Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

15 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτήν την εβδομάδα

Φτιάξαμε την ατζέντα της εβδομάδας, με όλα όσαδεν πρέπει να χάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουλίου 2018

Ακόμα μία εβδομάδα με πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις! Θέατρο, σινεμά, φεστιβάλ, μουσική και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα!

Ανακάλυψέ τα όλα μαζί μας!

"Μήδεια" του Ευριπίδη
Την ευριπίδεια τραγωδία, Μήδεια, παρουσιάζει το ουγγρικό θεατρικό σχήμα Spectrum Theatre, που εδρεύει στην Τρανσυλβανία της Ρουμανίας στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος 2018. Προγραμματίζονται δύο παραστάσεις, μία στη Λευκωσία και μία στην Πάφο. Η αριστουργηματική τραγωδία πραγματεύεται την τελευταία πράξη της παθιασμένης σχέσης του Ιάσονα με τη Μήδεια, όταν ο Ιάσονας αποφασίζει να εγκαταλείψει τη σύζυγό του για να παντρευτεί την κόρη του βασιλιά Κρέοντα και η προδομένη Μήδεια τον εκδικείται με τον πιο σκληρό τρόπο: τη δολοφονία των παιδιών τους. Σ’ ένα λιτό σκηνικό χώρο, η σκηνοθέτις Βιόλα Τoρόκ εστιάζει μέσω του λόγου, στον εσωτερικό κόσμο των δραματικών προσώπων, αναδεικνύοντας τον ψυχισμό του καθενός. Η χρήση μουσικής, βασισμένη σε παραδοσιακά ουγγρικά δημοτικά τραγούδια, έχει ως στόχο να τονίσει το «πάντρεμα» του παλιού με το σύγχρονο, τις διαχρονικές αξίες της ηθικής, της δικαιοσύνης και τον αγώνα της Μήδειας για εκδίκηση σε έναν κόσμο απατηλό, άδικο και σκληρό. Παίζουν οι Έμοκε-Κατίνκα Μάρτον, Άννα Σας, Αντράς Κόρπος κ.ά.
>> Δευτέρα 16 Ιουλίου, Σκαλί Αγλαντζιάς, Λευκωσία.
>> Τετάρτη 18 Ιουλίου, Αρχαίο Ωδείο Πάφου.
Ώρα έναρξης: 20.45. Πληρ. 70002414, με αγγλικούς και ελληνικούς υπέρτιτλους.

 
 

"Παγκόσμιον Άσμα" του Γαλατόπουλου
Το ΘΕΠΑΚ προγραμματίζει ακόμη δυο παραστάσεις μέσα στο καλοκαίρι με τη δραματοποίηση του κορυφαίου έργου του ποιητή, πνευματικού ανθρώπου και πρώην δήμαρχου Πάφου (1902–1953). Το έργο δραματοποιήθηκε ειδικά για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017, όπου και έκανε παγκόσμια πρεμιέρα τον περασμένο Δεκέμβριο. Γραμμένο με γνήσια ποιητική ορμή, το πρωτεϊκό αυτό έργο αποτελεί μια επαναπραγμάτευση του μύθου του Προμηθέα, συνθεμένη στο πρότυπο του Δάντη και του Μίλτωνα, που απλώνεται σε κάθε γωνιά της υφηλίου: από τον αρχαίο ελληνικό κόσμο έως τη μυθολογία του Περού και των Ίνκας, από την Ιαπωνία έως τους Ινδιάνους της Αμερικής και τους Σκανδιναβικούς μύθους. H προσπάθεια της δραματοποίησης κράτησε δύο σχεδόν χρόνια και αποτελεί ένα πρωτότυπο εγχείρημα βασισμένο σε διεξοδική φιλολογική μελέτη όλου του έργου του Γαλατόπουλου. Η μουσική είναι του Χρήστου Πήττα και τους ρόλους ερμηνεύουν μέλη του ΘΕΠΑΚ.
> Δευτέρα 16 & Τρίτη 17 Ιουλίου, Αρχοντικό Αξιοθέας, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22894531.
 

 

Monsieur Dοumani στην Πλατεία Ηρώων
Η εβδομάδα του Rialto World Music Festival αρχίζει με συναυλία των Monsieur Dοumani. Το σχήμα που έφερε με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο στο προσκήνιο την κυπριακή παραδοσιακή μουσική δημιουργήθηκε το 2011 στη Λευκωσία από τους Αντώνη Αντωνίου, Άγγελο Ιωνά και Δημήτρη Γιασεμίδη. Προερχόμενοι από διαφορετικούς μουσικούς χώρους, αλλά επηρεασμένοι από το κυπριακό φολκλόρ, οι Monsieur Doumani επικεντρώνονται στη διασκευή κυπριακών παραδοσιακών κομματιών, προσθέτοντας ένα ιδιαίτερο σύγχρονο χρώμα στον ήχο και στη διάθεσή τους. Ταυτόχρονα συνθέτουν κυπριακά τραγούδια που αντλούν έμπνευση από τη σύγχρονη κυπριακή κοινωνία. Έχουν πρόσφατα κυκλοφορήσει τον τρίτο τους δίσκο «Αγκάθθιν» (2018), ο οποίος περιέχει σχεδόν αποκλειστικά δικές τους συνθέσεις. Οι Monsieur Doumani έχουν ήδη στο ενεργητικό τους πολλές συμμετοχές σε σημαντικά μουσικά φεστιβάλ στην Κύπρο και στο εξωτερικό.
>> Δευτέρα 16 Ιουλίου, Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός, 21.00. Πληρ. 7777 7745.


 
"Ρωμαίος και Ιουλιέτα" του Μποστ στην Ερήμη 
Στην Ερήμη περιοδεύει απόψε η παραγωγή της ΕΘΑΛ με το έργο του Μποστ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου. Tρέλα, χιούμορ, αυτοσαρκασμός, χαρούμενες μουσικές και χορογραφίες σε μια από τις πιο ξεκαρδιστικές κωμωδίες του Μποστ. Πρόκειται για μια παρωδία της πασίγνωστης ρομαντικής σαιξπηρικής ιστορίας στην οποία προβάλλονται όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία της θεατρικής ταυτότητας του Μποστ. Το υπέροχο ανεπανάληπτο χιούμορ του, η καυστική κριτική στα κακώς κείμενα της σύγχρονης εποχής, ο σουρεαλισμός, η ρομαντική του αθωότητα και η αυθεντική του λαϊκότητα. Μια ομάδα από πολύπειρους, και βραβευμένους, συντελεστές δημιουργούν μια φρέσκια πρόταση πάνω στο έργο προσθέτοντας ακόμη περισσότερη τρέλα, χιούμορ αλλά και αυτοσαρκασμό, με χαρούμενες μουσικές και χορογραφίες. Παίζουν οι Βαλεντίνος Κόκκινος, Μαρίνα Βρόντη, Τζωρτζίνα Τάτση, Γιώργος Κυριάκου, Βασίλης Χαραλάμπους, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Παναγιώτης Κυριάκου. 
>> Δευτέρα 16 Ιουλίου, Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’,  Ερήμη, Λεμεσός, 20.30.
>> Τρίτη 17 Ιουλίου, Αγία Φύλα, Λεμεσός. 


 
Αυθεντικοί ήχοι της Κούβας 
Ένα ταξίδι στους αυθεντικούς ήχους της Κούβας προσφέρει το κουαρτέτο Yemaya Son, που παρουσιάζει μια διασκεδαστική βραδιά κάτω από τα αστέρια στην Πάφο. Τέσσερεις Λατίνοι μουσικοί στη σκηνή, ο τραγουδιστής Πέντρο Σον Καλιέντε και ο Αλεχάντρο Γκονζάλες (κρουστά, φωνητικά) από την Κούβα, ο Άλεξ Ροντρίγκες από την Κολομβία (πλήκτρα, φωνητικά) και ο Ροντρίγκο Κάσερες από την Χιλή (μπάσο, φωνητικά), παρουσιάζουν ένα μείγμα ρυθμών από σάλσα, ρούμπα και αφροκουβανικής μουσικής, δημιουργώντας μια αναζωογονητική ατμόσφαιρα.
>> Δευτέρα 16 Ιουλίου, Τεχνόπολις 20, Πάφος, 20.30. Πληρ. 70002420.

 

Dikanda
Στο πλαίσιο του 13ου Cyprus Rialto World Music Festival 2018, η Λεμεσός θα απολαύσεις την Dikanda, μία διεθνώς αναγνωρισμένη μπάντα world μουσικής με έδρα το Στσέτσιν της Πολωνίας. Το καλλιτεχνικό της έργο διακατέχεται από αυθεντικότητα, ενώ οι μουσικοί της αναζητούν διαρκώς νέες τάσεις, δημιουργώντας έτσι τις πρωτότυπες δικές τους συνθέσεις. Τα μέλη της αντλούν έμπνευση από τους παραδοσιακούς φολκλόρ ήχους της ευρύτερης Ανατολής, από τα Βαλκάνια, το Ισραήλ, το Κουρδιστάν και τη Λευκορωσία μέχρι την Ινδία, και η μουσική τους από βαλκανικές και gypsy επιρροές. Παίζουν μαζί από το 1997 και έχουν έκτοτε ηχογραφήσει 7 άλμπουμ, εκ των οποίων ένα DVD σε ζωντανή ηχογράφηση στο Θέατρο Witkacy, στο Zakopane της Πολωνίας. Έχουν παρουσιάσει το έργο τους σε εκατοντάδες συναυλίες, κυρίως στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία, αλλά και στη Ρωσία, την Ινδία και τις ΗΠΑ. Έχουν αποσπάσει πληθώρα βραβείων, όπως το Βραβείο «Καλύτερου Δίσκου της Χρονιάς» το 2005 για το άλμπουμ τους Ushtijo που τους απένειμε το γερμανικό περιοδικό Folker. Κάθε συναυλία της μπάντας είναι ένα ταξίδι συναισθημάτων μέσα από έθνικ ρυθμούς, μια συνεύρεση γεμάτη ενθουσιασμό, κέφι, ενέργεια και αυθεντικότητα. Αυτό που κάνει τους στίχους της Dikanda να ξεχωρίζουν είναι η εφεύρεση νέων λέξεων και, συνεπώς, η δημιουργία της δικιάς τους πρωτότυπης γλώσσας, τα «δικανδικά». Το σημαντικότερο στοιχείο στο καλλιτεχνικό της έργο είναι το μήνυμα που καταφέρνει να επικοινωνεί σε κάθε της συναυλία: η ιδιαίτερη σχέση μεταξύ μουσικών και κοινού.
Ania Witczak – τραγούδι, ακορντεόν, Dominik Bieńczycki - βιολί, Daniel Kaczmarczyk - κρουστά, Piotr Rejdak - κιθάρες, Grzegorz Kolbrecki – κοντραμπάσο, Kasia Bogusz - τραγούδι, Szymon Bobrowski – τρομπέτα.
>> Τρίτη 17 Ιουλίου, Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός, 21.00. Πληρ. 7777 7745.

 

 

Μάριος Φραγκούλης
Στη φετινή καλοκαιρινή του έξοδο, ο τραγουδιστής ετοίμασε ένα δίωρο μουσικό ταξίδι με τίτλο: "Ο έρωτας γυμνός". Ταξίδι με λόγια, μελωδίες και αισθήματα που δίνουν την αύρα και την αλμύρα του καλοκαιριού. Με μουσικές του Μάριου Φραγκούλη, τραγούδια των Lucio Dalla, Astor Piazzola, Nino Rota, Nicola Piovani, Jose Maria Cano, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου αλλά και νέες δημιουργίες της Λίνας Νικολακοπούλου και Άρη Δαβαράκη.
Mια μουσική διαδρομή που ξεκινά από την Κρήτη, με ενδιάμεση στάση στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά τον Ιούλιο και πολλοί ακόμα σταθμοί ενδιάμεσα σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.
Τα νέα τραγούδια σε στίχους Νικολακοπούλου και Δαβαράκη προέρχονται από τον κύκλο τραγουδιών που έχει συνθέσει ο Μάριος Φραγκούλης και θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.
Μαζί με τον Μάριο Φραγκούλη, η εξαιρετική νέα τραγουδίστρια Δήμητρα Σελεμίδου που κέρδισε τις εντυπώσεις φέτος τόσο από τον πρώτο της δίσκο με τίτλο “Τρίτη Έξοδος”, όσο και για τις ξεχωριστές της ερμηνείες στο ‘Ελλάς η Χώρα των Ονείρων’ στο Ηρώδειο και στο Ίδρυμα Νιάρχος στην Μυθολογία του Μάνου Χατζιδάκι. Τραγούδια και ντουέτα Ερωτικά από την Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Ελλάδα.
«Ο Έρωτας Γυμνός» Η συναυλία του καλοκαιριού που δεν πρέπει να χάσει κανείς.
>> Τρίτη 17 Ιουλίου, Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄ (Σχολή Τυφλών), Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 7777 7040.
>> Τετάρτη 18 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός, 21.00. Πληρ. 25878744.

 

 

DJ Snake
Ο πασίγνωστος DJ Snake έρχεται στην Λάρνακα στις 18 Ιουλίου. Το Shark Energy Drink παρουσιάζει στην Κύπρο τον σπουδαίο DJ Snake, στις 18 Ιουλίου, στην παραλία των Φοινικούδων, στη Λάρνακα. Πρόκειται για τον παραγωγό σπουδαίων hits όπως «Turn Down for What» featuring Lil Jon, «Get Low» with Dillon Francis, «Lean On» featuring MØ & Major Lazer, «Let Me Love You» featuring Justin Bieber, «A Different Way» featuring Lauv, «Magenta Riddim». Η συναυλία διοργανώνεται από τη Moonlight Show Productions, με χορηγό επικοινωνίας τον Super FM.
>> Τετάρτη 18 Ιουλίου, παραλία Φοινικούδων, Λάρνακα, 18.30-03.00. Πληροφορίες: 77 77 29 39 - 77 77 70 40 / Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy.

 

Το κλαρίνο συναντά το κρουστό
Το μουσικό σχήμα «Lyrical Noise» ανακοινώνει την συναυλία με τίτλο «Clarinet meets Percussion» («Το κλαρίνο συναντά το κρουστό»), την Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 και ώρα 8:30μμ, στον κήπο του Τεχνόπολις 20 στην Πάφο. Ο Γιώργος Γεωργίου στο κλαρίνο και ο Μάριος Νικολάου στα κρουστά θα παρουσιάσουν έργα των Pettigrew, Boucourechliev, Xenakis, Gerassimez, Reich, Aifotiti, Christofi και Kovacs. 
>> Τετάρτη 18 Ιουλίου, Τεχνόπολις 20, Πάφος, 20.30. Πληρ. 70002420.

 

Οι νύχτες των Άλμπατρος
Το σχήμα «Άλμπατρος» καταθέτει μια πρόταση για εναλλακτική μορφή τραγουδοποιίας. Αποτελείται από τρία μέλη που προέρχονται από διαφορετικές μουσικές σχολές και συναντιόνται στην αισθητική που διακατέχει το συγκεκριμένο εγχείρημα. Η λιτότητα του σχήματος δημιουργεί τις συνθήκες για ελευθερία στην ερμηνεία και πολυπλοκότητα στην ενορχήστρωση. Η μουσική και οι στίχοι χαρακτηρίζονται από το έντονο δραματουργικό ύφος. Η θεματολογία ποικίλει και καταπιάνεται με όποια πτυχή φέρνει έμπνευση. Οι ενορχηστρώσεις τείνουν να αποδώσουν το νόημα του στίχου σε τρια επίπεδα -όσοι και οι συμμετέχοντες- με αποτέλεσμα να συντάσσεται μια μουσική παράσταση από τρεις σολίστες που λειτουργούν με ένα κοινό σκοπό.
Οι Άλμπατρος φιλοδοξούν να εδραιώσουν το δικό τους στίγμα στην καλλιτεχνική μουσική δημιουργία.
Συντελεστές: Γιώργος Ιωάννου: Φωνή, Κωνσταντίνος Μακαρίτης: Φλάουτο, Γιώργος Κολιάς: Κιθάρα, φωνή, Μαρία Γεροσίμου: Άρπα, Μαρία Καμβή: Κρουστά, μαρίμπα, Ηθοποιός: Ήβη Νικολαΐδου.
>> Τετάρτη 18 Ιουλίου, Παλιό Ξυδάδικο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 96 661220. Διάρκεια φιλοξενίας – 24 ώρες.

 

Μπαμπάδες με Ρούμι
Η G&N Make It Productions παρουσιάζει τη σπουδαιότερη νεοελληνική κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα «Μπαμπάδες με ρούμι». Μια συνταγή που σκοτώνει… «Εκτελεστές»: ο Γιώργος Παρτσαλάκης, η Μαρία Φιλίππου, ο Κούλλης Νικολάου, η Νίκη Λάμη, η Αστέρω Κυπριανού και η Σοφία Καλλή. Ο μπαμπάς έχει πάθει εγκεφαλικό. Λίγο πριν έχει κερδίσει τέσσερα εκατομμύρια στο τζόκερ. Κληρονόμοι οι δύο γιοι του, η γειτόνισσα που είναι πανταχού παρούσα και ξέρει αυτά που δεν ξέρουν οι άλλοι ή η Βουλγάρα που είναι τα τελευταία χρόνια δίπλα του νοσοκόμα και …….; Οι δύο νύφες ξέρουν πολύ καλά πως η περιουσία τους ανήκει. Είναι η στιγμή που η συνείδηση δεν υπάρχει, είναι η στιγμή που ο ένας θα φάει τον άλλον ή κάποιος θα φάει το γλυκό. Και το γλυκό είναι «μπαμπάδες με ρούμι» με πρόσθετο δηλητήριο. Ποιος θα φάει το γλυκό, ποιος θα κερδίσει την περιουσία…; Όλα σε μια καλογραμμένη κωμωδία που φτάνει στα άκρα. Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες!
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Νικολαίδης, Σκηνικά: Μαρία Δέσποινα Κυριακού, Κοστούμια: Ιουλία Γιάλα. 
>> Τετάρτη 18 Ιουλίου, Δημοτικό Αμφιθέατρο Δρομολαξιάς, Λάρνακα, 21.00, €15 Κανονικό, €12 Παιδικό κάτω των 12 ετών. Προπώληση εισιτηρίων και πληροφορίες: Tickethour.com.cy/ 77777040.

 

Mamma Mia! Here We Go Again
Το 6ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου στον Πρωταρά ανοίγει τις πύλες του, με το δροσερό, ρομαντικό μιούζικαλ "Mamma Mia! Here We Go Again". Το μιούζικαλ που έφτασε για να μας ξεσηκώσει και πάλι με τη μουσική των ΑΒΒΑ. Πρόκειται για τη συνέχεια του αρχικού μιούζικαλ "Mamma Mia!" του 2008. Στη δεύτερη συνέχεια βλέπουμε τη νεανική ζωή της Donna (που υποδύεται η Meryl Streep και η Lily James), βιώνοντας τη διασκέδαση που είχε με τους τρεις πιθανούς μπαμπάδες της Sophie (που υποδύεται η Amanda Seyfriend). Η Sophie είναι έγκυος και όπως η Donna, θα είναι μικρή όταν γεννηθεί το μωρό της. Τότε συνειδητοποιεί ότι πρέπει να αναλάβει το ρίσκο όπως έκανε η μητέρα της.
Πρωταγωνιστούν: Meryl Streep (Donna Sheridan), Lily James (Young Donna Sheridan), Amanda Seyfried (Sophie Sheridan), Pierce Brosnan (Sam Carmichael).
Σκηνοθεσία: Ol Parker
>> Τετάρτη 18 Ιουλίου, Δημοτική Πλατεία Λευκόλλα, Πρωταράς, 21.00. 

 

Μιστέρο Μπούφο
Ο ΘΟΚ παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο την απολαυστική κωμωδία Μιστέρο Μπούφο, του βραβευμένου με Νόμπελ Ιταλού συγγραφέα και ηθοποιού Ντάριο Φο. Πρόκειται για ένα σπονδυλωτό κείμενο με διαδοχικά κωμικά σκετς, που βασίζονται στην παράδοση των πλανόδιων θεατρίνων και αντλούν τα θέματά τους από τα μεσαιωνικά θρησκευτικά έργα. Ο Φο σατιρίζει με ευαισθησία και χιούμορ την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων και σχολιάζει την εκμετάλλευση της αφέλειας των πιστών από τον καθολικό κλήρο. Η κωμωδία παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, που είναι γνωστός στο κυπριακό κοινό από το έργο Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2. Ένα σύνολο νέων και πολύ ταλαντούχων ηθοποιών συμμετέχει σε μια παράσταση γεμάτη ενέργεια, κέφι, συγκίνηση και μεταμορφώσεις, που κάνει το θέατρο να μοιάζει με μια μεγάλη γιορτή.
Μετάφραση: Θωμάς Μοσχόπουλος, Σκηνοθεσία-Μουσική: Κώστας Γάκης, Σκηνικά-Κοστούμια: Ηλέκτρα Κυθραιώτου, Κίνηση: Έλενα Αντωνίου, Βοηθός Σκηνοθέτη: Ανθή Φουντά.
Παίζουν: Δημήτρης Αντωνίου, Χάρης Αριστείδου, Πηνελόπη Βασιλείου, Νίκη Δραγούμη, Θανάσης Ισιδώρου, Αφροδίτη Κλεοβούλου, Πάνος Μακρής, Αντωνία Χαραλάμπους.
>> Τετάρτη 18 Ιουλίου, Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο, Λάρνακα, 21.00. Πληρ. 77772717.

 

17ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation "Όψεις του Κόσμου"
Το Animafest Κύπρου ετοιμάζεται για την 17η έκδοση και ανακοινώνει το επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα! Και φέτος, λοιπόν, θα μαζευτούμε κάτω από τα άστρα, για να παρακολουθήσουμε κορυφαίες στιγμές της τέχνης του animation των τελευταίων δύο χρόνων. Αυτοί οι καλλιτέχνες συνεχίζουν να δημιουργούν πανέμορφα έργα με αγωνιστική διάθεση, σε πείσμα των απάνθρωπων καιρών, κόντρα στην απογοήτευση, κόντρα στο σκοτάδι.
Το διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες από μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής του animation όπως οι Max Andersson, Vladimir Leschiov, Riho Unt, Alexey Alekseev και πολλοί άλλοι. Θα παρακολουθήσουμε ταινίες που εμπνέονται από την απεριόριστη δύναμη της φαντασίας, όπως το DREAMLAND του Mirai Mizoue· ταινίες που αποκαλύπτουν τα παράδοξα και τις αντιφάσεις της ύπαρξης και του εσωτερικού κόσμου όπως το THE OGRE by Laurène Braibant· ταινίες που περιέχουν συνταρακτικές πολιτικές αλληγορίες όπως το RABBIT’S BLOOD της Sarina Nihei και το MARK LOTTERMANN – HAPPY της Alice Saey· ταινίες που τολμούν να θίξουν με τολμηρό τρόπο ακανθώδη κοινωνικά ζητήματα και συγκρούσεις, όπως το RIOT του Frank Ternier και 32RBIT του Victor Orozco Ramirez· ταινίες των οποίων η μοναδική αισθητική είναι εμπνευσμένη από τη ζωγραφική, όπως το CYCLISTS του Veljko Popovic· ταινίες των οποίων η οικουμενικότητα και η ευαισθησία θα αγγίξουν τις ψυχές όλων, όπως το HEDGEHOG’S HOME της Eva Cvijanovic και το υποψήφιο για Όσκαρ NEGATIVE SPACE των Ru Kuwahata και Max Porter.
Το Κυπριακό πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις ταινίες IMMENSITY, της Ελένης Χανδριώτου (πρώτο βραβείο στο Κυπρικό διαγωνιστικό 2016 με το I THE EYE), και DUMA του Πασχάλη Πασχάλη, καθώς και ταινίες από υποσχόμενους φοιτητές του animation από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας www.animafest.com.cy και στην σελίδα στο Facebook.
>> Πέμπτη 19 Ιουλίου, Σαλαμιού, επ. Πάφου.

 

Theeb: Ο Λύκος Της Ερήμου (Theeb)
Στο πλαίσιο του Μαραθώνιου Θερινών Προβολών. Επαρχία Χιτζάζ, Αραβία, 1916. Ο Τεέμπ ζει με τη βεδουίνικη του φυλή σε μια γωνιά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Έχοντας πρόσφατα χάσει τον πατέρα του, έχει για προστάτη τον αδελφό του, Χουσεΐν. Αυτός προσπαθεί να διδάξει τον τρόπο ζωής των Βεδουίνων στον μικρό του αδελφό, αλλά αυτός ενδιαφέρεται περισσότερο για αταξίες, παρά διδαχές. Οι ζωές τους αλλάζουν ρότα με την άφιξη ενός βρετανού αξιωματικού, και του οδηγού του, που έχει στις αποσκευές του μια μυστική αποστολή. Ο Χουσεΐν πιστεύει ότι είναι ασέβεια στη μνήμη του πατέρα του να μην τους βοηθήσει και συμφωνεί να τους συνοδεύσει στον προορισμό τους. Ο Τεέμπ, όμως, φοβάται πως αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα χάσει τον προστάτη-αδελφό του και ξεκινάει το ταξίδι μέσα στην αραβική έρημο, ένα μέρος όπου έχει γίνει ορμητήριο των οθωμανών μισθοφόρων. Η ταινία απέσπασε βραβείο σκηνοθεσίας στο τμήμα Οριζόντων του φεστιβάλ Βενετίας.
Πρωταγωνιστούν: Jacir Eid (Theeb), Hassan Mutlag (The Stranger), Hussein Salameh (Hussein). Σκηνοθεσία: Naji Abu Nowar. Σενάριο: Naji Abu Nowar, Bassel Ghandour.
>> Πέμπτη 19 Ιουλίου, Θερινός Κινηματογράφος Κωνστάντια, Λευκωσία, 21.00. Είσοδος 5 ευρώ. Κάρτα εισόδου σε όλες τις προβολές 50 ευρώ. Για τα παιδιά κάτω των 10 ετών (για ταινίες κατάλληλες, πάντοτε με γονική συνοδεία) καθώς και για άτομα με αναπηρίες, η είσοδος είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες: 22349085, 22348203

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close