Δημοσιεύτηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2018
Για τη διοργάνωση του διαγωνισμού είχαν προσφερθεί επίσης η Ιερουσαλήμ και το Εϊλάτ. Η Eurovision διευκρίνισε ότι επέλεξε το Τελ Αβίβ, επειδή είναι μία «πολιτιστική και εμπορική πρωτεύουσα».
Την Τρίτη 14 και την Πέμπτη 16 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι δύο ημιτελικοί ενώ το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός.
Η απόφαση ελήφθη από την Επιτροπή του διαγωνισμού καθώς το ισραηλινό κρατικό κανάλι KAN κλήθηκε να παρουσιάσει τουλάχιστον δύο πιθανές υποψήφιες πόλεις για να φιλοξενήσουν τη διοργάνωση.
Για τη διοργάνωση του διαγωνισμού είχαν προσφερθεί επίσης η Ιερουσαλήμ και το Εϊλάτ.
«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις ισραηλινές πόλεις που ζήτησαν να φιλοξενήσουν τον Διαγωνισμό της Eurovision για το 2019 και το KAN που βοήθησε να ληφθεί η τελική απόφαση. Όλες οι προσφορές ήταν υποδειγματικές αλλά τελικά αποφασίσαμε πως το Τελ Αβίβ διαθέτει το τέλειο σκηνικό για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό ζωντανής μουσικής στον κόσμο», σημείωσε ο Γιον Όλα Σαντ, διευθυντής του διαγωνισμού.
Η Eurovision διευκρίνισε ότι επέλεξε το Τελ Αβίβ, επειδή είναι μία «πολιτιστική και εμπορική πρωτεύουσα».
Η Netta Barzilai, νικήτρια του φετινού διαγωνισμού με το τραγούδι «Toy», είχε προκαλέσει τον περασμένο Μάιο μεγάλη αίσθηση κι αμφιλεγόμενες αντιδράσεις με το σχόλιο που έκανε μετά την νίκη της, όταν αναφώνησε «Του χρόνου, στην Ιερουσαλήμ». «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που διαλέξατε το διαφορετικό, σας ευχαριστώ τόσο πολύ που αποδέχεστε τις διαφορές μεταξύ μας. Αγαπώ την πατρίδα μου, την επόμενη φορά στην Ιερουσαλήμ», είχε πει χαρακτηριστικά.
Σχετικά
Νωρίς την Κυριακή διασκεδάζουμε
Το "Νωρίς την Κυριακή..." συνεχίζει στο hotspot της Λευκωσίας, κάθε Κυριακή από τις 18/1, με τον ταλαντούχο Στέφανο Χατζηγιώρκα και την παρέα του
Ο βραβευμένος πιανίστας Vitaly Pisarenko στην Κύπρο
Ο ουκρανικής καταγωγής πιανίστας έχει εμφανισθεί για ρεσιτάλ σε περίβλεπτες αίθουσες συναυλιών του κόσμου
Οι Gipsy Kings επιστρέφουν το 2026 στην Κύπρο
Στο πλαίσιο της World Tour 2026, θα εμφανιστούν ζωντανά στη Λεμεσό
Eurovision Ελλάδα 2026: Τι δείχνουν τα στοιχήματα για τον φετινό εκπρόσωπο της χώρας στη Βιέννη
Ντέρμπι ανάμεσα σε δύο δείχνουν τα προγνωστικά
Η εκρηκτική Λένα Ζευγαρά επιστρέφει Κύπρο για ένα ξεχωριστό live
Μία ξεχωριστή φιλανθρωπική βραδιά!
Πέγκυ Ζήνα live στη Λευκωσία
Μια ανεπανάληπτη βραδιά γεμάτη μουσική, συναίσθημα και μεγάλες επιτυχίες
Eurovision 2026: Ανακοινώθηκαν οι κληρωτίδες κατανομής των ημιτελικών!
Η κλήρωση κατανομής θα καθορίσει εάν οι χώρες θα συμμετέχουν στον Πρώτο Ημιτελικό (Τρίτη 12 Μαΐου) ή στον Δεύτερο Ημιτελικό (Πέμπτη 14 Μαΐου)
Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου: Καλωσορίζει το 2026 και συμπράττει με δύο διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες
Με την φημισμένη σοπράνο Miah Persson και τον μαέστρο Wolfram Christ
Ακούστε το τραγούδι του Μαυρίκιου Μαυρικίου που κατέθεσε για την ελληνική συμμετοχή στη Γιουροβιζιον
Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου κατέθεσε φέτος την συμμετοχή του στην ΕΡΤ για τον εθνικό τελικό “Sing for Greece“, χωρίς ωστόσο να πάρει το εισιτήριο για τους 28 φιναλίστ
«Σκηνές Ροκ»: Αφιέρωμα στο ελληνικό ροκ των δεκαετιών ’80 και ’90, στο DownTown Live
Γιώργος Γρηγορίου Κινέζος και Coverdose, σε ένα αφιέρωμα στο ελληνικό ροκ των 80s και 90s
Η Λεμεσός διασκεδάζει με Λούκα Γιώρκα, στο Maestro Live Stage!
Χροιά μοναδική, διασκέδαση απεριόριστη