Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

20 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το σαββατοκύριακο στην Κύπρο

Όλα όσα θα μας κάνουν να περάσουμε ακόμα πιο όμορφα και καλοκαιρινά κι αυτότο weekend

Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουλίου 2018

Η θερμοκρασία σκαρφαλώνει στους 40 βαθμούς κι εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ετοιμαστείς για πάρτι, παραλίες, νυχτερινές εξόδους στις πιο όμορφες αυλές της πόλης και στα μπαράκια για κοκτέιλ!

Το σαββατοκύριακο, λοιπόν, επίλεξε κάποιο beach bar για χαλάρωση πλάι στο κύμα, παγωμένο καφέ και μοχίτο. Από τον Πρωταρά μέχρι και την Πάφο και από τη Λευκωσία μέχρι και την Λάρνακα κάτι θα βρεις για να ψυχαγωγηθείς και υπάρχουν αρκετές επιλογές από μουσικές, συναυλίες, θέατρα και ό,τι άλλο αγάπας.

«Εν πκιερώνουν» από το Θέατρο Σκάλα
Με την επίκαιρη, καυστική κωμωδία του Ανδρέα Νικολαΐδη «Εν πκιερώνουμεν..! Εν πκιερώνουμεν..!» (Οι Κακορίζιτζιοι) - εμπνευσμένη από το έργο του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω..» κάνει πρεμιέρα απόψε το Θέατρο Σκάλα, στην Κοινότητα Μαζωτού. Μια κωμωδία που προκαλεί μεν άφθονο γέλιο αλλά και που διεγείρει τον θεατή να απαντήσει σε κάποια σοβαρά ερωτήματα κοινωνικού περιεχομένου. Η ιστορία δύο οικογενειών, εργατικών ανθρώπων, που αγωνίζονται με μοναδικό τους όπλο την ανυπακοή σαν πολίτες, κόντρα στην παράλογη σημερινή κοινωνία. Η επανάσταση των απλών ανθρώπων, όταν οι τιμές των βασικών αγαθών έχουν φτάσει στο απροχώρητο, όταν μαζικές απολύσεις ή μειώσεις ωραρίου και αμοιβών έχουν γίνει καθημερινές, όταν κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους και η ζωή έχει γίνει δυσκολότερη από ποτέ. Ο ένας μετά τον άλλον, οι ήρωες του έργου υψώνουν το ανάστημα και τη φωνή διαμαρτυρίας τους. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία και παίζουν οι Ανδρέας Μελέκης, Ζωή Κυπριανού, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Χρυστάλλα Καλλένου, Λουκάς Λουκά και Φοίβος Γεωργιάδης. Ακολουθεί περιοδεία σε όλη την Κύπρο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Ακολουθεί την Τετάρτη η Μουτταγιάκκα.
>> Παρασκευή 13 Ιουλίου, Μαζωτός, Λάρνακα, 20.30. Πληρ. 24652800.
 

«Aquarius» στο Κωνστάντια
Το ιδιότυπο πορτρέτο μιας ασυμβίβαστης γυναίκας, με φόντο τη σύγκρουση της παλιάς με τη νέα Βραζιλία, είναι η ταινία του Κλέμπερ Μπεντόνσα Φίλιο «Aquarius» (2016), με την οποία συνεχίζεται απόψε ο Μαραθώνιος Θερινών Προβολών. Η θρυλική Σόνια Μπράγκα ενσαρκώνει την Κλάρα, μια 65χρονη χήρα και συνταξιούχο κριτικό μουσικής, που κατάγεται από μια πλούσια οικογένεια της Βραζιλίας. Είναι η τελευταία κάτοικος του Aquarius, ενός ιστορικού κτιρίου που χτίστηκε τη δεκαετία του '40 στο παραθαλάσσιο Ρεσίφε. Όλα τα γειτονικά κτίσματα έχουν ήδη πουληθεί σε μια πολυεθνική που έχει άλλα σχέδια για την περιοχή. Η Κλάρα έχει ορκιστεί ότι θα αφήσει το σπίτι της μόνο αν πεθάνει. Ο νεαρός, αμερικανοσπουδασμένος γιος του ιδιοκτήτη θα κάνει τα πάντα να την πείσει να αλλάξει γνώμη. Παίζουν ακόμη Κάρλα Ρίμπας, Ουμπέρτο Καράο, Ιραντίρ Σάντος.
>> Παρασκευή 13 Ιουλίου, θερινός κινηματογράφος Κωνστάντια, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 22349085.


Το ντούο Passepartout στην Ερήμη
Η πέμπτη σεζόν σειράς συναυλιών μουσικής δωματίου, «Ορχήστρα Κουμανδαρία και Φίλοι της» ολοκληρώνει τον κύκλο της την παρουσίαση του αναδυόμενου, στην παγκόσμια μουσική σκηνή ντούο Passepartout. Από τη στιγμή που άρχισαν τη συνεργασία τους το 2015, οι καλλιτέχνες του ντούο έγιναν γνωστοί για την αδιάκοπη υποστήριξη τους προς τη νέα μουσική, στις ιδέες που υπερβαίνουν τα αισθητικά όρια και για τις συναρπαστικές ταινίες που δημιουργούν. Οι Νικολέτα Φαβάρι και Κρίστοφερ Σαλβίτο παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με έργα σύγχρονης μουσικής για πιάνο και κρουστά φορητά όργανα. Φιλοξενούμενη είναι η κύπρια σοπράνο, Σόφη Φετοκάκη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα πολύ-στυλιστικό συνονθύλευμα από έργα Αμερικανών και Ευρωπαίων συνθετών, οι οποίοι χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά μουσικά όργανα δίνοντας έμφαση στη σχέση μεταξύ μουσικής και της ανθρώπινης φωνής. Το δεύτερο μισό του παρουσιάζει τα έργα του Φρέντερικ Ζέβσκι «Coming Together» και «Attica», που διηγούνται την ιστορία της εξέγερσης και της σφαγής των κρατουμένων στις φυλακές Attica των ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας του 70'.
>> Παρασκευή 13 Ιουλίου, Κυπριακό Οινομουσείο, Ερήμη, Λεμεσός, 20.00. Πληρ. 25873808.



"Μπαμπάδες με ρούμι" σερβίρονται στη Λευκωσία
Στο αμφιθέατρο της Σχολής Τυφλών παρουσιάζεται απόψε η παράσταση της G & N Make It Productions με τη νεοελληνική κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα «Μπαμπάδες με ρούμι». Πρωταγωνιστές είναι έξι ανήθικα, κακόμοιρα και απελπισμένα καθάρματα σ' ένα παιχνίδι αλληλοεξόντωσης στον βωμό του χρήματος. Στην παραγωγή, που σκηνοθετεί ο Θόδωρος Νικολαΐδης συμμετέχουν έξι ηθοποιοί, οι Γιώργος Παρτσαλάκης, Μαρία Φιλίππου, Κούλλης Νικολάου, Νίκη Λάμη, Αστέρω Κυπριανού και Σοφία Καλλή. Οι «Μπαμπάδες με ρούμι» είναι μια επίθεση στην υποκρισία και μια καταγγελία στην ηθική και κοινωνική κατάπτωση, καμουφλαρισμένη επιδέξια και με τεχνική ακρίβεια πίσω από τις προσφιλείς μάσκες της σάτιρας, της μεγέθυνσης της φαινομενικής ελαφρότητας και της επικαιρότητας. Μία οικογένεια που αναμένει τον επικείμενο θάνατο του πατέρα και πριν ακόμα αυτός φύγει από τη ζωή, αρχίζουν να μαλώνουν για τα κληρονομικά. Χωρίς αναστολές, πατούν επί πτωμάτων στην προσπάθεια τους να πάρουν τα περισσότερα.
>> Παρασκευή 13 Ιουλίου, Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 77777040.



Το «Φιόρο του Λεβάντε» στην Αναρίτα
Στην κοινότητα των Μαντριών συνεχίζουν την περιοδεία τους οι Περι-Οδεύοντες, με τη θρυλική ηθογραφική κωμωδία του Γρηγόριου Ξενόπουλου «Το φιόρο του Λεβάντε», που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Μηνά Τίγκιλη. Η παραγωγή παρουσιάζεται στην περιοχή της επαρχίας Πάφου με τις παραστάσεις να εντάσσονται στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο έργο ανεβαίνει στην Κύπρο από επαγγελματικό σχήμα. Η ομάδα αποτελεί μια προσπάθεια συνένωσης και συνεργασίας των ηθοποιών που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Πάφο. «Το φιόρο του Λεβάντε» είναι έργο νοσταλγίας. Ο ήρωας του Νιόνιος Νιονιάκης δίνει λύσεις στα οικογενειακά προβλήματα ενός Αθηναίου ανερχόμενου αστού. Παίζουν οι Ζήκος, Γιάννος Αντωνίου, Ιωάννα Σιαφκάλη, Άντρεα Αγαθοκλέους, Φιλονίλα- Αμαλία Χριστοφόρου, Αντωνία Φιλίππου, Στέφανη Μαυροκορδάτου, Ζαχαρίας Ιορδανίδης, Παυλίνα Φλεβοτομά, Μάνος Κωστής.
>> Παρασκευή 13 Ιουλίου, Αυλή Δημοτικού Σχολείου, Αναρίτα, Πάφος, 20.30.
>> Σάββατο 14 ιουλίου (επίσημη πρεμιέρα), Αττικόν θέατρο, Πάφος, 21.00.

 

Disco Party
Το πάρκο του Αγίου Δημητρίου μεταμορφώνεται μαγικά για μια νύχτα για να μας παρασύρει σ' ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στη μουσική επανάσταση της Disco 70s και 80s, με τους Djs Marcos και Aristodemos να αναλαμβάνουν τα decks.
Η Fibonacci Events και τα πνεύματα του πάρκου συνωμοτούν για να μας μεταφέρουν σε μια άλλη διάσταση κάτω από τα αστέρια και ανάμεσα στα δέντρα, όπου θα αποσυνδεθούμε από τις σκοτούρες της καθημερινότητας και θα συνδεθούμε μέσω της Disco με τον αληθινό μας εαυτό και το παιδί μέσα μας! Με το φως της ντισκομπάλας να μας φλερτάρει, οι χτύποι της καρδιάς μας θα συντονιστούν με τον groovy ρυθμό που μια συγκεκριμένη γενιά έχει ταυτίσει με την πρώτη αγάπη, με τις πρώτες τεκίλες και τα κλεφτά τσιγάρα!
Η Disco γεννήθηκε από ένα underground κίνημα το '69, το οποίο εξελίχτηκε σε πραγματική επανάσταση, καταρρίπτοντας τα στερεότυπα της εθνικής καταγωγής, του φύλου και του σεξουαλικού προσανατολισμού που υπήρχαν μέχρι τότε στον Δυτικό Κόσμο. Ήταν ένα φαινόμενο που άλλαξε για πάντα τον κόσμο, που ώθησε σημαντικά ζητήματα κοινωνικής απελευθέρωσης.
Αυτή η ξεχωριστή νύχτα θα προσφέρει σε όλους μας την ευκαιρία να θυμηθούμε την προσωπική μας ελευθερία, να χορέψουμε στον ρυθμό της απόλυτης ευφορίας και να βιώσουμε την ξεχασμένη αυθεντική σύνδεση μεταξύ μας. Οι Djs Marcos και Aristodemos με πλήρη Disco διάθεση υπόσχονται να μας ξεσηκώσουν με τραγούδια όπως "Le Freak", "Oh what a night", "You make me feel (mighty real)", "We are family" και πολλά άλλα!!
>> Παρασκευή 13 Ιουλίου, Πάρκο Αγίου Δημητρίου ( δίπλα από το Μακάρειο Νοσοκομείο), 19.00-24.00. Δωρεάν Είσοδος (με Μπαρ, Φαγητά, Πώληση δίσκων βινυλίου, Χειροποίητα κοσμήματα κ.ά.).

 

O Μιχάλης Χατζηγιάννης στο Nava Seaside
Την Παρασκευή 13 Ιουλίου ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ζωντανά στο Nava Seaside στον Πρωταρά σε μια μοναδική βραδιά του φετινού καλοκαιριού με όλα τα αγαπημένα τραγούδια του. Απολαύστε τον μοναδικό Μιχάλη Χατζηγιάννη σε ένα πρόγραμμα με τα πιο γνωστά και τρυφερά τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες του επιτυχίες «σταθμούς» στην πορεία του από την έκπληξη της πρώτης εποχής («Άγγιγμα Ψυχής», «Κρυφό Φιλί») ,την εξωτερίκευση της εποχής των μεγάλων συναυλιών («Όλα ή Τίποτα», «Δεν Φεύγω», «Χέρια Ψηλά», «Το Καλοκαίρι μου», «Πιο Πολύ», «Αν μου Τηλεφωνούσες» κ.α.), μέχρι την εσωτερικότητα των: «Ο Βυθός», «Το Πάρτι», «Σε Ποιόν να Πω», «Μέσα σου Βρίσκομαι» και την ανήσυχη εποχή του «Θα Χαθώ Πριν Φύγω» και φυσικά την καινούργια του επιτυχία «Κοίταμε». Χορηγός επικοινωνίας ο Super FM , το Check In και το ilovestyle.com.
>> Παρασκευή 13 Ιουλίου, Nava Seaside, Πρωταράς, 21.00. Πληρ. 70076000.

 

Οι Onirama στο Nalu
Οι ONIRAMA, το πιο δυναμικό συγκρότημα που τα τελευταία χρόνια έχει αγαπηθεί από όλους και έχει ξεχωρίσει για την ενέργεια και το πάθος στις ζωντανές εμφανίσεις, έρχεται για μια μοναδική εμφάνιση στο NALU COCKTAIL BAR στις 13 Ιουλίου.
Οι ONIRAMA, θα «έχουν μαζί τους» τραγούδια από όλη τη δισκογραφία τους, αλλά και διασκευές αγαπημένων ελληνικών και ξένων τραγουδιών όπως μόνο αυτοί ξέρουν να κάνουν, σε μια συναυλία για όλους, γεμάτη ένταση και χρώματα.
>> Παρασκευή 13 Ιουλίου, Nalu, Eden Square, Πρωταράς. Πληρ. 96212041.

 

Ρέμος, Θεοδωρίδου, Παπαρίζου
Ο Αντώνης Ρέμος, η Νατάσα Θεοδωρίδου και η Έλενα Παπαρίζου, ενώνουν τις φωνές τους σε μια μοναδική, μεγάλη συναυλία στη Λάρνακα, στο παραλιακό μέτωπο (Φοινικούδες), την Παρασκευή 13 Ιουλίου στις 9 το βράδυ. Με οδηγό τις σπουδαίες επιτυχίες τους, οι τρεις καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι , συμπαρασύροντας σε μελωδικά μονοπάτια τον κόσμο που θα τους απολαύσει σε μία σπάνια συνύπαρξη.
Ραντεβού, για μια μοναδική βραδιά , για μία ξεχωριστή μουσική συνεύρεση, την Παρασκευή 13 Ιουλίου, στην εντυπωσιακή παραλία της Λάρνακας, που θα πλημμυρίσει με υπέροχα τραγούδια, μεγάλες επιτυχίες, αξεπέραστες ερμηνείες και πολύ κέφι. Ένα μεγάλο πάρτι, θα στηθεί στο παραλιακό μέτωπο με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, που περίτρανα έχουν αποδείξει ότι αγαπούν και στηρίζουν την Κύπρο κάτι που αμοιβαία κάνει και ο λαός της μεγαλονήσου για εκείνους.
>> Παρασκευή 13 Ιουλίου, στάδιο ΓΣΖ, Λάρνακα, 21.00. Εισιτήρια: https://shop.tickethour.com.

 

 

Μιστέρο Μπούφο στη Λεεμσό
Ο ΘΟΚ παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο την απολαυστική κωμωδία Μιστέρο Μπούφο, του βραβευμένου με Νόμπελ Ιταλού συγγραφέα και ηθοποιού Ντάριο Φο. Πρόκειται για ένα σπονδυλωτό κείμενο με διαδοχικά κωμικά σκετς, που βασίζονται στην παράδοση των πλανόδιων θεατρίνων και αντλούν τα θέματά τους από τα μεσαιωνικά θρησκευτικά έργα. Ο Φο σατιρίζει με ευαισθησία και χιούμορ την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων και σχολιάζει την εκμετάλλευση της αφέλειας των πιστών από τον καθολικό κλήρο. Η κωμωδία παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, που είναι γνωστός στο κυπριακό κοινό από το έργο Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2. Ένα σύνολο νέων και πολύ ταλαντούχων ηθοποιών συμμετέχει σε μια παράσταση γεμάτη ενέργεια, κέφι, συγκίνηση και μεταμορφώσεις, που κάνει το θέατρο να μοιάζει με μια μεγάλη γιορτή.
>> Παρασκευή 13 Ιουλίου, Δημοτικό Κηποθέατρο, Λεμεσός, 21.00. Εισιτήρια €12 / €6. Πληροφορίες 25343341.

 

Meλisses
Όλα μοιάζουν Καλοκαίρι την Παρασκευή 13 Ιουλίου στο Dolce Summer με το πιο ανατρεπτικό ελληνικό συγκρότημα MEΛISSES να επανέρχεται στη Λεμεσό έτοιμο να μας Πάρει Αλλού.
>> Παρασκευή 13 Ιουλίου, Dolce Summer, Λεμεσός, 23.30. Για πληροφορίες & κρατήσεις: 25314900.

 

12ο Παγκύπριο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Καρπουζιού
Συνεχίζοντας την πολυετή παράδοση, το Κοινοτικό Συμβούλιο Φρενάρου οργανώνει και φέτος το 12ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Καρπουζιού στο Κοινοτικό Στάδιο Φρενάρου, στις 13 Ιουλίου 2018, στις 8:15μμ. Το Φεστιβάλ έχει πρωταρχικό στόχο την προαγωγή της καρπουζοκαλλιέργειας. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, ο επισκέπτης θα δοκιμάσει γλυκό καρπούζι, παγωτό καρπούζι καθώς και κοκτέιλ από καρπούζι. Με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των οργανωμένων συνόλων της κοινότητας μας, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά παραδοσιακά επαγγέλματα, όπως η παρασκευή του παραδοσιακού κοκκινοχωριάτικου χαλλουμιού και η κατασκευή παραδοσιακών καρεκλών. Για τους μικρούς μας φίλους θα υπάρχουν τμήματα με ζωγραφιές προσώπου (Face Paintings) με θέμα το καρπούζι, παιδικές κατασκευές και παιδότοπος. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας του Φεστιβάλ καθότι τα συμμετέχοντα οργανωμένα σύνολα έχουν την δυνατότητα πώλησης φαγητών, ποτών, παραδοσιακών προϊόντων, κατασκευών και άλλων προϊόντων. Η εκδήλωση όπως και τα προηγούμενα χρόνια θα κορυφωθεί με τραγούδια και μουσική από γνωστούς Κύπριους καλλιτέχνες, όπως Μιχάλης Δημητριάδης, Αννίτα Κωνσταντίνου, Χριστάκης Αναστασίου και Σώτος Γονιός. Όπως και κάθε χρόνο αναμένονται εκπλήξεις...
>> Παρασκευή 13 Ιουλίου, Κοινοτικό Στάδιο Φρενάρου, ελ. επ. Αμμοχώστου,20.15. Πληρ. 99484922. Είσοδος ελεύθερη.

 

6ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Πατάτας Αυγόρου
Το 6ο Παγκύπριο Φεστιβάλ αφιερωμένο στην πατάτα επιστρέφει και φέτος, με την Κοινότητα του Αυγόρου να μας προσκαλεί ξανά να δοκιμάσουμε εναλλακτικές και παραδοσιακές συνταγές με βάση την πατάτα. Άλλωστε, η πατάτα των Κοκκινοχωρίων είναι φημισμένη ανά το παγκύπριο! Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 14 Ιουλίου στην αυλή του Α' Δημοτικού Σχολείου Αυγόρου. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το τοπικό προϊόν, την αγαπημένη σε όλους Πατάτα των Κοκκινοχωριών, αλλά και να διασκεδάσουν σε ένα παραδοσιακό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με τους Σάσα Μπάστα, Νάσο Καρακώστας και Πωλίνα Χριστοδούλου. Εναλλακτικοί τρόποι μαγειρέματος αλλά και καινοτόμα προιόντα με κύριο συστατικό την πατάτα (σαπούνι, μάσκα προσώπου κ.ά.) θα σας καταπλήξουν και θα σας ενθουσιάσουν
>> Σάββατο 14 Ιουλίου, αυλή του Α' Δημοτικού Σχολείου Αυγόρου, 20.00. Πληρ. 99 795 105.

 

"Αγαμέμνων" του Αισχύλου από τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης-Βέροιας στο Κούριο
Ο διεθνούς φήμης Λιθουανός σκηνοθέτης Τσέζαρις Γκραουζίνις, με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και καλλιτεχνικών συντελεστών, σκηνοθετεί το πρώτο έργο της αισχύλειας τριλογίας Ορέστεια, Αγαμέμνων και δημιουργεί μια παράσταση για τις απαρχές και το μέλλον της ανθρώπινης βίας. Ο Αγαμέμνων επιστρέφει στο Άργος, μετά το τέλος του Τρωικού Πολέμου. Μπαίνει θριαμβευτικά στην πόλη και το παλάτι, φέρνοντας μαζί του ως αιχμάλωτη την τρωαδίτισσα πριγκίπισσα, ιέρεια του Απόλλωνα, μάντισσα Κασσάνδρα. Η Κλυταιμνήστρα υποδέχεται τον σύζυγό της με στόμφο και τιμή, ωστόσο πολύ γρήγορα αποκαλύπτεται πως η ενθουσιώδης της υποδοχή υποκρύπτει ένα οργανωμένο σχέδιο εκδίκησης για το φόνο της κόρης τους, Ιφιγένειας, που ο Αγαμέμνονας θυσίασε στην Αυλίδα, για να ξεκινήσουν τα πλοία της εκστρατείας δέκα χρόνια πριν.
Το κόκκινο χαλί που στρώνει για να τον δεχτεί οδηγεί σ' ένα λουτρό αίματος όπου, με τη συνέργεια του εραστή της Αίγισθου, θα πνιγούν και ο ίδιος και η ερωμένη του.
>> Σάββατο 14 & Κυριακή 15 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός, 21.00. Εισιτήρια €10 / €5. Πληροφορίες 70002414. Προπώληση www.SoldoutTickets.com.cy.

 

Μαντώ 80s 90s Disco Party
Στις 14 Ιουλίου ετοιμάζουμε μαζί με την Μαντώ ένα disco night πάρτυ στο Vinylio wine etc, ένα βράδυ αλλιώτικο από τα συνηθισμένα, λέμε να μετατρέψουμε το Vinylio σε μια μικρή Disco, με τραγούδια μόνο 80s και 90s, χωρίς καθίσματα και τραπέζια, ένα disco πάρτυ με Μαντώ και Dj που θα παίζει για εμάς τραγούδια εποχής για να χορέψουμε μέχρι τελικής πτώσεως με φώτα και disco ball!
>> Σάββατο 14 Ιουλίου, Vinylio wine etc, Λεμεσός. Κρατήσεις απαραίτητα λόγο περιορισμένου χώρου 99300430.

 

Χορός του τερατσίου
Ο μαύρος χρυσός θα έχει την τιμητική του σε άλλη μία εκδήλωση, σε ένα χωριό. Συγκεκριμένα το Κέντρο Νεότητας Γεράσας διοργανώνει την εκδήλωση ''Χορός του τερατσίου''.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει αναπαράσταση μαζέματος χαρουπιών με τα παραδοσιακά εργαλεία, στο τεχνητό χωράφι με χαρουπιές που θα διαμορφωθεί ειδικά για την μέρα αυτή. Στο χώρο θα γίνει η παρουσίαση προϊόντων που παράγονται από το τερατσόμελο και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις παραδοσιακές ''πίττες με τερατσόμελο''.
>> Σάββατο 14 Ιουλίου, Γεράσα, επ. Λεμεσού, 19.30.

Κωστής Μαραβέγιας στη Λάρνακα
Ο Κωστής Μαραβέγιας ετοιμάζει μια ακόμα εξαιρετική συναυλία στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο.
Έχει αποδείξει ότι είναι από εκείνους τους καλλιτέχνες που αγαπάει να εκφράζεται μέσα από τη μουσική και χαίρεται τις συναυλίες όσο και το κοινό που τον παρακολουθεί.
Πάρτε το κέφι σας, τους ανθρώπους σας, πάρτε λεωφορεία και τρένα, πάρτε το αυτοκίνητό σας και όσους κάνουν οτοστόπ και ελάτε να ζήσουμε ένα βράδυ από αυτά που γίνονται μία φορά και επανάληψη δεν έχουν.
Ένα πολύχρωμο πολιτισμικό μουσικό πάρτι από αυτά που ξέρει να φτιάχνει ο Κωστής με κάθε ευκαιρία. Απλόχερη αληθινή μουσική γιορτή που μας παρασύρει, εμπλουτίζοντας τις αισθήσεις μας, την ψυχή και την καρδιά μας.
Ένα πρόγραμμά γεμάτο τραγούδια από τα πρώτα του χρόνια στη δισκογραφία όπως το χαρακτηριστικό «Δε ζητάω πολλά», το ελκυστικό «Που να βρω μια να σου μοιάζει», την παιχνιδιάρικη «Λόλα», επιλογές από το τελευταίο του album «Κατάστρωμα» όπως το «Φάρος», το μεθυστικό «Ζεστό Κρασί», το «Συγχωροδοπέταλα» αλλά και ένα μουσικό παιχνίδι με τραγούδια που ο Κωστής αγαπά πολύ ερμηνευμένα με το μοναδικό τρόπο του και με τη βοήθεια των εξαιρετικών μουσικών της μπάντας του: Νίκο Αγγλούπα (ηλεκτρικό μπάσο), Άγγελο Αγγελίδη (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα), Jim Staridas (τρομπόνι) και Κρίτωνα Μπελλώνια (κρουστά, τύμπανα)
>> Σάββατο 14 Ιουλίου, Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο, Λάρνακα, 20.30. Εισιτήρια €20 / €15. Προπώληση www.tickethour.com.cy.

 

Καζούλης, Φιλήτας, Μεσημέρης στη Λεμεσό
O Βασίλης Καζούλης, ο Νικόλας Φιλήτας και ο Δημήτρης Μεσημέρης έρχοτναι για μια και μοναδική εμφάνιση στο Dolly Bar στη Λεμεσό. Ο Βασίλης Καζούλης ένας από τους πιο αγαπημένους τραγουδοποιούς της γενιάς του, από την αρχή της καλλιτεχνικής του πορείας έχει υπογράψει κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια που μας συντροφεύουν και σιγοτραγουδάμε μέχρι σήμερα (Φανή, Αν ήσουν άγγελος, Κάτι να γυαλίζει, Το τελευταίο πλοίο για την Αμοργό, Αεροπλάνα, Βορινό Λιμάνι, Κοπέλες για λίγο, Τα φιλιά του Αυγούστου κ.α.). Από τα μπαράκια μέχρι τις μουσικές σκηνές και τις συναυλίες, ο Βασίλης Καζούλης, όλα αυτά τα χρόνια, παραμένει πιστός σε όλα όσα τον έκαναν να αγαπήσει τη μουσική. Κατεξοχήν καλλιτέχνης των live εμφανίσεων, η ατμόσφαιρα που δημιουργεί στη σκηνή είναι γεμάτη αυθορμητισμό, δύναμη και χαρά και η αγάπη και ο ενθουσιασμός που εισπράττει από τον κόσμο είναι για εκείνον πάντα ο τρόπος να "φορτίζει τις μπαταρίες του" και να συνεχίζει.
Σε αυτή την μουσική παράσταση συμπράττουν μαζί με τον Βασίλη Καζούλη, αφενός o εξαίρετος Νικόλας Φιλήτας (μέλος του συγκροτήματος "PROSPECTUS") ο οποίος με την ιδιαίτερη χροιά και το μυστήριο της φωνής του, συναρπάζει & ερμηνεύει με μοναδικό τρόπο, κι αφετέρου ο ιδιαίτερα ταλαντούχος τραγουδιστής Δημήτρης Μεσημερής με την δική του μοναδική φωνή και προσέγγιση απέναντι στα μεγάλα τραγούδια της ελληνικής σκηνής.
Ο Βασίλης, ο Νικόλας και ο Δημήτρης υπόσχονται στο κοινό που θα βρεθεί στις παραστάσεις τους μία πολύ ξεχωριστή βραδιά γεμάτη συναισθήματα και τραγούδια αγαπημένα!
>> Σάββατο 14 Ιουλίου, Dolly Snack Bar, Κυπερούντα, Λεμεσός, 22.30. Εισιτήρια €15. Κρατήσεις 96312523.

 

Νίκος Ζωιδάκης στο A CLUB
Νίκος Ζωιδάκης έρχεται στο A Club στη Αγία Νάπα για μία κρητική βραδιά που θα σας μείνει αξέχαστη.
>> Σάββατο 14 Ιουλίου, A Club, Αγία Νάπα, 23.30. Κρατήσεις: 97722150.

 

Γιώργος Τσαλίκης στο Breeze
Το 4711 προσγειώνετε απευθείας από τη Μύκονο στο Breeze Summer Club! H αγαπημένη καλοκαιρινή μουσική σκηνή θα γίνει ακόμα πιο ανεβαστική παρέα με τον Γιώργο Τσαλίκη! Βάζοντας άλλη μια Κυκλαδίτικη νότα στις Κυριακές, ο Γιώργος Τσαλίκης θα θα δείξει στο κοινό πως γίνεται στα γλέντια! Μαζί τους ο Γιώργος Ξυλούρης και η Κιάννα!
>> Κυριακή 15 Ιουλίου, Breeze Summer Club, Λεμεσός, 21.00. Κρατήσεις 70005868.

 

*Κεντρική φωτογραφία: Ξενοδοχείο Almyra, Πάφος.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close