Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 10 καλύτερα πράγματα για να κάνεις το σαββατοκύριακο

Επιλέγουμε τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις για το πρώτο σαββατοκύριακο του Αυγούστου

Δημοσιεύτηκε στις 03 Αυγούστου 2018

Όλα όσα θα μας κάνουν να περάσουμε πιο όμορφα το σαββατοκύριακο στην Κύπρο.

4ο Φεστιβάλ Κρασιού και Παραδοσιακών Προϊόντων
Το 4ο Φεστιβάλ Κρασιού και Παραδοσιακών Προιόντων Πάφου, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στους χώρους του Οινοποιείου Καμαντέρενα του ΣΟΔΑΠ, στο Στρουμπί. Η φετινή γιορτή θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 3-4 Αυγούστου και η προετοιμασία για την οργάνωση της έχουν αρχίσει ήδη, ενώ μόλις ανακοινώθηκε και το πλούσιο πρόγραμμά του, με δημοφιλείς καλλιτέχνες και μεγάλο φαγοπότι. Φέτος, όπως κάθε χρόνο, την πρώτη βραδιά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα αναλάβει το συγκρότημα της Παραδοσιακής Βραδιάς, με τον Μιχάλη Χ' Μιχαήλ, την Άντρη Καραντώνη και τον Σάββα Στεφάνου στο βιολί, τους οποίους θα συνοδεύει η Δήμητρα Χ' Μιχαήλ. Το Σάββατο, 4 Αυγούστου τη σκυτάλη θα πάρει η Ελληνίδα τραγουδίστρια Ελένη Χατζίδου με το μουσικό της σχήμα και τον Κύπρο Χαριλάου. Όπως κάθε χρόνο, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυαντότητα να απολαύσουν πλούσιο μπουφέ, με μόνο 8 ευρώ, και άφθονο κρασί Καμαντέρενα ΔΩΡΕΑΝ.

13o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού προτείνει νέες οπτικές στην πραγματικότητα και παρουσιάζει 20 και πλέον δημιουργικά ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, σε πρώτη παγκύπρια προβολή, από 1η μέχρι 8 Αυγούστου, στο Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη. Όπως εισηγείται και η φετινή αφίσα του Φεστιβάλ, το πρόγραμμα προβολών μάς προτρέπει να δούμε την πραγματικότητα με άλλο... μάτι, επιφυλάσσοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών με ποικίλη θεματολογία. Ντοκιμαντέρ για τη σύγχρονη κοινωνία, την πολιτική, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη συλλογική και την ατομική μνήμη, τον έρωτα, τη διαφορετικότητα, τη μουσική και την τέχνη φιλοδοξούν να μας αποκαλύψουν νέες οπτικές στην πραγματικότητα.
Μέχρι Τετάρτη 8 Αυγούστου, Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη, Λ/σος. Πληρ. 99517910, www.filmfestival.com.cy.

Φέγγαρος 2018
Σημαντικοί διεθνείς καλλιτέχνες και μπάντες θα ανεβούν στις σκηνές του Φέγγαρου, συμπεριλαμβάνοντας για πρώτη φορά την Κύπρο στις ευρωπαϊκές τους περιοδείες. Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ ισορροπεί τις επιλογές του μεταξύ παγκοσμίως καταξιωμένων καλλιτεχνών, όπως η Joan As Police Woman από τη Νέα Υόρκη, οι TootΑrd από τα Υψώματα Γκολάν, οι Deerhoof από το Σαν Φρανσίσκο και ανερχόμενων ταλέντων, όπως η νοτιο-αφρικανή Alice Phoebe Lou και οι Βερολινέζοι Tau. Παράλληλα, επιλέγει τα πιο ενδιαφέροντα ονόματα της σύγχρονης σκηνής της Ελλάδας, αφού φέτος θα φιλοξενήσει ανάμεσα σε άλλους τους Σtella, Nέγρος του Μοριά και Bazooka, ενώ όπως και κάθε χρόνο θα παρουσιάσει τα καλύτερα και πιο ενεργά κυπριακά συγκροτήματα. Δίπλα στη θάλασσα, στις σκηνές Field και Playground του Φέγγαρου θα εμφανιστούν συνολικά 22 σχήματα και Dj.
Παρασκευή 3 & Σάββατο 4 Αυγούστου, Δημοσιογραφικό Χωριό, Περβόλια, επ. Λάρνακας. €21.50 μονοήμερο, €37.50 τριήμερο (προπώληση) & €25 μονοήμερο, €45 τριήμερο (στην είσοδο). Εισιτήρια/πληροφορίες: www.fengaros.com.

Reggae Sunjam 2018
Το τρίτο μουσικό Φεστιβάλ Reggae Sunjam διοργανώνεται φέτος στον Πωμό, στο μουσικό μπαράκι Paradise Place, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία δίπλα στη θάλασσα, σε ένα φυσικό τοπίο με εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα. Οι επισκέπτες θα μπορούν να κατασκηνώσουν δωρεάν στον χώρο, ο οποίος μεταξύ άλλων προσφέρει ποτά και φαγητό, ενώ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα υπάρχει, επίσης, παζαράκι με χειροτεχνίες. Το line up περιλαμβάνει ονόματα, όπως Blend Mishkin ft. BnC (GR), Supernova (Live), Bunfyah (Live), Hermit Dubz (UK), Selector Red I, Charis, Johnny Blue in Dub, Kyriakos, Suzie Selecta, Dub Thomas, Constantinos ft. Mr S.
Σάββατο 4 Αυγ, 18.00-03.00 & Κυριακή 5 Αυγ, 12.00-02.00, Paradise Place, Πωμός. €10 (για μια μέρα) & €15 (για δύο μέρες). Πληρ. 70007102.

1ο Φεστιβάλ Μπύρας Χλώρακας
Φεστιβάλ Μπύρας Χλώρακας για πρώτη φορά μία τουριστική εκδήλωση του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας, Παρασκευή 03/08/18 στην παραλιακή περιοχή Χλώρακας μεταξύ των ξενοδοχείων Azia και Laoura στον παραλιακό πεζόδρομο της κοινότητας. Μουσική από τα συγκροτήματα Minus One και In Vain, και DJs του Rock FM.
Παρασκευή 3 Αυγούστου, Πάρκο Πάρακα, Χλώρακα, Πάφος, 18.30.

Μπαμπάδες με Ρούμι στο Αμφιθέατρο Τάλας
Η G&N Make It Productions παρουσιάζει την σπουδαιότερη νεοελληνική κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα «Μπαμπάδες με ρούμι». Μια συνταγή που σκοτώνει… Ο μπαμπάς έχει πάθει εγκεφαλικό. Λίγο πριν έχει κερδίσει τέσσερα εκατομμύρια στο τζόκερ. Κληρονόμοι οι δύο γιοι του, η γειτόνισσα που είναι πανταχού παρούσα και ξέρει αυτά που δεν ξέρουν οι άλλοι ή η Βουλγάρα που είναι τα τελευταία χρόνια δίπλα του νοσοκόμα και …….; Οι δύο νύφες ξέρουν πολύ καλά πως η περιουσία τους ανήκει. Είναι η στιγμή που η συνείδηση δεν υπάρχει, είναι η στιγμή που ο ένας θα φάει τον άλλον ή κάποιος θα φάει το γλυκό. Και το γλυκό είναι «μπαμπάδες με ρούμι» με πρόσθετο δηλητήριο. Ποιος θα φάει το γλυκό, ποιος θα κερδίσει την περιουσία…;
Παρασκευή 3 - Σάββατο 4 Αυγούστου, Αμφιθέατρο Τάλας, Πάφος, 21.00. Πληρ. 77777040.

Γιώργος Σαμπάνης στο Breeze
Ο Γιώργος Σαμπάνης εμφανίζεται live στο Breeze Summer Club σε μια βραδιά γεμάτη ανεπανάληπτες επιτυχίες!
Παρασκευή 3 Αυγούστου Breeze, Λεμεσός, 23.00 & Σάββατο 4 Αυγούστου, Verano Lounge Bar, Πρωταράς, 21.00. Είσοδος μόνο με κρατήσεις, δεν θα δοθούν εισιτήρια χωρίς κράτηση. Πληρ. 96766292.

Η Γιορτή της Φουντουκιάς στην Πλατανιστάσα
Αυτό το σαββατοκύριακο πραγματοποιείται η γιορτή της φουντουκιάς στην Πλατανιστάσα όπου θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και να περπατήσετε στο μοναδικό φουντουκόδασος της Κύπρου. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην πλατεία του χωριού το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Αυγούστου.

2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς
Αυτό το σαββατοκύριακο στις 4-5 Αυγούστου στη γραφική κοινότητα του Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς διοργανώνεται το δεύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ από το κοινοτικό συμβούλιο και το Σύνδεσμο Αποδήμων της κοινότητας. Στόχος του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής μέσα από την αναβίωση παλιών ξεχασμένων συνταγών καθώς επίσης και την επιτόπια παρασκευή διαφόρων παραδοσιακών εδεσμάτων . Όπως Παρασκευή και ψήσιμο ψωμιού σε ξυλόφουρνο, απόσταξη ζιβανίας. Οι επισκέπτες θα δουν από κοντά πως φτιάχνεται το χαλλούμι ο τραχανας θα μάθουν τα μυστικά από τις γυναίκες του χωριού . Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και στις εκκλησίες της κοινότητας γνωρίζοντας έτσι την μακραίωνή της παράδοση.

Πέτρος Ιακωβίδης
Έχοντας στις αποσκευές του τις επιτυχίες "Ο Έρωτας μου Γίνε", "Βάλε", "Αγκαλιά", "Κοριτσάκι μου", "Κάτσε καλά" και τον "Ακροβάτη" και την πιο πρόσφατη επιτυχία του "Γέλα μου", σ' ένα πρόγραμμα που μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό, ο γοητευτικός Πέτρος Ιακωβίδης που θεωρείται ένας από τους πιο πολυσυζητημένους καλλιτέχνες και δημιουργούς της νεότερης γενιάς έρχεται να κλέψει τις εντυπώσεις και να μας παρασύρει στους δικούς του ρυθμούς! Δυνατές ερμηνείες με έντονα συναισθήματα έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την εκρηκτική καλοκαιρινή εμφάνιση! Ο Πέτρος Ιακωβίδης λοιπόν έρχεται Κύπρο για ένα μοναδικό βραδινό live στον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό.
Σάββατο 4 Αυγούστου, Nava Seaside, Πρωταράς, 21.00.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close