Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

20 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το πρώτο σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη

Υποδεχόμαστε το φθινόπωρο με πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις σε όλο το νησί

Δημοσιεύτηκε στις 31 Αυγούστου 2018

Αποχαιρετούμε -ημερολογιακά μόνο- το καλοκαίρι και υποδεχόμαστε το Σεπτέμβριο με όλα όσα μας επιφυλάσσει σε εκδηλώσεις και διοργανώσεις. Βγαίνουμε έξω, ανακαλύπτουμε καλά κρυμμένα μυστικά και στέκια, πάμε σε φεστιβάλ και συναυλίες και απολαμάνουμε το φθινόπωρο!

Το πρώτο πάντως σαββατοκύριακο του φθινοπώρου που πλησιάζει, έχεις πολλά να δεις, να κάνεις και να ακούσεις!

"Ο Κουρέας της Σεβίλλης" στο 20ο Pafos Aphrodite Festival
Στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου θα δούμε σήμερα την πιο δημοφιλή κωμική όπερα όλων των εποχών «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» του Gioachino Rossini, που έχει αγαπηθεί και έχει τραγουδηθεί από όλο τον κόσμο. Οι παραστάσεις του μοναδικού οπτικοακουστικού υπερθεάματος στο πλαίσιο του 20ου Pafos Aphrodite Festival αναμένεται να καθηλώσoυν το κοινό. Την παραγωγή της φετινής αριστουργηματικής όπερας ανέλαβε ο Ιταλικός Οργανισμός C.I.A.L.M. - Teatro Lirico Italiano σε συνεργασία με το Θέατρο Ventidio Basso Ascoli Piceno και τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο ταλαντούχος Ιταλός σκηνοθέτης Lev Pugliese. «Από το πρώτο άκουσμα και προσεκτικό ανάγνωσμα του αριστουργήματος του Rossini, ένιωσα την ανάγκη να μεταφέρω τα χαοτικά γεγονότα της ξεχωριστής αυτής μέρας για τον Figaro και τους συντρόφους του, σε ένα περιβάλλον το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει το λιμπρέτο και την μουσική να βρουν διέξοδο» αναφέρει σε σημείωμα του ο Lev Pugliese.
>> Παρασκευή 31 Αυγούστου, Σάββατο 1 & Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου, Πάφος, 20.00. Πληρ. 26822218/ www.pafc.com.cy. Τιμές των εισιτηρίων: €25, €40, €50 και €70.



Θρύλοι και παραμύθια με την Μαρίνα Κατσαρή
Η αφηγήτρια Μαρίνα Κατσαρή και ο μουσικός Βαγγέλης Γέττος τα βάζουν με τα στοιχειά, τους ρηγάδες και τους σιδερόφραχτους ιππότες της μεσαιωνικής Κύπρου και τραγουδούν τα παθήματα και τα κατορθώματά τους, στον κήπο του Τεχνόπολις 20. Οι θρύλοι και τα παραμύθια αποδίδονται στην φυσική τους γλώσσα, την κυπριακή διάλεκτο που έφτασε στα ύστερα μεσαιωνικά χρόνια στην ακμή της. Η μουσικές επιλογές ακολουθούν τα χνάρια των μεσαιωνικών αρμονιών που μπόλιασαν δημιουργικά την κυπριακή παραδοσιακή μουσική. Μια παράσταση για όλη την οικογένεια. Είσοδος: 10 ευρώ (ενήλικες)/ 8 ευρώ (έφηβοι και παιδιά).
>> Παρασκευή 31 Αυγούστου, Τεχνόπολις 20, Πάφος, 19.30. Πληρ. 70002420.

 

Onirama
Οι Onirama, το πιο δυναμικό συγκρότημα που τα τελευταία χρόνια έχει αγαπηθεί από όλους και έχει ξεχωρίσει για την ενέργεια και το πάθος στις ζωντανές εμφανίσεις, έρχεται για μια μοναδική εμφάνιση στη Λάρνακα. Τη συναυλία διοργανώνει ο Δημοκρατικός Συναγερμός Λάρνακας, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Προσφοράς του. Σημείωσε την ημερομηνία και μη χάσεις το απόλυτο street party του καλοκαιριού, στον πιο δημοφιλή δρόμο της Λάρνακας, την οδό Κλεάνθη Καλογερά.
Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 στις 21.00, στην οδό Κλεάνθη Καλογερά, συναυλία με τους Onirama. Η συναυλία είναι ανοικτή για το Κοινό και είσοδος ελεύθερη. Μέρος των καθαρών εσόδων θα δοθεί για στήριξη του Συνδέσμου Καταπολέμησης Ναρκωτικών - ΣΥ.ΚΑ.ΝΑ.
>> Παρασκευή, 31 Αυγούστου, Mazzo, Κλεάνθη Καλογερά, Λάρνακα, 21.00.



The Stopover των αδερφών Κουλέν
Στη δραματική ταινία The Stopover οι ταλαντούχες αδελφές Ντελφίν και Μουριέλ Κουλέν επιστρατεύουν δύο εκφραστικές ηθοποιούς, την Ariane Labed (Βραβείο Volpi Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας, Φεστιβάλ Βενετίας) και τη Soko, σε ρόλο στρατιωτών μετά από αποστολή στο Αφγανιστάν. Εκμαιεύουν δύο δυνατές και ρεαλιστικές ερμηνείες, σε μια ιστορία που εξερευνά τη σχέση ανάμεσα στην ανθρώπινη φύση και την εμπόλεμη βία, με όχημα μια γαλλική μονάδα που κάνει στάση στην Κύπρο πριν επιστρέψει στην πατρίδα. Τοποθετημένο σε ένα ανάλαφρο περιβάλλον αναψυχής, το The Stopover παρακολουθεί ένα δύσκολο τριήμερο πρόγραμμα αφιερωμένο στην αποσυμπίεση από το τραύμα του πολέμου, το οποίο δεν ανακουφίζει απαραίτητα τους συμμετέχοντες, αλλά ενίοτε τους ασκεί ακόμα περισσότερη πίεση.
>> Παρασκευή 31 Αυγούστου, Θερινό Κωνστάντια, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 22348203.

 

Limassol Acoustic Festival
Το Limassol Acoustic Festival επιστρέφει και πάλι, για 5η συνεχή χρονιά, φέτος ακόμα πιο δυναμικά! Tο φετινό διήμερο φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου και 1η Σεπτεμβρίου, στην πλατεία του Παντοπωλείου - Α΄ Δημοτικής Αγοράς (οδός Αγίου Γεωργίου 22) στη Λεμεσό, θα δώσει και πάλι την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να δείξουν το ταλέντο και τη δημιουργικότητα μέσα από τη δουλειά τους! Συγκεκριμένα, 14 ντόπιοι καλλιτέχνες με διαφορετικές μουσικές επιρροές, χειροτεχνίες, εκθέσεις φωτογραφίας & ζωγραφικής, βινύλια, φαγητό, κοκτέιλς και πολλά άλλα, μας περιμένουν για ένα διήμερο πάρτι!
Φέτος το line up περιλαμβάνει 9 καλλιτέχνες σε acoustic ήχους την Παρασκευή, ενώ μερικά από τα καλύτερα full bands του νησιού θα εμφανιστούν στη σκηνή του φεστιβάλ το Σάββατο.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη!
>> Παρασκευή 31 Αυγούστου & Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου, πλατεία του Παντοπωλείου, Λεμεσός.



Περιοδεία της κωμωδίας του θεάτρου ΣΚΑΛΑ
Η επίκαιρη, καυστική κωμωδία του Ανδρέα Νικολαΐδη «Εν πκιερώνουμε..! Εν πκιερώνουμε..!» εμπνευσμένη από το έργο του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω..» που ανεβάζει το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» συνεχίζει με επιτυχία την περιοδεία της στην ύπαιθρο. Μια εξαιρετική κωμωδία που προκαλεί μεν άφθονο γέλιο αλλά και που διεγείρει τον θεατή να απαντήσει σε κάποια σοβαρά ερωτήματα κοινωνικού περιεχομένου. Η ιστορία δύο οικογενειών, εργατικών ανθρώπων, που αγωνίζονται με μοναδικό τους όπλο την ανυπακοή σαν πολίτες, κόντρα στην παράλογη σημερινή κοινωνία… Η επανάσταση των απλών ανθρώπων, όταν οι τιμές των βασικών αγαθών έχουν φτάσει στο απροχώρητο, όταν μαζικές απολύσεις ή μειώσεις ωραρίου και αμοιβών έχουν γίνει καθημερινές, όταν κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους και η ζωή έχει γίνει δυσκολότερη από ποτέ. Ο ένας μετά τον άλλον, οι ήρωες του έργου υψώνουν το ανάστημα και τη φωνή διαμαρτυρίας τους. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μελέκη και μουσική επιμέλεια Βαλεντίνου Βαλιαντή. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ανδρέας Μελέκης, Ζωή Κυπριανού, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Χρυστάλλα Καλλένου, Λουκάς Λουκά και Φοίβος Γεωργιάδης.
>> Παρασκευή 31 Αυγούστου, Ρούσειο Πολιτιστικό Κέντρο, Τσέρι, 20.00. Πληρ. 24652800/1 και 99490102.

 

57η Γιορτή του Κρασιού
Τιμώντας το κυπριακό κρασί και τους οινοποιούς μας, ο Δημόσιος Κήπος της Λεμεσού φωτίζεται όπως ποτέ άλλοτε, διακοσμείτε θεατρικά και είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους επισκέπτες της 57ης Γιορτής του Κρασιού, που θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Αυγούστου μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου. Ανάμεσα στις φετινές καινοτομίες περιλαμβάνεται η παρουσίαση ενός νέου ποτηριού, το οποίο δημιουργήθηκε για να προσφέρει καλύτερη γευστολόγηση του κρασιού, ενώ για πρώτη φορά τα παιδιά αποκτούν το δικό τους χώρο, με έναν παιδότοπο, όπου θα διεξάγονται παιδικές παραστάσεις και δραστηριότητες (χειροτεχνία, ζωγραφική, ταχυδακτυλουργοί, αγγειοπλαστική κ.α.). Σημαντικό στοιχείο των φετινών καινοτομιών αποτελεί ο χώρος μπροστά από τη φιγούρα του βρακά, ο οποίος έχει μετακινηθεί λίγα μέτρα πιο πίσω, ώστε η εξέδρα των παραστάσεων να μεγαλώσει για να μπορεί να φιλοξενεί τις μεγάλες παραδοσιακές παραστάσεις στις 20:00, ενώ η βραδιά θα κλείνει στο χώρο αυτό με μουσικά συγκροτήματα. Το κηποθέατρο (ανατολική είσοδος) φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις καθώς και τρεις μεγάλες συναυλίες με τους κανταδόρους Γιωργαλλέτου, τον Ελλαδίτη τραγουδιστή Θάνο Πολύδωρα, την Ορχήστρα των Ηχοχρωμάτων και τη σχολή χορού Μαχαλλεκίδη, ως επίσης, το μουσικό σχήμα του Άδμητου Πιτσιλλίδη με την Χριστιάνα Παύλου και τον Πάρη Παράσχο.
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα, ΕΔΩ.
>> Παρασκευή 31 Αυγούστου-Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, Δημοτικός Κήπος Λεμεσού.

 

5ο Ετήσιο Φεστιβάλ Κολοκασιού
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε το Φεστιβάλ Κολοκασιού που διοργανώνει ο Δήμος Σωτήρας, το οποίο μάλιστα κατοχυρώθηκε και πιστοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση! Η Πάφος, ωστόσο, διοργανώνει το δικό της Φεστιβάλ Κολοκασιού, αυτό που θα λάβει χώρα φέτος για πέμπτη χρονιά στην κοινότητα Έμπας, ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της επαρχίας Πάφου, που συνορεύει με τα χωριά Χλώρακα, Κισσόνεργα, Τάλα, Τρεμιθούσα και Μεσόγη. Το Κοινοτικό Συμβούλιο Έμπας διοργανώνει το 5ο Ετήσιο Φεστιβάλ Κολοκασιού και μας καλεί να επισκεφθούμε το χωριό! Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Αυγούστου στις 20:30, στο Γήπεδο Λυκείου Αγίου Χαραλάμπους Έμπας και πέραν του φαγητού του ποτού, θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τους Γιώργο Τσαλίκη και Αγγελική Ηλιάδη.
>> Παρασκευή 31 Αυγούστου, Γήπεδο Λυκείου Αγίου Χαραλάμπους Έμπας, Πάφος, 20.30. Είσοδος €12 με φαγητό.

 

3ο Φεστιβάλ Σούβλας
To φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2016 κι επαναλήφθηκε και πέρσι, σημειώνοντας ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία, επιστρέφει και φέτος! Ναι, το 3ο Φεστιβάλ Σούβλας είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί και πάλι στην Ορόκλινη στη Λάρνακα! Η ημερομηνία που έχει ήδη "κλειδώσει", ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές. Την Παρασκευή 31 Αυγούστου λοιπόν, αποχαιρετούμε το καλοκαίρι, όπως ακριβώς του αξίζει. Παραδοσιακά και με φαγοπότι! Η ομάδα της Αλκής λοιπόν ετοιμάζεται και φέτος να διοργανώσει το 3ο Ετήσιο Φεστιβάλ Σούβλας, σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο. Και το κοινό είμαστε σίγουροι ότι αυτήν την ευκαιρία, θα την αρπάξει και φέτος, όπως και τη σούβλα του βέβαια, την οποία θα απολαύσει δεόντως! Σίγουρο ωστόσο είναι και το γεγονός ότι και το φετινό φεστιβάλ θα περιλαμβάνει πλούσιο λαϊκό-παραδοσιακό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, καθώς και γευστικά κυπριακά εδέσματα. Παρασκευή 31 Αυγούστου και ώρα 20:00 στο Χώρο εκδηλώσεων Ορόκλινης (έναντι από Παλαιά εκκλησία Αρχάγγελου Μιχαήλ). Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης.
>> Παρασκευή 31 Αυγούστου, Χώρο εκδηλώσεων Ορόκλινης (έναντι από Παλαιά εκκλησία Αρχάγγελου Μιχαήλ), 20.00.

 

 

Septemberfest - Nicosia Beer Fun Festival 2018
Η DISPLAY ART PLC διοργανώνει για όγδοη συνεχή φορά, μέχρι τις 03 Σεπτεμβρίου 2018, το αυθεντικό και καταξιωμένο πλέον Φεστιβάλ Μπύρας SEPTEMBERFEST NICOSIA BEER FUN FESTIVAL. Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο και αυτή τη χρονιά στους ταλαιπωρημένους οικονομικά συμπολίτες μας και ιδιαίτερα στη νεολαία. Οι συναυλίες ωστόσο που περιμένουμε είναι:
31/8: Στέλιος Ρόκκος, 01/9: Villagers of Ioannina City | Fuse, 02/9: Μίλτος Πασχαλίδης | Ελλοπία, 03/9: Γιώργος Μαζωνάκης | Stavento.
>> Μέχρι 3 Σεπτεμβρίου, Πάρκο Ακαδημίας, Αγλαντζιά, Λευκωσία.

 

Γιορτή του Τερατσιού
Σε περίπτωση που δεν είσαι από τη Λεμεσό και δεν έτυχε να το ακούσεις ξανά, παλιαότερα, στην περιοχή της Αγίας Φύλαξης ή Φύλας (όπως είναι σήμερα γνωστή), που είναι κτισμένη σε μέσο υψόμετρο 100 μέτρων και το τοπίο έχει μια γενική κλίση προς τα νότια(θάλασσα), οι καλλιέργειες ελιών, χαρουπιών και εσπεριδοειδών υπήρχαν σε αφθονία. Βέβαια εξαλείφθηκαν μετά λόγω της ραγδαίας οικιστικής ανάπτυξης. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η κοινότητα δεν μπορεί να διοργανώνει γιορτές για το μάυρο χρυσό της Κύπρου. Εξ ου και ο Σύνδεσμος Φίλων Αγίας Φύλας διοργανώνει και μας προσκαλεί στην Γιορτή του Τερατσιού, που θα γίνει στις 31 Αυγούστου 2018 στις 19:00 στην αυλή της εκκλησίας της Παναγίας Χρυσαιφυλιώτισσας. Στο πλαίσιο της γιορτής.
>> Παρασκευή 31 Αυγούστου, αυλή της εκκλησίας της Παναγίας Χρυσαιφυλιώτισσας, Αγία Φύλα, Λεμεσός, 19.00. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

 

A.M. SNiPER
Ο Κύπριος ράπερ που κατακτά τον κόσμο, θα βρίσκεται αύριο Παρασκευή, 31 Αυγούστου, στο Guaba beach bar στην Λεμεσό, σε ένα επικό και πρωτότυπο party! Μεταξύ των άλλων κομματιών που θα ερμηνεύσει, θα είναι και το κομμάτι του "Supreme", το οποίο βρέθηκε ακόμα και στην λίστα των charts του BBC. Ο καλλιτέχνης που έχει βρεθεί σε πάρα πολλές μουσικές σκηνές της Ευρώπης και της Αμερικής, υπόσχεται ένα θρυλικό πάρτι. Διασκεδάστε υπεύθυνα.
>> Παρασκευή 31 Αυγούστου, Guaba beach bar, Λεμεσός.

 

Φεστιβάλ Παραδοσιακής Βραδιάς
Ταξίδι στα έθιμα και την παράδοση του τόπου μας θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν όσοι επισκεφθούν το χωριό Άγιος Επιφάνιος Ορεινής, την Παρασκευή 31 Αυγούστου. Κι αυτό αφού την εν λόγω μέρα στο χωριό θα στηθεί μια μεγάλη γιορτή με μουσική, χορό, δωρεάν παραδοσιακά εδέσματα, επίδειξη παραδοσιακών επαγγελμάτων και άλλα πολλά. Ο λόγος για το Φεστιβάλ Παραδοσιακής Βραδιάς που διοργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Επιφανίου Ορεινής στο πλαίσιο της πολιτιστικής προσφοράς για διατήρηση των εθίμων και της παράδοσης του τόπου μας. Συγκεκριμένα το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Επιφανίου Ορεινής διοργανώνει Φεστιβάλ Παραδοσιακής Βραδιάς την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 η ώρα 7:30 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο της Κοινότητας με δωρεάν είσοδο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική με το σχήμα της Βασιλικής Χατζηαδάμου, χορό από τον Λαογραφικό Όμιλο η ΒΟΥΡΚΑ, το Λαογραφικό όμιλο Μιτσερού και τον Λαογραφικό Όμιλο Λακατάμιας. Επίσης θα γίνεται επί τόπου απόσταξη ζιβανίας, κατασκευή τόνενης καρέκλας, θα υπάρχει πλούσιο φαγητό και ποτό και φυσικά ποικιλία εδεσμάτων όπως τραχανάς, χαλλούμι, σουτζούκος, παλουζές και ζεστό ψωμί όπου θα παρασκευάζονται επιτόπου.
>> Παρασκευή 31 Αυγούστου, Δημοτικό Σχολείο Αγίου Επιφανίου Ορεινής, επ. Λευκωσίας, 19.30. Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

Χαράσσω στο χωρκόν, μιαν φοράν τζαι ένα τζαιρόν στη Λόφου
Μία πολύ ενδιαφέρουσα σειρά εκδηλώσεων έρχεται στο χωριό Λόφου το πρώτο σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη την οποία διοργανώνουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με τον Λαογραφικό Όμιλο Λεμεσού και την Σχολή - Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή με την στήριξη του Κοινοτικού Συμβουλίου Λόφου, μεταξύ 1η και 2 Σεπτεμρβίου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης 2018
Το πρόγραμμα:
Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου
9:30-13:00: Εργαστήρι χαρακτικής από τη Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
19:00: -Διάλεξη από τον χαράκτη Χαμπή με τίτλο «Εικονογράφηση παραμυθκιών, παραδόσεων τζαι ποιημάτων»
-Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου
18:30-20:30: Έκθεση έργων χαρακτικής
18:30: -Θεατρικό μουσικοχορευτικό δρώμενο "ο Σπανός τζ' οι σαράντα δράτζοι"
-Κυπριακό γλέντι με τη συμμετοχή του Λαογραφικού Ομίλου Λεμεσού
>> Σάββατο 1 & Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, Λόφου, Λεμεσός.

 

 

Έναρξη για τα Κύπρια με τη Βασιλική Ορχήστρα Concertgebouw του Άμστερνταμ
Η Βασιλική Ορχήστρα Concertgebouw του Άμστερνταμ θα παίξει για πρώτη φορά στην Κύπρο, υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου Ντανιέλε Γκάτι. Μάλιστα, η Ορχήστρα, που υλοποιεί το πρόγραμμα Side by Side, σε συνεργασία με νεανικά μουσικά σύνολα, παρουσιάζει το πρώτο έργο της βραδιάς, το Πρελούδιο των Αρχιτραγουδιστών της Νυρεμβέργης, από κοινού με νέους Κύπριους μουσικούς.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
>> Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, 21.00.

 

"Επικίνδυνες Σχέσεις" τον Σεπτέμβριο
Ο Christopher Hampton διασκεύασε το σκανδαλώδες μυθιστόρημα του Choderlos de Laclos (1782), "Les Liaisons Dangereuses" και βραβεύτηκε με τα Βραβεία Laurence Olivier και London Evening Standard «Καλύτερου Θεατρικού Έργου» καθώς και με Όσκαρ Σεναρίου για την κινηματογραφική του μεταφορά.
Οι «Επικίνδυνες Σχέσεις» χαράσσουν μια σκοτεινή και βαθιά στρατηγική στο αιώνιο παιχνίδι που ονομάζεται Ερωτικός Πόλεμος. Ο υποκόμης Βαλμόν και η Μαρκησία ντε Μερτέιγ, αριστοκράτες και πρώην εραστές, ψυχαγωγούνται βάζοντας μεταξύ τους προσωπικά στοιχήματα με ερωτικές κατακτήσεις και εκδικητικές πλεκτάνες, εναντίων τρίτων αλλά και των εαυτών τους. Τι συμβαίνει όμως όταν δύο σύμπαντα συγκρούονται: του παιχνιδιού με της πραγματικότητας, της ματαιοδοξίας με της ευτυχίας, της προδοσίας με της αφοσίωσης…;
Σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, κάτω από το σύγχρονο εικαστικό σχεδιασμό της Έλενας Κατσούρη, με μουσική του Γιώργου Κολιά και φωτισμούς του Σταύρου Τάρταρη, πρωταγωνιστούν οι Στέλα Φυρογένη, Ανδρέας Τσέλεπος, Νίκη Δραγούμη, Λένια Σορόκου, Άννα Γιαγκιώζη, Φώτης Καράλης, Μικαέλλα Θεοδουλίδου και Αντρέας Λουκά.
>> Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018, Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ, Λατσιά, 20.30. Πληρ. www.tickethour.com.cy & 7777 7040.

 

 

Ένα μεγάλο ρετρό πάρτι στο βουνό, δίπλα στην πισίνα
Δεν θα σε ρωτήσω αν ξέρεις για τα ξέφρενα Nostalgia Parties, τη σειρά θεματικών pop-up μουσικών εκδηλώσεων, η οποία ξεκίνησε το 2014, φιλοδοξώντας να ταξιδεύουν το κοινό σε "νοσταλγικές" μουσικές στιγμές συνοδευμένες από το συναίσθημα της παλιάς καλής κουλτούρας του χορού. Κι αυτό γιατί σίγουρα τα ξέρεις ήδη. Ναι, είναι αυτά τα parties που επικεντρώνονται σε όλους όσοι έχουν «γευτεί» τις περασμένες δεκαετίες, αλλά και σε όσους έχουν την… περιέργεια να τις ανακαλύψουν!
Ένα τέτοιο πάρτι λοιπόν μας επιφυλάσσουν και για τον Σεπτέμβριο, σε ένα ιστορικό ξενοδοχείο που η πρόσφατη ανακαίνισή του, φρόντισε να το ανανεώσει προσδίδοντάς του άλλον αέρα. Εκεί λοιπόν και συγκεκριμένα στην πισίνα του ιστορικού Forest Park Hotel, στο Τρόοδους (στην πρώτη πισίνα που χτίστηκε ποτέ στην Κύπρο το 1962), θα κολυμπήσουμε, θα απολαύσοουμε ποτά, νόστιμα κοκτέιλ, φαγητό και πολλά άλλα. Τη μουσική μας διασκέδαση (με μουσικές της εποχής 1930-1970) θα αναλάβουν οι DJ Claudio, ο Mr Fox, Angeliki.
>> Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, Forest Park Hotel, Τρόοδος, 10.00-20.00.

 

Γιορτή του παλουζέ στο Σούνι-Ζανατζιά
Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στις 19.00 στο οίκημα του Πολιτιστικού Ομίλου δίπλα στην εκκλησία της Παναγίας στη Ζανατζιά θα στηθεί μια όμορφη γιορτή που θα μοσχοβολά παράδοση! Εκεί λοιπόν όσοι παρευρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, καθώς επίσης και τη διαδικασία απόσταξης ζιβανίας. Ακόμα στο χώρο θα στηθεί παζαράκι παραδοσιακών εδεσμάτων, όπως παλουζές, σουτζούκος και κιοφτέρκα, παστέλλι, χαλούμια, αρκατένα, ζιβανία και έψημα σταφυλιού και χαρουπιού.
Τέλος, θα προσφέρεται δωρεάν παλουζές.
>> Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, οίκημα Πολιτιστικού Ομίλου, Σούνι-Ζανατζιά, επ. Λεμεσού, 19.00. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

 

Φεστιβάλ Αρτοσκευασμάτων Γαλάτας
Την Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου πάμε στην όμορφη περιοχή του Τροόδους και συγκεκριμένα στη Γαλάτα. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την γνήσια κυπριακή παράδοση μέσα από ένα ιδιαίτερο και ενδιαφέρον φεστιβάλ. Το Φεστιβάλ Αρτοσκευασμάτων είναι αφιερωμένο στην παρασκευή διαφόρων αρτοσκευασμάτων, αφού η περιοχή εξαιτίας των μύλων που διαθέτει έχει παράδοση στον τομέα αυτό. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Γαλάτας, στις 15.00, θα υπάρχει έκθεση παραδοσιακών αρτοσκευασμάτων, θα προσφέρονται παραδοσιακά προϊόντα, θα γίνεται επιτόπια παρασκευή αρτοσκευασμάτων και παραδοσιακού ψωμιού. Επίσης θα πραγματοποιείται επίδειξη παραδοσιακών επαγγελμάτων στο χώρο του λαογραφικού μουσείου, όπως και έκθεση φωτογραφίας, ενώ θα υπάρχει πλούσιο παραδοσιακό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Σημείωσε ακόμα ότι την ημέρα της εκδήλωσης το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και οι βυζαντινές εκκλησίες της κοινότητας θα είναι ανοικτές για το κοινό, ενώ θα υάρχει οργανωμένη ξανάγηση η οποία θα ξεκινήσει στις 11.00 από την εκκλησία της Παναγίας Ποδύθου.
Λεπτομέρειες και πρόγραμμα ΕΔΩ.
>> Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, Χώρος Πολιτιστικού Κέντρου Γαλάτας, επ. Λευκωσίας, 15.00.

 

Έκθεση χειροποίητων και άλλων δημιουργιών
Μια έκθεση χειροποίητων δημιουργιών από καλλιτέχνες ειδών κυπριακής παραγωγής καθώς και άλλων ειδών, φιλοξενείται δίπλα στη θάλασσα της Λεμεσού. Οι επισκέπτες θα έχουν την χαρά να δουν και να θαυμάσουν χειροποίητες τσάντες, σαπούνια, κεριά, κοσμήματα, είδη φτιαγμένα με βελονάκι και αργαλειό (στον χώρο θα υπάρχει και ένας μικρός, παραδοσιακός αργαλειός για να παρακολουθήσει κανείς τη διαδικασία), είδη από ανακυκλώσιμα υλικά, κεραλοιφές, ζωγραφιές σε πέτρες, σπιτικά μακαρόνια, χειροποίητους χυμούς, γλυκά και άλλα.
>> Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, Πλατεία Παλιού Λιμανιού, Λεμεσός, 11.00-22.00. Είσοδος ελεύθερη.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close