Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Ο Αύγουστος σε 17 υπαίθρια φεστιβάλ στο χωριό

Μουσικά, παραδοσιακά, γαστρονομικά κ.ά. φεστιβάλ που θα μας κάνουν αυτό το καλοκαίρι να πάρουμε τα βουνά!

Δημοσιεύτηκε στις 10 Αυγούστου 2018

Αν φέτος αποφασίσατε να κάνετε διακοπές εντός, ή αν ακόμα επιλέξατε την Κύπρο για ολιγοήμερες διακοπές αυτό το καλοκαίρι, αυτά είναι τα φεστιβάλ που προτείνουμε να πάτε να δείτε, να ακούσετε, να γνωρίσετε και να περάσετε όμορφα με την παρέα σας!

Και φυσικά σε πολλές περιπτώσεις να δοκιμάσετε και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα! Κάποια μάλιστα από αυτά είναι δωρεάν ενώ σε κάποια μπορείτε κιόλας να μείνετε τη νύχτα σε οργανωμένα camping sites.

 

Φεστιβάλ Φυντουκιού
Πού
: Πολύστυπος, επ. Λευκωσίας.
Πότε: 11-16 Αυγούστου
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Κέντρο Νεότητας Πολυστύπου μάς προσκαλεί να λάβουμε μέρος στις εκδηλώσεις ενός πλούσιου φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στο χωριό κατά τη διάρκεια του Αυγούστου. Ο λόγος για το Φεστιβάλ Φυντουκιού 2018 που επιστρέφει και φέτος στον Πολύστυπο, με μουσική, πάρτι, ποδηλασία, τόμπολα, παιχνίδια και διασκέδαση!
Διάβασε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

1η Γιορτή Χαλουμιού
Πού
: Γήπεδο Δημοτικού Σχολείου Δρούσειας, επ. Πάφου
Πότε: Δευτέρα 13 Αυγούστου
Το χαλούμι, το κυπριακό τυρί με την χαρακτηριστική γεύση και υφή, θα έχει το φετινό καλοκαίρι την τιμητική του στην Πάφο, μίας και η κοινότητα της Δρούσειας, ετοιμάζει την 1η Γιορτή Χαλουμιού. Συγκεκριμένα το 1ο ετήσιο Φεστιβάλ Χαλουμιού Δρούσειας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Αυγούστου στο Γήπεδο του Δημοτικού Σχολείου Δρούσειας στις 19.30. Στη Δρούσεια λοιπόν το φετινό Αύγουστο θα δοκιμάσουμε το διάσημο φρέσκο Χαλούμι που παράγεται από τους κτηνοτρόφους της περιοχής, θα διασκεδάσουμε με χορό και την παραδοσιακή μουσική του Μιχάλη Χατζήμιχαηλ και θα απολαύσουμε γεύσεις και αρώματα της περιοχής. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Διάβασε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων
Πού
: Στο δρόμο Μουσείου Θάλασσα στην Αγία Νάπα
Πότε: 11-12 Αυγούστου
Για δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων και η Έκθεση Παραδοσιακών Προϊόντων, θα πραγματοποιηθούν στην Αγία Νάπα το δεύτερο σαββατοκύριακο του Αυγούστου.
Το κοινό θα μπορεί να απολαύσει άφθονο κυπριακό κρασί, να γνωρίσει τα προϊόντα και τις μοναδικές γεύσεις της Κύπρου μας, ενώ ταυτόχρονα θα ψυχαγωγείται από τα μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα μέσα από το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα τους. Οι λαϊκοί ποιητές θα συμμετέχουν με τα κυπριακά τσιαττίσματα τους, αφυπνίζοντας την παραδοσιακή συνείδηση στο κυπριακό κοινό. Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων θα πραγματοποιηθεί στο δρόμο Μουσείου Θάλασσα στην Αγία Νάπα, το διήμερο 11-12 Αυγούστου στις 18:00. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κύριος Κώστας Καδής.
Διάβασε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

3ο Φεστιβάλ Οφτού Κλέφτικου
Πού
: Δημοτικό Σχολείο Μενεού, επ. Λάρνακας
Πότε: Σάββατο 25 Αυγούστου
Ποιος δεν αγαπά το κυπριακό οφτό; Μαλακό κρέας ψημένο σιγά σιγά με υπέροχη γεύση. Για πρώτη φορά το 2016 το αθλητικό σωματείο Αστέρας Μενεού διοργάνωσε το πρώτο στο είδος του φεστιβάλ. To 2017 ήρθε η δεύτερη διοργάνωση με μεγαλύτερη επιτυχία με πάνω από δύο χιλιάδες ντόπιους και ξένους επισκέπτες, περίπτερα με παραδοσιακά κυπριακά προϊόντα και κατασκευές.
Φέτος, στην τρίτη του έκδοση, το φεστιβάλ αναμένεται να μαζέψει πλήθος κόσμου, που θα βρεθεί και φέτος στη Λάρνακα.
Ο Αστέρας Μενεού στη Λάρνακα διοργανώνει ανακοίνωσε την πραγματοποίηση του 3ου Φεστιβάλ Οφτού, το Σάββατο 25 Αυγούστου, στις 20.00, στο Δημοτικό Σχολείο Μενεού.
Διάβασε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

1ο Αυγουστιάτικο Φεστιβάλ
Πού:
Καλό Χωριό Λεμεσού
Πότε: Παρασκευή 10 Αυγούστου
Για πρώτη φορά τα τρία οργανωμένα σύνολα της κοινότητας (Κοινοτικό Συμβούλιο, Σύνδεσμος Αποδήμων και Φίλων και Κέντρο Νεότητος-Θ.Ο.Ι.) ενώνονται με στόχο να αλλάξουν τα καλοκαίρια στο χωριό. Εξ ου και διοργανώνουν φέτος το 1ο Αυγουστιάτικο Φεστιβάλ, με αποκορύφωμα των εκδηλώσεων τη μεγάλη συναυλία με τον καταξιωμένο Ελλαδίτη καλλιτέχνη Θέμη Αδαμαντίδη. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Αυγούστου στο Χώρο εκδηλώσεων Καλού Χωριού Λεμεσού.

 

3ο Φεστιβάλ Σύκου και Χαλιτζιού
Πού: Πλατεία, Κάτω Πύργος Τυλληρίας
Πότε: 16 & 17 Αυγούστου
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Κάτω Πύργος Τυλληρίας θα πραγματοποιήσει ένα πολύ ξεχωριστό φεστιβάλ στην κεντρική πλατεία της κοινότητας αναδεικνύοντας έτσι δύο πολύ σημαντικά προϊόντα του. Τα αγαπημένα μας σύκα αλλά και το σχεδόν άγνωστο κυπριακό τυρί χαλίτζι που παρασκευάζεται κυρίως στην περιοχή Τυλληρίας. Το 3ο Φεστιβάλ Σύκου και Χαλιτζιού διοργανώνεται φέτος από το Κοινοτικό Συμβούλιο του Κάτω Πύργου και την οργανωμένη Νεολαία Τυλληρίας στην Πλατεία του χωριού το διήμερο 16 και 17 Αυγούστου. Το φεστιβάλ έχει σαν σλόγκαν του "Σύκο και έλα" καλώντας μας στην τρίτη του διοργάνωση όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να γευτούμε ολόφρεσκα σύκα και όλα όσα παράγονται από αυτά και να γνωρίσουμε το κυπριακό τυρί χαλίτζι. Στον χώρο θα διατίθενται προϊόντα προς πώληση αλλά και γευσιγνωσία. Το διήμερο φεστιβάλ δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει μουσική και χορό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο φεστιβάλ θα μας διασκεδάσουν οι Σάσα Μπάστα, ο Νάσος και η Πωλίνα Χριστοδούλου.

 

Χορός της Σουλτανίνας
Πού:
Πλατεία Πισσουρίου, επ. Λεμεσού
Πότε: Σάββατο 11 Αυγούστου
Ο Σύνδεσμος Αποδήμων και Φίλων Πισσουρίου και το Κοινοτικό Συμβούλιο Πισσουρίου μας προσκαλούν και φέτος στο «Χορό της Σουλτανίνας». Πρόκειται για μια εκδήλωση που όπως έχεις ήδη καταλάβει τιμά τη σουλτανίνα, μια ποικιλία αμπελιού που καλλιεργείται για την παραγωγή εκλεκτής ποιότητας επιτραπέζιων σταφυλιών. Ως εκ τούτου το σταφύλι σ' αυτήν θα υπάρχει σε αφθονία, όπως άφθονο θα είναι και το φαγητό και το ποτό! Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Πισσουρίου το Σάββατο 11 Αυγούστου 2018 στις 20:30.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

Χορός του Ροδάκινου
Πού
: Πολιτιστικό Κέντρο "Ροδακινιά", Κάτω Μύλος
Πότε: Σάββατο 18 Αυγούστου
Και ποιος δεν αγαπά τα ζουμερά και νόστιμα ροδάκινα; Ένα φρούτο που στη χώρα μας υπάρχει σε αφθονία και περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά. Τι θα έλεγες να το γνωρίσουμε καλύτερα και να το απολαύσουμε σε ένα φεστιβάλ αφιερωμένο σ' αυτό; Πάμε λοιπόν και φέτος στην καθιερωμένη Χοροεσπερίδα Ροδακίνου, που επανέρχεται και φέτος τον Αύγουστο, στο χωριό Κάτω Μύλος της επαρχίας Λεμεσού, στοχεύοντας να μας δροσίσει και να μας διασκεδάσει! Συγκεκριμένα,η καθιερωμένη Χοροεσπερίδα Ροδακίνου θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο Πολιτιστικό Κέντρο "Ροδακινιά", στις 18 Αυγούστου και ώρα 20:30 μ.μ. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς θα έχει το "Μουσικό Ατελιέ Φειδίας" το οποίο θα μας ταξιδέψει στο καλό λαϊκό τραγούδι. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα συμμετέχει και το χορευτικό συγκρότημα του Συνδέσμου Αποδήμων Πελεντριού.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

Φεστιβάλ Παραδοσιακής Βραδιάς
Πού:
Δημοτικό Σχολείο Αγίου Επιφανίου Ορεινής, επ. Λευκωσίας
Πότε: Παρασκευή 31 Αυγούστου
Ταξίδι στα έθιμα και την παράδοση του τόπου μας θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν όσοι επισκεφθούν το χωριό Άγιος Επιφάνιος Ορεινής, την Παρασκευή 31 Αυγούστου. Κι αυτό αφού την εν λόγω μέρα στο χωριό θα στηθεί μια μεγάλη γιορτή με μουσική, χορό, δωρεάν παραδοσιακά εδέσματα, επίδειξη παραδοσιακών επαγγελμάτων και άλλα πολλά. Ο λόγος για το Φεστιβάλ Παραδοσιακής Βραδιάς που διοργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Επιφανίου Ορεινής στο πλαίσιο της πολιτιστικής προσφοράς για διατήρηση των εθίμων και της παράδοσης του τόπου μας. Συγκεκριμένα το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Επιφανίου Ορεινής διοργανώνει Φεστιβάλ Παραδοσιακής Βραδιάς την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 η ώρα 7:30 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο της Κοινότητας με δωρεάν είσοδο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική με το σχήμα της Βασιλικής Χατζηαδάμου, χορό από τον Λαογραφικό Όμιλο η ΒΟΥΡΚΑ, το Λαογραφικό όμιλο Μιτσερού και τον Λαογραφικό Όμιλο Λακατάμιας. Επίσης θα γίνεται επί τόπου απόσταξη ζιβανίας, κατασκευή τόνενης καρέκλας, θα υπάρχει πλούσιο φαγητό και ποτό και φυσικά ποικιλία εδεσμάτων όπως τραχανάς, χαλλούμι, σουτζούκος, παλουζές και ζεστό ψωμί όπου θα παρασκευάζονται επιτόπου.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

Φεστιβάλ Δεκαπενταύγουστου
Πού
: Λόφου, επ. Λεμεσού
Πότε: 15-18 Αυγούστου
Στη Λόφου φέτος δεν θα πάμε μόνο για τις ταινίες κάτω από τ' αστέρια και για τα παιχνίδια τόμπολας, αλλά και για το "Φεστιβάλ του Δεκαπενταύγουστου" στη Λόφου, το οποίο θα διαρκέσει από τις 15 μέχρι τις 18 Αυγούστου. Kαι φέτος το φεστιβάλ, θα περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων στο χώρο του δημοτικού σχολείου του χωριού, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Πρόδρομου Προδρόμου ο οποίος θα μας τιμήσει με την παρουσία του στην μεγάλη συναυλία στις 18/8 με τον Μάκη Δημάκη! Το πρόγραμμα 28ου Φεστιβάλ Δεκαπενταυγούστου στη Λόφου είναι φέτος πιο πλούσιο από ποτέ, περιλαμβάνοντας μεγάλες συναυλίες με τους Μάκη Δημάκη και Πωλίνα Χριστοδούλου στις 18/8, τον Γιώργο Χαιρέτη στις 15/8 και τηνΈλενα Αναγιωτο μαζί με τον Βύρωνα Πότσο στις 17/8! Ακόμα στις 16/8 θα έχει Liotatis Magic Show.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

7o Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Παιδιού
Πού: Προαύλιο Βρεφοκομικού Σταθμού Αγρού
Πότε: 11 Αυγούστου
Το ΣΚΕ ΑΓΡΟΥ διοργανώνει και μας προσκαλεί σε ένα εντελώς ξεχωριστό και διαφορετικό φεστιβάλ από τις προηγούμενες χρονιές. Φέτος στον χώρο θα στηθεί μία μεγάλη πισίνα με βαρκούλες όπου θα οδηγούν τα παιδιά καθώς επίσης και αλογάκια - ποδήλατο για τα μικρά παιδιά! Επίσης θα υπάρχει μασκότ, παιχνίδια survivor και πολλά άλλα! Οι διοργανωτές μας υποσχόμαστε πάντως ότι το φετινό φεστιβάλ θα εντυπωσιάσει τόσο τους μικρούς μας φίλους όσο και τους μεγάλους! Πάμε λοιπόν με τα παιδιά μας για να περάσουμε ένα όμορφο και δημιουργικό απογευμα!

 

Windcraft Music Fest 5
Πού:
Κατύδατα Σολέας, επ. Λευκωσίας
Πότε: 11 & 12 Αυγούστου
Εννιά μουσικά σχήματα με καταξιωμένους καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό, επηρεασμένα από τις μουσικές παραδόσεις του κόσμου, θα παρουσιάσουν την προσωπική τους μουσική άποψη στις τρεις σκηνές του Φεστιβάλ: στο Χάνι, στο Περβόλι και στη Μικρή Πλατεία. Έχοντας πλέον καθιερωθεί ως μια από τις πιο ξεχωριστές καλοκαιρινές εκδηλώσεις της κυπριακής υπαίθρου, το Windcraft Music Fest υπόσχεται να συνεχίσει να παρουσιάζει προσεγμένες μουσικές παραστάσεις, παντρεύοντας αρμονικά το χθες με το σήμερα, προβάλλοντας το αξιόλογο μουσικό έργο Κύπριων και ξένων καλλιτεχνών και δημιουργώντας ένα πεδίο πολιτιστικής αλληλοκατανόησης και μια ατμόσφαιρα γιορτινή!

 

19ο Paradise Jazz Festival
Πού:
Paradise Place, Πωμός, επ. Πάφου.
Πότε: 17 & 18 Αυγούστου
Τζαζίστες από Κύπρο και εξωτερικό ενώνουν δυνάμεις, δημιουργώντας ένα δυνατό line up. Το φετινό πρόγραμμα θα ανοίξουν την Παρασκευή οι Trio Misteriozo (Γιώργος Κούλας, Ερμής Μιχαήλ, Αντρέας Ροδοσθενους), με τη μουσική τους να είναι επηρεασμένη από στοιχεία σύγχρονης μουσικής blues, jazz και funk. Μαζί τους θα είναι και ο ταλαντούχος Έλληνας τρομπετίστας Αντρέας Πολυζογοπουλος. Αμέσως μετά οι Macumba θα παίξουν νοτιοαμερικανικούς (αφρο-κουβανέζικους και βραζιλιάνικους) ρυθμούς. Η Παρασκευή θα τελειώσει με jam session. Το Σάββατο, η νύχτα θα ξεκινήσει με ένα κουαρτέτο που έχει δημιουργηθεί για τους σκοπούς του φεστιβάλ. Ο Pavel Skornyakov (σαξόφωνο) και Leonid Nesterov (πιάνο), που συχνά εμφανίζονται ως ντούο, θα συμπράξουν για πρώτη φορά με δύο νεαρούς, αλλά ταλαντούχους εκπροσώπους της κυπριακής jazz σκηνής, τους Όμηρο Μιλτιάδους (ντραμς) και Κυριάκο Κέστα (ακουστικό μπάσο). Θα μας παρουσιάσουν ένα μείγμα κλασικής και μοντέρνας jazz μουσικής. Το Σάββατο η βραδιά θα κλείσει με συναυλία των Gilad Atzmon, Ειρηναίου Κουλλουρά, Αντρέα Παντελή και Στέλιου Ξυδιά, με ένα μεγάλο μέρος του act να είναι αφιερωμένο στη μουσική του Gilad, λόγω και της κυκλοφορίας του νέου άλμπουμ του με τίτλο 'Tribute to John Coltrane'. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με άλλο ένα jam session οργανωμένο από τους Cyprus Jazz Musicians.

 

13ο Παιδικό Φεστιβάλ Κυπερούντας
Πού
: Πλατεία Κυπερούντας
Πότε: 12 Αυγούστου
Το Κέντρο Νεότητας Κυπερούντας διοργανώνει φέτος για 13η συνεχή χρονιά το ετήσιο παιδικό φεστιβάλ "Ανδρέας Νεάρχου" εις μνήμη του μικρού Ανδρέα Νεάρχου. O μικρός Αντρέας έχασε τη ζωή του σε ηλικία μόλις 8 ετών από τον καρκίνο πριν από 12 χρόνια. Από τότε τα παιδιά του Κέντρου νεότητας Κυπερούντας οργανώνουν εις μνήμη του το παιδικό φεστιβάλ ένα πανηγύρι χαράς που σκορπά χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους.
Το φεστιβάλ είναι διήμερο και η πρώτη μέρα είναι αφιερωμένη στο παιδικό θέατρο. Φέτος η θεατρική παράσταση θα είναι στις 11 Αυγούστου στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλής χρήσης με θέμα "Νταν στην κιβωτό". Τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ μια μεγάλη ομάδα νέων εθελοντών μετατρέπει την πλατεία του χωριού σε ένα μαγικό κόσμο για παιδιά όπου κάθε χρόνο έχει διαφορετικό θέμα. Φέτος το θέμα θα είναι η φάρμα και η πλατεία θα φιλοξενήσει διάφορα οικόσιτα ζώα που θα σκορπίσουν χαρά στους παιδικούς μας φίλους. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να τα ταίσουν και να παίξουν μαζί τους. Κοπιάστε στη δροσερή Κυπερούντα την Κυριακή 12 Αυγούστου από τις 4.00 το απόγευμα και περάστε μαζί με τα παιδιά ένα ευχάριστο και δημιουργικό απόγευμα, με κατασκευές για παιδιά, φουσκωτά, κλόουν, ζωγραφική προσώπου, βόλτες με γαϊδουράκια και πολλές άλλες εκπλήξεις για τους παιδικούς μας φίλους.
Το φεστιβάλ έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα ,μέρος των εσόδων θα διατεθούν για τις ανάγκες του παιδογκολογικού τμήματος του Μακαρείου νοσοκομείου.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

 

46ο Φεστιβάλ Άλωνας
Πού
: Άλωνα
Πότε: 9-18 Αυγούστου
Για άλλη μία χρονιά η πανέμορφη Άλωνα της επαρχίας Λευκωσίας διοργανώνει το δικό της φεστιβάλ με ένα πρόγραμμα γεμάτο εκδηλώσεις. Για δέκα ολόκληρες ημέρες το γραφικό χωριουδάκι θα αποκτήσει και πάλι ζωή με τις φωνές και τα τραγούδια μικρών και μεγάλων, ντόπιων αλλά και επισκεπτών. Φέτος το φεστιβάλ θα ξεκινήσει από την Πέμπτη 9 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 18 Αυγούστου. Μουσικές, τραγούδια, φαγητό, διάφορα, εδέσματα και πολλές εκδηλώσεις θα μας κρατήσουν φέτος συντροφιά στο 46ο Φεστιβάλ Άλωνας.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

38o Φεστιβάλ Λευκάρων
Πού:
Λεύκαρα, επ. Λάρνακας
Πότε: 11-19 Αυγούστου
Το χωριό που είναι γνωστό μεταξύ άλλων για τα λευκαρίτικα κεντήματά του, διοργανώνει και φέτος το καλοκαιρινό του φεστιβάλ, δίνοντάς μας την καλύτερη αφορμή για να το επισκεφθούμε! Άλλωστε, μια εκδρομή στο γραφικό χωριό, επιβάλλεται, μιας και σου δίνει πολλές επιλογές διασκέδασης.
Επιπλέον, σ' αυτό το χωριό μπορείτε να απολαύσετε περιπάτους στα στενά δρομάκια με τα σπιτάκια λαϊκής αρχιτεκτονικής αλλά και να θαυμάσετε τα πλούσια λευκαρίτικα κεντήματα και τα μικρά αριστουργήματα αργυροχοΐας. Το 38o Φεστιβάλ Λευκάρων θα πραγματοποιηθεί από τις 11-19 Αυγούστου 2017, και στο πρόγραμμά του περιλαμβάνει ποικίλες δραστηριότητες, ανάμεσά τους εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές, χορούς και τραγούδια.
Μεγάλο ωστόσο ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσουν η ρετρό συναυλία με τους Γιώργο Λεμπέση, Δημήτρη Μεντζέλο - Ημισκούμπρια, Θάνο Καλλίρη, Στέλλα Γεωργιάδου και Σοφία Αρβανίτη την Κυριακή 12 Αυγούστου στις 21.00.
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα που έφτιαξε ο Δήμος Λευκάρων ΕΔΩ.

 

 

ΟΜΟΥ Festival
Πού:
Όμοδος, επ. Λεμεσού
Πότε: 12 Αυγούστου
Το Όμοδος, ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Λεμεσού, διοργανώνει και φέτος για δεύτερη φορά ένα πολύ ιδιαίτερο και ενδιαφέρον φεστιβάλ! Η αρχική ιδέα στην οποία βασίστηκε η υλοποίηση του φεστιβάλ «Ομού» είναι η δημιουργία μιας νέας προσέγγισης και κατ επέκταση οπτικής του υφιστάμενου θεσμού «φεστιβάλ» όπως αυτός πραγματοποιείται εδώ και πολλά χρόνια σε χωριά της Κύπρου. Πρόκειται ουσιαστικά για την αναπαράσταση μέρους της κουλτούρας και του πλούσιου πολιτισμού που έχει το χωριό μέσω δημιουργικών δράσεων ενταγμένα σε θεματικές ενότητες.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close