Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Οι 12 καλύτερες στιγμές που πρέπει να ζήσεις φέτος τον Αύγουστο

Το Check In ξεχώρισε την δωδεκάδαμε τις πιο ενδιαφέρουσες και δροσερές εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Κύπρο τον Αύγουστο

Δημοσιεύτηκε στις 01 Αυγούστου 2018

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας των διακοπών. Η περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας θα κατεβάσουμε ρολά, θα πάμε διακοπές εντός ή εκτός Κύπρου και θα γεμίσουμε μπαταρίες για τον Σεπτέμβριο. Τώρα τον Αύγουστο, στην καρδιά του καλοκαιριού θα βγούμε στις υπαίθριες συναυλίες και τα φεστιβάλ, θα πάμε στα θερινά σινεμά και θα βρούμε όμορφες αφορμές για αποδράσεις σε κάθε γωνιά του νησιού.

13o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού προτείνει νέες οπτικές στην πραγματικότητα και παρουσιάζει 20 και πλέον δημιουργικά ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, σε πρώτη παγκύπρια προβολή, από 1η μέχρι 8 Αυγούστου, στο Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη. Όπως εισηγείται και η φετινή αφίσα του Φεστιβάλ, το πρόγραμμα προβολών μάς προτρέπει να δούμε την πραγματικότητα με άλλο... μάτι, επιφυλάσσοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών με ποικίλη θεματολογία. Ντοκιμαντέρ για τη σύγχρονη κοινωνία, την πολιτική, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη συλλογική και την ατομική μνήμη, τον έρωτα, τη διαφορετικότητα, τη μουσική και την τέχνη φιλοδοξούν να μας αποκαλύψουν νέες οπτικές στην πραγματικότητα.
Τετάρτη 1-Τετάρτη 8 Αυγούστου, Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη, Λ/σος. Πληρ. 99517910, www.filmfestival.com.cy.

Φέγγαρος 2018
Σημαντικοί διεθνείς καλλιτέχνες και μπάντες θα ανεβούν στις σκηνές του Φέγγαρου, συμπεριλαμβάνοντας για πρώτη φορά την Κύπρο στις ευρωπαϊκές τους περιοδείες. Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ ισορροπεί τις επιλογές του μεταξύ παγκοσμίως καταξιωμένων καλλιτεχνών, όπως η Joan As Police Woman από τη Νέα Υόρκη, οι TootΑrd από τα Υψώματα Γκολάν, οι Deerhoof από το Σαν Φρανσίσκο και ανερχόμενων ταλέντων, όπως η νοτιο-αφρικανή Alice Phoebe Lou και οι Βερολινέζοι Tau. Παράλληλα, επιλέγει τα πιο ενδιαφέροντα ονόματα της σύγχρονης σκηνής της Ελλάδας, αφού φέτος θα φιλοξενήσει ανάμεσα σε άλλους τους Σtella, Nέγρος του Μοριά και Bazooka, ενώ όπως και κάθε χρόνο θα παρουσιάσει τα καλύτερα και πιο ενεργά κυπριακά συγκροτήματα. Δίπλα στη θάλασσα, στις σκηνές Field και Playground του Φέγγαρου θα εμφανιστούν συνολικά 22 σχήματα και Dj.
Πέμπτη 2, Παρασκευή 3 & Σάββατο 4 Αυγούστου, Δημοσιογραφικό Χωριό, Περβόλια, επ. Λάρνακας. €21.50 μονοήμερο, €37.50 τριήμερο (προπώληση) & €25 μονοήμερο, €45 τριήμερο (στην είσοδο). Εισιτήρια/πληροφορίες: www.fengaros.com.

Ayia Napa Youth Festival
Πάνος Κιάμος

Ο Πάνος Κιάμος με special guest τον Super Sako, θα ερμηνεύσουν για πρώτη φορά μαζί την απόλυτη επιτυχία του καλοκαιριού 'Θέλω να σε ξαναδώ'. Μια αξέχαστη βραδιά στο γραφικό λιμάνακι της Αγίας Νάπας.
Πέμπτη 9 Αυγούστου, Λιμανάκι Αγίας Νάπας. 21.00. €20 (Early Bird μέχρι την 1η Αυγ), €30 (γενική είσοδος), €10 (6-12 χρονών), VIP κρατήσεις: €100 (σε ψηλό τραπέζι μέχρι 6 άτομα) & €300 (σε καναπέ μέχρι 12 άτομα). Πληρ. 77777040.

Ελένη Φουρέιρα
Το Συμβούλιο Νεολαίας Αγίας Νάπας παρουσιάζει την Ελένη Φουρέιρα για να ανεβάσει την θερμοκρασία του Ayia Napa Youth Festival σε ρυθμούς 'Fuego'!
Παρασκευή 10 Αυγούστου, Λιμανάκι Αγίας Νάπας. 21.00. €20 (Early Bird μέχρι την 1η Αυγ), €30 (γενική είσοδος) & €10 (6-12 χρονών). Πληρ. 77777040.

Windcraft Music Fest 5
Εννιά μουσικά σχήματα με καταξιωμένους καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό, επηρεασμένα από τις μουσικές παραδόσεις του κόσμου, θα παρουσιάσουν την προσωπική τους μουσική άποψη στις τρεις σκηνές του Φεστιβάλ: στο Χάνι, στο Περβόλι και στη Μικρή Πλατεία. Έχοντας πλέον καθιερωθεί ως μια από τις πιο ξεχωριστές καλοκαιρινές εκδηλώσεις της κυπριακής υπαίθρου, το Windcraft Music Fest υπόσχεται να συνεχίσει να παρουσιάζει προσεγμένες μουσικές παραστάσεις, παντρεύοντας αρμονικά το χθες με το σήμερα, προβάλλοντας το αξιόλογο μουσικό έργο Κύπριων και ξένων καλλιτεχνών και δημιουργώντας ένα πεδίο πολιτιστικής αλληλοκατανόησης και μια ατμόσφαιρα γιορτινή!
Σάββατο 11 & Kυριακή 12 Αυγούστου, Κατύδατα Σολέας, επ. Λευκωσίας. €20 (μονοήμερο) & €25 (διήμερο), παιδιά κάτω των 12, εργαστήρια και παράλληλες δράσεις δωρεάν. Πληρ. 22377748 & info@windcraftmusic.com.

Αντώνης Ρέμος
Έναν μήνα μετά τη μεγάλη συναυλία, που έδωσε μαζί με τις Έλενα Παπαρίζου και Νατάσα Θεοδωρίδου στη Λάρνακα, ο Ρέμος επιστρέφει στο νησί για άλλο ένα live, στον Πρωταρά αυτήν τη φορά. Συγκεκριμένα, θα βρεθεί στο Nava Seaside για ένα πάρτι που θα στηθεί στο απόλυτο open air bar της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.
Δευτέρα 13 Αυγούστου, Nava Seaside, Πρωταράς. Πληρ. 99920444.

Μέλιsses
Στα πρόσφατα Super Music Awards οι Μέλιsses, πέραν από το live act, βγήκαν και δυο φορές στη σκηνή για να παραλάβουν βραβεία: αυτό του 'Καλύτερου Group' και το βραβείο για το 'Νο1 Airplay Της Χρονιάς'. Αυτό, από μόνο του, λέει πολλά για τις πολύ ταλαντούχες Μέλιsses, μια ποπ μπάντα που έχει εδραιωθεί τόσο για τη μουσική όσο και για τη σκηνική παρουσία της.
Πέμπτη 16 Αυγούστου, Nava Seaside, Πρωταράς. Πληρ. 99920444.

Reggae Sunjam 2018
Το τρίτο μουσικό Φεστιβάλ Reggae Sunjam διοργανώνεται φέτος στον Πωμό, στο μουσικό μπαράκι Paradise Place, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία δίπλα στη θάλασσα, σε ένα φυσικό τοπίο με εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα. Οι επισκέπτες θα μπορούν να κατασκηνώσουν δωρεάν στον χώρο, ο οποίος μεταξύ άλλων προσφέρει ποτά και φαγητό, ενώ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα υπάρχει, επίσης, παζαράκι με χειροτεχνίες. Το line up περιλαμβάνει ονόματα, όπως Blend Mishkin ft. BnC (GR), Supernova (Live), Bunfyah (Live), Hermit Dubz (UK), Selector Red I, Charis, Johnny Blue in Dub, Kyriakos, Suzie Selecta, Dub Thomas, Constantinos ft. Mr S.
Σ 4 Αυγ, 18.00-03.00 & Κ 5 Αυγ, 12.00-02.00, Paradise Place, Πωμός. €10 (για μια μέρα) & €15 (για δύο μέρες). Πληρ. 70007102.

19ο Paradise Jazz Festival
Τζαζίστες από Κύπρο και εξωτερικό ενώνουν δυνάμεις, δημιουργώντας ένα δυνατό line up. Το φετινό πρόγραμμα θα ανοίξουν την Παρασκευή οι Trio Misteriozo (Γιώργος Κούλας, Ερμής Μιχαήλ, Αντρέας Ροδοσθενους), με τη μουσική τους να είναι επηρεασμένη από στοιχεία σύγχρονης μουσικής blues, jazz και funk. Μαζί τους θα είναι και ο ταλαντούχος Έλληνας τρομπετίστας Αντρέας Πολυζογοπουλος. Αμέσως μετά οι Macumba θα παίξουν νοτιοαμερικανικούς (αφρο-κουβανέζικους και βραζιλιάνικους) ρυθμούς. Η Παρασκευή θα τελειώσει με jam session. Το Σάββατο, η νύχτα θα ξεκινήσει με ένα κουαρτέτο που έχει δημιουργηθεί για τους σκοπούς του φεστιβάλ. Ο Pavel Skornyakov (σαξόφωνο) και Leonid Nesterov (πιάνο), που συχνά εμφανίζονται ως ντούο, θα συμπράξουν για πρώτη φορά με δύο νεαρούς, αλλά ταλαντούχους εκπροσώπους της κυπριακής jazz σκηνής, τους Όμηρο Μιλτιάδους (ντραμς) και Κυριάκο Κέστα (ακουστικό μπάσο). Θα μας παρουσιάσουν ένα μείγμα κλασικής και μοντέρνας jazz μουσικής. Το Σάββατο η βραδιά θα κλείσει με συναυλία των Gilad Atzmon, Ειρηναίου Κουλλουρά, Αντρέα Παντελή και Στέλιου Ξυδιά, με ένα μεγάλο μέρος του act να είναι αφιερωμένο στη μουσική του Gilad, λόγω και της κυκλοφορίας του νέου άλμπουμ του με τίτλο 'Tribute to John Coltrane'. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με άλλο ένα jam session οργανωμένο από τους Cyprus Jazz Musicians.
Παρασκευή 17 & Σ 18 Αυγούστου, Paradise Place, Πωμός, επ. Πάφου. 21.00. €12 (για κάθε βράδυ) & δωρεάν για παιδιά κάτω των 14.

Φεστιβάλ Ξαρκής 2018
Το Φεστιβάλ Ξαρκής 2018 θα πραγματοποιηθεί στις 18-19 Αυγούστου στο γραφικό χωριό Κοιλάνι της επαρχίας Λεμεσού με δωρεάν είσοδο, εστιάζοντας φέτος στις δυνατότητες που προσφέρουν οι διαφορετικές θεματικές πτυχές της "Bottom-up ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ" κι έχοντας ως πηγή άντλησης ιδεών τις έννοιες της «συμβίωσης» και τoυ «υβριδισμού» (hybridity). Οι φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες θα κληθούν να συνεργαστούν με τους υπόλοιπους συντελεστές του Φεστιβάλ για να επεξεργαστούν τις πρωτοβουλίες τους με την στήριξη της ομάδας μας. Τα αποτελέσματα της δράσης και της έρευνάς τους θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του διήμερου του Φεστιβάλ. Περισσότερα εδώ
Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Αυγούστου, Κοιλάνι, επ. Λεμεσού. Είσοδος δωρεάν.

Mamma Mia!
Το 'Mamma Mia!', ένα από τα πιο επιτυχημένα και δημοφιλή μιούζικαλ όλων των εποχών σε ολόκληρο τον κόσμο, βασισμένο στα τραγούδια των ABBA, μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα έρχεται για περιοδεία και στην Κύπρο. Μία υπερπαραγωγή, με 45μελή θίασο και ζωντανή ορχήστρα σε σκηνοθεσία-απόδοση κειμένου και στίχων της Θέμιδας Μαρσέλλου. Η ιστορία της παράστασης ξεκινάει, όταν η κόρη της Donna, Sophie, αναζητά τον πραγματικό της πατέρα, για να τον καλέσει στο γάμο της. Τι θα συμβεί, όταν, αντί για έναν, ανακαλύψει τρεις υπέροχους μπαμπάδες; Η Donna δεν έχει ιδέα για όλα αυτά και η περιπέτεια αρχίζει. Για τη μεγάλη αυτή παραγωγή, ίσως, τη μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, επιστρατεύθηκε μια ομάδα από κορυφαίους καλλιτέχνες στο είδος τους με επικεφαλής τη Δέσποινα Βανδή. Παίζουν: Δέσποινα Βανδή, Άκης Σακελλαρίου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Αργύρης Αγγέλου, Μπέττυ Μαγγίρα, Μαριέλλα Σαββίδου, Εύα Τσάχρα και Άρης Μακρής.
Σάββατο 25 Αυγούστου, Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού. / Κυριακή 26 Αυγούστου, Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο, Λάρνακα. / Δευτέρα 27 & Τρίτη 28 Αυγούστου, Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, Λευκωσία. 21.00. Πληρ & εισιτήρια: 77777040.

2ο Υπαίθριο Θεατρικό Φεστιβάλ Αντί-Σκηνο
Μετά τη μεγάλη περσινή του επιτυχία το Υπαίθριο Θεατρικό Φεστιβάλ Αντί-Σκηνο επιστρέφει φέτος τον Αύγουστο για να μας προσφέρει ένα τριήμερο γεμάτο θέατρο. Φέτος το φεστιβάλ συνθέτουν τρία θεατρικά έργα, ένα εκ των οποίων κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ, μία performance, ένα σκηνοθετημένο αναλόγιο και ένα musical για παιδιά. Ακόμα, εμπλουτίζεται με μουσική από γνωστούς Dj και δύο πρωτότυπες δημιουργικές δράσεις.
Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι λεπτομέρειες ΕΔΩ
24-25 Αυγούστου, Πάρκο Ευκαλύπτων Κάτω Πύργου Τυλληρίας. Πληρ. Facebook: Αντι-Σκηνο Υπαίθριο Θεατρικό Φεστιβάλ.

Mission: Impossible-Fallout
Ακόμη και τα πράγματα που κάνεις με τις καλύτερες προθέσεις είναι ικανά να γυρίσουν πίσω και να σε στοιχειώσουν. Όταν μια αποστολή της υπηρεσίας IMF τελειώνει άσχημα, ο κόσμος θα έρθει αντιμέτωπος με ζοφερές συνέπειες. Καθώς ο Ethan Hunt αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας την αρχική του αποστολή πάση θυσία, η CIA αρχίζει να αμφισβητεί την πίστη και τα κίνητρά του. Ο Hunt βρίσκει τον εαυτό του να αγωνίζεται εναντίον επικίνδυνων εκτελεστών, αλλά και πρώην συμμάχων, με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα, καθώς προσπαθεί να αποτρέψει μια παγκόσμια καταστροφή. Ο πολυτάλαντος Tom Cruise ενσαρκώνει για έκτη φορά τον ρόλο του Ethan Hunt και στα 56 του χρόνια εξακολουθεί να κάνει ο ίδιος όλες τις επικίνδυνες σκηνές, χωρίς κασκαντέρ. Μάλιστα, τον περασμένο Αύγουστο, η επιμονή του αυτή του κόστισε έναν σπασμένο αστράγαλο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, αφού προσγειώθηκε ανώμαλα στην άκρη μιας ταράτσας μετά από ένα τεράστιο άλμα στο κενό. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει και αυτή τη φορά ο Christopher McQuarrie, ο οποίος έχει ξανασυνεργαστεί με τον Cruise στο 'Jack Reacher' και στο 'Rogue Nation'. Στο 'Mission: Impossible-Fallout' συμμετέχουν επίσης οι Alec Baldwin, Simon Pegg, Rebecca Ferguson και Michelle Monaghan, ενώ οι Henry Cavill, Angela Bassett και Vanessa Kirby θα ενωθούν με το δυναμικό cast.
Πρεμιέρα Πέμπτη 30 Αυγούστου.

Θερινός Κινηματογράφος Κωνστάντια
Για ακόμη μία χρονιά το μοναδικό θερινό σινεμά της πρωτεύουσας ανοίγει τις πόρτες τους για προβολές ταινιών κάτω από τον έναστρο ουρανό της πρωτεύουσας. Ο Μαραθώνιος Θερινών Προβολών, είκοσι χρόνια μετά την έναρξή του συνεχίζει να αποτελεί μία από τις αγαπημένες μας συνήθειες τα καλοκαίρια στη Λευκωσία. Κάτω από τα αστέρια και το φεγγάρι του καλοκαιρινού ουρανού φέτος θα δούμε ταινίες από όλες τις γωνιές της γης, με ταινίες που πρόσφατα διακρίθηκαν με μεγάλα βραβεία, όπως η βραβευμένη με Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας «Μια Φανταστική Γυναίκα» / Una Mujer Fantastica (Χιλή), η προτεινόμενη για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, «Ο Λύκος της Eρήμου»/ Theeb (Ιορδανία, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, Jordan, United Arabic Emirates), η προτεινόμενη για Όσκαρ ταινία «Καταπληκτικές Γυναίκες» / 20th Century Women (ΗΠΑ), αλλά και πολλές άλλες. Η κυπριακή ταινία είναι και φέτος παρούσα με την ταινία «Το Aγόρι στη Γέφυρα» / Boy on the Bridge σε σκηνοθεσία Πέτρου Χαραλάμπους και σενάριο Σταύρου Πάμπαλλη και Eve Makis, με πολλές διακρίσεις καθώς επίσης και η ελληνικής παραγωγής ταινία, «1968 (AEK)» σε σκηνοθεσία και σενάριο Τάσσου Μπουλμέτη.
Μέχρι 09 Σεπτεμβρίου, κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 21.00 (εξαιρείται η 15η Αυγούστου). Είσοδος 5 ευρώ.

Πρόγραμμα ΕΔΩ

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close