Cine News , Κινηματογράφος

Οι ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στο Κωνστάντια

Ο Μαραθώνιος Θερινών Προβολών στον θερινό κινηματογράφο Κωνστάντια στη Λευκωσία συνεχίζεται

Δημοσιεύτηκε στις 13 Αυγούστου 2018

Ταινίες κάτω από τ' αστέρια μας δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και την εβδομάδα του Δεκαπεντάυγουστου ο Μαραθώνιος Θερινών Προβολών στον μοναδικό θερινό κινηματογράφο της πρωτεύουσας στην Παλλουριώτισσα.

Το θερινό σινεμά Κωνστάντια υποδέχεται και αυτό το καλοκαίρι τους ρομαντικούς σινεφίλ και όχι μόνο για προβολές ευρωπαϊκών και χολιγουντιανών ταινιών.

Οι ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα είναι

100 Μέτρα (100 metros)
Πέμπτη 16 Αυγούστου

Βασισμένη στην απίστευτη πραγματική ιστορία ενός άντρα που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλά κατάφερε να ολοκληρώσει το τρίαθλο για τον τίτλο του «Σιδερένιου ανθρώπου»: 3,8 χλμ κολύμβηση, 180 χλμ ποδηλασία και 42′ τρέξιμο. Τα 100 Μέτρα είναι μια συγκινητική, χιουμοριστική μα πάνω απ'όλα ανθρώπινη ταινία, μια ιστορία έμπνευσης για τους ανθρώπους που κατορθώνουν το αδύνατο.

Πρωταγωνιστούν:
Dani Rovira (Ramón)
Alexandra Jiménez (Inma)
Karra Elejalde (Manolo)
Nausicaa Bonnín (Ariadna)

Σκηνοθεσία: Marcel Barrena
Διάρκεια: 108'
Είδος ταινίας: Κωμωδία, Δράμα
Γλώσσα: Ισπανικά
Υπότιτλοι: Ελληνικοί
Χρονολογία παραγωγής: 2016

Μια Φανταστική Γυναίκα (Una mujer fantástica)
Παρασκευή 17 Αυγούστου

Οι ερωτευμένοι Μαρίνα και Ορλάντο σχεδιάζουν να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους μαζί. Η εικοσιεπτάχρονη Μαρίνα εργάζεται ως σερβιτόρα και φιλοδοξεί να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι. Ο Ορλάντο είναι είκοσι χρόνια μεγαλύτερός της και ιδιοκτήτης μιας εταιρίας εκτυπώσεων. Ένα βράδυ, μετά τον εορτασμό των γενεθλίων της Μαρίνας, ο Ορλάντο νιώθει μια ξαφνική αδιαθεσία. Εκείνη θα τον οδηγήσει εσπευσμένα στα επείγοντα, όπου δυστυχώς θα πεθάνει αμέσως μόλις φτάσει στο νοσοκομείο. Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του συντρόφου της, η Μαρίνα αντιμετωπίζει όχι μόνο την απροθυμία της οικογένειας του να την συμπεριλάβει στο πένθος, αλλά και την καχυποψία τους, σχετικά με τις συνθήκες κατά τις οποίες συνέβη το τραγικό συμβάν. Η Μαρίνα είναι τρανσέξουαλ και αυτή είναι η ιστορία του αγώνα της για το δικαίωμα να είναι ο εαυτός της. Έναν αγώνα που δίνει σε όλη τη ζωή, με σκοπό να γίνει η γυναίκα που είναι σήμερα - μια σύνθετη, δυνατή , ειλικρινής και φανταστική γυναίκα.

Πρωταγωνιστούν:
Daniela Vega (Marina Vidal)
Francisco Reyes (Orlando)
Luis Gnecco (Gabo)
Aline Küppenheim (Sonia)

Σκηνοθεσία: Sebastián Lelio
Διάρκεια: 104'
Είδος ταινίας: Δράμα
Γλώσσα: Ισπανικά
Υπότιτλοι: Ελληνικοί
Χρονολογία παραγωγής: 2017

Theeb: Ο Λύκος Της Ερήμου (Theeb)
Σάββατο 18 Αυγούστου

Επαρχία Χιτζάζ, Αραβία, 1916. Ο Τεέμπ ζει με τη βεδουίνικη του φυλή σε μια γωνιά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Έχοντας πρόσφατα χάσει τον πατέρα του, έχει για προστάτη τον αδελφό του, Χουσεΐν. Αυτός προσπαθεί να διδάξει τον τρόπο ζωής των Βεδουίνων στον μικρό του αδελφό, αλλά αυτός ενδιαφέρεται περισσότερο για αταξίες, παρά διδαχές. Οι ζωές τους αλλάζουν ρότα με την άφιξη ενός βρετανού αξιωματικού, και του οδηγού του, που έχει στις αποσκευές του μια μυστική αποστολή. Ο Χουσεΐν πιστεύει ότι είναι ασέβεια στη μνήμη του πατέρα του να μην τους βοηθήσει και συμφωνεί να τους συνοδεύσει στον προορισμό τους. Ο Τεέμπ, όμως, φοβάται πως αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα χάσει τον προστάτη-αδελφό του και ξεκινάει το ταξίδι μέσα στην αραβική έρημο, ένα μέρος όπου έχει γίνει ορμητήριο των οθωμανών μισθοφόρων.

Η ταινία απέσπασε βραβείο σκηνοθεσίας στο τμήμα Οριζόντων του φεστιβάλ Βενετίας.

Πρωταγωνιστούν:
Jacir Eid (Theeb)
Hassan Mutlag (The Stranger)
Hussein Salameh (Hussein)

Σκηνοθεσία: Naji Abu Nowar
Σενάριο: Naji Abu Nowar, Bassel Ghandour
Διάρκεια: 100'
Είδος ταινίας: Δράμα
Γλώσσα: Αραβική
Υπότιτλοι: Ελληνικοί
Χρονολογία παραγωγής: 2014


Ο Αξέχαστος Μήνας (The Grand Seduction)
Κυριακή 19 Αυγούστου

Ο Μόρεϊ ζει στο Tickle Cove, ένα μικρό ψαροχώρι. Η γυναίκα του τον εγκαταλείπει έχοντας βρει δουλειά στην πόλη και ο δήμαρχος φεύγει κρυφά μέσα στη νύχτα. Έτσι ο Μόρεϊ αναλαμβάνει τη δημαρχία και προσπαθεί να κλείσει μια συμφωνία για να εξασφαλίσει τη λειτουργία ενός εργοστασίου στο χωριό, που θα σώσει τους κατοίκους από την οικονομική καταστροφή. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι να βρεθεί ένας γιατρός, κι έτσι ο Μόρεϊ, σε συνεργασίας με τους συγχωριανούς του, προσπαθούν να «αποπλανήσουν» τον νεαρό γιατρό Πολ Λιούις να εγκατασταθεί μόνιμα στο χωριό.

Πρωταγωνιστούν:
Brendan Gleeson
Taylor Kitsch
Liane Balaban
Gordon Pinsent

Σκηνοθεσία: Don McKellar
Σενάριο: Michael Dowse, Ken Scott
Διάρκεια: 113'
Είδος ταινίας: Κωμωδία
Γλώσσα: Αγγλικά
Υπότιτλοι: Ελληνικοί
Χρονολογία παραγωγής: 2013

Όλες οι ταινίες αρχίζουν στις 21.00. Είσοδος 5 ευρώ.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close