Θέατρο , News

Τι θα δούμε αυτό το σαββατοκύριακο στα κυπριακά θέατρα

Έργα από Ελλάδα, σε επανάληψη και πρεμιέρες θα παρακολουθήσουμε στα ανοικτά και κλειστά θέατρα του νησιού αυτό το παρασκευοσαββατοκύριακο

Δημοσιεύτηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018

Αντρόνικος ή ο Ζωγκράφος
Νέος κύκλος παραστάσεων

Μετά από μια επιτυχημένη πορεία τριών χρόνων, η παράσταση 'Αντρόνικος ή ο Ζωγκράφος' της Ευρυδίκης Περικλέους-Παπαδοπούλου επιστρέφει στο Θέατρο Χώρα στη Λευκωσία. Η συγγραφέας Ευρυδίκη Περικλέους-Παπαδοπούλου μέσα από μαρτυρίες ανθρώπων, αλλά και με αρκετά στοιχεία μυθοπλασίας μάς μεταφέρει στο μοναχικό και ιδιαίτερο κόσμο του Κύπριου ζωγράφου Κώστα Στάθη (1913-1987), ενός εξαιρετικά ταλαντούχου ζωγράφου, που δυστυχώς και αδίκως πέθανε στην αφάνεια. Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά. Τον ζωγράφο υποδύεται ο ηθοποιός Νεκτάριος Θεοδώρου.
Σ 22 & Κ 23 Σεπ, Θέατρο Χώρα (Πλατεία Αρχιεπισκοπής), Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 99711261.

 

Αχαρνής του Αριστοφάνη
Από Ελλάδα

Μία ακόμη ελληνική, θεατρική παραγωγή θα δούμε τον Σεπτέμβριο στην Κύπρο. Ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο Παύλος Χαϊκάλης, ο Κώστας Κόκλας, ο Τάκης Παπαματθαίου και ο Ιωάννης Παπαζήσης αναλαμβάνουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, για να μας μιλήσουν μέσα από το πρώτο σωζόμενο έργο του Αριστοφάνη, 'Αχαρνής', για έννοιες όπως η ειρήνη και η δικαιοσύνη. Μία από τις πιο επιτυχημένες καλοκαιρινές παραγωγές της Ελλάδας περιοδεύει σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα.
Παρ 21 Σεπ, Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας. / Σ 22 Σεπ, Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, Λευκωσία. / Κ 23 Σεπ, Κηποθέατρο Λεμεσού, 21.00. Πληρ. 77777040.

O δάσκαλος μας εν Τρολ
Συνεχίζεται σε Λευκωσία 

Η ομάδα Λουμπάγκο, το Θέατρο Τσέπης και το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Μίτος παρουσιάζουν την παράσταση 'Ο Δάσκαλος μας εν Τρολ' σε σκηνοθεσία Γιώργου Κυριάκου. Το έργο του πολυβραβευμένου, Βρετανού συγγραφέα Dennis Kelly, 'Our Teacher's a Troll', εκτυλίσσεται κατά κύριο λόγο σε ένα δημοτικό σχολείο και οι κεντρικοί ήρωές του είναι τα φοβερά δίδυμα. Βαθιά πολιτικό, το έργο αυτό ασκεί μια ουσιαστική κριτική πάνω σε σύγχρονα ζητήματα περί δημοκρατικότητας, ελευθερίας της έκφρασης, παιδικής εργασίας, γραφειοκρατίας και της γενικότερης δυσλειτουργίας των σύγχρονων κρατικών και κοινωνικών δομών. Παίζουν: Κωνσταντίνος Σωκράτους, Τζούλη Γρηγορίου, Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Γιώργος Κυριάκου, Ιωάννα Κορδάτου, Βασίλης Χαραλάμπους, Θέκλα Φλουρή, Εύα Καλομοίρη.
Σ 22, Κ 23, Σ 29 & Κ30 Σεπ, Flea Theatre, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 99629610.

Εν πκιερώνουμεν..! Εν πκιερώνουμεν..!
Περιοδεία

H επίκαιρη και καυστική κωμωδία του Ανδρέα Νικολαΐδη «Εν πκιερώνουμεν..! Εν πκιερώνουμεν..! συνεχίζει την περιοδεία της και τον Σεπτέμβριο. (Οι Κακορίζιτζιοι) μετά τις Καλοκαιρινές διακοπές και αφού γύρισε περίπου την μισή Κύπρο όπου αποθεώθηκε και καταχειροκροτήθηκε σε αυλές σχολείων, πλατείες και αμφιθέατρα από το Θερμό κοινό των Κοινοτήτων και Δήμων, γιατί το Καλοκαίρι θέλει ξεγνοιασιά, χαλάρωση και έξυπνες κωμωδίες, συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία τις περιοδείες της σε πόλεις και χωριά της Ελεύθερης Κύπρου μας. Με ένα εκλεκτό επιτελείο ηθοποιών και με την επαγγελματική ταυτότητα που το διακρίνει, το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» συνεχίζει την μεγάλη περιοδεία του ως εξής:
Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου Πραστειό Κελλακίου, Λεμεσός, 20.00 

Επίσης το σαββατοκύριακο θα δούμε και 6 παραστάσεις για παιδιά. Διάβασε εδώ περισσότερα

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close