Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

15 υπέροχα πράγματα για το τελευταίο weekend του Αυγούστου

Όλα όσα θα γίνουν στην Κύπρο και θα κάνουν πιο όμορφο το σαββατοκύριακό σου!

Δημοσιεύτηκε στις 24 Αυγούστου 2018

Πριν αποχαιρετήσουμε -ημερολογιακά μόνο- το καλοκαίρι για να υποδεχθούμε το Σεπτέμβριο με όλα όσα μας επιφυλάσσει σε εκδηλώσεις και διοργανώσεις, εμείς βγαίνουμε έξω, ανακαλύπτουμε καλά κρυμμένα μυστικά και στέκια, πάμε σε φεστιβάλ και συναυλίες και απολαμάνουμε το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού (δες εδώ τις πέντε εκδηλώσεις)!

Για λίγο ακόμα...

Το τελευταίο πάντως σαββατοκύριακο (του πιο καλοκαιρινού μήνα) που πλησιάζει, έχεις πολλά να δεις, να κάνεις και να ακούσεις!

 

Ανοίγει αυλαία το 14ο Φεστιβάλ Θεάτρου Λυμπιών
Tο Φεστιβάλ, που διοργανώνει η θεατρική ομάδα «Παράβαση» Λυμπιών, θα διεξαχθεί φέτος στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κοινότητάς Λυμπιών, από τις 24 Αυγούστου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2018. Το Φεστιβάλ, μοναδικό στο είδος του, χρόνο με τον χρόνο κερδίζει ολοένα και περισσότερους θεατές δίνοντας την ευκαιρία σε ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες από όλη την Κύπρο να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, να γνωριστούν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες σε ένα όμορφο θεατρικό συναπάντημα.
Το φεστιβάλ σήκωνει αυλαία με τη Θεατρική Ομάδα «Παράβαση» Λυμπιών, με την παράσταση "Η Γιαλλουρού" του Μιχάλη Πασιαρδή.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
>> Παρασκευή 24 Αυγούστου, Πολιτιστικό Κέντρο της Κοινότητας Λυμπιών, επ. Λευκωσίας, 20.30. Πληρ. 99787090.

 

Θέατρο και μουσική στον Πύργο από το Αντί-Σκηνο
Το Φεστιβάλ Αντί-Σκηνο επιστρέφει για δυο μέρες στον Πύργο Τυλληρίας. Πέρσι, τα πολύχρωμα μαξιλαράκια του Αντί-Σκηνου και τα παγκάκια του κατασκηνωτικού χώρου μόλις που χώρεσαν τους πραγματικά ενθουσιώδεις επισκέπτες και ντόπιους που βρέθηκαν στο διήμερο φεστιβάλ συνύπαρξης φύσης και τέχνης. Δυο ημέρες γεμάτες θέατρο, ανοιχτές συζητήσεις, εργαστήρια, αστέρια, μπιρίτσες, αλμύρα, μουσική. Το θέατρο και οι συντελεστές του βγαίνουν έξω από τις αίθουσες και τις θεατρικές σκηνές, με μοναδικό σχεδόν σκηνικό το κυπριακό καλοκαίρι. Το φεστιβάλ επενδύουν μουσικά οι Claudio, Angeliki, Vasilis Palamas. Το πρόγραμμα σήμερα: 17:00 Tune the words - Στρώματα ρυθμού στον θεατρικό λόγο. Μουσικοθεατρικό εργαστήρι με τη Μαρία Κάσινου και την TuneUp! Orchestra.19:00 when it turns red - Performance με την Εύη Δημητρίου. 20:00 Ρίμες Αγάπης (40') -Σκηνοθετημένο αναλόγιο. Ερμηνεύουν οι Στέλιος Καυκαρίδης, Αλέξανδρος Αχτάρ, Στέλιος Θεοχάρους και ο μουσικός Πέτρος Σολωμού. Σκηνοθεσία Αλέξανδρος Αχτάρ - Παναγιώτης Μπρατάκος. 21:40 Dark Vanilla Jungle του Philip Ridley, θεατρικός μονόλογος με την Έλενα Καλλινίκου. Σκηνοθεσία, μετάφραση, διασκευή Εβίτα Ιωάννου.
>> Παρασκευή 24 & Σάββατο 25 Αυγούστου, Πάρκο των Ευκαλύπτων, Κάτω Πύργος Τυλληρίας, 17.00. Είσοδος €20 και για τις δύο μέρες από το www.tickethour.com.cy.

 

Η "Σουζάν" της Κατέλ Κιγεβερέ
Η σκηνοθέτης Κατέλ Κιγεβερέ παρακολουθεί τη διαδρομή ζωής της Σουζάν απ' όταν είναι¬ 5-6 ετών, μεγαλώνοντας με τον χήρο πατέρα και τη μικρότερη αδερφή της. Τη συναντάμε μαθήτρια δημοτικού και κατόπιν λυκείου, οπότε ο πατέρας της μαθαίνει πως είναι έγκυος. Μητέ¬ρα ενός πεντάχρονου αγοριού πλέον, θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί τον μικροκακοποιό Ζιλιέν, αιτία να ξεσπάσουν καινούργιοι οικογενειακοί καβγάδες. Και η πορεία της προς ένα αβέβαιο αύριο συνεχίζεται μέσα από μικρά και μεγάλα γεγονότα, τα οποία από τη μία δίνουν στο φιλμ την αίσθηση ενός γιγάντιου βιογραφικού βιντεοκλίπ, από την άλλη περιγράφουν με δραματική φυσικότητα και βάθος την αντιφατική, αυτοκαταστροφική, ασταθή, μα γενναία Σουζάν. Η ταινία κέρδισε τρία βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Σεζάρ β΄ γυναικείου ρόλου.
>> Παρασκευή 24 Αυγούστου, Θερινό Κωνστάντια, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 22348203.

 

Ρεμπέτικα στην πλατεία Πλατρών με τον Χρίστο Αλεξάνδρου
Την τρίτη από μια σειρά συναυλιών στις Πλάτρες δίνει απόψε ο Χρίστος Αλεξάνδρου με το μουσικό σχήμα «Εν φωναίς και οργάνοις». Η συναυλία με τίτλο «Η Ελληνική Ανατολή», είναι μια διαδρομή στα μονοπάτια του ρεμπέτικου τραγουδιού, ενός είδους που συνέδεσε την ιστορία του με πολύ δύσκολες στιγμές του Ελληνισμού στις αρχές του 20ου αιώνα. Η Σμύρνη, η Πόλη και ο Πειραιάς τρεις πολύ σημαντικές εστίες ελληνικής μουσικής δημιουργίας, αναπαύονται πλέον στην ήρεμη αγκαλιά της παράδοσης. Τώρα «ξεσκονίζοντας» το μέρος αυτό της ιστορίας μας, ίσως και να σχηματίζεται μέσα από τους ήχους των τραγουδιών αυτών, η εικόνα ενός ελληνισμού που αναπνέει με τις κρυφές ελπίδες και τα απόκρυφα συναισθήματα ενός λαού που δεν ξεχνά, αλλά και που ποτέ δεν έμαθε να θυμάται. Τον Χρίστο Αλεξάνδρου θα πλαισιώνουν ένα μπουζούκι και ένα κοντραμπάσο. Οι συναυλίες είναι μια προσφορά του Κοινοτικού Συμβουλίου Πλατρών για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.
>> Παρασκευή 24 Αυγούστου, Πλατεία Πλατρών, 20.30.

 

Έκθεση της Ludmila Budanov
Με τις μοναδικές τεχνικές της, η Ludmila Budanov έχει παρουσιάσει τα έργα της στο Ταϊπέι, το Βερολίνο, το Άμστερνταμ και τώρα θα παρουσιάσει τα έργα της στις πανέμορφες και ήρεμες Πλάτρες. Στο Πολιτιστικό Κέντρο μπορείτε να αγοράσετε ένα κομμάτι υψηλής τέχνης, ένα μεταξωτό μαντήλι με ένα από τα έργα υπογραφής της Ludmila ή απλά σταματήστε για μια συνομιλία. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί από τον Δήμαρχο Πλατρών Παναγιώτη Παπαδόπουλο σήμερα στις 19:00.
>> Παρασκευή 24 Αυγούστου, Πολιτιστικό Κέντρο Πλατρών, επ. Λεμεσού. Εγκαίνια 19.00. Μέχρι 31/8.

 

Συναυλία με την Σταυρούλα Θωμά
Η Κύπρια πιανίστρια Σταυρούλα Θωμά παρουσιάζει μια καλοκαιρινή συναυλία πιάνου με τίτλο 'Καλοκαιρινό Νυχτερινό' ('Summer Nocturne'). Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα αφιερωμένα στη νύχτα, γραμμένα από τους Debussy, Chopin και Χατζιδάκι. Ο Clementi συνέθεσε παραλλαγές βασισμένες στο λαϊκό γαλλικό τραγούδι 'Au Clair de la Lune' (υπό το φως του φεγγαριού). Η εικόνα του φεγγαριού μεταφέρεται με ιδανικό τρόπο στο ξεκίνημα αυτού του κομματιού. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης το έργο του Liszt 'Benedection de Dieu dans la Solitutute' (Η Ευλογία του Θεού στην Απομόνωση), προσθέτοντας ένα κατανυχτικό κλίμα στη συναυλία. Το πρόγραμμα θα κλείσει με την σουίτα του Μάνου Χατζιδάκι 'Για μια Λευκή Αχιβάδα', σε ένα μουσικό ταξίδι που μεταφέρει τον ακροατή σε μια χορευτική διάθεση.
>> Παρασκευή 24 Αυγούστου, Τεχνόπολις 20, Πάφος, 20.30. Είσοδος: 10 ευρώ. Πληρ. 70002420.

 

 

Ένα ρετρό πάρτι στον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό
Το Nava Seaside, o απόλυτος προορισμός μας για το φετινό καλοκαίρι, στολίζει ντισκομπάλα και υποδέχεται το αγαπημένο ελληνικό ρετρό πάρτυ… Την Παρασκευή, 24 Αυγούστου, διασκεδάζουμε στον Πρωταρά. Οι Φοίβος Κωνσταντινίδης & Dino G αναλαμβάνουν να μας θυμίσουν τις μεγαλύτερες ελληνικές κυρίως επιτυχίες των 80ς και 90ς, σ' ένα παραλιακό ΝΤΙΣΚΟΤΕΚ!
>> Παρασκευή 24 Αυγούστου, Nava Seaside, Πρωταράς, 21.00. Πληροφορίες 99920444.

 

Hot Summer Festival
Στη Λεμεσό ετοιμάζουν πολύ όμορφα πράγματα. Όπως είναι για παράδειγμα το επικείμενο τριήμερο HOT SUMMER FESTIVAL, στο οποίο θα συμμετάσχουν αγαπημένοι δημοφιλείς καλλιτέχνες που θα ταξιδέψουν το κοινό με τις υπέροχες φωνές τους.
Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Στάδιο Ύψωνα "Στέλιος Χάρη" στη Λεμεσό, το τριήμερο 24, 25 και 26 Αυγούστου και στη σκηνή του θα εμφανιστούν οι Kings, Ελένη Φουρέιρα, Κώστας Δόξας, Γιώργος Λιανός και Γιάννης Βαρδής.
Παρασκευή 24.08.2018: Συγκρότημα Kings μαζί με Guest Star Έπληξη. Θα ακολουθήσει Foam Party με την DJ Jenny Tsiko - Tιμή εισιτηρίου για ενήλικες: προπώληση 10 ευρώ, στην είσοδος 15 ευρώ, παιδιά: προπώληση 8 ευρώ, στην είσοδος 10 ευρώ (μέχρι 10 ετών)
Σάββατο 25.08.2018: Ελένη Φουρέιρα και θα ακολουθήσει Foam Party με την DJ Jenny Tsiko - Tιμή εισιτηρίου για ενήλικες: προπώληση 15 ευρώ, στην είσοδος 20 ευρώ, παιδιά: προπώληση 10 ευρώ, στην είσοδος 12 ευρώ (μέχρι 10 ετών)
Κυριακή 26.08.2018: Κώστας Δόξας, Γιώργος Λιανός, Γιάννης Βαρδής - Tιμή εισιτηρίου για ενήλικες: προπώληση 10 ευρώ, στην είσοδος 15 ευρώ, παιδιά: προπώληση 8 ευρώ, στην είσοδος 10 ευρώ (μέχρι 10 ετών).
>> Παρ 24-Κ 26 Αυγ, Δημοτικό Στάδιο Ύψωνα "Στέλιος Χάρη", Λεμεσός, 20.30.

 

Αντώνης Ρέμος
Από ό,τι φαίνεται, ο Αντώνης Ρέμος, παραμένει πιστός στο κοινό της Κύπρου και δη της Λεμεσού, που φροντίζει να τον υποδέχεται θερμά κάθε καλοκαίρι. Έτσι και φέτος, ο δημοφιλής Έλληνας τραγουδιστής, ο Αντώνης Ρέμος, θα βρεθεί για μία μοναδική εμφάνιση στο Breeze Summer Club στη Λεμεσό για να μας χαρίσει μία αξέχαστη αυγουστιάτικη βραδιά. Τα ερωτικά του τραγούδια θα μας ταξιδέψουν σε μία live μουσική βραδιά.
>> Παρασκευή 24 Αυγούστου, Breeze Summer Club, Λεμεσός. Πληρ. 70005868.

 

Ευρυδίκη - Τζώρτζια - Λωποδύτες
Το Ravens Music Hall διοργανώνει μία διήμερη φιέστα με την Ευρυδίκη, την Τζώρτζια των Μπλε και τους Κύπριους Λωποδύτες. Παρασκευή 24 και Σαββατο 25 Αυγούστου λοιπόν ετοιμαστείτε να απολαύσετε ζωντανά τις δύο εκπληκτικές φωνές του ελληνικού πενταγράμμου σε ένα power live παρέα με τους Λωποδύτες. Μας προσκαλούν στο δικό τους μουσικό κύκλο και μας παρασύρουν σε ένα ταξίδι γεμάτο όμορφες μελωδίες, αγαπημένα τραγούδια και δυνατές ερμηνείες!
>> Παρασκευή 24 & Σαββατο 25 Αυγούστου, RAVENS, Λεμεσός. 22.30. Πληρ. 99614100.

 

The Cyprus Hip-Hop Festival
Το The Cyprus Hip-Hop Festival θα λάβει μέρος για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στην πρωτεύουσα του νησιού, στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας, στη Μουσική Σκηνή RED. Όλοι οι λάτρεις της hip-hop μουσικής και κουλτούρας καλούνται να παρευρεθούν σε μια μοναδική βραδιά με DJs, MCs, BeatBox και Breaking. Η βραδιά θα ξεκινήσει στις 17:00 με B-Boys και B-Girls να δίνουν το παρόν τους με χορευτικά battles και cyphers, και με τον D-Prank στη μουσική. Παρών θα είνα όπως πάντα και οι Bassick Crew καθώς και οι True Enforcers of Advance Movement ! Φυσικά όλοι οι B-Boys και Β-Girls του νησιού θα είναι ευπρόσδεκτοι στο χώρο για όλη τη διάρκεια του χορευτικού μέρους της βραδιάς. Στις 19:30 την σκυτάλη στα decks θα πάρει ο DJ Bkas και τα μικρόφωνα θα ανάψουν για την φάση του Open Mic. Έτσι θα δοθεί η ευκαιρία σέ όποιον θέλει από το κοινό να βγει στη σκηνή ζωντανά. Θα ακολουθήσει ζωντανό beat box show από τους Cyprus Beatbox Στις 20:30 περίπου θα ξεκινήσουν οι ζωντανές εμφανίσεις των MCs.
>> Σάββατο 25 Αυγούστου, Μουσική Σκηνή RED, Λευκωσία, 17.00. Πληρ. 99885773.

 

Moonwalk 2018
Ο πεζόδρομος του Πρωταρά θα γεμίσει και φέτος μουσικούς και μουσικές, χάρη στο MoonWalk. Την εκδήλωση που συνδυάζει τη μουσική με τη θάλασσα και την πανσέληνο! Εξ ου λοιπόν και το βράδυ της Κυριακής 26 Αυγούστου στις 20.00 ο παραλιακός πεζόδρομος του Πρωταρά θα "μεταμορφωθεί" και φέτος σε ένα συναρπαστικό "μουσικό μετρό" υπό το φεγγαρόφως της πανσελήνου. Συγκεκριμένα, υπό τον ήχο μουσικών συνόλων κατά μήκος, σκορπισμένων σε διαφορετικά πόστα κατά μήκος του παραλιακού πεζόδρομου της Περνέρα και του Πρωταρά, ξεκινώντας από το χώρο στάθμευσης της παραλίας Fig Tree Bay και καταλήγοντας στο στο Polyxenia Isaak Restaurant (όπου θα δοθεί μεγάλη, δωρεάν συναυλία των Imam Baildi),, κάτω από το φως της Πανσελήνου θα μας δώσουν τη διαφορετική επιλογή «δι-εξόδου» που αναζητούμε όλοι μας, καθώς οι καλοκαιρινές μας διακοπές πλησιάζουν στο τέλος τους. Η εκδήλωση κορυφώνεται με μία μεγάλη συναυλία από τους Imam Baildi. Περισσότερα ΕΔΩ.
>> Κυριακή 26 Αυγούστου, χώρος στάθμευσης παραλίας Fig Tree Bay, με κατάληξη στο Polyxenia Isaak Restaurant.

 

3ο Ρετρό Πάρτι
Σε μία μεγάλη πίστα για '70s, '80s και '90s τραγούδια θα μεταμορφωθεί το Παλιό Λιμάνι Λεμεσού. Το Σάββατο, 25 Αυγούστου, φρόντισε να βρίσκεσαι στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στην Πλατεία του Παλιού Λιμανιού. Εκεί, θα στηθεί ένα καλοκαιρινό χορευτικό πάρτι, στους ρυθμούς της δεκαετίας του 1970, 1980 και 1990. Πρόκειται για το 3ο ρετρό πάρτι που δίνει συνέχεια στις δύο προηγούμενες επιτυχημένες διοργανώσεις. Το πάρτι θα ξεκινήσει στις 21.00 και είναι ανοικτό για όλο τον κόσμο.
>> Σάββατο, 25 Αυγούστου, Παλιό Λιμάνι Λεμεσού, 21.00. Η είσοδος είναι δωρεάν.

 

 

Το "Mamma Mia" με τη Δέσποινα Βανδή στην Κύπρο
Το «Mamma Mia!» των ΑΒΒΑ, ένα από τα πιο επιτυχημένα και δημοφιλή μιούζικαλ όλων των εποχών σε ολόκληρο τον κόσμο, μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε τον χειμώνα, "βγαίνει" σε περιοδεία. Το απολαυστικό musical που έσπασε ταμεία για 2 χρόνια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τώρα σε περιοδεία από την 1η Ιουλίου 2018, σε ανοιχτά θέατρα σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο, σε μια υπερπαραγωγή, με 45μελή θίασο και ζωντανή ορχήστρα σε σκηνοθεσία-απόδοση κειμένου και στίχων της Θέμιδας Μαρσέλλου. Στις αρχές του 1999, στο Λονδίνο, έκανε την πρεμιέρα του ένα διαφορετικό μιούζικαλ βασισμένο στα αγαπημένα τραγούδια των Abba,τα οποία ήταν ήδη πασίγνωστα και εξαιρετικά δημοφιλή σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η παράσταση μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες, ανέβηκε σε πολλές πόλεις σ' ολόκληρο τον κόσμο και πραγματοποίησε και μια μεγάλη παγκόσμια τουρνέ. Αποφάσισαν λοιπόν να προχωρήσουν στην ελληνική παραγωγή του περίφημου αυτού μιούζικαλ, με τα αγαπημένα τραγούδια, μεταφρασμένα στη γλώσσα μας!
>> Σ 25 Αυγούστου, Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού
>> Κ 26 Αυγούστου, Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο, Λάρνακα
>> Δ 27 & Τρ 28 Αυγούστου, Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄ (Σχολή Τυφλών), Λευκωσία.

Η προπώληση των εισιτηριών θα γίνει μέσω της σελίδας https://shop.tickethour.com.

 

Under the Stars
Καλοκαιρινή συναυλία Παφιακου με τους Γιώργο Θεοφάνους, Κωνσταντίνο Χριστοφόρου και τον Γιώργο Σταματάρη, την Κυριακή 26 Αυγούστου στο Summer Club Paphos.
>> Κυριακή 26 Αυγούστου, Summer Club Paphos, 21.00. Εισιτήρια Προπωλούνται στο Arabica Caffe House, Antigo Juices & More, Time out Kiosk, Taliotis Kiosk - Γεροσκήπου. Για κρατήσεις και πληροφοριες στο 70000801

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close