Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

15 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το σαββατοκύριακο στην Κύπρο

Όλα όσα θα μας κάνουν να περάσουμε ακόμα πιο όμορφα και καλοκαιρινά κι αυτότο weekend

Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιουλίου 2018

Η θερμοκρασία σκαρφαλώνει στους 40 βαθμούς κι εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ετοιμαστείς για πάρτι, παραλίες, νυχτερινές εξόδους στις πιο όμορφες αυλές της πόλης και στα μπαράκια για κοκτέιλ!

Το σαββατοκύριακο, λοιπόν, επίλεξε κάποιο beach bar για χαλάρωση πλάι στο κύμα, παγωμένο καφέ και μοχίτο. Από τον Πρωταρά μέχρι και την Πάφο και από τη Λευκωσία μέχρι και την Λάρνακα κάτι θα βρεις για να ψυχαγωγηθείς και υπάρχουν αρκετές επιλογές από μουσικές, συναυλίες, θέατρα και ό,τι άλλο αγάπας.

 

Ορέστης του ΚΘΒΕ στο Κούριο
Μετά την εντυπωσιακή του πρεμιέρα στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη μπροστά σε 2.500 θεατές, ο Ορέστης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος έρχεται στην Κύπρο και το Αρχαίο Θέατρο Κουρίου. Τo ΚΘΒΕ παρουσιάζει την ευριπίδεια τραγωδία, σε νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη. Μπροστά στο εντυπωσιακό σκηνικό που υπογράφει ο ταλαντούχος Γιάννης Θαβώρης τρεις νέοι- ο Ορέστης, η Ηλέκτρα και ο Πυλάδης-  κολυμπούν μέσα στη δίνη του αίματος που τους παρασέρνει. Θεοί και άνθρωποι έχουν στήσει μια πλεκτάνη μίσους κι εκδίκησης, όπου η αδελφική αγάπη γίνεται συνενοχή, η φιλική σχέση συναυτουργία, η λαϊκή ετυμηγορία θανατική ποινή. Τους ρόλους του Ορέστη και της Ηλέκτρας ερμηνεύουν ο Χρίστος Στυλιανού και η Ιωάννα Κολλιοπούλου, η οποία τιμήθηκε φέτος με το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη, ενώ αντίστοιχα τους ρόλους της Ελένης, Μενελάου, Φρύγα και Αγγελιαφόρου ερμηνεύουν η Δάφνη Λαμπρόγιαννη, ο Χριστόδουλος Στυλιανού, ο Χρήστος Στέργιογλου και ο Νικόλας Μαραγκόπουλος.
>> Παρασκευή 20 & Σάββατο 21 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, 20.45. Πληρ. 7000 2414. 


AfroBanana πολιτεία 
Με το σύνθημα #BananaOnTheShore επιστρέφει το φεστιβάλ AfroBanana το Παρασκευοσαββατοκύριακο 20, 21 και 22 Ιουλίου στο Κίτι της Λάρνακας. Είναι καινοτόμο, είναι δημιουργικό κι έχει καθιερωθεί ως ένα απ’ τα πιο αναμενόμενα events του καλοκαιριού. Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά το φεστιβάλ ABR επιστρέφει και υπόσχεται ένα ακόμη πιο συναρπαστικό τριήμερο, αφού ετοιμάζεται να μεταμορφώσει το γοητευτικό δασύλλιο Κιτίου ακριβώς δίπλα στην ακτογραμμή της Λάρνακας, σ' ένα γεγονός που φιλοδοξεί ν' αποτελέσει την πιο εντυπωσιακή και συναρπαστική φεστιβαλική εμπειρία που έχει διεξαχθεί ποτέ στην Κύπρο. 30 συγκροτήματα και DJs από όλη την Ευρώπη και την Κύπρο, θα παίζουν ασταμάτητα μουσική από κάθε γωνιά του πλανήτη, από την Afro jazz ως την electro Cumbia, με ενδιάμεσες στάσεις, μεταξύ πολλών άλλων, σε funk, blues, flamenco. Τα ζωντανά μουσικά δρώμενα της πρώτης μέρας περιλαμβάνουν κατά σειρά τους Mighty Sugarcane, Afrodyssey Orchestra, Penya και Ricoloop. 
>> Παρασκευή 20-Κυριακή 22 Ιουλίου, Κίτι, Λάρνακας, 14.00. Πληρ. www.afrobanana.com.


Animation στη Σαλαμιού 
Ταινίες από μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής του περιλαμβάνει το διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Σινεμά Animation στην Ύπαιθρο, που συνεχίζεται στην κοινότητα της Σαλαμιούς και θα ολοκληρωθεί αύριο. Οι φίλοι του animation θα μαζευτούν για να παρακολουθήσουν μια επιλογή από τις σημαντικότερες ταινίες του ανεξάρτητου σινεμά animation από όλο τον κόσμο. Θα βραβευτούν οι καλύτερες και θα διοργανωθούν εργαστήρια, τις εκθέσεις, συναυλίες και αφιερώματα σε κορυφαίους animators. Κύριος φιλοξενούμενος φέτος είναι ο βραβευμένος Ελβετός σκηνοθέτης Ζορζ Σβιτσγκέμπελ, που είναι μέλος της τριμελούς διεθνούς κριτικής επιτροπής. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα παρουσιαστεί μια ρετροσπεκτίβα με σχέδια από τις ταινίες του κι ένας μαραθώνιος προβολών όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει ολοκληρωμένο το έργο του. Το σημερινό πρόγραμμα, εκτός από τα αφιερώματα, περιλαμβάνει προβολές οικογενειακών ταινιών σε ένα πρόγραμμα από το Εθνικό Συμβούλιο Κινηματογράφου του Καναδά σε επιμέλεια Ελίζε Λαμπε και ταινιών του διεθνούς διαγωνιστικού προγράμματος. Νωρίτερα το απόγευμα στην Ταβέρνα Βασιλική ο Νίκος Σύννος και ο Μαρίνος Σάββα θα κάνουν παρουσίαση με τίτλο «Storyboard for Animation».  
>> Παρασκευή 20 Ιουλίου, Σαλαμιού, Νεοφυτίδειος Υπαίθριος Κινηματογράφος, 20.00.
 

 

Μουσικές του Κόσμου στη Λόφου
Το Rialto Residency, μετά από μια πολύχρονη συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Πλατρών, μετακομίζει φέτος στην όμορφη Λόφου. Το Πρόγραμμα Φιλοξενίας υλοποιείται και φέτος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μουσικές του Κόσμου του Θεάτρου Ριάλτο από τις 18 έως τις 21 Ιουλίου. Στόχος του η ανάπτυξη διαλόγου και δεξιοτήτων ανάμεσα σε επαγγελματίες μουσικούς, αλλά και η διαρκής εκπαίδευση και εξέλιξη της Κυπριακής μουσικής κοινότητας. Υπό την καθοδήγηση του Μιχάλη Χολέβα, οι συμμετέχοντες θα εστιάσουν σε τεχνικά, στυλιστικά στοιχεία και συνθετικές φόρμες των παραδόσεων της Ανατολικής Μεσογείου. Απόψε, οι καλλιτέχνες του Residency παρουσιάζουν αυτοσχεδιασμούς στην όμορφη και δροσερή ατμόσφαιρα της Πλατείας της Λόφου, ενώ το Σάββατο 21 Ιουλίου στην αυλή του κοινοτικού ξενώνα, θα παρουσιάσουν σε μια ανοικτή συναυλία ρυθμούς και μελωδίες της Ανατολικής Μεσογείου.
>> Παρασκευή 20 & Σάββατο 21 Ιουλίου, Λόφου, 21.00. Είσοδος Ελεύθερη, Πληροφορίες: 7777 7745.
 
 

Ο Αξέχαστος Μήνας: Καναδική κομεντί 
Με την κομεντί του Καναδού σκηνοθέτη Ντον ΜακΚέλαρ «Ο Αξέχαστος Μήνας» (The Grand Seduction- 2013) συνεχίζεται απόψε ο Μαραθώνιος Θερινών Προβολών. Στο λιμανάκι του Τικλ Χεντ η αλιεία έχει σταματήσει εδώ και χρόνια να συντηρεί τους λιγοστούς εναπομείναντες κατοίκους, οι οποίοι επιβιώνουν αποκλειστικά με επιδόματα. Μόνη τους ελπίδα η δημιουργία ενός εργοστασίου πετροχημικών, για την εγκατάσταση του οποίου όμως απαιτείται η μόνιμη παρουσία γιατρού. Όταν η τύχη τους χτυπήσει την πόρτα και ο νεαρός Δρ. Λιούις εμφανιστεί στο ήσυχο λιμανάκι για να εκτίσει τη μηνιαία ποινή κοινωνικής εργασίας που του έχει επιβληθεί, οι 120 κάτοικοι θα κάνουν τα πάντα για να τον κρατήσουν στον τόπο τους. Παίζουν: Μπρένταν Γκλίζον, Τέιλορ Κιτς, Γκόρντον Πίνσεντ, Λιάν Μπάλαμπαν.
>> Παρασκευή 20 Ιουλίου, θερινός κινηματογράφος Κωνστάντια, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 22349085.

 

Summer Jazz Project στο Vinylio
Η μουσική τζαζ αποτελεί μια από τις πιο σοβαρές και πολύπλοκες μορφές έκφρασης των ανθρώπινων συναισθημάτων. To Vinylio wine etc διοργανώνει για δεύτερη χρονιά αυτή τη γιορτή της μουσικής και προσκαλεί το κοινό να απολαύσει όμορφες, ξεχωριστές βραδιές!
- 21/7:  Φιλοξενείται το The Threeo’s που αποτελείται από τρεις νεαρούς μουσικούς από το Πανεπιστήμιο Μουσικής Codarts Rotterdam, τους Ελληνοκύπριους Αλέξανδρο Παναγιώτου και Τζόνι Αγησιλάου και τoν Βέλγο Sébastien Wrincq. 
- 22/7:  Idra Kayene Trio με την Idra Kayne που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα με πατέρα από Ουγκάντα και Ελληνίδα μητέρα. Με σπουδές στον χορό και τη μουσική, και έχοντας ήδη 2 albums με τη Minos EMI/Universal, έχει χαρακτηριστεί ως βασίλισσα της soul funk στην Ελλάδα. Μαζί της οι εξαιρετικοί μουσικοί Γιώργος Δελλής και Γιώργος Κωσταλέτος. €15 είσοδος
>> Παρασκευή 20 & Σάββατο 21 Ιουλίου, Vinylio Wine Etc, Λεμεσός, 21.00. Εισιτήρια €8. Πληρ. 96810119.

 

"Summer Social" με τον Δήμο Μπέκε
Ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός της Πάφου, το Minthis, έρχεται να μας ανεβάσει το κέφι με μια βραδιά γεμάτη μουσική και διασκέδαση με τον αγαπημένο μας Δήμο Μπέκε, την Παρασκευή 20 Ιουλίου, στις 8:00μ.μ. στον χώρο του Minthis Clubhouse. Ο γνωστός καλλιτέχνης υπόσχεται να μας ταξιδέψει με γνωστές επιτυχίες στον υπέροχο χώρο του Minthis Clubhouse, με τη συνοδεία δροσιστικών κοκτέιλ και των απολαυστικών δημιουργιών του σεφ Τόλη Κράβαρη που θα αναλάβει το γαστρονομικό κομμάτι της βραδιάς.
>> Παρασκευή 20 Ιουλίου, Minthis Clubhouse, Τσάδα, Πάφος, 20.00. Πληρ. 26 842 222.

 

Λεωνίδας Μπαλάφας
Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου του δίσκου με τίτλο "Άνθρωπος μονάχος" και λίγο μετά τις ανοιξιάτικες περιπλανήσεις του ο Λεωνίδας Μπαλάφας και η παρέα του έρχονται στην Κύπρο με καλοκαιρινή διάθεση να κάνουν κέφι, να βγάλουν γούστο, να δώσουν πόνο. Καλώς ν'ανταμωθούμε!
Νίκος Χριστόπουλος - Τύμπανα, Παντελής Πέτρου - Μπάσο, Σπύρος Βρυώνης - Ηλεκτρική κιθάρα, Χρήστος Κυριαζής - Σαξόφωνο, Διονύσιος Κοκόλης - Τρομπέτα.
>> Παρασκευή 20 Ιουλίου, Διαχρονική Μουσική Σκηνή, Λευκωσία, 22.00. Τιμή εισιτηρίου: €12 προπώληση, €15 από την είσοδο. Πληροφορίες: 99 15 66 83.
>> Σάββατο  21 Ιουλίου, Ravens, Λεμεσός, 22.00. Eισιτήρια €15 / €12 (προπώληση). Πληρ. 99614100.

 

 

Μαζωνάκης - Stavento μαζί για ένα live
Μια μοναδική συναυλία θα πραγματοποιήσουν ο Γιώργος Μαζωνάκης και οι Stavento στο Makenzy Live στη Λάρνακα στις 21 Ιουλίου! Μετά την πετυχημένη του συνεργασία με το Μιχάλη Κουϊνέλη που υπογράφει τους στίχους και τη μουσική στο καινούργιο του single, «Αγαπώ Σημαίνει», ο αγαπημένος Έλληνας καλλιτέχνης  μαζί με τους Stavento έρχονται Κύπρο για μία μοναδική εμφάνιση, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους περιοδείας. Στις 21 Ιουλίου ο πιο ανατρεπτικός και πρωτοπόρος τραγουδιστής της γενιάς του θα βρεθεί σε έναν από τους πιο όμορφους καλοκαιρινούς, συναυλιακούς χώρους. Το κοινό του, που τον ακολουθεί σε κάθε του βήμα του, θα απολαύσει τα ιδιαίτερα τραγούδια του και τις ξεχωριστές ερμηνείες του. Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για το πιο συναρπαστικό live του φετινού καλοκαιριού! Από 23:00 μέχρι τις πρωϊνές ώρες, θα χορεύουμε στους ρυθμούς τους.
>> Σάββατο 21 Ιουλίου, Makenzy Live, Λάρνακα, 23.00. Για πληροφορίες και κρατήσεις στο 24663330 / 99679722.

 

Μαρίζα Ρίζου
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πισσουρίου, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Καλοκαίρι 2018», έχοντας ως μοναδικό στόχο τη πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη των κατοίκων της κοινότητας μας και της γύρω περιοχής, διοργανώνει μουσική συναυλία με τη Μαρίζα Ρίζου, την 21η Ιουλίου 2018 στις 20:00 στο Κοινοτικό Αμφιθέατρο Πισσουρίου.
Η χρονιά που πέρασε ήταν εξαιρετικά δημιουργική και επιτυχημένη για τη Μαρίζα Ρίζου! Έδωσε δυνατά live εντός και εκτός Αθηνών, έγραψε τη μουσική για την πιο πετυχημένη παράσταση της χρονιάς «Μαντάμ Σουσού» στο Θέατρο Παλλάς, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι «Ας Γελάμε Συχνά», σε στίχους δικούς της και μουσική Κωστή Μαραβέγια, προϊδεάζοντάς μας για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στο τρίτο προσωπικό της άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.
Οι συναυλίες της είναι πάντα ασφυκτικά γεμάτες. Γεμάτη με όλη αυτή την ενέργεια λοιπόν, ετοιμάζεται για τις απόλυτα καλοκαιρινές της εμφανίσεις. Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 21 Ιουλίου θα βρίσκεται στο Πισσούρι! Αγαπά πολύ την Κύπρο και σχεδόν κάθε καλοκαίρι όταν ήταν μικρή, έκανε τις διακοπές της στο χωριό της, το Πισσούρι. Πρόσφατα, στην Κύπρο κέρδισε το τίτλο «Καλύτερη Μουσικός 2017 » στα βραβεία Madame Figaro Γυναίκες της χρονιάς.
Στη συναυλία θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε μαζί με όλα τα γνωστά της τραγούδια, όπως το «Μια άλλη ευτυχία», «Πετάω», «Είναι μικρή η ζωή», «Πάμε μια βόλτα», και το «Ας Γελάμε Συχνά», το φωτεινό, αισιόδοξο τραγούδι, που γεννήθηκε από την πρώτη της συνεργασία με τον Κωστή.
>> Σάββατο 21 Ιουλίου, Πισσούρι, επ. Λεμεσού, 20.00. Πληρ. http://www.soldoutticketbox.com/marizarizou/?lang=el.

 

Γιάννης Βαρδής & Γιώργος Λιανός στο Makenzy Live
Το δυναμικό δίδυμο μαζί επί σκηνής στο Makenzy Live στην Λάρνακα. Τα τελευταία χρόνια οι δύο καλλιτέχνες συνεργάζονται με τεράστια επιτυχία και το αποτέλεσμα είναι μαγικό.
>> Κυριακή  22 Ιουλίου, Makenzy Live, παραλία Μακένζι Λάρνακα, 21.30. Κρατήσεις  22754445 & 24663330. Εισιτήρια €15/ www.soldoutticketbox.com.  


Τα Παράπονα στο Δήμαρχο στο θερινό Ριάλτο
Το Θέατρο Ριάλτο μεταμορφώνεται σε θερινό και δροσίζει τα καλοκαιρινά μας βράδια με υπαίθριες προβολές ταινιών. Στήνει ξανά πανί στην πίσω πλευρά του κτιρίου, στο χώρο στάθμευσης της ΣΕΚ, και καλεί τους φίλους του σινεμά να απολαύσουν τρεις απολαυστικές κωμωδίες, κάνοντας το καλοκαίρι στην πόλη πιο κινηματογραφικό! Την Κυριακή προβάλλει τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του ιταλικού σινεμά του 2017 σε σκηνοθεσία Ficarra και Picone. Θεωρείται ως μια από τις καλύτερες κωμωδίες των τελευταίων χρόνων, η οποία απέσπασε σειρά βραβείων. Οι κάτοικοι μιας πόλης, αγανακτισμένοι με τα σκάνδαλα και τις καταχρήσεις του για  χρόνια δημάρχου τους, ψηφίζουν έναν καινούργιο ο οποίος υπόσχεται να διοικήσει με τιμιότητα. Σύντομα όμως θα ανακαλύψουν ότι οι αλλαγές και η νομιμότητα έρχονται με θυσίες. Αρνούμενοι να ξεβολευτούν, θα κάνουν τα πάντα για να τον διώξουν. Ερμηνεία: Ficarra, Picone, Vincenzo Amato, Antonio Catania, Sergio Friscia, Eleonora De Luca.
2017 (92’) Στα Ιταλικά με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους
>> Κυριακή 22 Ιουλίου, Χώρος Στάθμευσης ΣΕΚ (πίσω από Ριάλτο), Λεμεσός, 21.00. Εισιτήρια: €7. E-Ticket: www.rialto.com.cy. Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45.

 

Μεγάλα Μπαλέτα 2018 – Ανήκω στο Παττίχειο Λεμεσού
Η κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση του Δήμου Λεμεσού έρχεται για 19η συνεχή χρονιά με μια νέα καινοτόμο προσέγγιση.
Η φετινή παραγωγή των Μεγάλων Μπαλέτων με τίτλο Ανήκω παρουσιάζει επί σκηνής μια μαγευτική συνύπαρξη σπουδαίων χορευτών παγκοσμίου φήμης με διακεκριμένους Κύπριους χορευτές του κλασσικού και σύγχρονου χορού.
Φιλοξενούνται κορυφαία ονόματα από το Βασιλικό Μπαλέτο, το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας και το Κρατικό Μπαλέτο της Βιέννης, Κύπριοι καλλιτέχνες που διαπρέπουν στην παγκόσμια χορευτική σκηνή, καθώς και μια ομάδα ταλαντούχων χορευτών της νεότερης γενιάς. Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Λάμπρος Λάμπρου.
>> Σάββατο 21 & Κυριακή  22 Ιουλίου, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 20,30. Εισιτήρια €15 / €20 / €25 / €30. Πληροφορίες  25377277. Προπώληση: www.SoldoutTickets.com.cy & στο ταμείο του Θεάτρου.

 

Τριήμερο παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου
Ένα καλοκαιρινό τριήμερο παζαράκι βιβλίου διοργανώνεται τις απογευματινές-βραδυνές ώρες στη Λευκωσία δίνοντάς σου την ευκαιρία να βρεθείς σε μία από τις πιο όμορφες γωνιές της πρωτεύουσας, να αγοράσεις κάποιο βιβλίο και να απολαύσεις τον καφέ και το ποτό σου στο Χαράτσι. Το καφενείο Χαράτσι, από την Παρασκευή 20/7/2018 μέχρι την Κυριακή 22/7/2018 (18:00-23:00) διοργανώνει ένα μεγάλο παζαράκι βιβλίου. Τις ημέρες αυτές θα έχουμε την ευκαιρία κάτω από τον έναστρο ουρανό αυτή τη φορά, ταξιδεύοντας στον μαγικό κόσμο του βιβλίου να βρούμε βιβλία σε χαμηλές τιμές, απολαμβάνοντας το καφεδάκι μας ή το ποτό σε ένα ιδιαίτερο χώρο στην παλιά πόλη της Λευκωσίας.
Διοργανωτές: παλαιοβιβλιοπωλείο "ο ταξιδευτής" , καφενείο Χαράτσι.
>> Παρασκευή 20-Κυριακή 22 Ιουλίου, καφενείο Χαράτσι, Λευκωσία. Για πληροφορίες: 97647438.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close