Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Νυχτερινό περπάτημα στα Τεισιά της Μαδαρής

Περπατούμε στα βουνά της Μαδαρής, κάτω από το φως του φεγγαριού

Δημοσιεύτηκε στις 28 Αυγούστου 2018

Τι θα έλεγες για νυχτερινό περπάτημα 5 χλμ.; Και τι θα έλεγες μάλιστα αν περπατούσες κάτω από το φως της πανσελήνου...

Στις 22 Σεπτεμβρίου, λοιπόν έχουμε πάλι πανσέληνο, οπόταν η ομάδα Cyprus from Air μας προσκαλεί ξανά για ένα ακόμα μαγικό νυκτερινό περπάτημα, από τις 16.30-23.00. Αρκεί βέβαια να είσαι άνω των 18 ετών.

Διάβασε πιο κάτω όλες τις λεπτομέρειες:

Αφετηρία – briefing: Εκκλησιία του χωριού Χανδριά (μετά την Κυπερούντα), στις  16.30. Η ομάδα της Cyprus ftom Air υπόσχεται απίστευτη θέα με το φως του φεγγαριού….

- Όσοι έχετε συμμετάσχει ξανά, θα θυμάστε επίσης ότι μόνο κόκκινα φαναράκια επιθυμούμε να έχουμε στη διαδρομή, ένα σακουλάκι φυτόχωμα δίκης σας επιλογής και μεγέθους είναι απαραίτητο για τη συμμέτοχη σας. 

- Όχι βαμβακερά ρούχα. Τα παντελόνια Ντζιν και οι βαμβακερές παραλλαγές είναι η χειρότερη επιλογή για περπάτημα, γι' αυτό προτιμήστε ορειβατικό παντελόνι ή οτιδήποτε είναι συνθετικό. 

- Παπούτσια, ορειβατικά μποτάκια (αν έχετε έρθει και σε προηγούμενα περπατήματα μας και θα έρθετε και σε επόμενα καλά είναι να εφοδιαστείτε με ορειβατικά μποτάκια), δεύτερη επιλογή Άρβυλα και τελευταία επιλογή τα αθλητικά (τα αθλητικά δεν υποστηρίζουν τον αστράγαλο, δεν παρέχουν κράτημα στα βράχια, και πολλά από αυτά δεν είναι εξολοκλήρου συνθετικά με αποτέλεσμα να μη στεγνώνουν όταν βραχούν. Κάλτσες, συνθετικές η μάλλινες. Δοχείο για νερο (παγούρι), μικρό σακίδιο με το σνακ σας, και το αδιάβροχό σας.

Η διαδρομή θα ξεκινήσει με σημεία θέας του μονοπατιού Δοξα σοι ο Θεος για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα. Έπειτα θα συνεχίσουμε στο μονοπάτι Τισσιά της Μαδαρής κοντά στο πυροφυλάκιο. Υπάρχουν μικρού μήκους ανηφόρες και κατηφόρες, οι οποίες όμως δεν είναι ιδιαίτερα κουραστικές και σε μερικά σημεία έχουν κατασκευαστεί σκαλοπάτια και αρκετές ξερολιθιές από το 1993 που κατασκευάστηκε το Μονοπάτι.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close