Θέατρο , News

5+1 παιδικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις αυτή την εβδομάδα

Πάμε θέατρο με τα παιδιά σε έξι ξεχωριστές θεατρικές παραστάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2018

Κλασικά παραμύθια, καινούργιες παιδικές ιστορίες αλλά και έργα για μικρούς παραστάσεις κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο ενώ κάποια άλλα θεατρικά έργα για παιδιά συνεχίζονται.

Η Πεντάμορφη και το Τέρας
Telethon 2018

To Σατιρικό Θέατρο παρουσιάζει τη νέα παραγωγή της Παιδικής Σκηνής σε σκηνοθεσία Μάριου Κακουλλή. Πρόκειται για το κλασικό και αγαπημένο μας παραμύθι 'Η Πεντάμορφη και το Τέρας'. Το πασίγνωστο παραμύθι ζωντανεύει επί σκηνής με ένα μεγάλο καστ ηθοποιών, μουσικές και τραγούδια. Η πρώτη επίσημη παράσταση του έργου θα προσφέρει όλα της τα έσοδα για το Telethon και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου ενώ η κανονική του πρεμιέρα θα δοθεί την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στις 10.30 και κάθε Κυριακή στο Σατιρικό.
Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, Σατιρικό Θέατρο Λευκωσία, 15.00. Εισιτήριο 10 ευρώ. Όλα τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν στο TELETHON.

Χένσελ και Γκρέτελ
Φεστιβάλ Κύπρια 2018

Το έργο "Χένσελ και Γκρέτελ" βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι των αδελφών Γκριμ και διασκευασμένο από την Κάρμεν Ρουγγέρη σε μια τρυφερή ιστορία, πλούσια σε μηνύματα, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κύπρια. Πρόκειται για μια παράσταση, γεμάτη χρώματα και φως, με έξυπνους διαλόγους γεμάτους χιούμορ, πλημμυρισμένη από υπέροχες μελωδίες και τραγούδια, με διαλεχτούς ηθοποιούς - τραγουδιστές, χορογραφημένη στη λεπτομέρεια και όπως πάντα, με παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια. Ένα έργο που σίγουρα θα οδηγήσει τους θεατές σε ονειρεμένους κόσμους.
Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 18.00 / Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 18.00 & 20.30.
Εισιτήρια: €10, €5 (μειωμένα: μαθητές, φοιτητές, εθνοφρουροί, συνταξιούχοι)
www.soldouttickets.com.cy

Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των ήχων
Τι θα συμβεί, όταν ο κύριος ΚΙΧ αποφασίσει να εγκαταλείψει την Πόλη της Φασαρίας, ακολουθώντας την καρδιά του; Μια φυλακισμένη πριγκίπισσα, ένας τρομερός δράκος και ένα μυστικό κουτί, που πρέπει να γεμίσει με ξεχασμένους ήχους, τον ωθούν σε μια μαγική περιπέτεια! Η παράσταση είναι ιδιαίτερα διαδραστική και τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά καθ' όλη τη διάρκειά της, αναγνωρίζοντας ήχους, διακρίνοντας τα μουσικά ηχοχρώματα, απαντώντας σε ερωτήσεις και βοηθώντας τον κύριο ΚΙΧ να μαγέψει τον φοβερό δράκο Μουσικόδοντα. Το κείμενο υπογράφουν οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς και ιδρυτές της ομάδας Κοπέρνικος, Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (Κρατικό Βραβείο το 2007 και το 2015, διεθνής διάκριση White Ravens το 2016 κ.α.) και βασικά του υλικά είναι το χιούμορ, η περιπέτεια και -φυσικά- οι ήχοι!
Σάββατο 22 Σεπ, Κινηματοθέατρο Παλλάς, Λευκωσία, 17.00 / Κυριακή 23 Σεπ Θάτρο Ριάλτο, Λεμεσός.

Πιτζιαμο-ήρωες
Η Παιδική Σκηνή Δώρου Κυριακίδη παρουσιάζει την κωμωδία δράσης 'Πιτζιαμο-ήρωες'. Τρεις φίλοι και συμμαθητές, ο Νικολάκης, η Μαρία και ο Βαγγέλης βρίσκονται στο σπίτι του Νικολάκη για να περάσουν όλοι μαζί το Σαββατακύριακο. Ξαφνικά έρχεται ο Δάσκαλος τους ο κύριος Δώρος και τους ανακοινώνει ότι η Luna Girl ετοιμάζεται να αγοράσει το αγαπημένο τους Λούνα Πάρκ και να το κατεδαφίσει για τους δικούς λόγους. Τότε οι τρείς φίλοι αναλαμβάνουν δράση! Μεταμορφώνονται σε Πιτζιαμo - ήρωες , με σκοπό να εμποδίσουν την Luna Girl να μη φτάσει ποτέ σε αυτό το ραντεβού! Θα τα καταφέρουν … να « σώσουν την μέρα μέσα στη νύχτα» ;
Κάθε Κυριακή, Θέατρο Ανεμώνα, Λευκωσία, 10.45. / Σάββατο 22 Σεπ, Xenion High School, Παραλίμνι, 15.30.
Εισιτήρια: €8 / www.soldoutticketbox.com

Το θαυμαστό ταξίδι
Το Θέατρο Μασκαρίνι παρουσιάζει το νέο του παιδικό έργο σε κείμενο Πέτρου Κονόμου. Ένα έργο, που σκοπό έχει να φανερώσει, σε μικρούς και μεγάλους, την εσωτερική δύναμη που κρύβει μέσα του, ο καθένας απο μας. Πόσο σημαντική είναι για όλους, η πίστη στον εαυτό και τις δυνάμεις μας. Σημασία έχει να μην το βάζεις κάτω, να αγωνίζεσε και σίγουρα θα κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα. Φιλία, αγάπη, κατανόηση, αλληλοβοήθεια, σεβασμός είναι αξίες που ο καθένας από μας, πρέπει να κουβαλά μαζί του, αν θέλουμε να αλλάξουμε, έστω και λίγο, προς το καλύτερο, τον κόσμο μας. Παίζουν: Πέτρος Κονόμου, Μάρκος-Ιούλιος Δρουσιώτης, Χρυστάλλα Σκόρδου, Άντονυ Παπαμιχαήλ και Κρίστη Χαραλάμπους. Φωνή νεράιδας Βίκη Γεωργιάδου.
Πρεμιέρα Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο Λευκωσία, 10.30.

Ο Τζακ και η φασολιά αλλιώς
Η παιδική -και όχι μόνον- παράσταση του κουκλοθέατρου 'Ο Τζακ και η φασολιά αλλιώς…' πάει από αυτήν την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στη Λεμεσό. Το έργο μεταφέρει στα παιδιά σημαντικά μηνύματα σε σχέση με την αναγκαιότητα για σεβασμό στο περιβάλλον, την ανακύκλωση αλλά και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Η πλοκή είναι στηριγμένη στην γνωστή ιστορία «Ο Τζακ κι η φασολιά» κι όπως λέει η σκηνοθέτης Βασιλική Ανδρέου η οποία συνέλαβε και την ιδέα για την δική της μεταφορά στη σκηνή του Τζακ και της μαγικής φασολιάς, «είναι ένας ύμνος στην αισιοδοξία, στην αγάπη για τη ζωή, τη φύση, τους συνανθρώπους μας».
Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Ένα Λεμεσός, διπλή παράσταση 11.00 & 15.00. Πληρ. 22348203, 99395970.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close