Θέατρο , News

Θέατρο για παιδιά: 7 παραστάσεις για τον Σεπτέμβριο

Η νέα θεατρική σεζόν προσφέρει πολλές και καλές παραστάσεις για να δεις μαζί με το παιδί

Δημοσιεύτηκε στις 29 Αυγούστου 2018

Αρχές φθινοπώρου και τα θεατρικά σχήματα άρχισαν ήδη να ανεβάζουν τα έργα για τη νέα σεζόν δίνοντας έμφαση στις παραστάσεις για παιδιά τις οποίες αναμφίβολα θα αγαπήσουν και οι μεγάλοι.

Χένσελ και Γκρέτελ
Φεστιβάλ Κύπρια 2018

Το έργο "Χένσελ και Γκρέτελ" βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι των αδελφών Γκριμ και διασκευασμένο από την Κάρμεν Ρουγγέρη σε μια τρυφερή ιστορία, πλούσια σε μηνύματα, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κύπρια. Πρόκειται για μια παράσταση, γεμάτη χρώματα και φως, με έξυπνους διαλόγους γεμάτους  χιούμορ, πλημμυρισμένη από υπέροχες μελωδίες και τραγούδια, με διαλεχτούς ηθοποιούς – τραγουδιστές, χορογραφημένη στη λεπτομέρεια  και όπως πάντα, με παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια. Ένα έργο που σίγουρα θα οδηγήσει τους θεατές σε ονειρεμένους κόσμους.
Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 18.00.
Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 18.00 & 20.30.
Εισιτήρια: €10, €5 (μειωμένα: μαθητές, φοιτητές, εθνοφρουροί, συνταξιούχοι)
www.soldouttickets.com.cy

 

Ντενεκεδουπούλη
Φεστιβάλ Κύπρια 2018

Μια πολιτεία μυστική, αλλοπαρμένη και μαγική ξυπνά τα βράδια όταν η πόλη κοιμάται. Η ξακουστή  Ντενεκεδούπολη είναι μια πολιτεία αλλιώτικη από τις άλλες. Δεν είναι φτιαγμένη από τούβλα, πέτρες, τσιμέντο ή γυαλί. Είναι ολόκληρη φτιαγμένη από ντενεκέδες. Και μένουν σ΄αυτήν, τι άλλο; Ντενεκεδάκια. Άδεια, σκουριασμένα, παλιά ντενεκεδάκια. Βρέθηκαν όλα πεταμένα σ' έναν σκουπιδότοπο κι αποφάσισαν να φτιάξουν τη δική τους πολιτεία, για να μένουν μόνα τους και να έχουν την ησυχία τους. Τα ντενεκεδάκια που μένουν εδώ έχουν περίεργα ονόματα: Σαρδέλας, Μηλίτσα, Βουτυρένιος, Οκέυ-μπαμ-μπαμ. Ο Σαρδέλας είχε πριν τον πετάξουν σαρδέλες, η Μηλίτσα είχε κομπόστα μήλο, ο Βουτυρένιος βούτυρο, και ο Οκέυ-μπαμ-μπαμ είχε κόκα-κόλα. Ζούσαν όλα πολύ ευτυχισμένα στην Ντενεκεδούπολη, ώσπου μια μέρα... Ένα ανατρεπτικό  παραμύθι με βαθιά κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα  δοσμένα με άφθονο χιούμορ και φαντασία. Παίζουν οι ηθοποιοί: Eιρήνη Ανδρονίκου, Άντονυ Παπαμιχαήλ, Αλέξανδρος Αχτάρ, Ήβη Νικολαίδου.
Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Ριάλτο Λεμεσού, 18.00.
Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 18.00.
Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου (20.30) & Κυριακή 30 (διπλή παράσταση 18.00 & 20.30) Νέα Σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία.
Εισιτήρια: €10, €5 (μειωμένα: μαθητές, φοιτητές, εθνοφρουροί, συνταξιούχοι)
www.soldouttickets.com.cy

 

Ο Κοντορεβιθούλης και ο Γίγαντας Σεπόλας
Το Θέατρο Βεστιάριο παρουσιάζει τη νέα της παραγωγή ‘Ο Κοντορεβιθούλης και ο Γίγαντας Σεπόλας’ που είναι βασισμένη και πάλι σε γνωστό κλασσικό παραμύθι, αυτή την φορά του γνωστού συγγραφέα Σάρλ Περώ, ένα παραμύθι που άντεξε και αντέχει – που αγαπήθηκε και ακόμα αγαπιέται από μικρούς και μεγάλους αφού οι ήρωες του σε προκαλούν μεμιάς να τους λατρέψεις. Ένας μικρός ήρωας με τεράστιο μυαλό, ο Κοντορεβιθούλης μας, έρχεται και αλλάζει όλο τον κόσμο. Δύο διαφορετικοί κόσμοι : η φτωχή και τίμια οικογένεια του καλαθά με τα υπέροχα πανέμορφα καλάθια τους και η οικογένεια του γίγαντα Σεπόλα – μια πολύχρωμη οικογένεια με τις μαγικές γρήγορες μπότες! Μια ιστορία με δράση πάνω απ’ όλα - που θα ενθουσιάσει και θα παρασύρει κάθε παιδί στις περιπέτειες του μικρού Κοντορεβιθούλη.
Σάββατο 15 Σεπ (15.00), Κυριακή 16 Σεπ (11.00), Σάββατο 29 Σεπ (15.00) & Κυριακή 30 Σεπ (11.00), Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία. / Κυριακή 23 Σεπ (11.00) Μαρκίδειο Θέατρο, Πάφος. Πληρ. 96403029. Εισιτήρια: €7.

 

Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των ήχων
Τι θα συμβεί, όταν ο κύριος ΚΙΧ αποφασίσει να εγκαταλείψει την Πόλη της Φασαρίας, ακολουθώντας την καρδιά του; Μια φυλακισμένη πριγκίπισσα, ένας τρομερός δράκος και ένα μυστικό κουτί, που πρέπει να γεμίσει με ξεχασμένους ήχους, τον ωθούν σε μια μαγική περιπέτεια! Η παράσταση είναι ιδιαίτερα διαδραστική και τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκειά της, αναγνωρίζοντας ήχους, διακρίνοντας τα μουσικά ηχοχρώματα, απαντώντας σε ερωτήσεις και βοηθώντας τον κύριο ΚΙΧ να μαγέψει τον φοβερό δράκο Μουσικόδοντα. Το κείμενο υπογράφουν οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς και ιδρυτές της ομάδας Κοπέρνικος, Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (Κρατικό Βραβείο το 2007 και το 2015, διεθνής διάκριση White Ravens το 2016 κ.α.) και βασικά του υλικά είναι το χιούμορ, η περιπέτεια και –φυσικά- οι ήχοι!
Σάββατο 22 Σεπ, Κινηματοθέατρο Παλλάς, Λευκωσία, 17.00 / Κυριακή 23 Σεπ Θάτρο Ριάλτο, Λεμεσός.

Πιτζιαμο-ήρωες
Η Παιδική Σκηνή Δώρου Κυριακίδη παρουσιάζει την κωμωδία δράσης ‘Πιτζιαμο-ήρωες’. Τρεις φίλοι και συμμαθητές, ο Νικολάκης, η Μαρία και ο Βαγγέλης βρίσκονται στο σπίτι του Νικολάκη για να περάσουν όλοι μαζί το Σαββατακύριακο. Ξαφνικά έρχεται ο Δάσκαλος τους ο κύριος Δώρος και τους ανακοινώνει ότι η Luna Girl ετοιμάζεται να αγοράσει το αγαπημένο τους Λούνα Πάρκ και να το κατεδαφίσει για τους δικούς λόγους. Τότε οι τρείς φίλοι αναλαμβάνουν δράση! Μεταμορφώνονται σε Πιτζιαμo – ήρωες , με σκοπό να εμποδίσουν την Luna Girl να μη φτάσει ποτέ σε αυτό το ραντεβού! Θα τα καταφέρουν … να « σώσουν την μέρα μέσα στη νύχτα» ;
Κάθε Κυριακή, Θέατρο Ανεμώνα, Λευκωσία, 10.45. / Σάββατο 22 Σεπ, Xenion High School, Παραλίμνι, 15.30. / Σάββατο 29 Σεπ, Αμφιθέατρο Ιδαλίου, Λευκωσία 18.00. Πληρ. 99055537.
Εισιτήρια: €8 / www.soldoutticketbox.com

Η πεντάμορφη και το τέρας
Το γνωστό παραμύθι ζωντανεύει επί σκηνής αυτόν τον Σεπτέμβριο από το Σατιρικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Μάριου Κακουλλή. Τα έσοδα της παράσταση θα δοθούν στο Telethon.
Σάββατο 22 Σεπ, Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία, 15.00. Πληρ. 22312940.

Το θαυμαστό ταξίδι
Το Θέατρο Μασκαρίνι παρουσιάζει την καινούργια του παραγωγή με παιδιά ‘Το θαυμαστό ταξίδι’ σε κείμενο Πέτρου Κονόμου.
Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο, Λευκωσία. Πληρ. 99528174.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close