Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 10 καλύτερα πράγματα για να κάνεις αυτήν την εβδομάδα

Φτιάξαμε την ατζέντα της πρώτης εβδομάδας του Αυγούστου, με όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 06 Αυγούστου 2018

Ακόμα μία εβδομάδα με πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις! Θέατρο, σινεμά, φεστιβάλ, μουσική και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα!

Ανακάλυψέ τα όλα μαζί μας!

 

Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Μεσογείου
Συγκροτήματα παραδοσιακών χορών από χώρες της Μεσογείου και της Ευρώπης συναντώνται στη Λεμεσό, με την ευκαιρία του 12ου Ευρωμεσογειακού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, σε μια εκδήλωση που θα διαρκέσει από σήμερα μέχρι τις 10 Αυγούστου. Η συνάντηση που οργανώνεται από τον δήμο Λεμεσού, έχει στόχο, μεταξύ άλλων, τη σύσφιξη των σχέσεων του λαού μας με όλους τους προσκεκλημένους καλλιτέχνες, αλλά και την προσφορά ενός ξεχωριστού θεάματος στους ξένους και ντόπιους θεατές. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο παραλιακό μέτωπο (6/8, παρέλαση με 200 χορευτές και τη φιαλρμονική του δήμου), στην πλατεία του παλιού λιμανιού (7/8), στο κηποθέατρο Μάριος Τόκας (8/8, τελετή βράβευσης Golden Stars), στο πάρκο Αγ. Ιωάννη (9/8) και μπροστά στον ναό της Παναγίας Χρυσαϊφιλιώτισσας (10/8).
>> Δευτέρα 6-Παρασκευή 10 Αυγούστου, Παραλιακό μέτωπο, Λεμεσός.

 

«The Party», κωμωδία ηθών
Η αριστουργηματική ασπρόμαυρη κωμωδία ηθών “The party” διαδραματίζεται σε πραγματικό χρόνο σε ένα λονδρέζικο σπίτι με πρωταγωνιστές τους εντυπωσιακούς Kristin Scott Thomas, Timothy Spall, Bruno Ganz κ.α. Η ταινία γυρίστηκε εν μέσω του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ οι κοινωνικές, ιδεολογικές και πολιτικές αιχμές της μοιάζουν προφητικές για την κρίση ταυτότητας της βρετανικής κοινωνίας, όπως εκφράζεται εν όψει του Brexit. Το καλογραμμένο σενάριο αποθεώνεται χάρη στις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών και ο γρήγορος ρυθμός υπηρετεί άψογα το καυστικό χιούμορ που διαπερνάει όλη την ταινία. Μία συμπυκνωμένη σε 71 μόλις λεπτά αστική τραγωδία με περιτύλιγμα πνευματώδους κωμωδίας και μια, όσο κι αν μοιάζει ασύμβατο, εκρηκτική βρετανική καρδιά. H Janet (Kristin Scott Thomas) είναι πολιτικός και μόλις πήρε μία σημαντική προαγωγή. Στη βραδιά που διοργανώνει με τον σύζυγο της Bill (Timothy Spall) στο κομψό της λονδρέζικο σπίτι τους, οι προσκεκλημένοι είναι λίγοι και εκλεκτοί, οι εξελίξεις όμως θα είναι πολλές και μάλλον άκομψες…
>> Δευτέρα 6 Αυγούστου, Μουσείο Πιερίδη, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 99434793.

 

Μπαμπάδες με ρούμι
Ο μπαμπάς έχει πάθει εγκεφαλικό. Λίγο πριν έχει κερδίσει τέσσερα εκατομμύρια στο τζόκερ. Κληρονόμοι οι δύο γιοι του, η γειτόνισσα που είναι πανταχού παρούσα και ξέρει αυτά που δεν ξέρουν οι άλλοι ή η Βουλγάρα που είναι τα τελευταία χρόνια δίπλα του νοσοκόμα και...; Οι δύο νύφες ξέρουν πολύ καλά πως η περιουσία τους ανήκει. Είναι η στιγμή που η συνείδηση δεν υπάρχει, είναι η στιγμή που ο ένας θα φάει τον άλλον ή κάποιος θα φάει το γλυκό. Και το γλυκό είναι «μπαμπάδες με ρούμι» με πρόσθετο δηλητήριο. Οι «Μπαμπάδες με ρούμι» είναι νέα η κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, την οποία παρουσιάζει Η G&N Make It Productions σε παραστάσεις σε όλη την Κύπρο. Σκηνοθεσία Θοδωρής Νικολαΐδης. Επιμέλεια παραγωγής Κούλλης Νικολάου. Παίζουν οι Γιώργος Παρτσαλάκης, Μαρία Φιλίππου, Κούλλης Νικολάου, Νίκη Λάμη, Αστέρω Κυπριανού και Σοφία Καλλή.
>> Δευτέρα 6 Αυγούστου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λάρνακα, 21.00. Πληρ. Tickethour.com.cy - τηλ. 77777040.

 

Μάριο Καρμπόνε «Isolato-Splendido-Marginale»
Συνεχίζεται στην γκαλερί The Office η έκθεση «Isolato-Splendido-Marginale» αφιερωμένη στον εννενηντατετράχρονο ιταλό φωτογράφο Mario Carbone. Ο γνωστός φωτογράφος με ελληνικές ρίζες και καταγωγή από την Καλαβρία παρουσιάζει μέσα από τις φωτογραφίες του την ζωή της χώρας του σε κάθε άκρη της καταγράφοντας την με τον φωτογραφικό του φακό. Ο Καρμπόνε που ασχολήθηκε με την τέχνη της φωτογραφίας από πολύ νεαρή ηλικία έχει περάσει από αρκετά παρεμφερή επαγγέλματα όπως οπερατέρ και σκηνοθέτης σε ντοκιμαντέρ. Έχει κερδίσει την ασημένια κορδέλα για το ντοκιμαντέρ του πάνω στην αυτοκρατορία της Καλαβρίας και το ασημένιο Λιοντάρι για το ρεπορτάζ του πάνω στην μεγάλη πλημμύρα της Φλωρεντίας το 1966. Η έκθεση είναι ένας φόρος τιμής για τον μεγάλο φωτογράφο.
>> Δευτέρα 6 Αυγούστου, The Office gallery, Λευκωσία. Πληρ. 99848495. Μέχρι 7/9.

 

Sigala
To Beach Cult Music Festival φέτος ξεπέρασε τον εαυτό του και εύκολα κατατάσσεται ανάμεσα στα πιο πετυχημένα πάρτι του καλοκαιριού! Εν αναμονή του μεγάλου event με τον Deadmau5, κάνουμε προθέρμανση με τον Bruce Fielder, aka Sigala, το single του οποίου ‘Easy Love’ με sample του ‘ABC’ από τους Jackson 5 έφτασε μέχρι και το #1 παρακαλώ στα UK top 40 charts! Από τότε έχει επτά εισόδους σε αυτό, τρία πλατινένια, τρία χρυσά και ένα αργυρό single! Δεν το λες και άσχημα! Μαζί του οι Kideko και TCTS!
>> Δευτέρα 6 Αυγούστου, Poseidon Beach, Σωτήρα, ελ. επ. Αμμοχώστου. Πληρ. 99888327.

 

Εν πκιερώνουμε…! Εν πιερώνουμε…!
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Λευκωσίας, το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» ΛΤΔ παρουσιάζει τη Θεατρική Παράσταση «Εν πκιερώνουμε…! Εν πιερώνουμε…!», μια επίκαιρη κυπριακή κωμωδία του ηθοποιού και συγγραφέα Ανδρέα Νικολαΐδη, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μελέκη.
Το έργο είναι μια εξαιρετική κωμωδία που προκαλεί μεν άφθονο γέλιο, αλλά και που διεγείρει το θεατή να απαντήσει σε κάποια σοβαρά ερωτήματα κοινωνικού περιεχομένου. «Η ιστορία δύο οικογενειών, εργατικών ανθρώπων, που αγωνίζονται με μοναδικό τους όπλο την ανυπακοή σαν πολίτες, κόντρα στην παράλογη σημερινή κοινωνία…. Η επανάσταση των απλών ανθρώπων, όταν οι τιμές των βασικών αγαθών έχουν φθάσει στο απροχώρητο, όταν μαζικές απολύσεις ή μειώσεις ωραρίου και αμοιβών έχουν γίνει καθημερινές, όταν κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους και η ζωή τους έχει γίνει δυσκολότερη από ποτέ. Ο ένας μετά τον άλλον, οι ήρωες του έργου υψώνουν το ανάστημα και τη φωνή διαμαρτυρίας τους».
Στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί Ανδρέας Μελέκης, Ζωή Κυπριανού, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Χρυστάλλα Καλλένου, Λουκάς Λουκά, Φοίβος Γεωργιάδης.
>> Τρίτη 7 Αυγούστου, Πλατεία Παλιού Δημαρχείου, Λευκωσία, 20.30. Είσοδος δωρεάν.

 

Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Μποστ
Με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την γέννηση του μεγάλου καλλιτέχνη Μέντη Μποσταντζόγλου (Μποστ), η ΕΘΑΛ παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι την κωμωδία του με τίτλο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου.
Πρόκειται για μια παρωδία της πασίγνωστης ρομαντικής σαιξπηρικής ιστορίας στην οποία προβάλλονται όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία της θεατρικής ταυτότητας του Μποστ. Το υπέροχο ανεπανάληπτο χιούμορ του, η καυστική κριτική στα κακώς κείμενα της σύγχρονης εποχής, ο σουρεαλισμός, η ρομαντική του αθωότητα και η αυθεντική του λαϊκότητα.
Μια ομάδα από πολύπειρους, και βραβευμένους, συντελεστές δημιουργούν μια φρέσκια πρόταση πάνω στο έργο προσθέτοντας ακόμη περισσότερη τρέλα, χιούμορ αλλά και αυτοσαρκασμό, με χαρούμενες μουσικές και χορογραφίες.
Την σκηνοθεσία/διασκευή έχει επωμισθεί ο Κώστας Σιλβέστρος, τα σκηνικά /κοστούμια υπογράφει η Μαρίνα Χατζηλουκά, τη μουσική σύνθεση ο Αντώνης Αντωνίου, τη χορογραφία/κίνηση η Εύα Καλομοίρη και το σχεδιασμό φωτισμών ο Βασίλης Πετεινάρης. Βοηθός σκηνοθέτη η Εβίτα Ιωάννου και βοηθός σκηνογράφου η Ελένη Ιωάννου.
Λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί Βαλεντίνος Κόκκινος, Μαρίνα Βρόντη, Τζωρτζίνα Τάτση, Γιώργος Κυριάκου, Βασίλης Χαραλάμπους, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Παναγιώτης Κυριάκου.
>> Τρίτη 7 Αυγούστου, Αρχαίο Ωδείο Πάφου, 20.30.

 

Τα Παράπονα Στο Δήμαρχο (L'ora legale)
Οι κάτοικοι μιας πόλης αγανακτησμένοι με τα σκάνδαλα και τις καταχρήσεις του επι χρόνια δημάρχου τους, ψηφίζουν έναν καινούργιο ο οποίος υπόσχεται να διοικήσει με τιμιότητα. Σύντομα όμως θα ανακαλύψουν ότι οι αλλαγές και ή νομιμότητα έρχονται με θυσίες. Αρνούμενοι να ξεβολευτούν θα κάνουν τα πάντα για να τον διώξουν.
Πρωταγωνιστούν: Salvatore Ficarra (Salvatore "Salvo"), Valentino Picone (Valentino), Vincenzo Amato (Pierpaolo Natoli), Tony Sperandeo (Gaetano Patanè).
Σκηνοθεσία: Salvatore Ficarra, Valentino Picone. Σενάριο: Edoardo de Angelis. Διάρκεια: 92'
Είδος ταινίας: Κωμωδία. Γλώσσα: Ιταλικά. Υπότιτλοι: Ελληνικοί. Χρονολογία παραγωγής: 2017. Στο πλαίσιο του Μαραθώνιου Θερινών Προβολών.
>> Τετάρτη 8 Αυγούστου, Θερινός Κινηματογράφος Κωνστάντια, Λευκωσία, 21.00. Είσοδος 5 ευρώ. Για τα παιδιά κάτω των 10 ετών (για ταινίες κατάλληλες, πάντοτε με γονική συνοδεία) καθώς και για άτομα με αναπηρίες, η είσοδος είναι δωρεάν. Πληρ.: 22349085, 22348203.

 

Πάνος Κιάμος & Super Sako - Ayia Napa Youth Festival
Το Συμβούλιο Νεολαίας Αγίας Νάπας περήφανα παρουσιάζει τον απόλυτο Έλληνα σταρ Πάνο Κιάμο LIVE με special guest τον Super Sako για να ερμηνεύσουν για πρώτη φορά μαζί την απόλυτη επιτυχία του καλοκαιριού ''Θέλω να σε ξαναδώ''.
Διασκεδάστε μαζί μας για μια αξέχαστη βραδιά στο γραφικό λιμάνακι της Αγίας Νάπας στις 9 Αυγούστου.
>> Πέμπτη 8 Αυγούστου, λιμάνακι Αγίας Νάπας, 21.00. Τιμές εισιτηρίων: Early Bird: € 20 (μέχρι την 1η Αυγούστου). Γενική είσοδος: € 30 (μετά την 1η Αυγούστου). Για πληροφορίες/Κρατήσεις: 77 77 70 40 & εισιτήρια: www.tickethour.com.cy.

 

13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη για 13η συνεχή χρονιά, παρουσιάζοντας ανθρώπινες ιστορίες, και ανατρεπτικά ντοκιμαντέρ από το σινεμά του πραγματικού.
Το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού θα διεξαχθεί και φέτος από την 1η μέχρι και τις 8 Αυγούστου 2018, εντάσσοντας στις προβολές του μερικά από τα πιο ανατρεπτικά ντοκιμαντέρ της χρονιάς, από την Κύπρο και τον κόσμο. Στο πρόγραμμά του θα δούμε ταινίες από πρωτοεμφανιζόμενους αλλά και καθιερωμένους σκηνοθέτες από το διεθνές κινηματογραφικό στερέωμα, καθώς και ντοκιμαντέρ από την Κύπρο, όλα σε πρώτη παγκύπρια προβολή.
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη, στην καρδιά της παλιάς πόλης της Λεμεσού, δίπλα στο Μεσαιωνικό Κάστρο. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει, εκτός από τις κινηματογραφικές προβολές, και μουσικές εκδηλώσεις, DJ sets, και διάλογο με φιλοξενούμενους σκηνοθέτες.
Το Φεστιβάλ επεκτείνεται φέτος και στην πόλη της Πάφου με προβολές στις 9 και 10 Αυγούστου, ενώ στις 10 Αυγούστου το Φεστιβάλ θα κλείσει το φετινό πρόγραμμά του στο ξενοδοχείο Αλμύρα, με ένα μουσικό happening.
>> Μέχρι 8 Αυγούστου, Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη, Λεμεσός. Πληρ. 99517910.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close