Δημοσιεύτηκε στις 20 Αυγούστου 2018
Για κάποιους, οι διακοπές ξεκινουν τις ημέρες αυτές, ενώ για αρκετούς άλλους, έχουν ήδη τελειώσει. Το καλοκαίρι ωστόσο συνεχίζεται και έτσι, όσοι έχουν επιστρέψει στις καυτές πόλεις, εκμεταλλεύονται τα σαββατοκύριακα, για μια ανάσα, στις κοντινές παραλίες.
Παρόλα αυτά, και στις πόλεις οι εκδηλώσεις, είναι πολλές και ενδιαφέρουσες και μας δίνουν την ευκαιρία να περάσουμε όμορφα αλλά και να διασκεδάσουμε! Θέατρο, σινεμά, φεστιβάλ, μουσική και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα!
Ανακάλυψέ τα όλα μαζί μας!
Καλοκαίρι 1993 (Estiu 1993)
Το Καλοκαίρι του 1993 και μετά τον θάνατο των γονιών της, η 6χρονη Φρίδα αναγκάζεται να αφήσει τη Βαρκελώνη για την επαρχία της Καταλονίας, για να ζήσει με τη θεία και τον θείο της, τους νέους νόμιμους κηδεμόνες της. Η ζωή στην εξοχή είναι μια πρόκληση. Πέρα από τη συναισθηματική φόρτωση που αισθάνεται, η φύση γύρω της είναι μυστηριώδης, αν όχι επικίνδυνη. Έχει και μια νέα μικρότερη αδελφή, την οποία πρέπει να προσέχει, αλλά και να μάθει να ανταπεξέρχεται στο αίσθημα της ζήλιας. Πράγματι, η ζωή της Φρίδα δεν θα είναι ξανά ποτέ η ίδια.
Πρωταγωνιστούν: Laia Artigas (Frida), Bruna Cusí (Marga), David Verdaguer (Esteve), Paula Robles (Anna). Σκηνοθεσία: Carla Simón. Διάρκεια: 96'.
Είδος ταινίας: Δραματική. Γλώσσα: Καταλανικά. Υπότιτλοι: Ελληνικοί. Χρονολογία παραγωγής: 2017.
>> Δευτέρα 20 Αυγούστου, Μουσείο Πιερίδη, Λάρνακα, 20.30. Πληρ. 99434793.

Φιλανθρωπική εκδήλωση για στήριξη των πυρόπληκτων στην Ελλάδα
Ο Σάββας Χρυσοστόμου και ο Πόλυς Ιωαννίδης με τις κιθάρες τους και τις φωνές τους, ο Ανδρέας Κραμπιάς με τις λεβέντικες του πενιές στο μπουζούκι, και Ανδρέας Νικολάου με τον σέρτικο μπαγλαμά του, υπόσχονται μια βραδιά με τον μουσικό πλούτο που ο Βαμβακάρης, ο Τσιτσάνης και οι άλλοι δάσκαλοι του είδους τόσο αληθινά και αυθόρμητα άφησαν κληρονομιά. Οι μουσικοί φορώντας τα γιλεκάκια και τους μπερέδες τους, θα μας ταξιδέψουν στο παρελθόν, θα διαμορφώσουν συνειδήσεις και θα ξυπνήσουν μνήμες και συναισθήματα με τραγούδια όπως 'Ο Πασατέμπος', 'Όσοι έχουνε πολλά λεφτά', 'Πριν το χάραμα', 'Συννεφιασμένη Κυριακή΄ και άλλα 'αθάνατα' τραγούδια πόνου, κεφιού, χωρισμού και...νταλκά. Απολαύστε μια βραδιά γεμάτη παράδοση και ρεμπέτικους ήχους, στον κήπο του Τεχνόπολις 20 σε μια ρομαντικά ευγενική και νοσταλγική ατμόσφαιρα, που θα σας ταξιδέψει στα δρομάκια της πλάκας και της παλιάς Αθήνας.
Σας περιμένουμε να πιούμε, να τραγουδήσουμε παρέα και να στηρίξουμε ένα καλό σκοπό. Όλα τα έσοδα από την είσοδο θα δοθούν για στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, στον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό που άνοιξε η Κυπριακή Κυβέρνηση.
>> Δευτέρα 20 Αυγούστου, Τεχνόπολις 20, Πάφος. Είσοδος: 10 ευρώ. Πληρ. 70002420.
Έκθεση για τη νεότερη αρχιτεκτονική δημιουργία
Η έκθεση «Αρχιτεκτονική Σήμερα, Κληρονομιά Αύριο» αποκαλύπτει πτυχές της νεότερης αρχιτεκτονικής δημιουργίας του τόπου μέσα από την παρουσίαση έργων που έχουν βραβευτεί με το Κρατικό Βραβείο Αρχιτεκτονικής (2007-2016), καθώς και επιλογή έργων από την περίοδο του Μοντερνισμού στην Κύπρο. Πρόκειται για την αναδίπλωση μίας αρχιτεκτονικής παραγωγής γενεών που ανέδειξαν και αναδεικνύουν νέους, εναλλακτικούς τρόπους ποιοτικής αρχιτεκτονικής δημιουργίας και που συγκροτούν τη νεότερη αρχιτεκτονική μας κληρονομιά, μία παρακαταθήκη για το παρόν και το μέλλον. Η έκθεση αποτελεί πρωτοβουλία του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το Πολεοδομικό Συμβούλιο και τους Δήμους Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου. Μετά τη Λάρνακα η έκθεση θα παρουσιαστεί στη Λεμεσό στο Μόλο από τις 3 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 3 Οκτωβρίου και στη Λευκωσία στο προαύλιο του τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως από τις 4 Οκτωβρίου μέχρι τέλος Νοεμβρίου.
>> Μέχρι 2/9, Λάρνακα, Φοινικούδες.
Οδυσσέας Τουμάζου Τρίο
Πρωτότυπες συνθέσεις επηρεασμένες από την κλασική, τζαζ, κυπριακή και ελληνική παραδοσιακή μουσική. Το 'Οδυσσέας Τουμάζου Τρίο' είναι ένα νέο project αφοσιωμένο στη παρουσίαση πρωτότυπων μουσικών συνθέσεων, το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη σκηνή του Τεχνόπολις 20 στην Πάφο, την Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018 και ώρα 8:30μμ.
Πρόκειται για μια παρουσίαση νέων συνθέσεων οι οποίες είναι γραμμένες από τον Οδυσσέα Τουμάζου και είναι επηρεασμένες από κλασική, τζαζ, κυπριακή και ελληνική παραδοσιακή μουσική, συνδυάζοντας ανατολίτικους ρυθμούς με πλούσιες αρμονίες και λυρικές μελωδίες. Οι μουσικές δημιουργίες του Οδυσσέα αποτελούν μια μοναδική μουσική τροφοδότηση που απευθύνεται σε ακροατήρια με ποικίλες μουσικές προτιμήσεις. Κεντρικό στοιχείο στη μουσική του αποτελεί ο αυτοσχεδιασμός. Αυτό επιτρέπει στο περιβάλλοντα χώρο και στο ακροατήριο να επηρεάσουν ανεπαίσθητα την κατεύθυνση της μουσικής, τον ήχο και, συνεπώς, το ίδιο το ταξίδι στο οποίο καλείται να επιβιβαστεί ο ακροατής με συνοδοιπόρους τον Οδυσσέα και τους μουσικούς του.
>> Πέμπτη, 23 Αυγούστου, Τεχνόπολις 20, Πάφος, 20.30. Είσοδος: 10 ευρώ. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).
Beauty and the Beast (2017)
Στο πλαίσιο του Faneromeni 18, του φεστιβάλ που διοργανώνει κάθε χρόνο το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, στην πιο όμοεφη αυλή ης πόλης, θα προβληθεί η ταινία Beauty and the Beast (2017). Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 23 Αυγούστου στις 21:00, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου.
>> Πέμπτη, 23 Αυγούστου, Πολιτιστικό Ιδρυμα Τραπέζης Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 22128157.
Η Δικιά μας Οικογένεια (Belles Familles)
Στο πλαίσιο του ΜαραθώνιουΘερινών Προβολών στο Θερινό Κινηματογράφο Κωνστάντια, θα προβληθεί αυτήν την Πέμπτη η ταινία "Η Δικιά μας Οικογένεια". Ο Jérôme μένει στη Σαγκάη. Περαστικός από το Παρίσι, μαθαίνει πως στον τόπο όπου μεγάλωσε έχει ξεσπάσει μια διαμάχη γύρω από το οικογενειακό του σπίτι. Αποφασίζει να πάει εκεί για να βρεθεί μια λύση. Αυτή η εξόρμησή του στην επαρχία πρόκειται να αλλάξει τη ζωή του...
Πρωταγωνιστούν: Mathieu Amalric, Marine Vacth, Gilles Lellouche.
Σκηνοθεσία: Jean-Paul Rappeneau. Διάρκεια: 113'.
Είδος ταινίας: Κωμωδία, Δράμα, Ρομαντική. Γλώσσα: Γαλλικά. Υπότιτλοι: Ελληνικοί. Χρονολογία παραγωγής: 2015.
>> Πέμπτη, 23 Αυγούστου, Θερινός Κινηματογράφος Κωνστάντια, Λευκωσία, 21.00. Είσοδος 5 ευρώ. Για τα παιδιά κάτω των 10 ετών (για ταινίες κατάλληλες, πάντοτε με γονική συνοδεία) καθώς και για άτομα με αναπηρίες, η είσοδος είναι δωρεάν.
Για περισσότερες πληροφορίες: 22349085, 22348203.
Σχετικά
Week Agenda: 20 υπέροχες καλοκαιρινές προτάσεις για αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Θέατρο, μουσική, θερινό σινεμά, φεστιβάλ και συναυλίες έρχονται για να μας δροσίσουν τις μέρες που έρχονται στο νησί
Η κυπριακή παράδοση ζωντανεύει στην Κάτω Πάφο
Τέσσερις καλοκαιρινές Κυριακές με παραδοσιακούς χορούς και μουσική, στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Παράδοση» του Δήμου Πάφου.
Ο Άγιος Ιωάννης Πιτσιλιάς έφτιαξε πρόγραμμα για το καλοκαίρι
Ο Πολιτιστικός Αύγουστος επιστρέφει στο χωριό, με έναν μήνα γεμάτο εκδηλώσεις
Αποστολία Ζώη, Κωνσταντίνος Σερέτης και Κλεοπάτρα Τομπάζου τραγουδούν στο χωριό
Μαζί τους το Asmation Band Experienece
Το πιο κεφάτο Retro Party του καλοκαιριού έρχεται στην Πιτσιλιά
Μια βραδιά γεμάτη διαχρονικές επιτυχίες, χορό και καλοκαιρινή διάθεση.
Οι Sooshi Mango έρχονται στην Λευκωσία με το “The Home Made World Tour”
Το χιούμορ τους μιλά για οικογένειες, συνήθειες, κουζίνες, γειτονιές, υπερβολές και όλα εκείνα τα μικρά στοιχεία που κάνουν την καθημερινή ζωή αστεία
9 πολύ καλοί λόγοι για να πας στο Κοιλάνι την Κυριακή
Έχουμε πολύ καλούς λόγους για να πάμε στο Κοιλάνι την Κυριακή
Στο Άρσος μαθαίνουμε να φτιάχνουμε παλουζέ, σουτζιούκκο και κουλουρούθκια με έψημα
Δωρεάν βιωματικά εργαστήρια κυπριακής γαστρονομικής παράδοσης ξεκινούν την Κυριακή 12 Ιουλίου, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να μάθουν, να δημιουργήσουν και να γευτούν.
Η Κυπερούντα ζει το πιο γεμάτο πολιτιστικό καλοκαίρι της χρονιάς – Δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Από μουσικές βραδιές και θεατρικές παραστάσεις μέχρι φεστιβάλ, πανηγύρια, αστρονομικές βραδιές και το 22ο Φεστιβάλ Μήλου, η Κυπερούντα υποδέχεται κατοίκους και επισκέπτες με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τον Οκτώβριο.
Η κυπριακή παράδοση ζωντανεύει στην Αραδίππου με ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι
Ζωντανή μουσική από το συγκρότημα «Νομάδες», παραδοσιακοί χοροί, αυθεντικές κυπριακές γεύσεις και το αγαπημένο έθιμο του «τριψίματος του πιπεριού» συνθέτουν μια γιορτή αφιερωμένη στην πολιτιστική μας κληρονομιά.
Ο απόλυτος οδηγός του Ιουλίου: 15 εκδηλώσεις που ξεχωρίσαμε και αξίζει να ζήσεις
Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ, θερινό σινεμά, γαστρονομικές γιορτές και μεγάλες πολιτιστικές διοργανώσεις συνθέτουν τον απόλυτο οδηγό για τις πιο ξεχωριστές εξόδους του μήνα
Την Παρασκευή, οι πεζόδρομοι της Λευκωσίας θα γεμίσουν μουσικές, μελωδίες και καλοκαιρινή ατμόσφαιρα!
Μια ξεχωριστή μουσική διαδρομή στους πεζόδρομους της Λήδρας και της Ονασαγόρου!