Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 10 καλύτερα πράγματα για να κάνεις αυτήν την εβδομάδα

Φτιάξαμε την ατζέντα της πιο χαλαρής (για τους περισσότερους) εβδομάδας του Αυγούστου, με όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 13 Αυγούστου 2018

Ακόμα μία εβδομάδα με πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις! Θέατρο, υπαίθριο σινεμά, φεστιβάλ, μουσική και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα!

Και για σένα που είσαι εκτός, σε κάποιο γραφικό χωριό ή ετοιμάζεσαι για εκδρομή, αλλά και για σένα που αποφάσισες να μείνεις εντός πόλης. Και μην ξεχνάς ότι τα βράδια της πρωτέυουσας, μπορείς να δεις θερινό σινεμά κάτω από τα αστέρια στον θερινό κινηματογράφο Κωνστάντια (δες το πρόγραμμα της εβδομάδας εδώ).

Ανακάλυψέ τα όλα μαζί μας!

 

Ο Αντώνης Ρέμος στο Nava Seaside
Ο Αντώνης Ρέμος, επιστρέφει στο νησί μας, για άλλη μια μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία, που αυτή τη φορά θα δοθεί στο απόλυτο καλοκαιρινό μαγαζί! Συγκεκριμένα, μετά τη μεγάλη συναυλία που έδωσε μαζί με τις Έλενα Παπαρίζου και Νατάσα Θεοδωρίδου στη Λάρνακα, ο Ελλαδίτης καλλιτέχνης ανανεώνει το ραντεβού του με το κοινό της Κύπρου, και υπόσχεται άλλη μία υπέροχη μοναδική συναυλία, ένα τεράστιο πάρτι γεμάτο υπέροχα τραγούδια, μεγάλες επιτυχίες, αξεπέραστες ερμηνείες.
Εξάλλου, ο Αντώνης Ρέμος, με την υπέροχη φωνή του και την ανεπιτήδευτη σκηνική παρουσία του, από την πρώτη μέρα της καριέρας του μέχρι και σήμερα βρίσκεται αδιάλειπτα στην κορυφή, τα τραγούδια του αγγίζουν πάντα την πρώτη θέση στα charts και γίνονται πάντα επιτυχίες, οι ερμηνείες του είναι αξεπέραστες ενώ οι συναυλίες του είναι πάντα sold out.
>> Δευτέρα 13 Αυγούστου, Nava Seaside, Πρωταράς, 21.00. Πληρ. 99920444.

 

Deadmau5
Οι περισσότεροι τον γνωρίζουν ως τον τύπο που παίζει μουσική με μια μάσκα-κεφαλή ποντικού η οποία είναι και το σήμα κατατεθέν του, άλλοι τον θυμούνται για τον εκκεντρικό του χαρακτήρα που δεν διστάζει να "ξεμπροστιάσει" μουσικά και μη celebrities με τον δικό του καυστικό τρόπο στα social media. O Joel Zimmerman, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, βρίσκεται στο DJ Mag Top 100 για 10 συνεχόμενα χρόνια και έρχεται στην Κύπρο αυτό το καλοκαίρι για μια μόνο εμφάνιση στις 13 Αυγούστου.
>> Δευτέρα 13 Αυγούστου, Παραλία Ποσειδώνας, Σωτήρα, ελ. επ. Αμμοχώστου, 19.00. Εισιτήρια στο www.eventbrite.co.uk/e/bcl-festival-mau5trap-presents-deadmau5-tickets-45797210690 και στα καταστήματα ACS.

 

 

1η Γιορτή Χαλουμιού στη Δρούσεις
Το χαλούμι, το κυπριακό τυρί με την χαρακτηριστική γεύση και υφή, θα έχει το φετινό καλοκαίρι την τιμητική του στην Πάφο, μίας και η κοινότητα της Δρούσειας, ετοιμάζει την 1η Γιορτή Χαλουμιού. Συγκεκριμένα το 1ο ετήσιο Φεστιβάλ Χαλουμιού Δρούσειας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Αυγούστου στο Γήπεδο του Δημοτικού Σχολείου Δρούσειας στις 19.30. Στη Δρούσεια λοιπόν το φετινό Αύγουστο θα δοκιμάσουμε το διάσημο φρέσκο Χαλούμι που παράγεται από τους κτηνοτρόφους της περιοχής, θα διασκεδάσουμε με χορό και την παραδοσιακή μουσική του Μιχάλη Χατζήμιχαηλ και θα απολαύσουμε γεύσεις και αρώματα της περιοχής. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Διάβασε περισσότερα, ΕΔΩ.
>> Δευτέρα 13 Αυγούστου, Γήπεδο Δημοτικού Σχολείου Δρούσειας, επ. Πάφου.

 

"Ηλέκτρα" του Ευριπίδη από τον ΜΙΤΟ
Η «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη που ανεβάζει το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ συνεχίζει την περιοδεία της στην ύπαιθρο με μια παράσταση σήμερα στην Τριμίκλινη. Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ η όλη εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολιτιστική Αποκέντρωση 2018» που καθιέρωσαν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας. Σε μια ερημική αγροικία έξω από το Άργος ζει η Ηλέκτρα, η κόρη του δολοφονημένου βασιλιά Αγαμέμνονα. Ο γάμος της με έναν ασήμαντο χωρικό μοιάζει με κοινωνικό θάνατο. Μέρα-νύχτα θρηνεί τόσο πολύ, που έχει ξεχάσει να κάνει οτιδήποτε άλλο. Ο αδελφός της Ορέστης επιτέλους επιστρέφει κρυφά, φορτωμένος με το χρέος της εκδίκησης· φόνος στον φόνο του είπε ο Απόλλωνας. Τα δυο αδέλφια καταστρώνουν δόλια σχέδια να σκοτώσουν τη μητέρα τους Κλυταιμνήστρα και τον εραστή της Αίγισθο. Σκηνοθεσία, δραματουργία, Έλενα Αγαθοκλέους. Παίζουν: Έλενα Καλλινίκου, Μαρίνα Μακρή, Έλενα Αγαθοκλέους, Μαριάννα Μιχαήλ.
>> Δευτέρα 13 Αυγούστου, Τριμίκλινη, επ. Λεμεσού.
>> Τρίτη 14 Αυγούστου, Τρεις Ελιές, επ. Λεμεσού.
Ώρα έναρξης: 20.00. Πληρ. 97879793,



Τζάνγκο, ο Βασιλιάς του Σουίνγκ (Django)
Η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας συνεχίζει τις προβολές της με την ταινία «Τζάνγκο. Ο Βασιλιάς του Σουίνγκ». Ο Τζάνγκο Ράινχαρτ, υπήρξε μια αληθινή ιδιοφυΐα της τζαζ, ένας μουσικός που έφερε το τσιγγάνικο πάθος στην τζαζ κιθάρα και δημιούργησε ένα δικό του στιλ που έγινε στην πορεία κλασσικό. Γεννημένος το 1910 στο Βέλγιο από τσιγγάνους γονείς, ξεκίνησε να ζει από την μουσική ήδη στα δεκατρία του χρόνια, όμως το φιλμ του Ετιέν Κομάρ τον συναντά στα 1943 στο υπό κατοχή Παρίσι, όντας ήδη λαμπρός σταρ, ακόμη κι αν αναγκάζεται να παίζει μουσική κυρίως για τους Γερμανούς κατακτητές, οι οποίοι ακόμη κι αν δεν έχουν σε καμμιά εκτίμηση την μουσική των μαύρων ή των τσιγγάνων, δεν μπορούν να αντισταθούν στο ταλέντο και τον συναρπαστικό ρυθμό του. Στην πραγματικότητα, ένας λάτρης της τζαζ αξιωματικός των Ναζί, φιλοδοξεί να οργανώσει μια λαμπρή περιοδεία για τον Τζάνγκο στην Γερμανία, με σκοπό να παίξει στα μεγαλύτερα θέατρα της χώρας πιθανότατα μπροστά στον Γκέμπελς, ίσως ακόμη και στον Φίρερ. Ομως με τις διώξεις των Ναζί να έχουν γίνει πλέον μαζικές κι εκτός από τους Εβραίους πλέον τα τρένα να φορτώνουν προς άγνωστο προορισμό και τσιγγάνους, ο Ράινχαρντ θα προειδοποιηθεί από μία ερωμένη του να μην πραγματοποιήσει την περιοδεία και να φυγαδευθεί στα σύνορα της Ελβετίας με την έγκυο γυναίκα και την μητέρα του, σε μια προσπάθεια όταν δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία να περάσει απέναντι σε ουδέτερo έδαφος.
>> Δευτέρα 13 Αυγούστου, Μουσείο Πιερίδη, Λάρνακα, 20.30. Πληρ. 99434793.



"Χρωματο Πηλο Καμώματα" στις Πλάτρες
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πλατρών συνεχίζει τις καλοκαιρινές του εκδηλώσεις για το 2018 παρουσιάζοντας και φέτος σε συνεργασία με τους Κώστα Μιχαηλίδη, Μαρία Μιχαήλ και Τάνια Καλαϊτζή μια έκθεση Κεραμικής, Ζωγραφικής και Φωτογραφίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Πλατρών, με τίτλο "Χρωματο Πηλο Καμώματα". Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό όλες τις ημέρες της εβδομάδας μέχρι το Σάββατο 18 Αυγούστου. Πέρα από την παρουσίαση των έργων τους, οι καλλιτέχνες Κώστας Μιχαηλίδης και Μαρία Μιχαήλ θα παραδίδουν καθημερινά μαθήματα Κεραμικής και Ζωγραφικής. Ο πολύπειρος Κεραμίστας Κώστας Μιχαηλίδης σας δίνει την ευκαιρία να μάθετε τα μυστικά της Κεραμικής, μέσα από ένα δίωρο μάθημα (Master Class Κεραμικής) στο τέλος του οποίου θα έχετε κατασκευάσει ένα δικό σας ωραίο κεραμικό αντικείμενο. Επίσης, αφεθείτε στην μαγεία των χρωμάτων δηλώνοντας συμμετοχή στο καλοκαιρινό Εργαστήρι Ζωγραφικής της Μαρίας Μιχαήλ. Μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα δοθεί στον Σύνδεσμο "Ύστερα Ήρθε η Άνοιξη" (Σύνδεσμος Στήριξης Ατόμων με Αιματολογικά Νοσήματα).
>> Δευτέρα 13 Αυγούστου, Πλάτρες, επ. Λεμεσού. Πληρ. 96559564. Μέχρι 18/8.

 


Ο Χρήστος Μενιδιάτης στο 1ο Φεστιβάλ Μπύρας και Κρασιού
To 1ο Φεστιβάλ Μπύρας και Κρασιού (Beer and Vine Country Festival), το οποίο διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος, όπως όλα δείχνουν θα προσελκύσει νεαρούς αλλά και μεγαλύτερους! Κι αυτό γιατί συνδυάζει δύο πολύ αγαπημένα ποτά, το κρασί και την μπίρα, αλλά και διασκέδαση με έναν δημοφιλή Ελλαδίτη καλλιτέχνη. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό φεστιβάλ με πάνω από 15 περίπτερα μπίρας, κρασιού και φαγητού, υπόσχεται να μας δροσίσει με τη μεγάλη ποικιλία από μπίρες.
Στο πλαίσιοτου φεστιβάλ θα δοθεί μεγάλη συναυλία με τον καταξιωμένο Έλληνα τραγουδιστή ΧΡΗΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ σε ένα μεγάλο πάρτι που θα στηθεί στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου Κακοπετριάς. Το φεστιβάλ παρουσιάζει η Μινέρβα Ασφαλιστική.
>> Τρίτη 14 Αυγούστου, Δημοτικό Σχολείο Κακοπετριάς, 17.00-24.00. Είσοδος: €7 με ποτό, €3 κάτω των 12 ετών.

 

 

Πέτρος Ιακωβίδης
Σε ηλικία μόλις 13 ετών ξεκίνησε να ασχολείται σοβαρά με τη μουσική, έχοντας κάνει μουσικές σπουδές σε όργανα, όπως η κιθάρα, το μπουζούκι, τα κρουστά και το πιάνο. Από το 2015 που έχει κυκλοφορήσει το πρώτο του επίσημο single, σε μουσική και στίχους του ίδιου, αλλά και του Stan, έχει κάνει πολλά και διάφορα πράγματα, ενώ έχει δώσει στην κυκλοφορία πολλά hit, όπως 'Βάλε', 'Αγκαλιά' και 'Κοριτσάκι μου', 'Ακροβάτης', 'Αποτυπώματα' κ.ά.
>> Τρίτη 14 Αυγούστου, Lush, Λάρνακα. Πληρ. 70008089. / Κ 26 Αυγ, Breeze Summer Club, Λεμεσός. Πληρ. 70005868.

 

Steve Angello
Το Ammos Beach Bar παρουσιάζει τον γνωστό DJ και παραγωγό Steve Angello την Τετάρτη 15 Αυγούστου. Ο Steve Angello (γεννημένος ως Στέφεν Άντζελο Γιόζεφσον Φραγκόγιαννης στις 22 Νοεμβρίου 1982) είναι Ελληνοσουηδός DJ, μουσικός παραγωγός και ιδιοκτήτης δισκογραφικής εταιρείας. Ο Angello ήταν μέλος των Swedish House Mafia, μαζί με τους Axwell και Sebastian Ingrosso.
>> Τετάρτη 15 Αυγούστου, Ammos Beach Bar, Λάρνακα, 19.00. Πληροφορίες: 24828844.

 

Οι Μέλιsses στο Nava Seaside
Την Πέμπτη, 16 Αυγούστου, οι Μέλισσες ζωντανά στο Nava Seaside στον Πρωταρά, σε μια μοναδική βραδιά του φετινού καλοκαιριού με όλα τα αγαπημένα τραγούδια τους. Απολαύστε τις μοναδικές Μέλισσες σε ένα πρόγραμμα με τα πιο γνωστά και τρυφερά τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες τους επιτυχίες «σταθμούς» στην πορεία τους, από την έκπληξη της πρώτης εποχής («Κρυφά», «Σαν σκιά»), την εξωτερίκευση της εποχής των μεγάλων συναυλιών («Όλα μοιάζουν καλοκαίρι», «Πίκι-Πίκι», «Η μόνη επιλογή», «Έλεγες», «Ένα», «Το κύμα» κ.ά.), και φυσικά τις καινούργιες επιτυχίες τους «Είμαι αλλού», «Το κρυφτό».
Χορηγός επικοινωνίας: Super FM, ilovestyle.com το περιοδικό ΟΚ!
>> Πέμπτη, 16 Αυγούστου, Nava Seaside, Πρωταράς, 21.00. Για κρατήσεις στο +35799920444.
>> Παρασκευή 17 Αυγούστου, Dolce club, Λεμεσός, 23.30. Πληρ. 25 314 900.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close