Δημοσιεύτηκε στις 07 Αυγούστου 2018
Ο Πολιτιστικός Χώρος Τεχνόπολις 20 σε συνεργασία με τέσσερις νέους και ταλαντούχους μουσικούς, μετά τα τελευταία δραματικά γεγονότα στην Ελλάδα, διοργανώνουν φιλανθρωπική εκδήλωση για στήριξη των πυρόπληκτων, τη Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018, ώρα 8:30μμ, στον κήπο του Τεχνόπολις 20.
Ο Σάββας Χρυσοστόμου και ο Πόλυς Ιωαννίδης με τις κιθάρες τους και τις φωνές τους, ο Ανδρέας Κραμπιάς με τις λεβέντικες του πενιές στο μπουζούκι, και Ανδρέας Νικολάου με τον σέρτικο μπαγλαμά του, υπόσχονται μια βραδιά με τον μουσικό πλούτο που ο Βαμβακάρης, ο Τσιτσάνης και οι άλλοι δάσκαλοι του είδους τόσο αληθινά και αυθόρμητα άφησαν κληρονομιά.
Οι μουσικοί φορώντας τα γιλεκάκια και τους μπερέδες τους, θα μας ταξιδέψουν στο παρελθόν, θα διαμορφώσουν συνειδήσεις και θα ξυπνήσουν μνήμες και συναισθήματα με τραγούδια όπως ‘Ο Πασατέμπος’, ‘Όσοι έχουνε πολλά λεφτά’, ‘Πριν το χάραμα’, ‘Συννεφιασμένη Κυριακή΄ και άλλα ‘αθάνατα’ τραγούδια πόνου, κεφιού, χωρισμού και...νταλκά.
Απολαύστε μια βραδιά γεμάτη παράδοση και ρεμπέτικους ήχους, στον κήπο του Τεχνόπολις 20 σε μια ρομαντικά ευγενική και νοσταλγική ατμόσφαιρα, που θα σας ταξιδέψει στα δρομάκια της πλάκας και της παλιάς Αθήνας.
Πάμε να πιούμε, να τραγουδήσουμε παρέα και να στηρίξουμε έναν καλό σκοπό.
Είσοδος: 10 ευρώ
Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων τηλεφωνικώς στο 70002420.
Όλα τα έσοδα από την είσοδο θα δοθούν για στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, στον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό που άνοιξε η Κυπριακή Κυβέρνηση.
Λίγα λόγια για τους μουσικούς
Ο Σάββας Χρυσοστόμου γεννήθηκε το 1998 στην Πάφο. Από μικρός ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας και πιάνου ενώ συνέθετε τα δικά του κομμάτια. Το 2016 αποφοίτησε από το Μουσικό Λύκειο Πάφου, ενώ το 2017 ξεκίνησε τις σπουδές του στη Μουσική Παραγωγή και Performance στο Leeds Beckett University στην Αγγλία.
Ο Πόλυς Ιωαννίδης κατάγεται από την Πάφο και είναι 23 ετών. Ξεκίνησε να ασχολείται με την μουσική σε ηλικία 10 ετών όταν άρχισε μαθήματα κλασσικής κιθάρας. Στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής και φέτος ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Business and Management στο πανεπιστήμιο του Reading στην Αγγλία.
Ο Ανδρέας Νικολάου γεννήθηκε το 2001. Από μικρή ηλικία άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα μπουζουκιού και θεωρίας. Αυτή τη στιγμή φοιτά στο Μουσικό Λύκειο Πάφου και παρακολουθεί μαθήματα μπουζουκιού, λαούτου και μπαγλαμά. Έχει σκοπό να ακολουθήσει μουσικές σπουδές συγκεκριμένα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής.
Ο Ανδρέας Κραμπιάς γεννήθηκε στη Λευκωσία. Έχει αποφοιτήσει από το Μουσικό Λύκειο Λευκωσίας με κύρια όργανα το μπουζούκι και το ούτι. Τώρα σπουδάζει στο Τμήμα μουσικής επιστήμης και τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με κατεύθυνση στην Ελληνική παραδοσιακή μουσική και ειδίκευση στη τρίχορδο μπουζούκι. Έχει συνεργαστεί με την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου ως σολίστ στο μπουζούκι καθώς και με Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Νταλάρας και ο Γιάννης Κότσιρας.
-
Τεχνόπολις20
20 Αυγούστου 2018
Σχετικά


Η προπώληση των εισιτηρίων για το Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ, μόλις ξεκίνησε
Το φεστιβάλ παρουσιάζει φέτος 12 μεγάλες συναυλίες

Έρχεται την Κυριακή το 2ο Pernera Street Music Festival
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μουσική σε εννέα διαφορετικές σκηνές που θα στηθούν στη μέση του δρόμου

Το Theama ανακοίνωσε την επόμενη μεγάλη συναυλία του!
Αυτοί είναι οι καλλιτέχνες που θα ανέβουν στη σκηνή του

Minthis Music Festival 2025: Νέα πνοή στην κλασική μουσική με τους Niklas Liepe και Raphaela Gromes
Το φεστιβάλ, που θα μετατρέψει το Minthis Resort στην Πάφο σε έναν ζωντανό χώρο μουσικής και τέχνης.

Έρχεται για άλλη μία καλοκαιρινή συναυλία ο Έλληνας ράπερ Wang, στη Λευκωσία
Μία βραδιά με τον πολυπλατινένιο καλλιτέχνη

νύχτα ΣτΑσου…: Κώστας Μακεδόνας & Χριστιάνα Γαλιάτσου στον Κάτω Δρυ
Μία βραδιά γεμάτη μουσική, φαγητό και κρασί!

Windcraft Music Fest: Πνευστά, τζαζ, παράδοση και ηλεκτρονικοί ήχοι σε μια ξεχωριστή μουσική γιορτή
Όλες οι συναυλίες που θα "παίξουν" στο φετινό φεστιβάλ

Το 2ο Pernera Street Music Festival θα γεμίσει τον Πρωταρά με μουσικούς!
Απόλαυσε μουσική σε 9 διαφορετικές σκηνές που θα στηθούν στη μέση του δρόμου

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη συναντά τη Βίκυ Μοσχολιού, σε 3 συναυλίες στην Κύπρο
Η Αλκηστις Πρωτοψάλτη υπογράφει ένα μοναδικό αφιέρωμα και ερμηνεύει τραγούδια της Βίκυς Μοσχολιού, 20 χρόνια μετά το θάνατο της.

Η Βασιλική Χαρίτωνος ντύνει την Τριανταφυλλένη
Μια ωδή στην παράδοση με βαθιά ανθρώπινη διάσταση

Νίκος Μακρόπουλος και Κωνσταντίνος Χριστοφόρου σε μία μεγάλη συναυλία στο Παραλίμνι
Όλες οι λεπτομέρειες!