τους αναγκάσει να προχωρήσουν.
Πρωταγωνιστούν: Stef Aerts (Jo), Tom Vermeir (Frank), Dominique Van Malder (Manu Dewaey), Ben Benaouisse (Momo).
Σκηνοθεσία: Felix Van Groeningen. Σενάριο: Felix Van Groeningen, Arne Sierens.
Διάρκεια: 127'. Είδος ταινίας: Δράμα
Γλώσσα: Φλαμανδικά. Υπότιτλοι: Ελληνικοί
Χρονολογία παραγωγής: 2016.
>> Πέμπτη 12 Ιουλίου, Θερινός Κινηματογράφος Κωνστάντια, Λευκωσία, 21.00. Είσοδος 5 ευρώ. Κάρτα εισόδου σε όλες τις προβολές 50 ευρώ. Για τα παιδιά κάτω των 10 ετών (για ταινίες κατάλληλες, πάντοτε με γονική συνοδεία) καθώς και για άτομα με αναπηρίες, η είσοδος είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες: 22349085, 22348203.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close