Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Tο πάρτι της γειτονιάς θα γίνει (σήμερα) στον Άγιο Δομέτιο

Ένα πάρτι που μας καλεί να γιορτάσουν έναν πιο πράσινο τρόπο ζωής, καταπολεμώντας την καθημερινή συνήθεια των πλαστικών μιας χρήσης.

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουλίου 2018

Μια από τις μεγαλύτερες μη κυβερνητικές οργανώσεις στην Κύπρο, το Future Worlds Center, διοργανώνει το πάρτι γειτονιάς «Γιατί πλαστικό εάν το πράσινο είναι φανταστικό;» (Why Plastic if G.I.F.?) και καλεί ολες και όλους να γιορτάσουν ένα πιο πράσινο τρόπο ζωής, καταπολεμώντας την καθημερινή συνήθεια των πλαστικών μιας χρήσης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουλίου, από τις 17:30 έως τις 21:30, στις εγκαταστάσεις του Future Worlds Center στη Γρηγόρη Αυξεντίου 36Ε, Άγιος Δομέτιος, Λευκωσία.

Έρευνες δείχνουν ότι μέχρι το 2050 θα υπάρχουν περισσότερα πλαστικά στους ωκεανούς από ό,τι ψάρια. Αυτό δεν θα ήταν ευχάριστη έκπληξη στο πιάτο μας, σωστά; Το καλό είναι ότι μπορούμε να επιλέξουμε, να γνωρίζουμε, να ευαισθητοποιούμαστε και να κάνουμε τις απαραίτητες επιλογές για να κάνουμε την αλλαγή. Στο Τμήμα Παγκόσμιας Εκπαίδευσης του Future Worlds Center πιστεύουμε ότι κάθε αλλαγή είναι εφικτή αν ξεκινήσουμε με τον εαυτό μας και με τον τόπο στον οποίο ζούμε. Εμείς "ζούμε" στη Λευκωσία (Άγιο Δομέτιο) και θέλουμε να γνωρίσουμε τους ανθρώπους γύρω μας και να ξεκινήσουμε την αλλαγή από το "σπίτι" μας.

Το "Γιατί το πλαστικό αν το πράσινο είναι φανταστικό;" είναι μια εκδήλωση που έχει ως σκοπό να φέρει σε επαφή ανθρώπους με παρόμοιες ευαισθησίες για την ανταλλαγή εμπειριών και την ευαισθητοποίηση σχετικά με το περιβάλλον και την εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων για το πλαστικό μιας χρήσης την πλαστική ρύπανση, με διασκεδαστικούς και διαδραστικούς τρόπους.

Τι θα κάνεις εκεί
Στην εκδήλωση αυτή θα προσφέρονται εργαστήρια, παζαράκι με "αειφόρα" προϊόντα, υγιεινά και νόστιμα τσιμπήματα και μουσική: τα πάντα, για να διασκεδάσετε και να ανακαλύψετε γιατί το πράσινο είναι φανταστικό, και να απολαύσετε μαζί μας ένα απόγευμα πριν από τις διακοπές!

Η εκδήλωση δεν θα ήταν η ίδια χωρίς την υποστήριξη των φίλων μας: Green Dot Cyprus, Let's make Cyprus Green, EcoPhysis, ΑΚΤΗ / AKTI Project and Research Centre, Tesura Cyprus, Precious Plastic Cyprus, NatureMe - σαπούνια και κεραλοιφές, BioHeaven, Caffe River Cyprus, Solar Kitchen Bar, Green Mandala and Biotrem edible plates, Eat vegan all day - Μόνο ό,τι φυτρώνει, MagmaLa - Παναγιώτα Κωνσταντή, Chimo - Κυριάκος Χειμωνής, Ανδρέας Προκοπίου, Ανθούλα Κουπεπια, Ρεβέκκα Κατσαρή, Μερσίνη (Νερό), Yiallouris Press και τα προγράμματα του FWC "Global Education Goes Local" και "Map Your Meal."

Το Future Worlds Center είναι ένας καινοτόμος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που χρησιμοποιεί ένα μοντέλο οριζόντιας επιχειρηματικής διαχείρισης. Το έργο μας αξιοποιεί τη δύναμη των αναδυόμενων νέων τεχνολογιών και την επιστήμη του δομημένου δημοκρατικού διαλόγου, προκειμένου να επιταχύνει τη θετική κοινωνική αλλαγή. Σε περισσότερα από 20 χρόνια, το FWC έχει υλοποιήσει περισσότερα από 100 έργα με 95% χρηματοδότηση από διεθνείς επιχορηγήσεις και έχει κερδίσει πάνω από 10 διεθνή βραβεία. Μία από τις προτεραιότητες του FWC είναι η ενεργός προώθηση των 17 στόχων αειφόρου ανάπτυξης - Sustainable Development Goals (SDGs).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Future Worlds Center και τις εκδηλώσεις μας:
Tel: +357 22 873820

Tel: +357 22 445288

https://www.facebook.com/FutureWorldsCenter/
https://www.facebook.com/FWCGlobalEducation/

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close