Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

30 όμορφα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο

Όλα όσα θα γίνουν στην Κύπρο και θα κάνουν πιο ξεχωριστό το σαββατοκύριακό σου

Δημοσιεύτηκε στις 07 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Σεπτέμβριος φέρνει πολλές και ξεχωριστές εκδηλώσεις, μουσικές συναντήσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και παραδοσιακά φεστιβάλ στα χωριά. Αυτό το σαββατοκύριακό έχει πάρα πολλά πράγματα να κάνεις με τους φίλους, τα παιδιά και την οικέγενειά σου.

Οι μουσικές του σαββατοκύριακου

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Τα "Ιεροκήπια", με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα αναμένεται πως θα κεντρίσουν για ακόμα μια χρονιά το ενδιαφέρον των επισκεπτών.Επίκεντρο των εκδηλώσεων η μεγάλη συναυλία του καταξιωμένου καλλιτέχνη Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στις 7 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Γεροσκήπου, που θα αποτελέσει και την έναρξη του Φεστιβάλ. Μαζί του η Μιρέλλα Πάχου, ο Νικόλας Φιλήτας (Prospectus) και ο Steve Tesser.
Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, Πλατεία Γεροσκήπου, Πάφος, 20.00. Πληρ. 26960857.

Tonis Sfinos
Ο showman Takis Sfinos επιστρέφει στην Κύπρο κουβαλώντας μαζί του την τρέλα του και τα γυαλιστερά κουστούμια του για μία και μοναδική εμφάνιση στην Κύπρο. Το απόλυτο One Man Show τις Ελλάδας! Η πιο ρετρό μορφή στην Μεσόγειο! Ο ένας, ο μοναδικός... ο βγαλμένος από άλλη εποχή... Tonis Sfinos, έρχεται στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στο Breeze για το πιο ρετρό πάρτι της σεζόν. Σελωθήτε! Έρχεται με φούλ καλοκαιρινή διάθεση, και ας μπαίνει φθινόπωρο!
Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, Breeze Club Λεμεσός. Πληρ. 70005868

Νίκος Μακρόπουλος
Η καθιερωμένη πλέον μεγάλη συναυλία, που πραγματοποείται με τη διαχρονική στήριξη της κορυφαίας κυπριακής βιομηχανίας τροφίμων ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, έχει προγραμματιστεί και φέτος, προσκαλώντας ένα ιδιαίτερα δημοφιλή καλλιτέχνη να ανέβει στη σκηνή για να μας ταξιδέψει και να διασκεδάσει. Έτσι την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018 στο γήπεδο "Δημήτρης Χάματσος" στο Δάλι, στο πλαίσιο του 26ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Γάλακτος, ο Νίκος Μακρόπουλος θα μας ανεβάσει σε μια μοναδική συναυλία.
Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, γήπεδο "Δημήτρης Χάματσος", Δάλι, Λευκωσία, 21.00.

The Crew
Το μουσικό τρίο 'The Crew', μετρώντας σχεδόν ήδη τρία χρόνια από τη δημιουργία του, συνεχίζει να παρουσιάζει διαφορετικές μουσικές προσεγγίσεις σε μουσικά κομμάτια που ξέρουμε και αγαπάμε. Με τους Αλέξανδρο Τσαγγαρίδη στο πιάνο και στη φωνή, τον Χριστόδουλο Δημητρίου στο κοντραμπάσο και τον Άλεξ Σοφοκλέους στα κρουστά, η μπάντα θα παρουσιάσει διασκευασμένα τραγούδια, γνωστά σε όλους, σε τζαζ - swing ύφος, με επιρροές από τη δεκαετία του 50 μέχρι και σήμερα.
Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, Τεχνόπολις 20, Πάφος, 20.30. Πληρ. 70002420.

Nostalgia Parties-The Noughties
H διασκέδαση παίρνει αυτή τη φορά άλλες διαστάσεις σε ένα ακόμα Nostalgia Party στην Παλιά Ηλεκτρική. Με τους DJs Claudio και Pueblo Franco και το πάρτι "The Noughties", αυτή τη φορά επίκεντρο θα έχουν τα πιο χορευτικά και ανεβαστικά κομμάτια στην καρδιά του 2000 μέχρι το 2009. Η βραδιά θα ξετυλίγεται με φαγητό, ρετρό ηλεκτρονικά παιχνίδια (μηχανούες), πώληση βινυλίων και γευστικά κοκτέιλ απο τις 21:00 μέχρι τις 02:00.
Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, Παλιά Ηλεκτρική, Λευκωσία, 21.00.

26ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Γάλακτος
Η καθιερωμένη πλέον μεγάλη συναυλία, που πραγματοποείται με τη διαχρονική στήριξη της κορυφαίας κυπριακής βιομηχανίας τροφίμων ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, έχει προγραμματιστεί και φέτος, προσκαλώντας ένα ιδιαίτερα δημοφιλή καλλιτέχνη να ανέβει στη σκηνή για να μας ταξιδέψει και να διασκεδάσει. Έτσι την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018 στο γήπεδο "Δημήτρης Χάματσος" στο Δάλι, στο πλαίσιο του 26ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Γάλακτος, ο Νίκος Μακρόπουλος θα μας ανεβάσει σε μια μοναδική συναυλία.

Νίκος Κουρκούλης
Ο Νίκος Κουρκούλης για μία μοναδική συναυλία στην πλατεία της Χλώρακας την Παρασκευή 07/09/18 και ώρα 21:00. Μία προσφορά του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας. Είσοδος δωρεάν.

Νατάσσα Μποφίλιου
Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος επιστρέφουν στην Κύπρο και παρουσιάζουν το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου στη Λεμεσό, το «Όμορφο Όνειρό» τους. Μία νέα παράσταση-πρόταση που κλείνει το μάτι στο «Μπελ Ρεβ», την παράσταση που εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς με την πρωτοτυπία, την τόλμη και την μελωδικότητα της το χειμώνα που μας πέρασε και τώρα, ο βασικός της πυρήνας παίρνει κάτι από το ελληνικό καλοκαίρι, προσαρμόζεται αναλόγως, αποκτά ένα πιο εξωστρεφές και φωτεινό πρόσωπο και φέρνει την αγαπημένη ερμηνεύτρια Νατάσσα Μποφίλιου, καθώς και τα τραγούδια των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου, ακόμα μια φορά κοντά στους φίλους τους στην Κύπρο.
Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός, 20.00 (ανοίγουν οι πόρτες), €25, €20 (παιδικό). Πληρ. www.SoldoutTickets.com.cy.

Mέλιsses
Ένα από τα πιο επιτυχημένα ελληνικά συγκροτήματα, οι Μέλισσες, πρόκειται να βρεθούν στο Ammos στην παραλία Μακένζι το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου. Μετά την τεράστια επιτυχία που πραγματοποίησαν την περσινή χειμερινή σεζόν στο Box Athens μαζί με τους Otherview και την Josephine, ετοίμασαν ένα καλοκαίρι φωτιά και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει απο αυτό, η Κύπρος, όπου μάλιστα επιστρέφουν ξανά το Σεπτέμβριο. Αξίζει να σημειωθεί και η τεράστια επιτυχία που σημείωσαν με το τραγούδι "Το Κύμα". Το τραγούδι που αγαπήθηκε φέτος όσο κανένα, βρίσκεται για περισσότερο από ένα μήνα στο Νο1 του Official IFPI Airplay Chart by MediaInspector, σε όλα τα ραδιόφωνα της χώρας και με περισσότερα από 10+ εκατομμύρια προβολές στον YouTube, σε λιγότερο από 5 μήνες, είναι η απόλυτη επιτυχία των τελευταίων χρόνων!
Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, Ammos, παραλία Μακένζι, Λάρνακα, 23.00.

Flying Away Art and Music Festival 2018
Σε ένα γήπεδο, 74 art stalls, 150 καλλιτέχνες, live μουσική με επιλογές από reggae, dub, funk, pop, rock, υπηρεσίες μπαρ, street food, παιχνιδότοπο, lounge area και άλλες δραστηριότητες. Φέτος, με το 'THE GAME', το Flying Away Art and Music Festival κλείνει τον κύκλο των 12 φεστιβάλ. Σε ό,τι αφορά το καλλιτεχνικό μέρος, την Παρασκευή (7/9) θα εμφανιστούν με τη σειρά οι the Vinyl Mafia (Dj Set), C:REAL και Μιχάλης Χατζηγιάννης, το Σάββατο (8/9) περιλαμβάνει Dj Set, Λεωνίδα Μπαλάφα και MPLE και τέλος, η Κυριακή (9/9) προτείνει Dj Set, Portaris (Dj Set) και Locomondo.
Παρασκευή 7-Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, Γήπεδο Ορφέα, Λευκωσία, 18.00-24.00, €10 (για κάθε βράδυ, δωρεάν για παιδιά κάτω των 15). Πληρ. 70087171.

Αlmyra Sunday Vibes
Το ξενοδοχείο Almyra, κλείνει την καλοκαιρινή σεζόν του Sunday Vibes με ένα ξεχωριστό πάρτι στη πισίνα του, Eauzone. Για τη βραδιά, φιλοξενούνται 2 πολύ γνωστοί Κύπριοι, καθώς και ένας Έλληνας DJ, που παρουσιάζουν έναν ιδιαίτερο συνδυασμό μουσικών επιλογών.
Ο DJ ANREZP από τις 15.00-18.00 με R&B μουσική
Ειδικά από την Ελλάδα, για μια μοναδική παρουσία, ο καταξιωμένος και πολυβραβευμένος Έλληνας DJ Ηarri Agnel από τις 18.00-21.00, με Electronic down Tempo μουσική.
Ο DJ Aris από τις 21.00-24.00 με Oriental Deep Ethnic μουσική
Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, Ξενοδοχείο Almyra, Πάφος, 15.00. Πληρ. 26888762.

Andre Rieu: Amore my tribute to love
Μία από τις δημοφιλέστερες συναυλίες στον κόσμο, το Amore, My Tribute to Love του André Rieu, που θα πραγματοποιηθεί στο Μάαστριχτ, θα προβληθεί φέτος ζωντανά σε πάνω από 2000 κινηματογραφικές αίθουσες παγκοσμίως. Η συναυλία λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στη μεσαιωνική πλατεία του Μάαστριχτ, ενώ φέτος θα έχουν την ευκαιρία εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές του André Rieu να τον παρακολουθήσουν από όλο τον κόσμο. Θα συνοδεύεται από την 60μελή ορχήστρα του, Johann Strauss Orchestra, από σοπράνο, τενόρους και άλλους εκλεκτούς προσκεκλημένους. Μια συναυλία γεμάτη χιούμορ, διασκέδαση και συναίσθημα για όλες τις ηλικίες. Διάρκεια: 180'
Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 19.00. Πληρ. 77777745.

O Χορός στην Μουσική
Με τον Μαρτίνο Τιρίμο και την Atsuko Kawakami, στη μνήμη Νικόλα Οικονόμου με την ευκαιρία των 25 χρόνων από το θάνατό του - Κύπρος / Ιαπωνία. Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια 2018.
Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22313010.

Αν θέλεις να πας θέατρο

Επικίνδυνες Σχέσεις
Η Alpha Square παρουσιάζει σε σκηνοθεσία και μετάφραση του Ανδρέα Αραούζου ένα από τα ισχυρότερα θεατρικά κείμενα του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Ο Christopher Hampton διασκεύασε το σκανδαλώδες μυθιστόρημα του Choderlos de Laclos (1782), 'Les Liaisons Dangereuses', και βραβεύτηκε με τα Βραβεία Laurence Olivier και London Evening Standard 'Καλύτερου Έργου', καθώς και με Όσκαρ σεναρίου για την κινηματογραφική του μεταφορά. Οι 'Επικίνδυνες Σχέσεις' χαράσσουν μια σκοτεινή και βαθιά στρατηγική στο αιώνιο παιχνίδι, που ονομάζεται Ερωτικός Πόλεμος. Ο υποκόμης Βαλμόν και η Μαρκησία ντε Μερτέιγ, αριστοκράτες και πρώην εραστές, ψυχαγωγούνται βάζοντας μεταξύ τους προσωπικά στοιχήματα με ερωτικές κατακτήσεις και εκδικητικές πλεκτάνες, εναντίον τρίτων, αλλά και των εαυτών τους. Τι συμβαίνει, όμως, όταν δύο σύμπαντα συγκρούονται; Παίζουν: Στέλα Φυρογένη, Ανδρέας Τσέλεπος, Νίκη Δραγούμη, Λένια Σορόκου, Άννα Γιαγκιώζη, Φώτης Καράλης, Μικαέλλα Θεοδουλίδου και Αντρέας Λουκά.
Παρασκευή 7 & Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, Αποθήκες ΘΟΚ, Λατσιά, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 77777040.

Έξυπνα Μικρά Ψέματα
Η πολύ ενδιαφέρουσα κωμωδία, που ανέβηκε στο Θέατρο Δανδουλάκη της Αθήνας τον περασμένο χειμώνα, έρχεται στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ 'Κύπρια'. Πρόκειται για το έργο του πολυβραβευμένου Τζο Ντι Πιέτρο με κεντρικό άξονα τις σχέσεις των ανθρώπων και τον ρόλο που παίζουν τα ψέματα μέσα σε αυτές. Το εξαιρετικό κείμενο και η ανατρεπτική πλοκή προχωρούν πέρα από την κωμωδία, σε ένα έργο με βάθος, δύναμη και προεκτάσεις, με θέμα την οικογένεια και τις διαπροσωπικές σχέσεις ζευγαριών, όπου οι γονείς αναγκάζονται με μικρά -έξυπνα- ψέματα να κρατήσουν τη συνοχή της οικογένειάς τους. Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης. Παίζουν: Κάτια Δανδουλάκη, Γιώργος Παρτσαλάκης, Αλμπέρτο Φάϊς, Δανάη Σκιάδη.
Σάββατο 7 (20.30) & Κυριακή 8 Σεπ (18.00 & 21.00) Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός. Πληρ. 70002212.

Ρωμαίος και Ιουλιέτα
Η ΕΘΑΛ, με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου καλλιτέχνη Μεντή Μποσταντζόγλου (Μποστ), παρουσίασε φέτος το καλοκαίρι το τελευταίο και ωριμότερο θεατρικό έργο του 'Ρωμαίος και Ιουλιέτα'. Τον Σεπτέμβριο η επιτυχημένη παραγωγή της ΕΘΑΛ θα πραγματοποιήσει τις δύο τελευταίες παραστάσεις της. Πρόκειται για μια παρωδία της πασίγνωστης, ρομαντικής, σαιξπηρικής ιστορίας, στην οποία προβάλλονται όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία της θεατρικής ταυτότητας του Μποστ: ο δεκαπεντασύλλαβος, η καυστική κριτική, ο σουρεαλισμός, το υπέροχο ειδικό και ανεπανάληπτο χιούμορ του, η ρομαντική του αθωότητα και η αυθεντική του λαϊκότητα. Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος. Παίζουν: Βαλεντίνος Κόκκινος, Μαρίνα Βρόντη, Τζωρτζίνα Τάτση, Γιώργος Κυριάκου, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Παναγιώτης Κυριάκου και Βασίλης Χαραλάμπους.
Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, Υπαίθριο Θεατράκι Πλατεία Απ.Λουκά, Κολόσσι, Λεμεσός, 20.30. Είσοδος €5.

Άλκηστις του Ευριπίδη
Η Fresh Target Theatre Ensemble, μετά τη συμμετοχή της στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος τον περασμένο Ιούλη, επιστρέφει αυτόν τον μήνα και πάλι με την 'Άλκηστη' του Ευριπίδη για μία ακόμη παράσταση στη Λευκωσία. Το έργο αναφέρεται στον μύθο, που θέλει τον θεό Απόλλωνα να δίνει προνόμιο στον Άδμητο, βασιλιά της πόλης των Φερών, να μπορεί να αποφύγει τον θάνατο, αν κάποιος άλλος δεχτεί να πεθάνει στη θέση του. Όλοι, όμως, αρνούνται να πεθάνουν για χάρη του, εκτός από τη νεαρή γυναίκα του, την Άλκηστη. Σκηνοθεσία: Πάρις Ερωτοκρίτου. Παίζουν: Νιόβη Χαραλάμπους, Ανδρέας Παπαμιχαλόπουλος, Σπύρος Σταυρινίδης, Ανδρέας Κουτσόφτας, Γιάννης Καραούλης, Μυρσίνη Χριστοδούλου, Σάββας Μενοίκου. Χορός: The Amalgamation Choir.
Κυριακή 9 Σεπ, Σκαλί Αγλαντζιάς, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 70007705.

O δάσκαλος μας εν Τρολ
Η ομάδα Λουμπάγκο, το Θέατρο Τσέπης και το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Μίτος παρουσιάζουν την παράσταση 'Ο Δάσκαλος μας εν Τρολ' σε σκηνοθεσία Γιώργου Κυριάκου. Το έργο του πολυβραβευμένου, Βρετανού συγγραφέα Dennis Kelly, 'Our Teacher's a Troll', εκτυλίσσεται κατά κύριο λόγο σε ένα δημοτικό σχολείο και οι κεντρικοί ήρωές του είναι τα φοβερά δίδυμα. Βαθιά πολιτικό, το έργο αυτό ασκεί μια ουσιαστική κριτική πάνω σε σύγχρονα ζητήματα περί δημοκρατικότητας, ελευθερίας της έκφρασης, παιδικής εργασίας, γραφειοκρατίας και της γενικότερης δυσλειτουργίας των σύγχρονων κρατικών και κοινωνικών δομών. Παίζουν: Κωνσταντίνος Σωκράτους, Τζούλη Γρηγορίου, Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Γιώργος Κυριάκου, Ιωάννα Κορδάτου, Βασίλης Χαραλάμπους, Θέκλα Φλουρή, Εύα Καλομοίρη.
Σάββατο 8 Σεπ, Παλιό Ξυδάδικο, Λεμεσός, 21.00.

Εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια

3η Βραδιά Γευσιγνωσίας Κολοκασιού
Η 3η Βραδιά Γευσιγνωσίας Κολοκασιού, για άλλη μια φορά θα ανοίξει τις πύλες της στις 7 Σεπτεμβρίου από τις 7 το βράδυ στο παραλιακό εστιατόριο του Δήμου Σωτήρας στην παραλία της Αγίας Θέκλας στη Σωτήρα Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακές αλλά και νέες γκουρμέ συνταγές με βάση το τοπικό προϊόν της Σωτήρας το οποίο είναι το πρώτο κυπριακό προϊόν το οποίο έχει κατοχυρωθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως Προϊόν με Ονομασία Προέλευσης. Διακεκριμένοι σεφ θα βρίσκονται στο γαστρονομικό φεστιβάλ παρουσιάζοντας τις δικές τους μοναδικά εμπνευσμένες συνταγές με ένα από τα σημαντικότερα παραδοσιακά προϊόντα του τόπου μας, δίνοντας την ευκαιρία σε ντόπιους αλλά και ξένους επισκέπτες να γευτούν ξεχωριστές συνταγές. Αξίζει να επισημανθεί ότι το 2017 έχει βραβευτεί ως "Κυπριακό Προϊόν της Χρονιάς" στα Eating Awards. Είσοδος ελεύθερη.

 

2ο Farewell Summer Funfair
Για τρεις ημέρες η πλατεία του Παλιού Λιμανιού Λεμεσού θα μετατραπεί σε μια υπέροχη παιχνιδούπολη, γεμάτη διασκεδαστικά παιχνίδια και συναρπαστικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, χάρη στο 2ο Farewell Summer Funfair. Λούνα παρκ, συγκρουόμενες βαρκούλες, πύργος αναρρίχησης, survivor games, αγγειοπλαστική με τροχό, φουσκωτά baloon darts, funfair, τροχός της τύχης, virtual realtiy, arts & crafts με μπουκάλια με χρωματιστή άμμα και άλλα πολλά., είναι μόνο μερικές από τις φανταστικές δραστηριότητες και παιχνίδια που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι. Τι θα έλεγες να πάμε εκεί για να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με τον πιο παιχνιδιάρικο τρόπο στην πλατεία Παλιού Λιμανιού Λεμεσού;
Παρασκευή 7, Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου από τις 16.00 μέχρι τις 22.00.

 

Φεστιβάλ Παστελιού
Το όμορφο χωριό Ανώγυρα της επαρχίας Λεμεσού, διοργανώνει και φέτος, όπως κάθε Σεπτέμβριο, το καθιερωμένο "Φεστιβάλ Παστελιού". Άλλωστε, το παστέλι είναι άμεσα συνδεδεμένο με το χωριό, ενώ το συγκεκριμένο φεστιβάλ έχει πλέον καταστεί θεσμός, καθώς φέτος διοργανώνεται για 30η χρονιά. Η γιορτή λοιπόν θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου, στην αυλή του σχολείου. Το φεστιβάλ, το οποίο έγινε ταυτόσημο με το άρωμα και τη γλύκα του παστελιού, δίνει κάθε χρόνο την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν την εντυπωσιακή διαδικασία παρασκευής του. Ακόμα στο πλαίσιο της γιορτής πέρα από φαγητό, παστέλι και κουλλουρούθκια με το χαρουπόμελο, υπάρχει και πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Αναμένουμε το πρόγραμμα καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες για τη μεγάλη εκδήλωση του χωριού.
Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, Ανώγυρα, Λεμεσός.

 

2ο Φεστιβάλ Πορτοκαλιού
Για άλλη μία χρονιά η μικρή κοινότητα της Μηλιού της ορεινής επαρχίας της Πάφου διοργανώνει ένα ζουμερό και ενδιαφέρον φεστιβάλ με πολλές εκδηλώσεις και πρόϊόντα. Πρόκειται για το 2ο Φεστιβάλ Πορτοκαλιού Μηλιούς το οποίο θα μας μάθει τα πάντα για το κυπριακό φρούτο. Η κοινότητα διοργανώνει μία όμορφη γιορτή με πρωταγωνιστή το πορτοκάλι και καλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Λαογραφικό Όμιλο Κτήμα. Στην πλατεία του χωριού θα υπάρχουν περίπτερα με πορτοκάλια, φρέσκο χυμό, λικέρ πορτοκαλιού, μπύρα με άρωμα πορτοκαλιού, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, κλέφτικο στον ξυλόφουρνο, ποτά, μέλι του θυμαριού, του ανθού και της βελανιδιάς, και πολλά άλλα παραδοσιακά εδέσματα και παράγωγα του πορτοκαλιού. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου τις 19.00 στην πλατεία Αγίας Παρασκευής στην Μηλιού.

 

Γιορτή του Χαρουπιού
Μία παραδοσιακή γιορτή με κυπριακή μουσική, παραδοσιακούς χορούς και παραδοσιακά προϊόντα χαρουπιού. Αυτά και άλλα πολλά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλοι όσοι επισκεφθούν την Πέγεια την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, στις 19.30. Και παρόλο που το πρόγραμμα δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στο πλαίσιο της γιορτής θα πραγματοποιείται παρασκευή προϊόντων χαρουπιού και παραδοσιακών πιάτων. Στο χώρο θα πωλούνται παραδοσιακά φαγητά και ποτά, παραδοσιακά γλυκά από χαρούπι, φρέσκια Αναρή (τυρί cottage) με σιρόπι χαρουπιού, ρέσι και διάφορα άλλα παραδοσιακά πιάτα, παραδοσιακά χειροποίητα προϊόντα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε ένα χώρο ιερό, μαγικό, σ' ένα τοπίο με μοναδική ομορφιά και ιστορία, στην πλατεία της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου Πέγειας και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλο το κοινό.
Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, Πέγεια, 19.30.

 

Παραδοσιακό Φεστιβάλ "Πίσω στα παλιά"
Το Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Σχολείο Φλάσου-Λινού, διοργανώνουν τα Κοινοτικά Συμβούλια Φλάσου-Λινού Κατύδατων και το Αθλητικό Σωματείο "ΑΜΥΝΑ". Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που κάνει αναδρομή πίσω στα παλιά, συστήνοντας μας παραδοσιακά επαγγέλματα, όπως αγγειοπλάστης, κατασκευαστής πιθκιαβλιού, τον τρόπο που γίνεται η απόσταξη ζιβανία και η παρασκευή ππαλουζέ και άλλων εδεσμάτων, όπως οι πίτες με μέλι, το χαλούμι και η αναρή, το ψωμί και οι ελιωτές. Ακόμα το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει παραδοσιακή μουσική από βιολί και λαούτο, παραδοσιακούς χορούς.... Πάμε να περάσουμε ένα αλλιώτικο απόγευμα, κάνοντας μια γρήγορη αναδρομή για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να γνωρίσουν οι νεότεροι...
Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Σχολείο Φλάσου-Λινού

 

Φεστιβάλ Δικώμου
Το λεωφορείο για το Φεστιβάλ Δικώμου ξεκίνησε και σκοπός του είναι να φτάσει στη Λακατάμια στη Λευκωσία, την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου. Εκεί, στις 18.00, θα αρχίσει το πρώτο Φεστιβάλ Δικώμου, το οποίο διοργανώνεται από το Κοινοτικό Συμβούλιο Κάτω Δικώμου, σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Πάνω Δικώμου. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από Δικωμίτες καλλιτέχνες και να δοκιμάσουν παραδοσιακά εδέσματα όπως πόμπες, λοκμάδες, μαχαλεπί, παγωτό, παλουζέ και οφτό κλέφτικο. Επίσης στο χώρο θα στηθεί ένας παιχνιδότοπος για να διασκεδάσουν και οι μικροί μας φίλοι, αλλά και στέκι νεολαίας, ενώ παράλληλα θα λάβουν χώρα και διάφορες εκθέσεις όπως φωτογραφίας, ζωγραφικής, βιβλίου και αντικειμένων. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Επίσης

Κάνε ένα τατουάζ για καλό σκοπό
Πώς θα σου φαινόταν η ιδέα να κάνεις ένα flash τατουάζ για καλό σκοπό; Μάθε, λοιπόν, ότι στις 8 Σεπτεμβρίου το Bad Choices Tattoo Club διοργανώνει μία εκδήλωση με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για το Oroma Foundation, το οποίο μέσω της δράσης 'Water to the people' συμβάλλει ώστε κοινότητες στην Αφρική να αποκτήσουν πρόσβαση σε καθαρό, πόσιμο νερό με τη δημιουργία πηγαδιών. Έτσι, και θα χτυπήσεις το flash τατουάζ σου (αξίας €40) και θα συμβάλεις σε έναν πολύ καλό σκοπό. Σημείωσε ότι στην εκδήλωση θα φιλοξενηθούν οι guest artists: Χρήστος Ζαχαρόπουλος από το Endangered Species Tattoo, Ηλίας Ευθυμίου από το Sins&Signs και Νικόλ Δημητρίου από το Black Volt. Όλα τα έσοδα θα δοθούν για το 'Water to the people'.
Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, Bad Choices Tattoo Club, Αρχ. Φιλοθέου 8, Χρυσαλινιώτισσα, Λευκωσία, 12.00-20.00. Πληρ. Facebook: Oroma Foundation.

Παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου
Ένα ολοήμερο, φθινοπωρινό παζαράκι βιβλίου διοργανώνεται στη Λεμεσό, δίνοντάς σου την ευκαιρία να βρεθείς σε μία από τις πιο όμορφες γωνιές της συμπρωτεύουσας, να αγοράσεις κάποιο βιβλίο και να απολαύσεις τον καφέ και το ποτό σου "Στο Δρόμο". Εκεί λοιπόν στο δρόμο, και συγκεκριμένα στον Πεζόδρομο της Γενεθλίου Μιτέλλα, έναντι της εκκλησίας της Αγίας Νάπας, την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018, από τις 10:00-22:00, θα έχουμε την ευκαιρία ταξιδεύοντας στον μαγικό κόσμο του βιβλίου, να βρούμε εκατοντάδες μεταχειρισμένα βιβλία, απολαμβάνοντας το καφεδάκι μας στο κέντρο της Λεμεσού. Για πληροφορίες: 97647438.
Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, από τις 10:00-22:00, Πεζόδρομο της Γενεθλίου Μιτέλλα, έναντι της εκκλησίας της Αγίας Νάπας

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close