Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Κάνε check in στις 6 νέες, ενδιαφέρουσες αφίξεις της Λευκωσίας

Επιλογές για φαγητό στα καινούργια στέκια της Λευκωσίας που έκαναν πρόσφατα την εμφάνισή τους

Δημοσιεύτηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2018

Νέα μαγαζιά μας προσφέρουν καινούργιες επιλογές για έξοδο και φαγητό στην πόλη και επαρχία της Λευκωσίας.

Ο Πρόεδρος
Μία ελληνική αλυσίδα εστιατορίων που ειδικεύεται στο σουβλάκι, το κεμπάπ και τις ανατολίτικες γεύσεις άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στην Κύπρο, το ένατο της αλυσίδας και συγκεκριμένα στη Θεμιστοκλή Δέρβη στη Λευκωσία. Πρόκειται για ένα καλαίσθητο και φωτεινό μαγαζί που προσφέρει φαγητό μεσημέρι και βράδυ ενώ η κουζίνα του παραμένει ανοιχτή μέχρ και τις 00.30. Εδώ θα φας ανατολίτικες γεύσεις, όπως καβουρμάς, λαχματζούν, σουτζούκι - παστουρμάς, παραδοσιακό φαλάφελ, κασερλί κεμπάπ, κεπμπάπ κοτόπουλο, γιαουρτλού κεμπάπ, σις μοσχάρι γάλακτος, μοσχαρίσια Ταλιάτα που θα εκπλήξουν και τους πιο απαιτητικούς. 
(70088070) Θεμιστοκλή Δέρβη 9 & Στασικράτους γωνία 1, Λευκωσία. Δ-Κ 12.00-00.30. 
 

Τρελό Γουρούνι Burgers
Οι φίλοι των μπέργκερ θα εντυπωσιαστούν μόνο και μόνο διαβάζοντας το μενού του νέου μπεργκεράδικου της Λευκωσίας. Πρόκειται για το "Τρελό Γουρούνι Burgers" το οποίο βρίσκεται στην λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στα Λατσιά.  Ένα συμπαθητικό, συνοικιακό μαγαζάκι που έχει μία άλλη φιλοσοφία για τα μπέργκερ αφού τα... πειράζει αρκετά με δημιουργικό τρόπο. Το μενού του περιλαμβάνει 18 διαφορετικά μπέργκερ, χοιρινές μπριζόλες, κοτόπουλο, σαλάτες αλλά και πιάτα to share. Από τα μπέργερ ξεχωρίζουν το μπέργκερ "Τούμπανο" με χοιρινό, βοδινό ή κοτόπουλο και περιλμβάνει τυρί, τραγανό κοτόπουλο, τραβημένο χοιρινό, τυρί, βοδινός κιμάς τσίλι, τυρί και το δικό τους σως (€16). Επίσης προσέλκυσαν το ενδιαφέρον μας το 'Κρέιζι Μιξ" με χοιρινή μπριζόλα, σεφταλιά, χαλούμι, το 'Αλακρέμ' με καραμελωμένα κρεμμύδια, μανιτάρια α λα κρέμ, μπέικον, τυρί και το δικό τους τρελοσώς, το Κινέζικο με βοδινό μπιφτέκι, spring rolls, τυρί, καραμελωμένα κρεμμύδια και γλυκιά τσίλι σως. 
(22343332) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ 6Β, Λατσιά, Λευκωσία. Δ-Κ 18.00-22.30. 

 

Το Γουριώτικο
Πρόκειται για ένα νέο ταβερνάκι που άνοιξε μέσα στο καλοκαίρι στο πολύ γραφικό χωριουδάκι Γούρρι 40 λεπτά περίπου με το αυτοκίνητο από τη Λευκωσία. Πρόκειται για το ταβερνάκι 'Το Γουριώτικο' που σερβίρει κυπριακή κουζίνα, μεζέ αλλά και μαγειρευτά πιάτα. Η ταβέρνα τους καλοκαιρινούς μήνες κάθε Πέμπτη σερβίρει το αγαπημένος μας οφτό κλέφτικο.  Το ταβερνάκι στεγάζεται εκεί όπου βρισκόταν παλαιότερα το βραβευμένο 'Κουλτουριάρικο'. Πρόκειται για ένα παλιό αγροτόσπιτο το οποίο ανακαινίστηκε με πιο μοντέρνες πινελιές και ονομάστηκε πλέον 'Γουριώτικο'. Εδώ θα φας μεζέ με 13 ζεστά και 5 κρύα με €16. Αν ψάχνεις την επόμενή σου εξόρμηση 'Το Γουριώτικο' σου δίνει μία πολύ καλή αφορμή.
(96664919) Γρηγόρη Αυξεντίου 40, χωριό Γούρρι, Λευκωσία. Τρ-Παρ 18.00-00.00, Σ 12.00-00.00 & Κ 12.00-18.00.

 

 

East Asian Restaurant
Πίσω από την Πινδάρου, στην οδό Κλήμεντος άνοιξε πρόσφατα το νέο, ασιατικό εστιατόριο της Λευκωσίας, το East Asia. Στην περιοχή της ανατολικής Ασίας συναντάμε την Κίνα και την Ινδία, που οι γεύσεις, τα αρώματα και η γαστρονομία τους είναι ιδιαίτερα αγαπητές και στην Κύπρο.Το East Asia είναι ένα χώρος γεμάτος με στοιχεία από αυτές τις δύο αχανείς χώρες της Ασίας και σου μεταφέρει εκείνη τη μυστικιστική ατμόσφαιρα των δύο μεγάλων χωρών. Το μενού περιλαμβάνει μία τεράστια γκάμα πιάτων τόσο από την κινέζικη όσο και από την ινδική κουζίνα, ενώ κάθε Πέμπτη το εστιατόριο προσφέρει ένα πλούσιο μπουφέ από την ιαπωνική, ινδική και κινέζικη κουζίνα με πολλές επιλογές από sushi και άλλα πιάτα της Άπω Ανατολής.
(22270127) Κλήμεντος 41-43, Λευκωσία. Δ-Κ 12.30-15.30 & 19.00-23.00.

 

White Flag Brasserie
Ένα μικρό, περιποιημένο μαγαζάκι έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του σε μία πάροδο της οδού Πινδάρου στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για μία brasserie με μικρό μενού και μία σειρά από πιάτα για όλα τα γούστα φτιαγμένα με ποιοτικά υλικά.  Το νέο μαγαζί της πόλη λέγεται White Flag Brasserie και θα το βρεις στην οδό Δημήτρη Βικέλα και Πινδάρου 27. Ένας χώρος με ξύλινη επένδυση στον τοίχο, αναπαυτικές καρέκλες και λίγα τραπεζάκια. Το White Flag σερβίρει από το πρωί καφέδες ενώ το μεσημέρι σου δίνει την ευκαιρία μέσα από το μενού του να επιλέξεις ανάμεσα από σαλάτες, νόστιμα ορεκτικά, μακαρονάδες, είδη σχάρας, ψάρι αλλά και επιδόρπια. 
(22335535) Δημήτρη Βικέλα 27 & Πινδάρου 27 , Λευκωσία. Δ-Παρ 08.00-19.00.

 

Mamma Lou Jars and Pastry
Ένας καινούργιος "γλυκός και όχι μόνο" χώρος έκανε την εμφάνιση του στο κέντρο της Λευκωσίας. Ένας χώρος που θυμίζει γαλλικό πιο πολύ ζαχαροπλαστείο, παρά κάτι άλλο, γεμάτος ζεστασιά και όμορφες μυρωδιές. Ένας χώρος που μπορείς να βρεις από ζεστά αλμυρά για πρωινό όπως ζεστές φρεσκοψημένες quiches , αφράτα muffins με 3 τυριά και πράσο καθώς και muffins με μήλο και μπανάνα. Μην παραλείψετε να δοκιμάζετε τη ζεστή μπουγάτσα και τυρόπιτα Θεσσαλονίκης, αλλά και τη fusion ταχινόπιτα της Λουίζας με αμύγδαλα σε σχήμα κρουασάν. Εδώ θα βρεις πρωτότυπα cheesecakes, τάρτες ganache σοκολάτας, από μιλ φείγ, σοκολατογκοφρέτες και Paris on ice στο ποτήρι, δούκισσα με άσπρη σοκολάτα και rasberries. Από κουραμπιέδες και τρούφες βαλμένες σε όμορφα βαζάκια αλλά και υπέροχα Gluten and Sugar free προϊόντα. Από μπισκότα ξεχωρίζουν τα Venitian, συνταγή που συναντάς μόνο στο συγκεκριμένο χώρο. Μια συνταγή που συνάντησε τέλεια το χώρο της μιας και το Mamma Lou βρίσκεται πολύ κοντά στα Ενετική Τείχη της Παλιάς Λευκωσίας!
(22003416) Διαγόρου 15Β, Λευκωσία. Δ-Παρ 8.30-18.00 & Σ 09.00-13.00.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close