Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Αποχαιρετάμε τον Ιούλιο με 12 μοναδικές εκδηλώσεις

Όλα όσα θα μας κάνουν να περάσουμε πιο όμορφα στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα

Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουλίου 2018

Υπαίθρια θέατρα, συναυλίες, θερινά σινεμά, χορός και φεστιβάλ μας φέρνουν ένα πλούσιο πρόγραμμα γι' αυτή την εβδομάδα. Από το Φεστιβάλ Φέγγαρος μέχρι το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και από τις θερινές προβολές ταινιών μέχρι αρχαίο ελληνικό δράμα θα μας κρατήσουν συντροφιά τις μέρες που έρχονται.

Τρωάδες του Ευριπίδη στο Δάλι
Η καλοκαιρινή παραγωγή του Θεάτρου Ένα μετά τη συμμετοχή της στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος ολοκληρώνει τις παραστάσεις της για το καλοκαίρι. Το αντιπολεμικό έργο του Ευριπίδη 'Τρωάδες' παρουσιάζει την λεηλατημένη από τους Έλληνες Τροία και τις γυναίκες της να ετοιμάζονται να γίνουν σκλάβες των Αχαιών. Σκηνοθεσία και ελεύθερη απόδοση κειμένου: Αντρέας Χριστοδουλίδης. Παίζουν: Έρικα Μπεγέτη, Κρίστη Παπαδοπούλου, Έλενα Χατζηαυξέντη, Τίνα Λεωνορά, Σωτήρης Μεστάνας, Μανώλης Μιχαηλίδης, Βασίλης Χαραλάμπους.
Δευτέρα 30 Ιουλίου, Δημοτικό Αμφιθέατρο Ιδαλίου, 20.30.

Μπαμπάδες με ρούμι στο Κηποθέατρο Λεμεσού
Η G&N Make It Productions παρουσιάζει την ξεκαρδιστική κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα 'Μπαμπάδες με ρούμι'. Ο μπαμπάς έχει πάθει εγκεφαλικό. Λίγο πριν έχει κερδίσει τέσσερα εκατομμύρια στο τζόκερ. Κληρονόμοι οι δύο γιοι του, η γειτόνισσα και η Βουλγάρα νοσοκόμα του. Οι δύο νύφες ξέρουν πολύ καλά πως η περιουσία τούς ανήκει. Είναι η στιγμή που η συνείδηση δεν υπάρχει, είναι η στιγμή που ο ένας θα φάει τον άλλον ή κάποιος θα φάει το γλυκό. Και το γλυκό είναι 'μπαμπάδες με ρούμι' με πρόσθετο δηλητήριο. Ποιος θα φάει το γλυκό και ποιος θα κερδίσει την περιουσία; Σκηνοθεσία: Θοδωρής Νικολαΐδης. Παίζουν: Γιώργος Παρτσαλάκης, Μαρία Φιλίππου, Κούλλης Νικολάου, Νίκη Λάμη, Αστέρω Κυπριανού και Σοφία Καλλή.
Δευτέρα 30 & Τρίτη 31 Ιουλίου, Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού / Παρ 2, Σ 3 & Κ 4 Αυγ, Δημοτικό Αμφιθέατρο Τάλας, Πάφος, 21.00. Πληρ. 77777040. Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy.

Άλκηστις του Ευριπίδη στο Κούριο
Ολοκληρώνεται σήμερα στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου στη Λεμεσό το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος με την παράσταση της Fresh Target Theatre Ensemble που συμμετέχει για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ με την 'Άλκηστη' του Ευριπίδη. Με τη βοήθεια του Απόλλωνα, ο Άδμητος, βασιλιάς της πόλης των Φερών, έχει κερδίσει ένα ασυνήθιστο προνόμιο: μπορεί να αποφύγει το θάνατο, αν κάποιος άλλος δεχτεί να πεθάνει στη θέση του. Όλοι αρνούνται να πεθάνουν για χάρη του, εκτός από τη νεαρή γυναίκα του, την Άλκηστη. Όλο το παλάτι θρηνεί την απώλεια της αφοσιωμένης βασίλισσας, αλλά μόνο ένας ήρωας μπορεί να παλέψει με τον Θάνατο και να την ξαναφέρει στη ζωή. Σκηνοθεσία: Πάρις Ερωτοκρίτου. Παίζουν: Νιόβη Χαραλάμπους, Ανδρέας Παπαμιχαλόπουλος, Σπύρος Σταυρινίδης, Ανδρέας Κουτσόφτας, Γιάννης Καραούλης, Μυρσίνη Χριστοδούλου, Σάββας Μενοίκου. Χορός: The Amalgamation Choir.
Σ 28 Ιουλ, Αρχαίο Ωδείο Πάφου. / Δευτέρα 30 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός. 21.00. Πληρ. 70002414, www.greekdramafest.com. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com.

Arte Music Academy Jazz Orchestra στο Τεχνόπολις 20
Η Τζαζ Ορχήστρα της Μουσικής Ακαδημίας ARTE θα βρίσκεται στον κήπο του Τεχνόπολις 20 στην Πάφο. Μέλη της ορχήστρας είναι δύο μερικούς από τους καλύτερους τζαζ μουσικούς της Κύπρου (Γιώργος Κρασίδης και Αχιλλέας Τομασίδης) που μοιράζονται τη σκηνή με τους ταλαντούχους τους φοιτητές από την Μουσική Ακαδημία ARTE.
Δευτέρα 30 Ιουλίου, Τεχνόπολις 20, Πάφος, 20.30. Πληρ. 70002420.

Η Κόκκινη Χελώνα (La tortue rouge) στη Λάρνακα
Μία ταινία κινουμένων σχεδίων θα προβληθεί στην αυλή του Μουσείου Πιερίδη στην Λάρνακα. Πρόκειται για την ταινία Κόκκινη Χελώνα παραγωγής 2016. Ένας άντρας ναυαγεί σε ένα έρημο νησί και το μόνο που έχει στο μυαλό του είναι να βρει έναν τρόπο απόδρασης. Όταν στη ζωή του μπαίνει μια κόκκινη θαλασσινή χελώνα, όλα αλλάζουν για πάντα.
Δευτέρα 30 Ιουλίου, Μουσείο Πιερίδη, Λάρνακα, 20.30.

Stand By Greece στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας
Συναυλία και έρανος για συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους της Αττικής. Στο χώρο θα συγκεντρώνονται χρήματα, μέσω εισφορών στο περίπτερο του Hope For Children CRC Policy Center, ενώ θα πωλούνται ποτά και τρόφιμα, τα έσοδα των οποίων, ουχί τα καθαρά, θα δοθούν προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ανακατασκευή υποδομών δημοσίου συμφέροντος για τα παιδιά που από κοινού με τις τοπικές ελληνικές αρχές, θα επιλεγεί. Στη συναυλία θα τραγουδήσουν η Άννα Βίσση, ο Αντώνης Ρέμος καθώς και οι πιο κάτω καλλιτέχνες:
17:00- 18:00 Theo & Alex
18:00 - 19:00 OnTour
19:00 - 20:00 Cashiers (Band)
20:00- 21:00 Neon Knights
21:00 - 22:00 The Boots
22:00 - 23:00 Fuse
Τρίτη 31 Ιουλίου 2018, Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας, δίπλα στη Βουλή των Αντιπροσώπων 17.00-23.00. Η είσοδος στη συναυλία θα είναι δωρεάν.

Θέμης Αδαμαντίδης & Πέτρος Ίμβριος
Οι δύο φημισμένοι Έλληνες τραγουδιστές Θέμης Αδαμαντίδης και Πέτρος Ίμβριος θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Λάρνακας.
Τρίτη 31 Ιουλίου, Καμάρες Παλαιό Υδραγωγείο, Λάρνακα, 21.00. Είσοδος δωρεάν.

Μπαλέτο για Πάντα στο Κούριο
Το Ρωσικό Μπαλέτο Μόσχα σε συνεργασία με την Ιταλική Εταιρία Μπαλέτου παρουσιάζουν την παράσταση "Μπαλέτο για Πάντα". Ένα ταξίδι από την κλασσική μέχρι τη σύγχρονη εποχή του Μπαλέτου στο Αρχαίο Θέατρο του Κουρίου με μια συλλογή αριστουργημάτων μπαλέτου: «Δον Κιχώτης», «Λίμνη των Κύκνων», «La Bayadere», «Ωραία Κοιμωμένη», «Ο Καρυοθραύστης», «Carmina Burana», «Τραβιάτα», «Bella Ciao». Μουσική από τον Τσαϊκόφσκι, τον Σοπέν, τον Βέρντι, τον Μπιζετ, τον Gardel, τον Orff, τον Offenbach και το ζωντανό συνοδευτικό από την "Ανδρική Χορωδία Μόσχας Κασταλ". Αυτή η συνεργασία του ρωσικού και του ιταλικού μπαλέτου φέρνει σε επαφή διεθνείς χορευτές μπαλέτου που έχουν εμφανιστεί στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου και εκπροσωπούν τις μεγαλύτερες εταιρίες μπαλέτου, και καλωσορίζει τους σολίστες της "Ανδρικής Χορωδίας Μόσχας Κασταλ"για πρώτη φορά στην Κύπρο.
Τετάρτη 1 Αυγούστου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, 20.30. Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy

Γιώργος Σαμπάνης
Ο αγαπημένος καλλιτέχνης έρχεται για μια μοναδική μουσική βραδιά που θα μας απογειώσει, με τις μεγάλες δικές του επιτυχίες του και όχι μόνο. Ο ταλαντούχος τραγουδιστής και συνθέτης της νέας γενιάς έρχεται για ένα μοναδικό Summer party!
Τετάρτη 1 Αυγούστου, Summer Club Πάφος, 23.00.

13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη για 13η συνεχή χρονιά, παρουσιάζοντας ανθρώπινες ιστορίες, και ανατρεπτικά ντοκιμαντέρ από το σινεμά του πραγματικού. Το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού θα διεξαχθεί και φέτος από την 1η μέχρι και τις 8 Αυγούστου 2018, εντάσσοντας στις προβολές του μερικά από τα πιο ανατρεπτικά ντοκιμαντέρ της χρονιάς, από την Κύπρο και τον κόσμο. Στο πρόγραμμά του θα δούμε ταινίες από πρωτοεμφανιζόμενους αλλά και καθιερωμένους σκηνοθέτες από το διεθνές κινηματογραφικό στερέωμα, καθώς και ντοκιμαντέρ από την Κύπρο, όλα σε πρώτη παγκύπρια προβολή.
1-8 Αυγούστου, Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη Λεμεσός. Πρόγραμμα ΕΔΩ

Φέγγαρος 2018
Σημαντικοί διεθνείς καλλιτέχνες και μπάντες θα ανεβούν στις σκηνές του Φέγγαρου, συμπεριλαμβάνοντας για πρώτη φορά την Κύπρο στις ευρωπαϊκές τους περιοδείες. Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ ισορροπεί τις επιλογές του μεταξύ παγκοσμίως καταξιωμένων καλλιτεχνών, όπως η Joan As Police Woman από τη Νέα Υόρκη, οι TootΑrd από τα Υψώματα Γκολάν, οι Deerhoof από το Σαν Φρανσίσκο και ανερχόμενων ταλέντων, όπως η νοτιο-αφρικανή Alice Phoebe Lou και οι Βερολινέζοι Tau. Παράλληλα, επιλέγει τα πιο ενδιαφέροντα ονόματα της σύγχρονης σκηνής της Ελλάδας, αφού φέτος θα φιλοξενήσει ανάμεσα σε άλλους τους Σtella, Nέγρος του Μοριά και Bazooka, ενώ όπως και κάθε χρόνο θα παρουσιάσει τα καλύτερα και πιο ενεργά κυπριακά συγκροτήματα. Δίπλα στη θάλασσα, στις σκηνές Field και Playground του Φέγγαρου θα εμφανιστούν συνολικά 22 σχήματα και Dj.
Πεμ 2, Παρ 3 & Σ 4 Αυγ, Δημοσιογραφικό Χωριό, Περβόλια, επ. Λάρνακας. €21.50 μονοήμερο, €37.50 τριήμερο (προπώληση) & €25 μονοήμερο, €45 τριήμερο (στην είσοδο). Εισιτήρια/πληροφορίες: www.fengaros.com.

Duty (Wajib) στο Κωνστάντια
Συνεχίζεται στη Λευκωσία ο Μαραθώνιο Θερινών Προβολών στον θερινό κινηματογράφο Κωνστάντια με την προβολή της ταινίας Duty (Wajib). O Abu Shadi, γύρω στα εξήντα, είναι δάσκαλος και διαζευγμένος πατέρας που ζει στη Ναζαρέτ. Σε ένα μήνα, η κόρη του θα παντρευτεί και ο ίδιος θα ζει πλέον μόνος. Όταν ο γιος του, Shadi, αρχιτέκτονας που ζει μόνιμα στη Ρώμη, καταφθάνει στην πόλη έπειτα από πολλά χρόνια, θα αναγκαστεί να βοηθήσει τον πατέρα του να παραδώσουν μαζί το προσκλητήριο στους καλεσμένους, όπως προστάζει η παλαιστινιακή παράδοση. Καθώς οι δύο αποξενωμένοι άντρες περνούν τη μέρα μαζί, αρχίζουν να διαφαίνονται οι εύθραυστες πτυχές της έντονης σχέσης τους.
Πέμπτη 2 Αυγούστου, Θερινός Κινηματογράφος Κωνστάντια, 21.00.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close