Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Οι τελευταίες προβολές στον Θερινό Κινηματογράφο Κωνστάντια

5+2 ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις!

Δημοσιεύτηκε στις 29 Αυγούστου 2018

Μην χάσετε τις τελευταίες προβολές του Μαραθώνιου Θερινών Προβολών στον Κινηματογράφο Κωνστάντια στη Λευκωσία!

I Am Not A Witch
Rungano Nyoni (2017, Μεγάλη Βρετανία/Γαλλία) Maggie Mulubwa, Henry B.J. Phiri, Nancy Mulillio. 93'.

Ένα ασήμαντο καθημερινό περιστατικό στο χωριό της εννιάχρονης Shula έχει ως αποτέλεσμα τον εγκλεισμό της σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μαγισσών, όπου απειλείται ότι αν επιχειρήσει να δραπετεύσει, θα μεταμορφωθεί σε κατσίκα. Στη νέα της ζωή, όπου ζουν μαζί της και άλλες μάγισσες, ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης εκμεταλλεύεται την αθωότητά της για προσωπικό του όφελος και την παντρεύεται. Το κορίτσι θα πρέπει να αποφασίσει αν θα αποδεχτεί τη μοίρα της ή αν θα παλέψει για την ελευθερία με κάθε τίμημα.
Σ 1 Σεπ, 21.00, Κινηματογράφος Κωνστάντια, Λ/σία.
 

Wajib
Annemarie Jacir (2017, Παλαιστίνη/Γαλλία/Γερμανία) Mohammad Bakri, Saleh Bakri, Tarik Kopty. 96'.
O Abu Shadi, γύρω στα εξήντα, είναι δάσκαλος και διαζευγμένος πατέρας που ζει στη Ναζαρέτ. Σε ένα μήνα, η κόρη του θα παντρευτεί και ο ίδιος θα ζει πλέον μόνος. Όταν ο γιος του, Shadi,
αρχιτέκτονας που ζει μόνιμα στη Ρώμη, καταφθάνει στην πόλη έπειτα από πολλά χρόνια, θα αναγκαστεί να βοηθήσει τον πατέρα του να παραδώσουν μαζί το προσκλητήριο στους καλεσμένους, όπως προστάζει η παλαιστινιακή παράδοση. Καθώς οι δύο αποξενωμένοι άντρες περνούν τη μέρα μαζί, αρχίζουν να διαφαίνονται οι εύθραυστες πτυχές της έντονης σχέσης τους.
Κ 2 Σεπ, 21.00, Κινηματογράφος Κωνστάντια, Λ/σία.
 

Το αγόρι στη γέφυρα
Πέτρος Χαραλάμπους (2017, Κύπρος) Κίκα Γεωργίου, Κωνσταντίνος Φαρμακάς, Μαρία Μιχαήλ. 85'.
Kύπρος 1988. Ο δωδεκάχρονος Σωκράτης περνά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού ανέμελος στους δρόμους του γαλήνιου ορεινού χωριού του, τριγυρνώντας με το ποδήλατό του, φτιάχνοντας αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και αναστατώνοντας τους κατοίκους του χωριού. Η ανέμελη, όμως, ζωή του κλονίζεται ξαφνικά όταν ανακαλύπτει ότι η οικογένεια του ξαδέρφου, Μάρκου, είναι θύμα της βίαιης συμπεριφοράς του πατέρα του. Εξοργισμένος, αποφασίζει να εφαρμόσει τις δεξιότητές του στα αυτοσχέδια εκρηκτικά. Το αρχικά αθώο εγχείρημα του τον οδηγεί στο επίκεντρο μιας υπόθεσης φόνου και στην αποκάλυψη ενός οικογενειακού μυστικού. Παγιδευμένος στο δίλημμα που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή του, ο Σωκράτης ανακαλύπτει το νόημα της αγάπης, της αφοσίωσης στην οικογένεια και της τόλμης.
Τετ 5 Σεπ, 21.00, Κινηματογράφος Κωνστάντια, Λ/σία.
 

La Danseuse
Stephanie Di Giusto (2016, Γαλλία) Lily-Rose Depp, Soko, Gaspard Ulliel. 110'.
Από τις εμβληματικές φιγούρες της μπελ επόκ, η Loie Fuller ήταν μία από τις πρωτοπόρους του μοντέρνου χορού, με θαυμαστές όπως ο Τουλούζ Λοτρέκ, ο Ογκίστ Ροντέν, ο Στεφάν Μαλαρμέ και η Μαρί Κιουρί. Η πρώτη ταινία της Stephanie Di Giusto ακολουθεί τη διαδρομή της από τηναγροτική Αμερική και τις τραγικές οικογενειακές της περιπέτειες εκεί μέχρι τη θεατρική σκηνή της Νέας Υόρκης και κατόπιν τα Φολί Μπερζέρ και την Όπερα του Παρισιού.
Πεμ 6 Σεπ, 21.00, Κινηματογράφος Κωνστάντια, Λ/σία.
 

L'Οra Legale
Ficarra, Picone (2017, Ιταλία) Ficarra, Picone, Vincenzo Amato. 92'.
Καθώς ένα οικονομικό σκάνδαλο ξεσπάει παραμονές των εκλογών, οι δημότες ενός μικρού χωριού της Σικελίας κάνουν την υπέρβαση και δεν ψηφίζουν τον διεφθαρμένο, παλαιοκομματικό πρώην δήμαρχο, αλλά έναν ιδεαλιστή δάσκαλο που υπόσχεται ισονομία και πάταξη της διαφθοράς. Όταν όμως αρχίζει να εφαρμόζει τις εξαγγελίες του, οι κάτοικοι ξεσηκώνονται, σε μια φαρσική και αστεία κωμωδία, που θυμίζει παλιό ελληνικό σινεμά… Μια όμορφη καλοκαιρινή κωμωδία!
Παρ 7 Σεπ, 21.00, Κινηματογράφος Κωνστάντια, Λ/σία.
 

Wendy
Dagmar Seume (2017, Γερμανία) Jule Hermann, Jasmin Great, Benjamin Sadler. 85'.
Μετά από ένα σοβαρό ατύχημα ιππασίας, η 12άχρονη Wendy, δεινή ιππεύτρια στο παρελθόν, αποφασίζει να μην ανέβει ποτέ ξανά σε άλογο. Μέχρι που συναντάει τον Ντίξι, ένα παρατημένο άλογο καθ' οδόν προς το σφαγείο.
Σ 8 Σεπ, 21.00, Κινηματογράφος Κωνστάντια, Λ/σία.
 

1968
Τάσος Μπουλμέτης (2018, Ελλάδα) Αλέξανδρος Αμερικάνος, Αντώνης Αντωνίου, Μαρία Αντουλινάκη. 94'.
Συνδυάζοντας δεξιοτεχνικά ντοκουμέντο και μυθοπλασία, ο Τάσος Μπουλμέτης μετατρέπει ένα αθλητικό ντοκιμαντέρ σε ένα νοσταλγικό, χιουμοριστικό και γλυκόπικρο ταξίδι στην Ελλάδα (και τον κόσμο) του 1968. Ο σκηνοθέτης του «Νοτιά» και της «Πολίτικης Κουζίνας» βρήκε την τηλεοπτική καταγραφή του αγώνα και το θρυλικό ραδιοφωνικό σχόλιο του Βασίλη Γεωργίου (το οποίο είχε κυκλοφορήσει τότε ακόμη και σε 45άρι!) και τα εμπλούτισε με συνεντεύξεις όλων των ζώντων πρωταγωνιστών. Αλλά, αντί να προσθέσει τα πρωτοσέλιδα της εποχής και να μοντάρει ένα αθλητικο-ιστορικό ντοκουμέντο, ο Μπουλμέτης χρησιμοποίησε το αληθινό κατόρθωμα ενός αουτσάιντερ που νικάει κόντρα σε όλες τις πιθανότητες (ο αποκλεισμός της ιταλικής Ίνις Βαρέζε στα προημιτελικά ήταν άλλος ένας μπασκετικός άθλος) ως «ντεκόρ» και αφορμή για άλλο ένα κινηματογραφικό ταξίδι στο χρόνο.
Κ 9 Σεπ, 21.00, Κινηματογράφος Κωνστάντια, Λ/σία.

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close