Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 20 καλύτερα πράγματα για να κάνεις το σαββατοκύριακο

Επιλέγουμε τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις για το καυτόσαββατοκύριακο του Αυγούστου, που μόλις άρχισε

Δημοσιεύτηκε στις 10 Αυγούστου 2018

Το σαββατοκύριακο επιτέλους είναι εδώ, κι εμείς επιλέγουμε τα πιο διασκεδαστικά event για να περάσουμε καλά. Πάμε σινεμά, σε pool party, παίζουμε τόμπολα στις πλατείες των χωριών και χαλαρώνουμε δίπλα στην πισίνα.

Μην ξεχάσεις ότι αυτό το σαββατοκύριακο, θα απολαμβάνουμε και τα πεφταστέρια σε πολλές εκδηλώσεις ανά το νησί.

Ακολούθησέ μας:

"Belgica" στο Θερινό Κωνστάντια
Η ταινία «Belgica» που προβάλλεται απόψε στο Μαραθώνιο Θερινών Προβολών είναι ένα μουσικό δράμα βραβευμένο για Καλύτερη Σκηνοθεσία στο Sundance, σε σκηνοθεσία Felix van Groeningen και σενάριο του ιδίου και του Arne Sierens, με τους Stef Aerts, Tom Vermeir, Sara De Bosschere, κ.ά. Η ιστορία δύο αδερφών, του Γιο και του Φρανκ. Ο Γιο είχε κάποτε καλλιτεχνικές φιλοδοξίες, αλλά η αγάπη του για τη μουσική τον οδήγησε να ανοίξει ένα μπαρ: το Belgica. Ο Φρανκ είναι ο μεγάλος αδερφός από όλες τις απόψεις. Είναι φιλόδοξος κι αφιερώνεται πλήρως σε ό,τι κάνει. Περιμένει το δεύτερο παιδί του, έχει σταθερή δουλειά και θέλει ν' αποκτήσει το δικό του σπίτι. Παρ' όλα αυτά, δεν είναι χαρούμενος με την προβλέψιμη πια ζωή του. Σε μια επίσκεψή του στο Belgica, έρχεται πιο κοντά με τον αδερφό του κι αποφασίζει να τον βοηθήσει να επεκτείνει την επιχείρηση. Για αρκετό καιρό, οι δυο τους θα αποτελέσουν το χρυσό δίδυμο της νυχτερινής ζωής της πόλης, αλλά έχουν κλείσει θέσεις σε ένα εθιστικό ταξίδι και ο κόσμος γυρίζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα γύρω τους.
>> Παρασκευή 10 Αυγούστου, Θερινό Κωνστάντια, Λευκωσία, 21.00, τηλ. 22348203.


Ελένη Φουρέιρα
Την Παρασκευή 10 Αυγούστου εκεί στο λιμανάκι της Αγίας Νάπας θα εμφανιστεί η μία και μοναδική Ελένη Φουρέιρα για να μας τραγουδήσει το Fuego αλλά και τη νέα μεγάλης της επιτυχία "¨Καραμέλα".
>> Παρασκευή 10 Αυγούστου, λιμανάκι της Αγίας Νάπας, γενική είσοδος: €30, παιδικό: €10 (6-12 χρονών). Για πληροφορίες/Κρατήσεις: 77777040. Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy.


"Ηλέκτρα" του Ευριπίδη στο Κοιλάνι
Η «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη που ανεβάζει το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ συνεχίζει την περιοδεία της στην ύπαιθρο με μια παράσταση σήμερα στο Κοιλάνι. Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ η όλη εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολιτιστική Αποκέντρωση 2018» που καθιέρωσαν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας. Σε μια ερημική αγροικία έξω από το Άργος ζει η Ηλέκτρα, η κόρη του δολοφονημένου βασιλιά Αγαμέμνονα. Ο γάμος της με έναν ασήμαντο χωρικό μοιάζει με κοινωνικό θάνατο. Μέρα-νύχτα θρηνεί τόσο πολύ, που έχει ξεχάσει να κάνει οτιδήποτε άλλο: «...Κανένας δεν ακούει τους θρήνους μου! Η σφαγή του πατέρα μου ξεχάστηκε. Με τον φονιά του κοιμάται η μάνα μου και λιώνει ο αδελφός μου στα ξένα παντέρημος. Η ίδια εγώ, διωγμένη απ' το σπίτι, σιγολιώνω η δύστυχη σ' αυτό το κλουβί...» Ο αδελφός της Ορέστης επιτέλους επιστρέφει κρυφά, φορτωμένος με το χρέος της εκδίκησης· φόνος στον φόνο του είπε ο Απόλλωνας. Τα δυο αδέλφια καταστρώνουν δόλια σχέδια να σκοτώσουν τη μητέρα τους Κλυταιμνήστρα και τον εραστή της Αίγισθο. Σκηνοθεσία, δραματουργία, Έλενα Αγαθοκλέους. Παίζουν: Έλενα Καλλινίκου, Μαρίνα Μακρή, Έλενα Αγαθοκλέους, Μαριάννα Μιχαήλ.
>> Παρασκευή 10 Αυγούστου, Κοιλάνι.
>> Σάββατο 11 Αυγούστου, Δωρός.
>> Δευτέρα 13 Αυγούστου, Τριμίκλινη
>> Τρίτη 14 Αυγούστου, Τρεις Ελιές.
Ώρα: 20.00. Πληρ
. 97 879793.

Ταξίδι στα ωραιότερα μπαρ του κόσμου
Με την προβολή της ταινίας Bar Talks by Schumann, της Marieke Schroeder στην Πάφο, λήγει επίσημα το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού. Ο θρυλικός μπάρμαν Charles Schumann μάς οδηγεί σε ένα ταξίδι ανακάλυψης των ωραιότερων μπαρ του κόσμου: στη Νέα Υόρκη, την Αβάνα, το Τόκυο και άλλες πόλεις.
Μετά την προβολή, θα γίνει η επίσημη λήξη του φετινού Φεστιβάλ με ένα live από τους Salted Bossa Trio, με τους μουσικούς Τεύκρο Νεοκλέους (Φωνή/ Κιθάρα), Ελεονώρα Ρούσου (Φωνή/Φλάουτο/ Μελόντικα) και Όμηρο Ανδρέου (Κοντραμπάσο).
>> Παρασκευή 10 Αυγούστου, Αlmyra, Πάφος, 20.30.

Τζαζ στο Τεχνόπολις 20
Οι 'Jazz the 3 of us' αποτελούν ένα νεοσύστατο τζαζ τρίο, το οποίο χαρακτηρίζει η βαθιά φιλία μεταξύ των τριών μουσικών, τον Λούκα Λουκά στα πλήκτρα, τον Στέφανο Πόντο στο μπάσο και την κιθάρα και τον Φίλιπ Ψυλλίδη στα τύμπανα. Το ρεπερτόριο τους περιλαμβάνει γνωστά τζαζ στάνταρντς, κυρίως σε swing και bossa, αλλά και λιγότερο γνωστά κομμάτια σε πιο Jazz Rock, Latin και Funk ύφος.
>> Παρασκευή 10 Αυγούστου, Τεχνόπολις 20, Πάφος, 20.30. Είσοδος: €10. Πληρ. 70002420.

"Οικισμένα και Ιερά Τοπία της Κύπρου" από τον Αδάμο Παπαντωνίου
Ως το τέλος Αυγούστου μπορείτε να δείτε στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου την έκθεση «Οικισμένα και Ιερά Τοπία», του φωτογράφου Αδάμου Παπαντωνίου. Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων του ιδρύματος «Στιγμές στο Μουσείο», σε συνεργασία με τον Κυπριακό Σύνδεσμο για τη Νόσο του Huntington και το διεθνές δίκτυο Unlocking Sacred Landscapes (UnSaLa). Ο δημιουργός εξετάζει τη σημασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ως μέρος της κατανόησης του αρχαίου τοπίου, αλλά και σε σχέση με τη βιωματική του διάσταση, όπως την προσλαμβάνει και τη βιώνει ο σύγχρονος άνθρωπος. Οι φωτογραφίες της έκθεσης είναι συλλεκτικές και διατίθενται προς πώληση για την ενίσχυση του Συνδέσμου για τη Νόσο του Huntington.
>> Παρασκευή 10 Αυγούστου, Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Λευκωσία. Μέχρι 31/8.

Το πρώτο beach party για σκύλους
Κάθε καλοκαίρι διοργανώνονται πολλά beach party στις παράλιες περιοχές της Κύπρου με μουσική, χορό και ποτό. Αυτό το beach party όμως διαφέρει από όλα τα υπόλοιπα που ήξερες μέχρι σήμερα. Πρόκειται για το πρώτο beach party για σκυλιά και φίλους που διοργανώνεται από τον Δήμο Παραλιμνίου και τον Κυπριακό Οργανισμό Bartenders.
H διοργάνωση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και τα έσοδα θα προσφερθούν για την προστασία των ζώων.
Το πάρτυ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Αυγούστου στις 18.30 στην παραλία των σκύλων Ποταμοσιά στην περιοχής Κάπαρης.
>> Παρασκευή 10 Αυγούστου, παραλία σκύλων Ποταμοσιά, περιοχής Κάπαρης, 18.30.

Summer Fuego Pool Party 2018
Το καλύτερο pool party της Πιτσιλιάς, επιστρέφει για πέμπτη συνεχή χρονιά, κι αυτή τη φορά θα έχει πολύ ανεβασμένη διάθεση και ρυθμούς fuego. Πιο συγκεκριμένα το Κέντρο Νεότητας Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά το καθιερωμένο πλέον pool party στην κοινοτική πισίνα Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς.
Γι' αυτό, την Παρασκευή 10 Αυγούστου, στο Saint John's Pool, στις 10 το βράδυ, μην κανονίσεις κάτι. Βάλε μαγιό και φύγαμε για χωριό! Πίσω από τα decks θα βρίσκεται o DJ Christoph G του Super Fm, ο οποίος θα αναλάβει να βάλει φωτιά!
>> Παρασκευή 10 Αυγούστου, Κοινοτική πισίνα Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς, 22.00. Είσοδος 5 ευρώ. Πληροφορίες και Κρατήσεις 99863363.

2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων
Για δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων και η Έκθεση Παραδοσιακών Προϊόντων, θα πραγματοποιηθούν στην Αγία Νάπα το δεύτερο σαββατοκύριακο του Αυγούστου.
Το κοινό θα μπορεί να απολαύσει άφθονο κυπριακό κρασί, να γνωρίσει τα προϊόντα και τις μοναδικές γεύσεις της Κύπρου μας, ενώ ταυτόχρονα θα ψυχαγωγείται από τα μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα μέσα από το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα τους. Οι λαϊκοί ποιητές θα συμμετέχουν με τα κυπριακά τσιαττίσματα τους, αφυπνίζοντας την παραδοσιακή συνείδηση στο κυπριακό κοινό. Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων θα πραγματοποιηθεί στο δρόμο Μουσείου Θάλασσα στην Αγία Νάπα, το διήμερο 11-12 Αυγούστου στις 18:00.
>> Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Αυγούστου, δρόμος Μουσείου Θάλασσας, 18.00.

Χορός της Σουλτανίνας
Ο Σύνδεσμος Αποδήμων και Φίλων Πισσουρίου και το Κοινοτικό Συμβούλιο Πισσουρίου μας προσκαλούν και φέτος στο «Χορό της Σουλτανίνας». Πρόκειται για μια εκδήλωση που όπως έχεις ήδη καταλάβει τιμά τη σουλτανίνα, μια ποικιλία αμπελιού που καλλιεργείται για την παραγωγή εκλεκτής ποιότητας επιτραπέζιων σταφυλιών. Ως εκ τούτου το σταφύλι σ' αυτήν θα υπάρχει σε αφθονία, όπως άφθονο θα είναι και το φαγητό και το ποτό! Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
>> Σάββατο 11 Αυγούστου, Πλατεία Πισσουρίου, 20:30.

Πάνος Καλίδης
Το Σάββατο 11 Αυγούστου στις 21:30, στο χώρο εκδηλώσεων του Γυμνασίου Αγρού, το Κέντρο Νεότητας Αγρού γιορτάζει 20 χρόνια ζωής και προσφοράς, φιλοξενώντας τον δημοφιλή, Έλληνα τραγουδιστή, Πάνο Καλίδη, και την ορχήστρα του. Μια μουσική βραδιά για μικρούς και μεγάλους.
>> Σάββατο 11 Αυγούστου, Αγρός, επ. Λεμεσού. Είσοδος σε τραπέζι: €15 (κάθε 6 άτομα 1 μπουκάλι). Είσοδος με ένα ποτό: €10. Πληροφορίες / Κρατήσεις: 99 514035, 99 343189.

Γιώργος Τσαλίκης
Ο Γιώργος Τσαλίκης κάνει την…ΑΝΑΤΡΟΠΗ σ' ένα μοναδικό live στο Iguana Beach Bar στο Μακένζυ.
>> Σάββατο 11 Αυγούστου, Iguana Beach Bar, Μακένζι, Λάρνακα, 22.00, €10 (προπώληση). Πληρ. 96099758.

Windcraft Music Fest 5
Εννιά μουσικά σχήματα με καταξιωμένους καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό, επηρεασμένα από τις μουσικές παραδόσεις του κόσμου, θα παρουσιάσουν την προσωπική τους μουσική άποψη στις τρεις σκηνές του Φεστιβάλ: στο Χάνι, στο Περβόλι και στη Μικρή Πλατεία. Έχοντας πλέον καθιερωθεί ως μια από τις πιο ξεχωριστές καλοκαιρινές εκδηλώσεις της κυπριακής υπαίθρου, το Windcraft Music Fest υπόσχεται να συνεχίσει να παρουσιάζει προσεγμένες μουσικές παραστάσεις, παντρεύοντας αρμονικά το χθες με το σήμερα, προβάλλοντας το αξιόλογο μουσικό έργο Κύπριων και ξένων καλλιτεχνών και δημιουργώντας ένα πεδίο πολιτιστικής αλληλοκατανόησης και μια ατμόσφαιρα γιορτινή!
>> Σ 11 & K 12 Αυγ, Κατύδατα Σολέας, επ. Λευκωσίας. €20 (μονοήμερο) & €25 (διήμερο), παιδιά κάτω των 12, εργαστήρια και παράλληλες δράσεις δωρεάν. Πληρ. 22377748 & info@windcraftmusic.com.

Ηλίας Βρεττός
Ο Ηλίας Βρεττός έχει κατακτήσει τις μεγάλες πίστες χάρη στο ταλέντο την καταπληκτική του σκηνική παρουσία. Είναι ένας χαρισματικός καλλιτέχνης που τα τελευταία χρόνια γράφει τη δική του ιστορία στο ελληνικό πεντάγραμμο και φυσικά είναι αγαπητός σε όλους. Το Dolce Summer παρουσιάζει τον Ηλία Βρεττό live. Και σου το ορκίζομαι θα έρθω την Παρασκευή 10 Αυγούστου στο Dolce Summer με τον Ηλία Βρεττό έτοιμο να μας πετάξει ψηλά.
>> Παρ 10 Αυγ, Dolce Summer Cllub, Λεμεσός, 23.00. Πληρ. 25314900.

Ρετρό πάρτι
Το μεγαλύτερο ρετρό πάρτι του φετινού καλοκαιριού είναι γεγονός! Για μία και μοναδική βραδιά οι αγαπημένοι μας καλλιτέχνες Σοφία Αρβανίτη, Στέλλα Γεωργιάδου, Θάνος Καλλίρης, Γιώργος Λεμπέσης και Δημήτρης Μεντζέλος (Ημισκούμπρια) ενώνουν τις φωνές και τα τραγούδια τους, μοιράζονται τη σκηνή με τον Dj Jimmy the Destroyer και μετατρέπουν την αυλή του Δημοτικού Σχολείου Λευκάρων σε μια μεγάλη ντισκοντέκ.
Μουσική, χορός, άφθονο ποτό και φαγητό αλλά και 90s εκπλήξεις θα δημιουργήσουν μια μαγική καλοκαιρινή ατμόσφαιρα!
>> Κ 12 Αυγ, Δημοτικό Σχολείο Λευκάρων, επ. Λάρνακας, 21.00. Εισιτήρια: €10 προπώληση, €15 στην είσοδο.

Nostalgia Party By the Sea
Ένα άκρως καλοκαιρινό πάρτι μας επιφυλάσσουν για την περίοδο του καλοκαιριού, με το 'Nostalgia Party By the Sea'! Πού αλλού θα ήταν, αν όχι δίπλα στη θάλασσα! Το Σάββατο 11 του Αυγούστου, στο Ithaki Beach Bar στη Μονή της Λεμεσού, έξι DJ θα μας δώσουν εκλεκτές επιλογές μουσικής απο τα 70s, 80s, 90s και 00s με επιρροές απο Classic Disco, House, Garage, Trip Hop και Ηλεκτρονικά κομμάτια.
>> Σάββατο 11 Αυγούστου, Ιθάκη beach bar, Μονή, Λεμεσός.

Βασίλης Τσιλιχρήστος στο Nava Seaside
Sexy house beats, κοσμικότητα και νοσταλγικό feeling για τις ένδοξες μέρες του clubbing θα διαθέτει το Nava Seaside στον Πρωταρά στις 11 Αυγούστου με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Τσιλιχρήστο. Ο επιχειρηματίας και DJ που έκανε αγαπητή τη house μουσική στο ευρύ κοινό, θα βρεθεί στα decks του Nava Seaside.Το πάρτι ξεκινάει από νωρίς (19:00) ώστε να απολαύσετε και το ηλιοβασίλεμα.
Χορηγός επικοινωνίας: Super FM, ilovestyle.com το περιοδικό ΟΚ!
>> Σάββατο 11 Αυγούστου, Nava Seaside, Πρωταράς. Για κρατήσεις στο +35799920444.

ΟΜΟΥ Festival
Το Όμοδος, ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Λεμεσού, διοργανώνει και φέτος για δεύτερη φορά ένα πολύ ιδιαίτερο και ενδιαφέρον φεστιβάλ! Η αρχική ιδέα στην οποία βασίστηκε η υλοποίηση του φεστιβάλ «Ομού» είναι η δημιουργία μιας νέας προσέγγισης και κατ επέκταση οπτικής του υφιστάμενου θεσμού «φεστιβάλ» όπως αυτός πραγματοποιείται εδώ και πολλά χρόνια σε χωριά της Κύπρου. Πρόκειται ουσιαστικά για την αναπαράσταση μέρους της κουλτούρας και του πλούσιου πολιτισμού που έχει το χωριό μέσω δημιουργικών δράσεων ενταγμένα σε θεματικές ενότητες.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
>> Κυριακή 12 Αυγούστου, Όμοδος, επ. Λεμεσού.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close