Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Ζιβανία, σουτζιούκκος, παλουζές και χαλούμια σε μία εκδήλωση στη Λευκωσία

Μια εκδήλωση που ζωντανεύουν οι θύμησες της κυπριακής παράδοσης και κουλτούρας

Δημοσιεύτηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2018

Στο πλαίσιο  αναβίωσης , μνήμης και διατήρησης της παράδοσης , των ηθών και των εθίμων του τόπου μας, ο Δήμος Γερίου διοργανώνει μεγάλη πολιτιστική  εκδήλωση  με την επωνυμία «Ζωή και φως μέσα από την παράδοση».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018 στις 7.30 μ.μ. στον παραδοσιακό πυρήνα Γερίου, πλησίον της εκκλησίας Αγ.Μηνά. Μέσα από την εκδήλωση θα αναβιώσουν ήθη και έθιμα του τόπου μας, όπως  η απόσταξη σταφυλιών  για παραγωγή ζιβανίας, η παραγωγή σιουσιούκου, παλουζέ, χαλουμιών, αναρής, πουρεκιών, παστελάκι, ζύμωση και ψήσιμο παραδοσιακού ψωμιού κι άλλα πολλά.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Γερίου κ. Νεόφυτος Παπαλαζάρου σε ένα Δήμο όπως είναι ο δικός μας, όπου είχε αναπτυχθεί η γεωργία και η κτηνοτροφία, όπου  εκδηλώσεις με παραδοσιακό χαρακτήρα έσφυζαν από ζωή, ήταν αδύνατον να μην έχουμε εκδηλώσεις τέτοιου χαρακτήρα.

Χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Γερίου κ. Παπαλαζάρου αναφέρει : «Καλώ όλους τους δημότες Γερίου να πάρουν μέρος στην εκδήλωση καθώς και τους εθελοντές για να εργαστούν στα διάφορα σημεία για την παραγωγή των εδεσμάτων. Καλούμε επίσης τους απόδημους Γερκώτες  αλλά και φίλους από γειτονικούς Δήμους αλλά και κατεχόμενους  Δήμους να λάβουν μέρος. 

Να σημειωθεί  πως στις εκδηλώσεις μας θα έχουμε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακά κυπριακά συγκροτήματα , τη Δημοτική μας χορωδία καθώς και συγκροτήματα τρίτων χωρών όπως Ζαιρ , Κονγκό, Ακουαδόρ  εφόσον στην εκδήλωση εντάσσεται και το Πρόγραμμα Κοινωνίες με χρώματα-ένταξη υπηκόων Τρίτων Χωρών, μουσικοχορευτικές ανταλλαγές .

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της έντιμου Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών κι Έργων κ. Βασιλικής  Αναστασιάδου,η οποία θα μας τιμήσει και με την παρουσία της στην εκδήλωση.

Μια εκδήλωση που ζωντανεύουν οι θύμησες της κυπριακής παράδοσης και κουλτούρας, μια εκδήλωση που δεν πρέπει να χάσει κανείς , ένα συνονθύλευμα εικόνων, γεύσεων , ήχων.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close