Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 13 καλύτερα πράγματα για να κάνεις το σαββατοκύριακο

Επιλέγουμε τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις για το καυτόσαββατοκύριακο του Αυγούστου, που μόλις άρχισε

Δημοσιεύτηκε στις 17 Αυγούστου 2018

Το σαββατοκύριακο επιτέλους είναι εδώ, κι εμείς επιλέγουμε τα πιο διασκεδαστικά event για να περάσουμε καλά. Πάμε σινεμά, σε pool party, παίζουμε τόμπολα στις πλατείες των χωριών και χαλαρώνουμε δίπλα στην πισίνα.

υρά.

Τζαζ δίπλα στο κύμα του Πωμού
Στο μαγευτικό τοπίο του Πωμού, στο Paradise Place, δίπλα στη θάλασσα, αρχίζει σήμερα το 19ο Paradise Jazz Festival.  Φέτος το φεστιβάλ φιλοξενεί έναν από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες στην ιστορία του θεσμού. Ο Gilad Atzmon ο όποιος μετά από 12 χρόνια από την πρώτη του δυναμική εμφάνιση στο 7ο PJF επιστρέφει στη σκηνή του Paradise Place και μαζί με το ανανεωμένο τρίο του Ειρηναίου Κουλλουρά. Επίσης για πρώτη φορά εμφανίζεται το κουαρτέτο Pavel Skornyakov and Leonid Nesterov, τους Macumba και τον Έλληνα τρομπετίστα Αντρέα Πολυζογόπουλο ο οποίος θα εμφανιστεί μαζί ένα από τα πιο αξιοσημείωτα νέα σχήματα του νησιού μας, τους Trio Misteriozo. Με αυτό το τελευταίο γκρουπ θα αρχίσει απόψε το φεστιβάλ στις 9.30μμ. Οι Trio Misteriozo αποτελούνται από τους Γιώργο Κούλα –ντραμς, Ερμή Μιχαήλ –κιθάρα και Αντρέα Ροδοσθενους –μπάσο. Το επόμενο γκρουπ της Παρασκευής, στις 11μμ., διασχίζει τον ωκεανό και κυλά σε Νοτιοαμερικανικούς ρυθμούς. Οι "Macumba” που είναι μια συνεργασία του Χιλιανού μπατίστα Rodrigo Caceres με τους Ηλία Ιωάννου –τρομπέτα, Γιώργο Μορφίτη –πιάνο, και Ρόδο Παναγιωτου –ντραμς και κρουστά θα ανεβάσουν τις δονήσεις σε Αφρό – Κουβανέζικους και Βραζιλιάνικους ρυθμούς. Στη συνέχεια οι Cyprus Jazz Musicians θα τελειώσουν το βράδυ σε ένα Tζαμ Σεσσιον με θέμα “Salsa και Latın Grooves”.
>> Παρσκευή 17& Σάββατο 18 Αυγούστου, Paradise Place, Πωμός, 21.30. Πληρ. 26342537.
 
 
Έκθεση για τη νεότερη αρχιτεκτονική δημιουργία
Η έκθεση «Αρχιτεκτονική Σήμερα, Κληρονομιά Αύριο» αποκαλύπτει πτυχές της νεότερης αρχιτεκτονικής δημιουργίας του τόπου μέσα από την παρουσίαση έργων που έχουν βραβευτεί με το Κρατικό Βραβείο Αρχιτεκτονικής (2007-2016), καθώς και επιλογή έργων από την περίοδο του Μοντερνισμού στην Κύπρο. Πρόκειται για την αναδίπλωση μίας αρχιτεκτονικής παραγωγής γενεών που ανέδειξαν και αναδεικνύουν νέους, εναλλακτικούς τρόπους ποιοτικής αρχιτεκτονικής δημιουργίας και που συγκροτούν τη νεότερη αρχιτεκτονική μας κληρονομιά, μία παρακαταθήκη για το παρόν και το μέλλον. Η έκθεση αποτελεί πρωτοβουλία του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το Πολεοδομικό Συμβούλιο και τους Δήμους Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου.  Μετά τη Λάρνακα η έκθεση θα παρουσιαστεί στη Λεμεσό στο Μόλο από τις 3 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 3 Οκτωβρίου και στη Λευκωσία στο προαύλιο του τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως από τις 4 Οκτωβρίου μέχρι τέλος Νοεμβρίου.
>> Μέχρι 2/9, Λάρνακα, Φοινικούδες.
 
 

Μέλιsses
Στα πρόσφατα Super Music Awards οι Μέλιsses, πέραν από το live act, βγήκαν και δυο φορές στη σκηνή για να παραλάβουν βραβεία: αυτό του 'Καλύτερου Group' και το βραβείο για το 'Νο1 Airplay Της Χρονιάς'. Αυτό, από μόνο του, λέει πολλά για τις πολύ ταλαντούχες Μέλιsses, μια ποπ μπάντα που έχει εδραιωθεί τόσο για τη μουσική όσο και για τη σκηνική παρουσία της.
>> Παρ 17 Αυγ, Dolce club, Λεμεσός, 23.30. Πληρ. 25 314 900.

 

Αναστάσιος Ράμμος
Ο Ράμμος άρχισε να γίνεται πιο γνωστός στο ευρύ κοινό μετά τη νίκη του στον διαγωνισμό του Jumping Fish, με το τραγούδι μου 'Όλα τα μυστικά'. Επίσης, οι δύο συμμετοχές του στο Madwalk, το 2016 με την Ευρυδίκη και το 2017 με τους Playmen, είχαν αφήσει θετική εντύπωση στον κόσμο, ενώ οι μετοχές του σίγουρα εκτοξεύτηκαν μετά το ντουέτο που έκανε με την Παπαρίζου στο τραγούδι 'Αν με δεις να κλαίω', το οποίο έγραψε ο ίδιος.
>> Παρ 17 Αυγ, Nava Seaside, Πρωταράς. Πληρ. 99920444.

 

3ο Φεστιβάλ Σύκου και Χαλιτζιού
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Κάτω Πύργος Τυλληρίας θα πραγματοποιήσει ένα πολύ ξεχωριστό φεστιβάλ στην κεντρική πλατεία της κοινότητας αναδεικνύοντας έτσι δύο πολύ σημαντικά προϊόντα του. Τα αγαπημένα μας σύκα αλλά και το σχεδόν άγνωστο κυπριακό τυρί χαλίτζι που παρασκευάζεται κυρίως στην περιοχή Τυλληρίας. Το 3ο Φεστιβάλ Σύκου και Χαλιτζιού διοργανώνεται φέτος από το Κοινοτικό Συμβούλιο του Κάτω Πύργου και την οργανωμένη Νεολαία Τυλληρίας στην Πλατεία του χωριού το διήμερο 16 και 17 Αυγούστου. Το φεστιβάλ έχει σαν σλόγκαν του "Σύκο και έλα" καλώντας μας στην τρίτη του διοργάνωση όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να γευτούμε ολόφρεσκα σύκα και όλα όσα παράγονται από αυτά και να γνωρίσουμε το κυπριακό τυρί χαλίτζι. Στον χώρο θα διατίθενται προϊόντα προς πώληση αλλά και γευσιγνωσία. Το διήμερο φεστιβάλ δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει μουσική και χορό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο φεστιβάλ θα μας διασκεδάσουν οι Σάσα Μπάστα, ο Νάσος και η Πωλίνα Χριστοδούλου.
>> Παρασκευή 17 Αυγούστου, Πλατεία, Κάτω Πύργος Τυλληρίας.

 

Μελίνα Ασλανίδου
Η Μελίνα Ασλανίδου έρχεται να μας συνεπάρει με τις μεγάλες της επιτυχίες όπως: "Τι σου' κανα και πίνεις", "Ναι θα πω", "Πάει καιρός", "Το λάθος", "Όσα δεν σου είπα", "Δεν έχω διάθεση", "Τετάρτη βράδυ", "Καλοκαίρι αγκαλιά μου", "Αχ Κινδυνεύω", "Ψηλά Τακούνια", "Άλλη Μια Φορά", ''9 μήνες'', "Νερό και χώμα", ''Με φωνάζουνε με το μικρό μου'' και τόσες μα τόσες άλλες που όλοι αγαπήσαμε και σιγοτραγουδήσαμε στη ζωή μας αμέτρητες φορές. Μην χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε την αγαπημένη μας Μελίνα σε μια καλοκαιρινή συναυλία που θα μείνει αξέχαστη.
>> Σάββατο 18 Αυγούστου, Verano Lounge Bar, Πρωταράς. Πληρ. 96766292.

 

Μάκης Δημάκης
Μεγάλη συναυλία στο πλαίσιο του 28ου Φεστιβάλ Δεκαπενταυγούστου στη Λόφου το οποίο διοργανώνει ο Σύνδεσμος Αποδήμων Λόφου. Συμμετέχει η Πωλίνα Χριστοδούλου.
>> Σ 18 Αυγ, Δημοτικό Σχολείο Λόφου, επ. Λεμεσού, 21.00. Η γενική τιμή προπώλησης ανέρχεται στα 15 ευρώ και για μαθητές δημοτικού στα 5 ευρώ. Η γενική τιμή εισόδου στα ταμεία την μέρα της εκδήλωσης είναι 18 ευρώ και 7 ευρώ για μαθητές δημοτικού. Προπώληση εισιτηρίων σε όλους τους φούρνους Sunfresh στη Λεμεσό.

 

Ματίχομα Σάμμερ με τον Κωνσταντίνο Αργυρό
Το επόμενο Μαστίχομα Σάμμερ μόλις ανακοινώθηκε... ξεσηκώνοντάς μας ήδη. Ο λόγος ακούει στο όνομα Κωνσταντίνος Αργυρός. Ο αγαπημένος μας καλλιτένης επιστρέφει για ένα απόλυτα καλοκαιρινό Μαστίχομα, σε μια υπερπαραγωγή που δεν ξανάγινε!
>> Σ 18 Αυγ, The Dock, Αγία Νάπα. Πληρ. 99830260.

 

Χορός του Ροδάκινου
Πότε: Και ποιος δεν αγαπά τα ζουμερά και νόστιμα ροδάκινα; Ένα φρούτο που στη χώρα μας υπάρχει σε αφθονία και περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά. Τι θα έλεγες να το γνωρίσουμε καλύτερα και να το απολαύσουμε σε ένα φεστιβάλ αφιερωμένο σ' αυτό; Πάμε λοιπόν και φέτος στην καθιερωμένη Χοροεσπερίδα Ροδακίνου, που επανέρχεται και φέτος τον Αύγουστο, στο χωριό Κάτω Μύλος της επαρχίας Λεμεσού, στοχεύοντας να μας δροσίσει και να μας διασκεδάσει! Συγκεκριμένα,η καθιερωμένη Χοροεσπερίδα Ροδακίνου θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο Πολιτιστικό Κέντρο "Ροδακινιά", στις 18 Αυγούστου και ώρα 20:30 μ.μ. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς θα έχει το "Μουσικό Ατελιέ Φειδίας" το οποίο θα μας ταξιδέψει στο καλό λαϊκό τραγούδι. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα συμμετέχει και το χορευτικό συγκρότημα του Συνδέσμου Αποδήμων Πελεντριού.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
>> Σάββατο 18 Αυγούστου, Πολιτιστικό Κέντρο "Ροδακινιά", Κάτω Μύλος.

 

 

Φεστιβάλ Δεκαπενταύγουστου
Στη Λόφου φέτος δεν θα πάμε μόνο για τις ταινίες κάτω από τ' αστέρια και για τα παιχνίδια τόμπολας, αλλά και για το "Φεστιβάλ του Δεκαπενταύγουστου" στη Λόφου, το οποίο θα διαρκέσει από τις 15 μέχρι τις 18 Αυγούστου. Kαι φέτος το φεστιβάλ, θα περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων στο χώρο του δημοτικού σχολείου του χωριού, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Πρόδρομου Προδρόμου ο οποίος θα μας τιμήσει με την παρουσία του στην μεγάλη συναυλία στις 18/8 με τον Μάκη Δημάκη! Το πρόγραμμα 28ου Φεστιβάλ Δεκαπενταυγούστου στη Λόφου είναι φέτος πιο πλούσιο από ποτέ, περιλαμβάνοντας μεγάλες συναυλίες με τους Μάκη Δημάκη και Πωλίνα Χριστοδούλου στις 18/8, τον Γιώργο Χαιρέτη στις 15/8 και τηνΈλενα Αναγιωτο μαζί με τον Βύρωνα Πότσο στις 17/8! Ακόμα στις 16/8 θα έχει Liotatis Magic Show.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
>> Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Αυγούστου, Λόφου, επ. Λεμεσού.

 

46ο Φεστιβάλ Άλωνας
Για άλλη μία χρονιά η πανέμορφη Άλωνα της επαρχίας Λευκωσίας διοργανώνει το δικό της φεστιβάλ με ένα πρόγραμμα γεμάτο εκδηλώσεις. Για δέκα ολόκληρες ημέρες το γραφικό χωριουδάκι θα αποκτήσει και πάλι ζωή με τις φωνές και τα τραγούδια μικρών και μεγάλων, ντόπιων αλλά και επισκεπτών. Φέτος το φεστιβάλ θα ξεκινήσει από την Πέμπτη 9 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 18 Αυγούστου. Μουσικές, τραγούδια, φαγητό, διάφορα, εδέσματα και πολλές εκδηλώσεις θα μας κρατήσουν φέτος συντροφιά στο 46ο Φεστιβάλ Άλωνας.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
>>  Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Αυγούστου, Άλωνα, επ. Λεμεσού.

 

Lefkara Street Food & Music Fest
Στο χωριό Λεύκαρα στις 19 Αυγούστου (ημέρα Κυριακή), θα στηθεί το Lefkara Street Food & Music Fest, στο οποίο οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις λαχταριστές γεύσεις της ομάδας The Potbelly, και των Toronto Pizza, MOMO Asian Street Food, BLACK DUCK να δροσιστούν με κοκτέιλ και να διασκεδάσουν με live μουσική από τους BigMoNik trio και Ελληνικό Χαρμάνι trio.
>> Κυριακή 19 Αυγούστου, Λεύκαρα, επ. Λάρνακας, 19.00.

 

Φεστιβάλ Ξαρκής
Το Φεστιβάλ Ξαρκής 2018 θα πραγματοποιηθεί στις 18-19 Αυγούστου στο γραφικό χωριό Κοιλάνι της επαρχίας Λεμεσού με δωρεάν είσοδο, εστιάζοντας φέτος στις δυνατότητες που προσφέρουν οι διαφορετικές θεματικές πτυχές της "Bottom-up ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ" κι έχοντας ως πηγή άντλησης ιδεών τις έννοιες της «συμβίωσης» και τoυ «υβριδισμού» (hybridity).
Mάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
>> Σάββατο 18-Κυριακή 19 Αυγούστου, Κοιλάνι, επ. Λεμεσού. 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close