Μη χάσετε , Μουσική

AfroBanana Festival 2018: Όλα όσα θα ζήσουμε φέτος

Ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ της Κύπρου επιστρέφει ανανεωμένο σε νέο χώρο και υπόσχεται να μας χαρίσει ένα αξέχαστο τριήμερο γεμάτο μουσικές και τραγούδια

Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιουλίου 2018

Το πολυαναμενόμενο event του καλοκαιριού επιστρέφει και μεταφέρει τους οπαδούς του κεφιού και του ξεφαντώματος σε ένα αιθέριο παράλληλο σύμπαν, που θα κατακλυστεί από τη μαγεία της δημιουργικής καινοτομίας και έκφρασης, σε ένα συναρπαστικό τριήμερο μουσικού πλουραλισμού, ολιστικής ευεξίας,  απροσδόκητων καλλιτεχνικών παρεμβάσεων και οικογενειακής διασκέδασης για όλες τις ηλικίες. 

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τη γνωστή ΜΚΟ “ABR - Alternative Brains Rule”, η οποία αποτελείται από ένα μεγάλο εύρος πρωτοπόρων και δημιουργικών ανθρώπων που δρουν στο προσκήνιο της καλλιτεχνικής ζωής του τόπου, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει τη συνεργασία του με την Τράπεζα Κύπρου στο χώρο της καινοτομίας, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής για την υποστήριξη σε δημιουργικές νεανικές πρωτοβουλίες και δράσεις με στόχο τη θετική επίδραση στην τοπική πολιτιστική σκηνή.



Αντλώντας ενέργεια από αυτή τη διάθεση καινοτομίας, το AfroBanana Festival ασπάζεται ένα πνεύμα ανανέωσης, το οποίο αποτυπώνεται στη νέα του παραθαλάσσια τοποθεσία, μόλις δυο βήματα από την ακρογιαλιά, το γραφικό δάσος του Κιτίου, καθώς και στο πλουσιότερο ημερήσιο πρόγραμμα στην ιστορία του event, ωθώντας τους πιστούς του φεστιβάλ να βυθιστούν ολόψυχα στην απόλυτη καλοκαιρινή φεστιβαλική εμπειρία.

Με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τέσσερις βασικούς άξονες –«Μουσική και Τέχνες» (Music & the Arts), «Δημιουργικότητα και Καινοτομία» (Creativity & Innovation), «Οικογένεια και Παιδιά» (Family & Kids) και «Γαστρονομία» (Food & Drink), οι ενθουσιώδεις και ένθερμοι θαμώνες του φεστιβάλ μπορούν να προσμένουν σε μια πέρα για πέρα καθηλωτική εμπειρία. Δεν είναι μόνο ο χορός μέχρι το πρώτο φως του ήλιου, υπό τους ήχους ασύλληπτης μουσικής, αλλά το ότι στην καρδιά του φεστιβάλ συναντά κανείς τον παλμό της συλλογικής εμπειρίας, η βαθιά περιβαλλοντική συνείδηση, καθώς και η άσβεστη επιθυμία για ανταλλαγή ιδεών, αποθέωση της δημιουργικότητας και πυροδότηση ενός κλίματος ανανέωσης. 



Με το παράσημο των πιο ξεχωριστών μουσικών εμπειριών του νησιού να κοσμούν το βιογραφικό του, το φετινό φεστιβάλ, μέσα από ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο στην εντέλεια, υπόσχεται ένα εκρηκτικούς fusion ήχους, από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη. Ο παγκόσμιας φήμης πρωτεργάτης του highlife και του afrobeat, ο Ebo Taylor and the Saltpond City Band, κουβαλά funky στολίδια στις αποσκευές του από τη μακρινή Γκάνα, ενώ η Afrodyssey Orchestra είναι έτοιμη να μας πάρει τα μυαλά μέσα από μια μίξη από αφρικανικούς ρυθμούς και πατροπαράδοτα ελληνικά μουσικά ιδιώματα. Ο Ed Davenport, με βάση το Βερολίνο, επιστρέφει για ένα ακόμη ηλεκτρισμένο set, σε house και techno ρυθμούς, ενώ το Afro-Latin κουαρτέτο των Penya θα προσθέσει μια δόση εξωτικού μυστικισμού στην όλη εμπειρία. 

Πώς θα μπορούσε, όμως, να λείπει το ντόπιο στοιχείο από το σπουδαιότερο φεστιβάλ της Κύπρου; Πάντα προσηλωμένο στο να προωθεί και να δίνει βήμα στην εγχώρια μουσική σκηνή, αλλά και μονίμως εναρμονισμένο με ό,τι πιο φρέσκο και μοντέρνο κυκλοφορεί στα λημέρια του, το AfroBanana παρουσιάζει την αφρόκρεμα των συγκροτημάτων και των DJ’s που κυκλοφορούν στην Κύπρο, μεταξύ των οποίων φιγουράρουν τα ονόματα των Afrofox, Mighty Sugarcane και Macumba. 



Οι  λάτρεις του φαγητού, θα ικανοποιήσουν τα γκουρμέ αισθητήρια τους στον γαστρονομικό παράδεισο του “Food & Drinks Market”, όπου κάθε κιόσκι θα προσφέρει γαργαλιστικές απολαύσεις του ουρανίσκου από όλο τον πλανήτη, την ίδια στιγμή που καταρτισμένοι mixologists θα φιλοτεχνούν λαχταριστά κοκτέιλ αποκλειστικά για την περίσταση. Ο παιδότοπος, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, παρέχει ένα  εμπνευσμένο πρόγραμμα παιδικών δραστηριοτήτων, με σκοπό να γοητεύσει το μυαλό των παιδιών, να πυροδοτήσει την περιέργειά τους και να απογειώσει τη δημιουργικότητα, ενόσω οι γονείς αφήνονται, ακριβώς δίπλα, στα φεστιβαλικά vibes και χαλαρώνουν με ένα ποτό ή κάποιο δροσιστικό ρόφημα στο χέρι. Καθώς συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, ένα δελεαστικό μενού από events, δραστηριότητες ευεξίας και workshops, που περιλαμβάνουν γιόγκα, τάι τσι, μουσικά εργαστήρια και αυτοσχέδιες παραστάσεις – έκπληξη, θα προσφέρει ό,τι χρειάζεται προκειμένου να ρίξετε άγκυρα στους χώρους του φεστιβάλ.

Εισιτήρια:
Προπώληση: Μονοήμερο €23/ Τριήμερο €37/ Κατασκηνωτικός χώρος – Ανα τέντα: €7 (ισχύει μέχρι δύο βράδια)
Στην Είσοδο: Μονοήμερο €27/ Τριήμερο €43. Κατασκηνωτικός χώρος – Ανα τέντα: €10 (ισχύει μέχρι δύο βράδια)
Κυριακή Είσοδος Ελεύθερη 

Πληροφορίες: 
Παρασκευή 20-Κυριακή 22 Ιουλίου 2018 
Κίτι, Επαρχία Λάρνακας, 
Oι πύλες ανοίγουν στις 14.00 και κλείνουν 22/7 20.00 
Ελεύθερη είσοδος παιδιά κάτω των 12 ετών
Προπώληση:  www.afrobanana.com και σε επιλεγμένα σημεία

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close