Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουλίου 2018
Πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου 2018 στις 11:00 π.μ. στο CINE STUDIO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας η επίσημη έναρξη λειτουργίας της μεγαλύτερης χορωδίας της Κύπρου, στο πλαίσιο του φιλόδοξου έργου, «The Big Choir Project».
Πρόκειται για μια χορωδία που στοχεύει στην εξέλιξη και ανάδειξη της μουσικής πραγματικότητας της Κύπρου και στην επάξια αντιπροσώπευση της στη διεθνή μουσική δράση. Αποτελεί τη μεγαλύτερη, αριθμητικά, χορωδία της Κύπρου, με περισσότερους από 200 επαγγελματίες μουσικούς, πτυχιούχους, σπουδαστές, μαθητές μουσικών λυκείων και μέλη χορωδιών απ’ όλη την Κύπρο και το εξωτερικό. Το έργο στηρίζει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το οποίο θα φιλοξενεί τις συναντήσεις του μοναδικού αυτού χορωδιακού συνόλου.
Στην ομιλία του ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκού Προσωπικού και Έρευνας, Καθηγητής Κωνσταντίνος Φελλάς, την οποία ανέγνωσε η Γεωργία Χαραλάμπους, Υπεύθυνη Γραφείου Διδακτορικών Προγραμμάτων του Πανεπιστημίου, σημείωσε ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στηρίζει τέτοιου είδους δράσεις που προάγουν την καινοτομία, την εξέλιξη, τη δημιουργία και την πρωτοπορία. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι μία τέτοια προσπάθεια θα απογειώσει τη χορωδιακή μουσική στην Κύπρο, θα μεγαλώσει τις προσδοκίες και τους στόχους και θα θεμελιώσει τον μουσικό πολιτισμό της χώρας μας στο επίπεδο των διεθνών μουσικών προτύπων», σημείωσε.
Ο εμπνευστής του έργου αυτού, Νικόλας Θεράποντος, ο οποίος είναι και ο Μαέστρος και διευθυντής του συνόλου, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και το Τμήμα Μουσικής και Χορού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για την στήριξή τους. Ανέφερε ότι η δεύτερη επίσημη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουλίου, ώρα 18:00 στο CINE STUDIO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, όπου θα ανακοινωθεί και η πρώτη μεγαλειώδης συναυλία, όπως και το σχέδιο λειτουργίας του συνόλου. «Ευελπιστούμε ότι το όραμα μας θα χαράξει σύντομα, την πιο ιστορική πορεία στα μουσικά δρώμενα της χώρας μας, συμβαδίζοντας με τα επίπεδα της διεθνούς μουσικής δράσης», κατέληξε.
Σχετικά

Βαρθακούρης και Βαρδής έρχονται Λευκωσία για ένα δυνατό live!
Ετοιμαστείτε για μια μοναδική βραδιά γεμάτη μουσική, χορό και διασκέδαση.

O Δημήτρης Μπάσης και η Βίκυ Καρατζόγλου στην Αγία Νάπα
Οι δύο καλλιτέχνες μοιράζονται την σκηνή για αυτό το καλοκαίρι και μας ταξιδεύουν με τις φωνές τους

Άρχισε η προπώληση για τις συναυλίες του Αλκίνοου στην Κύπρο
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ολοκληρώνει το φετινό, συναυλιακό καλοκαίρι του στην Κύπρο, με πέντε συναυλίες

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έρχεται για ένα ξεχωριστό live στην Αγία Νάπα
Ένα βράδυ γεμάτο μουσική με τον αγαπημένο καλλιτέχνη

Σημαντικές πληροφορίες για τις συναυλίες της Άννας Βίσση 4-5 Ιουλίου στην ΑΕΚ ARENA Λάρνακας
Τι πρέπει να γνωρίζεις

Νταλάρας - Παπακωνσταντίνου: Μετά από 34 χρόνια και πάλι μαζί για δύο βραδιές στην Κύπρο
Από το «Βασίλη ζούμε για να σ’ ακούμε» στο «Πεπρωμένο»

Ο Νίκος Μακρόπουλος στη Λάρνακα στο Στάδιο Πύλας: Μια αξέχαστη βραδιά στις 15 Αυγούστου 2025
Μια συναυλία που δεν πρέπει να χάσετε!

Massimo Giordano στο Minthis Music Festival 2025
Μια Λυρική Νύχτα Κάτω από τον Κυπριακό Ουρανό

Ο Alejjos μας ταξιδεύει σε ρυθμούς παράδοσης και ηλεκτρονικής μουσικής
Μουσική που γεφυρώνει το παρελθόν με το μέλλον

Οι Πυξ Λαξ επιστρέφουν στο νησί μας για δύο μεγάλες συναυλίες
Το θρυλικό συγκρότημα που έχει καθορίσει την ελληνική ροκ σκηνή, είναι έτοιμο να δονήσει ξανά τις καρδιές μας

Ο Έλληνας ράπερ Dani Gambino στη Λεμεσό για συναυλία την Τέταρτη 9 Ιουλίου (βίντεο & φωτο)
Πάρτε τα εισιτήρια σας
