Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

20+1 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το weekend στην Κύπρο

Όλα όσα θα μας κάνουν να περάσουμε ακόμα πιο όμορφακι αυτότο weekend

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουλίου 2018

Η θερμοκρασία σκαρφαλώνει ψηλά κι εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ετοιμαστείς για πάρτι, παραλίες, νυχτερινές εξόδους στις πιο όμορφες αυλές της πόλης και στα μπαράκια για κοκτέιλ!

Το σαββατοκύριακο, λοιπόν, επίλεξε κάποιο beach bar για χαλάρωση πλάι στο κύμα, παγωμένο καφέ και μοχίτο. Από τον Πρωταρά μέχρι και την Πάφο και από τη Λευκωσία μέχρι και την Λάρνακα κάτι θα βρεις για να ψυχαγωγηθείς και υπάρχουν αρκετές επιλογές από μουσικές, συναυλίες, θέατρα και ό,τι άλλο αγάπας.

 

Στο απόλυτο καλοκαιρινό πάρτι θα παίζουν μόνο ελληνικά
Το καλοκαίρι είναι εδώ κι εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να ψάχνουμε τις καλύτερες αφορμές για εξόδους, πάρτι και ξέφρενη διασκέδαση, σε κάθε γωνιά του νησιού μας. Την καλύτερη πάντως ευκαιρία για πάρτι και ξεφάντωμα θα μας την δώσει την Παρασκευή 27 Ιουλίου, μία ομάδα που ξέρει καλά από διασκέδαση και events, πρωτότυπα και διαφορετικά, και η οποία βρίσκεται πίσω από τόσα τρελά και ξέφρενα πάρτι που λαμβάνουν χώρα εδώ και τέσσερα και πλέον χρόνια σε διάφορα μαγαζιά της Κύπρου! Ο λόγος για τα "MAD NIGHTS" τα οποία όχι μόνο επιστρέφουν αλλά συμπράττουν με μία ακόμα επιτυχημένη ομάδα, αυτήν του The Battle, για να διοργανώσουν το απόλυτο Greek fight! Στο ρίνγκ του State στη Λευκωσία, θα ριχθεί ο Dj Andreas από το Rock n Roll Athens, ο οποίος έρχεται για να μας ταξιδέψει με τις καλύτερες και πιο ψαγμένες παλιές & νεές επιτυχίες, όπως μόνο αυτός ξέρει! Ελληνικά και Μόνο Ελληνικά! Ετοιμαστείτε για την πιο MAD Μάχη!
>> Παρασκευή 27 Ιουλίου, State, Λευκωσία. Πληροφορίες & Κρατήσεις 222 55 111.

 

Ηλέκτρα από το Θέατρο Ρουσταβέλι, στο Σκαλί
Το Θέατρο Ρουσταβέλι, το μεγαλύτερο και ένα από τα παλαιότερα θέατρα της Γεωργίας, παρουσιάζει την τραγωδία του Σοφοκλή, Ηλέκτρα, σε μια συγκλονιστική και συναρπαστική προσαρμογή, σε σκηνοθεσία των Ρόπερτ Στούρουα, καλλιτεχνικού διευθυντή του Θεάτρου Ρουσταβέλι και διεθνούς φήμης σκηνοθέτη, Γρηγόρη Καραντινάκη και Νικολόζ Χαίνε-Σβελίτσε. Εστιάζοντας στη δύναμη των γυναικών που βρίσκονται παγιδευμένες σε ένα πατριαρχικό σύστημα, στις πολύπλοκες δυναμικές της οικογένειας και του φύλου, η ευφάνταστη παραγωγή του Ρόπερτ Στούρουα καταφέρνει να δημιουργήσει ένα τοπίο αγωνίας και έντασης που ωθεί την πλοκή στην αναπόφευκτη έκβασή της. Στην Ηλέκτρα, η οποία αντιπροσωπεύει την τελευταία και ωριμότερη δημιουργική περίοδο του Σοφοκλή, εξιστορείται το φονικό στο παλάτι των Ατρειδών, το οποίο κορυφώνεται με τη μητροκτονία του Ορέστη.
>> Παρασκευή 27 Ιουλίου, Σκαλί Αγλαντζιάς, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 70002414 & www.SoldoutTickets.com.cy.

 

 

Σταμάτης Κραουνάκης και Σπείρα 
Το Φεστιβάλ Λάρνακας συνεχίζεται με μια ολόφρεσκη μουσική παράσταση από τα οκτώ αγόρια της Σπείρας με επίσημο καλεσμένο τους τον Σταμάτη Κραουνάκη, γεμάτη τραγούδια από όλες τις εποχές, απ’ όλα τα μέρη του κόσμου και του δικού μας αλλά και του συνθέτη όλα τα λατρεμένα. Συντελεστές: Σταμάτης Κραουνάκης: φωνή, πιάνο. Χρήστος Γεροντίδης: φωνή, καχόνε. Σάκης Καραθανάσης: φωνή, κιθαρόνι, καχόνε, νταούλι. Κώστας Μπουγιώτης: φωνή, καχόνε. Νίκος Σταδιάτης: φωνή, ακορντεόν. Βασίλης Ντρουμπόγιαννης: πιάνο. Βάιος Πράπας: φωνή, κιθάρες, μπουζούκι. Γιώργος Στιβανάκης: φωνή, μαράκες, ντέφι. Χάρης Φλέουρας: φωνή, κέφι, μπρίο. 
>> Παρασκευή 27 Ιουλίου, Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο, Λάρνακα, 21.00. Πληρ. 99430654 & www.Tickethour.com.cy.

 

 

Μια παράσταση του ΘΟΚ για τους πληγέντες 
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, σε ένδειξη συμπαράστασης και στήριξης των πληγέντων της πυρκαγιάς της Ανατολικής Αττικής, προσφέρει δωρεάν τη θεατρική παράσταση «Μιστέρο Μπούφο», που θα παρουσιαστεί σήμερα στο Αμφιθέατρο Λακατάμιας. Το ποσό που θα διατίθετο από τον δήμο για την αγορά της παράστασης θα προσφερθεί ως εισφορά προς τους πληγέντες.
>> Παρασκευή 27 Ιουλίου, Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμιας, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22364081, 7777 27 17.

 

Γλυκόπικρο ταξίδι στην Ελλάδα του 1968
Με την Ελληνική ταινία «1968» σε σκηνοθεσία Τάσου Μπουλμέτη συνεχίζεται ο Μαραθώνιος Θερινών Προβολών. Μέσα σε μία λαμπερή νύχτα, ξετυλίγεται μια ιστορία εθνικής ανάτασης, με επίκεντρο τον θρυλικό αγώνα στο Καλλιμάρμαρο που παρακολούθησε ολόκληρη η Ελλάδα από το ραδιόφωνο, και πάνω από 80.000 άνθρωποι από κοντά («σπάζοντας» το ρεκόρ Γκίνες ως η μεγαλύτερη συνάθροιση σε αγώνα μπάσκετ). Οι συγκινητικές και αστείες ιστορίες της ταινίας συνθέτουν έναν πολύχρωμο μικρόκοσμο, αλλά και τον καμβά μιας συγκλονιστικής εποχής, και μιας ολόκληρης χώρας. Ο Τάσος Μπουλμέτης εμπνέεται από τον επικό αγώνα ΑΕΚ-Σλάβια Πράγας του 1968 και, 50 χρόνια μετά, επιστρατεύει ένα πλούσιο και ταλαντούχο καστ για να αποκαλύψει το συναρπαστικό παρασκήνιο πίσω από το άπιαστο όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Στέλιος Μάινας, Ερρίκος Λίτσης, Θέμης Πάνου. Σκηνοθεσία: Τάσσος Μπουλμέτης.
>> Παρασκευή 27 Ιουλίου, Θερινό Κωνστάντια, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 22348203.

 

Μπαμπάδες με ρούμι 
Ο μπαμπάς έχει πάθει εγκεφαλικό. Λίγο πριν έχει κερδίσει τέσσερα εκατομμύρια στο τζόκερ. Κληρονόμοι οι δύο γιοι του, η γειτόνισσα που είναι πανταχού παρούσα και ξέρει αυτά που δεν ξέρουν οι άλλοι ή η Βουλγάρα που είναι τα τελευταία χρόνια δίπλα του νοσοκόμα και...; Οι δύο νύφες ξέρουν πολύ καλά πως η περιουσία τους ανήκει. Είναι η στιγμή που η συνείδηση δεν υπάρχει, είναι η στιγμή που ο ένας θα φάει τον άλλον ή κάποιος θα φάει το γλυκό. Και το γλυκό είναι «μπαμπάδες με ρούμι» με πρόσθετο δηλητήριο. Οι «Μπαμπάδες με ρούμι» είναι η νέα κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, την οποία παρουσιάζει η G&N Make It Productions σε παραστάσεις σε όλη την Κύπρο. Σκηνοθεσία Θοδωρής Νικολαΐδης. Επιμέλεια παραγωγής Κούλλης Νικολάου. Παίζουν οι Γιώργος Παρτσαλάκης, Μαρία Φιλίππου, Κούλλης Νικολάου, Νίκη Λάμη, Αστέρω Κυπριανού και Σοφία Καλλή.
>> Παρασκευή 27 Ιουλίου, Δημοτικό Αμφιθέατρο, Δερύνεια, 21.00. Πληρ. Tickethour.com.cy, τηλ. 77777040.

 

Ο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» στην Πάφο
Η κωμωδία «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», του Μποστ, που ανεβαίνει από την ΕΘΑΛ με την ευκαιρία των 100 χρόνων από τη γέννησή του, περιοδεύει στην επαρχία. Το έργο είναι μια παρωδία της πασίγνωστης ρομαντικής σαιξπηρικής ιστορίας, στην οποία προβάλλονται όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία της θεατρικής ταυτότητας του Μποστ: Το ανεπανάληπτο χιούμορ του, η καυστική κριτική στα κακώς κείμενα της σύγχρονης εποχής, ο σουρεαλισμός, η ρομαντική του αθωότητα και η αυθεντική του λαϊκότητα. Ο Κώστας Σιλβέστρος έχει κάνει τη διασκευή και τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Μαρίνα Χατζηλουκά, τη μουσική ο Αντώνης Αντωνίου, τη χορογραφία - κίνηση η Εύα Καλομοίρη και τον φωτισμό ο Βασίλης Πετεινάρης. Παίζουν οι ηθοποιοί Βαλεντίνος Κόκκινος, Μαρίνα Βρόντη, Τζωρτζίνα Τάτση, Γιώργος Κυριάκου, Βασίλης Χαραλάμπους, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Παναγιώτης Κυριάκου.
>> Παρασκευή 27 Ιουλίου,Αμφιθέατρο Τάλας, Πάφος, 20.30. Πληρ. 25877827.

 

1ο Φεστιβάλ Καρότου
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Λιοπετρίου, στο πλαίσιο προώθησης γεωργικών προϊόντων, που παράγονται στην κοινότητα Λιοπετρίου, προγραμματίζει Παγκύπριο Φεστιβάλ Καρότου την Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018. Το φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στο Κοινοτικό Στάδιο «ΑΧΥΡΩΝ» Λιοπετρίου θα ξεκινήσει στις 8μ.μ. και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Στον χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργούν περίπτερα, στα οποία θα πωλούνται προϊόντα, με βασικό υλικό το καρότο όπως, γλυκό και μαρμελάδα, carrot cakes (ατομικά και οικογενειακά), πανακότα με γεύση καρότου, ντόνατς με κρέμα και μαρμελάδα καρότου, κρουασάν με μαρμελάδα καρότου, λουκουμάδες με καρότο, παγωτό καρότου και σιρόπι καρότου για παγωτό. Θα πωλούνται, επίσης, χυμός, μαργαρίτα και κοκτέιλ καρότου. Παράλληλα θα λειτουργούν περίπτερα με σουβλάκια, κλέφτικο, hot dogs με σαλάτα κόσλοου, καρότα ξιδάτα, καρότα τηγανιτά με αβγά, κρέπες και διάφορα ποτά. Ιδιαίτερη θέση στο φεστιβάλ θα έχουν executive chefs της κοινότητας με ομάδες μαγείρων, με gourmet δημιουργίες, έχοντας ως βασικό υλικό το καρότο. Όλοι οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν, δωρεάν, τα εδέσματα των chefs και μαγείρων, που θα είναι προσφορά του Κοινοτικού Συμβουλίου Λιοπετρίου. Παράλληλα, η εκδήλωση θα προσφέρει τη δυνατότητα ψυχαγωγίας με τετράωρο μουσικό πρόγραμμα, στο οποίο θα παρουσιαστούν οι Κώστα Δόξας, Τίνα Κάζη και Γιάννης Σοφίλας. Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Εξοχότατου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη.
>> Παρασκευή, 27 Ιουλίου, Κοινοτικό Στάδιο «ΑΧΥΡΩΝ» Λιοπετρίου, ελ. επ. Αμμοχώστου, 20.00. Είσοδος ελεύθερη.

 

Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χαλουμιού
Μία από τις γιορτές-φεστιβάλ της Κύπρου που τιμούν τα γαστρονομικά της προϊόντα είναι και αυτή του Φεστιβάλ Αιγοπρόβειου Παραδοσιακού Χαλουμιού που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Πραστειό Αυδήμου της επαρχίας Λεμεσού.
Το Φεστιβάλ επιστρέφει και φέτος την Παρασκευή 27 Ιουλίου με πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, άφθονο ποτό και φαγητό. Και φέτος στο Πολυδύναμο Κέντρο Κοινότητας, στις 18.00 θα πάμε για να παρακολουθήσουμε τη διαδικασία παρασκευής του χαλλουμιού και φυσικά να το απολαύσουμε, ενώ στη συνέχεια (19.00) θα ακολουθήσουν:
- Διασκέδαση με λαϊκή ορχήστρα και τον Γιώργο Σταματάρη
- Πρόγραμμα με παραδοσιακό χορευτικό σχήμα
- Φαγητό σε μπουφέ και απεριόριστο ποτό
- Δωρεάν ρέσι, φρέσκια αναρή και χαλλούμι
>> Παρασκευή 27 Ιουλίου, Πολυδύναμο Κέντρο Κοινότητας, Πραστειό Αυδήμου, επαρχία Λεμεσού, 19.00. Είσοδος: €12 & €10 (παιδιά). Πληρ. 99633127, 25221763.

 

Αγροτικό Φεστιβάλ Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Πραγματοποιείται την Παρασκευή 27 Ιουλίου, στις 8.30μ.μ στην Πλατεία του Αγρότη στην Αγία Νάπα το Αγροτικό Φεστιβάλ Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το οποίο διοργανώνει η ΄Ενωση Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ) Αμμοχώστου σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Νάπας. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα παρασκευάζονται παραδοσιακά προϊόντα όπως παστέλι και χαλούμια και θα λειτουργούν περίπτερα, στα οποία θα διατίθενται προς πώληση παραδοσιακά φυτά - πομιλόρκα, αγγουράκια, ρόκα και πεπόνι - όπως επίσης φράουλες και διάφορα παρασκευάσματά της π.χ μαρμελάδες λικέρ κλπ. Το καλλιτεχνικό μέρος περιλαμβάνει μουσική και τραγούδια από το Μουσικό Σχήμα του Ηλία Κουλουμή με τη συμμετοχή του Αντρέα Νικολάου και χορούς από το Χορευτικό Συγκρότημα «Ρυθμός». Το Φεστιβάλ έχει ενταχθεί στο Καλοκαιρινό Πολιτιστικό Πρόγραμμα του Δήμου Αγίας Νάπας και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Επιτροπής Γεωργίας, Βουλευτή ΑΚΕΛ Λεμεσού κ. ΄Αντρου Καυκαλιά.
>> Παρασκευή 27 Ιουλίου, Πλατεία Αγρότη, Αγία Νάπα, ελ. επ. Αμμοχώστου, 20.30.

 

Paphos Beer Festival
Tο παφίτικο φεστιβάλ μπίρας θα πραγματοποιηθεί και φέτος για ακόμα μία χρονιά στο μεσαιωνικό Κάστρο της πόλης. Το φετινό φεστιβάλ αναμένεται να φιλοξενήσει και φέτος πάνω από 100 διαφορετικές μπίρες από όλο τον κόσμο, ζωντανή μουσική, Djs, shows, χορούς, πυροτεχνήματα, διαγωνισμούς και δραστηριότητες για παιδιά.
>> Πέμπτη 26-Σάββατο 28 Ιουλίου, Μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου, 18.00-24.00, είσοδος €7.

 

Φεστιβάλ Μπίρας στο Πελέντρι
Το Πελέντρι είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της επαρχίας Λεμεσού, και είναι γνωστό ιδιαίτερα για τη φιλοξενία των κατοίκων του, την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, η οποία ανήκει στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO, τα μονοπάτια της φύσης, το οινοποείο του Τσιάκκα, την παραδοσιακή ταβέρνα Συμπόσιο και για τόσα άλλα!
Στο χωριό λοιπόν, το τριήμερο 27-29 Ιουλίου θα πάμε για έναν ακόμα λόγο! Για το Φεστιβάλ Μπίρας, "Beer phelstival" που διοργανώνει το καφέ του χωριού, το Phelandrio Cafe-bar. Έναν χώρο που μας φιλοξενεί συχνά για καφέ ή για ποτό, φαγητό όπως σνακ και είδη σχάρας, για να δούμε από τις γιγαντοοθόνες του διάφορους ποδοσφαιρικούς αγώνες, για κουβέντα και περαντζάδα.
Σημείωσε ότι το εν λόγω φεστιβάλ πραγματοποιείται φέτος για τρίτη χρονιά. Πρόκειται για τρεις μέρες γεμάτες μπίρα, ροκ μουσική, έντεχνα και λαϊκά τραγούδια, Djs κσι συνοδευτικά εδέσματα! Ετοιμαστείτε λοιπόν να δροσιστείτε στην αγαπημένη πλατεία του χωριού με μπύρες από όλο τον κόσμο, γιατί προβλέπεται να είναι ένα καυτό καλοκαίρι!
>> Παρασκευή 27-Κυριακή 29 Ιουλίου, Πελέντρι, επ. Λεμεσού.

 

5ο Loud Music Festival
Το Loud Music Festival (LMF) ξαναχτυπά στην καρδιά της Λεμεσού με μοναδικό στόχο να μας απογειώσει! Γι' αυτό τον λόγο οι οργανωτές του LMF κρατούν την είσοδο ελεύθερη και βεβαιώνουν για πέμπτη συνεχή χρονιά πvς η μουσική δεν έχει όρια αλλά ανήκει σε αυτούς που την νιώθουν. Αφηνόμαστε λοιπόν στους Djs του νησιού που για μήνες τώρα ετοιμάζουν το μουσικό μας ταξίδι, και δίνουμε ραντεβού από τις 16.00 μέχρι τα μεσάνυχτα στον Ποταμό Γερμασόγειας για RnB μουσική την Παρασκευή 27 Ιουλίου, για EDM το Σάββατο 28 Ιουλίου και διαχρονικές επιτυχίες την Κυριακή 29 Ιουλίου.
>> Παρασκευή 27 Ιουλίου-Κυριακή 29 Ιουλίου, Ποταμός Γερμασόγειας, Λεμεσός.

 

Παρατηρούμε τη μεγαλύτερη ολική έκλειψη Σελήνης του 21ου αιώνα από μία ταράτσα της Λευκωσίας
Στις 27 Ιουλίου 2018, βράδυ Παρασκευής, θα συμβεί το φαινόμενο της Ολικής Έκλειψης της Σελήνης. Το φαινόμενο θα είναι πλήρως ορατό από την Κύπρο. Η διάρκεια της ολικότητας θα είναι 1 ώρα και 43 λεπτά, γεγονός που καθιστά αυτή την έκλειψη ως την μεγαλύτερη σε διάρκεια για τον 21ο αιώνα.
Το φαινόμενο ξεκινά με την είσοδο της Σελήνης στην παρασκιά της Γής στις 20:14 το βράδυ της Παρακευής, κορυφώνεται στις 23:22 και λήγει στις 02:28 ξημερώματα Σαββάτου. Ακολουθούν τα στάδια του φαινομένου, σε τοπική ώρα (Κύπρου).
Αξίζει να σημειωθεί, οτι το ίδιο βράδυ, ο πλανήτης Άρης θα βρίσκεται σε αντίθεση* και καθοδόν για την εγγύτερη προσέγγιση του προς την Γή στις 31 Ιουλίου. Η προσέγγιση αυτή είναι εξαιρετικά κοντινή (δεύτερη κοντινότερη μετά την ιστορική προσέγγιση του 2003) οπότε, κοιτάζοντας με τηλεσκόπιο, ο πλανήτης Άρης θα είναι αρκετά μεγαλύτερος από ότι συνήθως, γεγονός που καθιστά πολύ εύκολη την παρατήρηση του. Κατά την αντίθεση και την προσέγγιση ο Άρης θα είναι ιδιαίτερα λαμπρός στον νυκτερινό ουρανό, με το χαρακτηριστικό ερυθρό του χρώμα, που σε συνδυασμό με την Σεληνιακή έκλειψη θα προσφέρουν ένα φαντασμαγορικό ουράνιο θέαμα στο κοινό.
Το 1010Asteroskopeion θα είναι ανοικτό για το κοινό για την παρατήρηση του φαινομένου. Οι επισκέπτες θα μπορούν να παρατηρήσουν το φαινόμενο με το τηλεσκόπιο Celestron C14HD του αστεροσκοπείου και πλάνα από τα τηλεσκόπια θα μεταδίδονται ζωντανά σε γιγαντοοθόνη αλλά και διαδικτυακά.
>> Παρασκευή 27 Ιουλίου,  1010Asteroskopeion, Λευκωσία. Πληρ. 22 677727.
 

1ο Φεστιβάλ Οικοπόλις
Το πρώτο φεστιβάλ Οικοπόλις θα πραγματοποιηθεί στις 25, 26 και 27 Ιουλίου με στόχο την ανάδειξη, αμφισβήτηση και επαναδιαπραγμάτευση των κοινωνικών εντάσεων της καθημερινότητας μέσα στους δρόμους, στις πλατείες και τα παγκάκια των πόλεων, είτε μιλάμε για την Λευκωσία, την Λεμεσό, ή την Κερύνεια. Το Οικοπόλις είναι ένα τριήμερο αντιεμπορευματικό φεστιβάλ χωρίς χορηγούς και η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία του παλιού Δημαρχείου / Δημοτική Αγορά στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας και οι πόρτες του φεστιβάλ θα ανοίγουν στις 7.00 μ.μ. και τις 3 μέρες.
Η πρώτη μέρα (25 Ιουλίου) έχει στόχο να θέσει το θεωρητικό υπόβαθρο του φεστιβάλ χρησιμοποιώντας παραδείγματα επαναδιεκδίκησης των κοινών αγαθών, την δημιουργία εναλλακτικών αυτόνομων δομών αλλά και τα όρια τέτοιων προσπαθειών με παρουσιάσεις από τον Λεωνίδα Οικονομάκη, την Τζιωρτζίνα Χρίστου, την Εύη Τσελίκα και την Μαρία Χατζημιχαήλ.
Η δεύτερη μέρα (26 Ιουλίου) έχει στόχο να φέρει κοντά διάφορες πρωτοβουλίες πολιτών από όλη την Κύπρο οι στόχοι των οποίων έχουν να κάνουν με την πιο γενική θεματική του φεστιβάλ, οι οποίες δηλαδή αγωνίζονται για την προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, την πρόσβαση στους δημόσιους χώρους, το δικαίωμα στην στέγαση κλπ.
Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με το Ecopolis_live, μια δωρεάν συναυλία hip hop και reggae στην πλατεία της παλιάς αγοράς με τους: Social Waste από το Ηράκλειο της Κρήτης, οι οποίοι θα παίξουν για πρώτη φορά στην Κύπρο, και οι οποίοι στις ζωντανές τους εμφανίσεις συνδυάζουν τον ξεχωριστό κοινωνικοπολιτικό στίχο και το δυναμισμό του χιπ χοπ με τους παραδοσιακούς ήχους και τα όργανα της Μεσογείου; Τον Κύπριο ράππερ Julio από τη Λεμεσό ο οποίος γράφει τους στίχους του αποκλειστικά στην κυπριακή διάλεκτο, κάτι που τον ξεχώρισε στη μουσική σκηνή του τόπου. Ο στίχος του είναι ευθύς και καυστικός, συνήθως κοινωνικού και πολιτικού περιεχομένου ή προκύπτει μέσα από προσωπικά βιώματα και εμπειρίες. Μαζί του θα είναι και ο Dj Andreas Alex aka Ice; και τους, Bunfyah, μια reggae μπάντα από την Αμμόχωστο η οποία παίζει ένα μίγμα roots reggae και dub μουσικής. Από το 2015 που πρωτοεμφανίστηκαν, έπαιξαν σε διάφορες μουσικές σκηνές και φεστιβάλ σε όλη την Κύπρο.
>> Παρασκευή 27 Ιουλίου, πλατεία του παλιού Δημαρχείου / Δημοτική Αγορά, Λευκωσία. Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/ecopolisfestival.

 

 

Φεστιβάλ Μπίρας 
Το Φεστιβάλ Μπίρας "Med Fes" ετοιμάζεται να κατεβάσει ρολά με μία συναυλία του Δημήτρη Μπάση σε ένα εκπληκτικό αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο. Μεταξύ άλλων εκεί θα βρεις 35 και πλέον περίπτερα παραγωγών και διανομέων εισαγόμενων και τοπικών μπυρών, φαγητό για όλα τα γούστα σε ένα ευχάριστα διαμορφωμένο χώρο είναι μόνο μερικά από όσα υπόσχεται το MEDFEST στους επισκέπτες του, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μια τεράστια ποικιλία μπύρας με περισσότερες από 100 ετικέτες σε χαμηλές τιμές.
>> Παρασκευή 27 Ιουλίου, χώρος στάθμευσης Εναερίου, Λεμεσός.

 



Πυξ Λαξ
Είναι γεγονός: Οι Πυξ Λαξ επιστρέφουν για να γιορτάσουν 30 απίστευτα χρόνια από την ίδρυσή τους. Έρχονται από το παρελθόν, φέρνοντας άπειρη αγάπη για να την προσφέρουν στο μέλλον μας, στήνοντας μεγάλες συναυλίες- γιορτές, αφιερωμένες στους χιλιάδες οπαδούς τους.
Γιατί, «οι παλιές αγάπες» δεν χάνονται ποτέ και επιστρέφουν όταν τις χρειαζόμαστε, για να μας δώσουν ξανά ζεστασιά και φως! Τα 30 χρόνια από την ίδρυση του γκρουπ είναι μια αφορμή για γιορτή! Μια γιορτή με όλους εσάς που κάνατε τους Πυξ Λαξ, ότι ήταν, είναι και θα είναι για τη μουσική της χώρας μας. Την πιο δημοφιλή και επιδραστική μπάντα στην ελληνική μουσική σκηνή. Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε λοιπόν, με όπλο τις μουσικές και τα τραγούδια που αγαπήσαμε, δεν θα μπορούσε μια μπάντα όπως οι Πυξ Λαξ να μην παρέμβει με διάφορους τρόπους, όπως ξέρει και μπορεί.
Το όνομά τους στα αρχαία ελληνικά, σημαίνει «με κλωτσιές και με μπουνιές». Έτσι εισέβαλαν στα ελληνικά μουσικά δεδομένα της εποχής, και άλλαξαν για πάντα την ελληνική μουσική. Με ορμή και πάθος ενός μαχητή, μοναχικού στην αρχή αλλά με ένα ολόκληρο στρατό φανατικών οπαδών στο τέλος!
>> ​Σάββατο 28 Ιουλίου, Τσίρειο Στάδιο, Λεμεσός, 20.30. Προπώληση εισιτηρίων:https://shop.tickethour.com & ACS COURIER.

 

Μαστίχομα με τον Νίκο Οικονομόπουλο
Για Παράδειγμα......Δε Σ' Αγαπάω! Θα μας πει ο Νίκος Οικομόπουλος, το Σάββατο 28 Ιουλίου στις 19.30 σε νέα τοποθεσία... στο The Dock δίπλα στo Waterworld Waterpark της Αγίας Νάπας. Ξεκινάμε στις 19:30 με τον Νίκο Οικονομόπουλο, και τους μαστιχομένους Djs σε ένα summer party, μαστιχομένης παραγωγής!
>> Σάββατο 28 Ιουλίου, The Dock, δίπλα στo Waterworld Waterpark της Αγίας Νάπας, 19.30. Για πληροφορίες και κρατήσεις: 99 830260.

 

Tonis Sfinos Live
Το Breeze Summer Club παρουσιάζει το απόλυτο ΡΕΤΡΟ One Man Show! Την Κυριακή 29 Ιουλίου ο ένας και μοναδικός Tonis Sfinos, μας διασκεδάζει μετά μουσικής, με τη συνοδεία των πιο ρετρό Ελληνικών κομματιών! Σελωθείτε για μια άκρως ξεσικωτική βραδιά!
>> Κυριακή 29 Ιουλίου, Breeze Summer Club, Λεμεσός, Resto-Bar Opens: 20:00 & Club Opens: 21:00. Πληρ. 7000 5868.

 

Στέλιος Ρόκκος στο Δάλι
Ο Στέλιος Ρόκκος έρχεται για μοναδική βραδιά στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ιδαλίου, έχοντας στις αποσκευές του όλες τις μεγάλες του επιτυχίες, αλλά και αγαπημένα τρταγούδια.
>> Κυριακή  29 Ιουλίου, Αμφιθέατρο Δήμου Ιδαλίου, Λευκωσία, 20.30. Eισιτήριο €20. Πληροφορίες  77778844.


Meλisses στο Ammos
Στο Ammos αυτήν την Κυριακή όλα θα μοιάζουν καλοκαίρι. Tο πιο ανατρεπτικό ελληνικό συγκρότημα Meλisses the Band LIVE έρχονται για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Ammos Beach Bar.
>> Κυριακή 29 Ιουλίου, Ammos Beach Bar, Παραλία Μακένζι, Λάρνακα, 20.00. Πληρ. 24828844.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close