Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Ξέρω τι θα κάνεις τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη

Η πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη μας φέρνει πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα για να κάνουμε στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 03 Σεπτεμβρίου 2018

Όλες οι εκδηλώσεις των πρώτων ημερών του φθινοπώρου στην Κύπρο με θέατρο και πολλές συναυλίες. 

Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο
Η θεατρική ομάδα του Λώρη Λοϊζίδη μετά την επιτυχημένη καλοκαιρινή της περιοδεία σε όλη την Κύπρο επιστρέφει αυτόν τον μήνα για μία μόνο παράσταση στο Κούριο. Η λατρεμένη ταινία του Αλέκου Σακελάριου ζωντανεύει επί σκηνής σε διασκευή και σκηνοθεσία Λώρη Λοϊζίδη και σε αυτή λαμβάνουν μέρος οι: Μάριος Δημητρίου, Λώρης Λοϊζίδης, Φώτης Γεωργίδης, Λουκία Πρωτόπαπα, Πανίκος Πιλάλης, Μαρία Μαστρίδου, Μαρίλια Γιαλλουρίδου, Βασιλική Παπαμιχαήλ, Στέλλα Φιλιππίδου, Θεόδωρος Σουρμελής, Στέφανος Σωτηρίου και Λαμπρινή Σκρέκα.
Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 70001910.

O δάσκαλος μας εν Τρολ
Η ομάδα Λουμπάγκο, το Θέατρο Τσέπης και το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Μίτος παρουσιάζουν την παράσταση ‘Ο Δάσκαλος μας εν Τρολ’ σε σκηνοθεσία Γιώργου Κυριάκου. Το έργο του πολυβραβευμένου, Βρετανού συγγραφέα Dennis Kelly, ‘Our Teacher’s a Troll’, εκτυλίσσεται κατά κύριο λόγο σε ένα δημοτικό σχολείο και οι κεντρικοί ήρωές του είναι τα φοβερά δίδυμα. Βαθιά πολιτικό, το έργο αυτό ασκεί μια ουσιαστική κριτική πάνω σε σύγχρονα ζητήματα περί δημοκρατικότητας, ελευθερίας της έκφρασης, παιδικής εργασίας, γραφειοκρατίας και της γενικότερης δυσλειτουργίας των σύγχρονων κρατικών και κοινωνικών δομών. Παίζουν: Κωνσταντίνος Σωκράτους, Τζούλη Γρηγορίου, Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Γιώργος Κυριάκου, Ιωάννα Κορδάτου, Βασίλης Χαραλάμπους, Θέκλα Φλουρή, Εύα Καλομοίρη.
Δευτέρα 3 & Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου, Παλιό Ξυδάδικο, Λεμεσός, 21.00. Πληρ. 99629610.

Συνεχίζεται η Γιορτή του Κρασιού
Η 57η Γιορτή του Κρασιού συνεχίζεται μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου και θα περιλαμβάνει, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, το οποίο ωστόσο φέτος παρουσιάζεται ανανεωμένο και σαφώς αναβαθμισμένο. Το φετινό πρόγραμμα είναι πλούσιο, γεμάτο χορούς, μουσική, θέατρο και αγαπημένους καλλιτέχνες. Ξεχωρίζουμε την παραγωγή παλουζέ, τα «Κόκτειλ με βάση τον οίνο», τις παρουσιάζεις για το σωστό τρόπο δοκιμασίας του κρασιού, το σωστό τρόπο για να σερβίρουμε ένα ποτήρι κρασί, όπως και τις εμφανίσεις των Κανταδόρων και άλλων ντόπιων μουσικών σχημάτων και καλλιτεχνών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Γιορτής του Κρασιού, ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Γιορτή του Κρασιού, 10 λόγοι για να πας

Μαζωνάκης και Stavento στη σκηνή του SeptemberFest
Δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες της μουσικής σκηνής, που αυτό το καλοκαίρι ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια συνεργασία-έκπληξη, επιστρέφουν στην Κύπρο για μία ακόμα εκπληκτική εμφάνιση. Γιώργος Μαζωνάκης, ένας ανατρεπτικός καλλιτέχνης με πάνω από 20 χρόνια επιτυχίας στο ενεργητικό του. Μιχάλης Κουϊνέλης με τους Stavento, ένα συγκρότημα που μας έχει χαρίσει μεγάλα hit από το 2005 που ξεκίνησαν την καριέρα τους. Οι δυο τους θα βρεθούν στη σκηνή του SeptemberFest Nicosia Beer Fun Festival το οποίο σήμερα ολοκληρώνεται.
Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, Πάρκο Ακαδημίας Αγλαντζιά Λευκωσία, 20.30. Είσοδος €8 χωρίς ποτό.

Ήχοι της Πόλης
Tο Εργαστήρι Ανατολικής Μουσικής «Προσανατολισμός», με προσκεκλημένο τον διακεκριμένο εθνομουσικολόγο, μουσικό και δεξιοτέχνη στο νέι Δρ Μάρκο Σκούλιο, παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα από τις λόγιες και λαϊκές μουσικές παραδόσεις της Κωνσταντινούπολης. Μέσα στο κοσμοπολίτικο περιβάλλον της Πόλης άνθισε μια εκλεπτυσμένη, επώνυμη μουσική δημιουργία με κύριο χαρακτηριστικό την πολυτροπικότητα και την αμφίδρομη σχέση με ανατολικές λαϊκές παραδόσεις. Στους «ήχους της Πόλης» μας μεταφέρει το Εργαστήρι Ανατολικής Μουσικής «Προσανατολισμός» το οποίο ιδρύθηκε το 2016 από τον Χριστόδωρο Μνάσωνος στοχεύοντας στη μελέτη και προβολή των μελωδικών πολυτροπικών ιδιωμάτων που έχουν συνάφεια με τη μουσική της Κύπρου. Επιμέλεια συναυλίας: Πέτρος Λαζάρου.
Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου, Αρχοντικό Οδού Αξιοθέας, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22894531-2. Είσοδος 10 ευρώ.

Σάκης Ρουβάς
Ο αγαπημένος μας Σάκης Ρουβάς θα βρεθεί για μία και μοναδική συναυλία τον Σεπτέμβριο στην Κύπρο. Συγκεκριμένα ο κορυφαίος Έλληνας σταρ θα βρεθεί την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου στην Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Κύπρου καλεσμένος της φοιτιτικής παράταξης Πρωτοπορία για το μεγάλο welcome party για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Ο Σάκης Ρουβάς θα χαρίσει ένα αξέχαστο live με όλες του τις μεγάλες επιτυχίες.
Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου, Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Λευκωσία. Προπώληση: 15€ με ποτό, Είσοδος: 20€ με ποτό. (Το εισιτήριο καλύπτει €5 στην αγορά φιάλης).

Φεστιβάλ Μπίρας στην Babylon
Για ακόμη μία χρονιά, η ιστορική μπιραρία της Λευκωσίας διοργανώνει το δικό της φεστιβάλ μπίρας στην μεγάλη αυλή της. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται φέτος για 20η χρονιά και θα διεξαχθεί από τις 4 μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα έχεις τη δυναντότητα να δοκιμάσεις πάνω από 50 είδη μπίρας, σε μορφή draught ή σε μπουκάλι σε χαμηλές τιμές. Ακόμη θα έχεις την ευκαιρία να γευτείς πολλά και διαφορετικά είδη από νόστιμα λουκάνικα ενώ την τελευταία βραδιά του φεστιβάλ την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου η βραδιά θα γίνει ακόμα πιο όμορφη με μουσικές από σαξόφωνο. Η είσοδος θα είναι δωρεάν.
Τρίτη 4 – Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, Babylon, Λευκωσία.

Άννα Βίσση
Η απόλυτη Ελληνίδα σταρ μαζί με την “χρυσή” 13μελή μπάντα της δίνει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα γεμάτο ενέργεια και έρωτα με όλες της τις παλιές και νέες επιτυχίες. Τραγούδια διαχρονικά που αγαπήσαμε όλοι, παιγμένα με φρέσκιες ενορχηστρώσεις και διάθεση. Ήχοι Latin, Pop, Rock, μπαλάντες αθάνατες και κλασσικά λαϊκά τραγούδια που έγραψαν στο χρόνο τη δική τους ιστορία θα ακουστούν με την εξαίρετη φωνή της, τις καθηλωτικές ερμηνείες της και με το γνωστό ταπεραμέντο της σε ένα show “Εμπειρία”.
Τετάρτη 5 & Πέμπτη 6Σεπτεμβρίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός, 21.00.
Προπώληση εισιτηρίων: https://shop.tickethour.com/
Πληρ. 77777040.

Έξυπνα μικρά ψέματα
Η πολύ ενδιαφέρουσα κωμωδία, που ανέβηκε στο Θέατρο Δανδουλάκη της Αθήνας τον περασμένο χειμώνα, έρχεται στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ‘Κύπρια’. Πρόκειται για το έργο του πολυβραβευμένου Τζο Ντι Πιέτρο με κεντρικό άξονα τις σχέσεις των ανθρώπων και τον ρόλο που παίζουν τα ψέματα μέσα σε αυτές. Το εξαιρετικό κείμενο και η ανατρεπτική πλοκή προχωρούν πέρα από την κωμωδία, σε ένα έργο με βάθος, δύναμη και προεκτάσεις, με θέμα την οικογένεια και τις διαπροσωπικές σχέσεις ζευγαριών, όπου οι γονείς αναγκάζονται με μικρά -έξυπνα- ψέματα να κρατήσουν τη συνοχή της οικογένειάς τους. Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης. Παίζουν: Κάτια Δανδουλάκη, Γιώργος Παρτσαλάκης, Αλμπέρτο Φάϊς, Δανάη Σκιάδη.
Τετάρτη 5 (20.30) & Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου (18.00 & 21.00), Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία.

Επικίνδυνες σχέσεις
Η Alpha Square παρουσιάζει σε σκηνοθεσία και μετάφραση του Ανδρέα Αραούζου ένα από τα ισχυρότερα θεατρικά κείμενα του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Ο Christopher Hampton διασκεύασε το σκανδαλώδες μυθιστόρημα του Choderlos de Laclos (1782), ‘Les Liaisons Dangereuses’, και βραβεύτηκε με τα Βραβεία Laurence Olivier και London Evening Standard ‘Καλύτερου Έργου’, καθώς και με Όσκαρ σεναρίου για την κινηματογραφική του μεταφορά. Οι ‘Επικίνδυνες Σχέσεις’ χαράσσουν μια σκοτεινή και βαθιά στρατηγική στο αιώνιο παιχνίδι, που ονομάζεται Ερωτικός Πόλεμος. Ο υποκόμης Βαλμόν και η Μαρκησία ντε Μερτέιγ, αριστοκράτες και πρώην εραστές, ψυχαγωγούνται βάζοντας μεταξύ τους προσωπικά στοιχήματα με ερωτικές κατακτήσεις και εκδικητικές πλεκτάνες, εναντίον τρίτων, αλλά και των εαυτών τους. Τι συμβαίνει, όμως, όταν δύο σύμπαντα συγκρούονται; Παίζουν: Στέλα Φυρογένη, Ανδρέας Τσέλεπος, Νίκη Δραγούμη, Λένια Σορόκου, Άννα Γιαγκιώζη, Φώτης Καράλης, Μικαέλλα Θεοδουλίδου και Αντρέας Λουκά.
Τετάρτη, Πέμπτη & Παρασκευή, Αποθηκες ΘΟΚ, Λατσιά, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 77777040.

Clariverse Quintet: Από τον Bach στα κλασικά της Disney
Μια μουσική βραδιά με πέντε κλαρίνα την Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 20:30 στο Τεχνόπολις 20. Το Clariverse Quintet είναι ένα πολύ ενδιαφέρον συναπάντημα που δημιουργήθηκε για να μεταδώσουν το πάθος που έχουν για το κλαρινέτο και τη μουσική. Οι Clariverse ιδρύθηκαν από τον Μάριο Μάρκου, καθηγητή στα μουσικά σχολεία Λεμεσού και Πάφου το 2017, στην προσπάθειά του να εμπλουτίσει τους μαθητές του με περισσότερες εμπειρίες στην εκτέλεση. Το κουιντέτο θα παρουσιάσει ένα ποικίλο ρεπερτόριο, με γνωστά κλασικά κομμάτια όλων των εποχών έως γνωστά σε όλους κομμάτια από ταινίες και την Disney. Παίζουν οι Αναστασία Κάττου, Βάσια Παναγιώτου, Νεφέλη Μαλιαλη, Παρασκευή Αντωνίου και Μάριος Μάρκου.
Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, Τεχνόπολις 20, Πάφος, 20.30. Είσοδος: €10
Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).

Παντελής Θαλασσινός
Μετά από την επιτυχημένη συναυλία του στο περσινό Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Παντελής Θαλασσινός επιστρέφει στην Αξιοθέα για να μοιραστεί και πάλι μαζί μας το ιδιαίτερο χρώμα της φωνής του και τα τρυφερά τραγούδια του, τα οποία εδώ και 20 χρόνια χαρίζει απλόχερα στο κοινό του. Μαζί του, στη μοναδική αυτή συναυλία, εμφανίζονται και δύο νέοι ερμηνευτές από την Κύπρο –η Μαρία Θεοδότου και ο Δημήτρης Μεσημέρης– οι οποίοι ήδη έχουν αναδειχθεί για το ταλέντο τους. Τους τραγουδιστές συνοδεύει εξαμελής ορχήστρα με μαέστρο τον Αχιλλέα Τσαγγαρίδη.
Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, Αρχοντικό Οδού Αξιοθέας, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22894531-2. Είσοδος 10 ευρώ.

Ηλίας Βρεττός
Η ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΤΕΠΑΚ παρουσιάζει τον Ηλία Βρεττό Live! Μετά από τις επιτυχημένες εμφάνισεις του #VreTTour2018 έρχεται μαζί με τη μπάντα του και «Πετάει ψηλά» την Λεμεσό. Μας τραγουδά «Να μείνει για πάντα εδω» και μας «Ορκίζεται θα έρθω όσα χιλιόμετρα αν απέχω»! Αυτές και άλλες επιτυχίες του θα μας συντροφεύσουν στο μεγαλύτερο Welcome Party της χρονιάς!
Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, Opa Opa Club Λεμεσός, 23.30. Προπώληση: €12 με ένα ποτό. Είσοδος: €15 με ένα ποτό. (Το εισιτήριο καλύπτει €5 στην αγορά φιάλης

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close