Δημοσιεύτηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2018
Ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός, με σπουδαίες μελωδίες και αγαπημένα τραγούδια του μεγάλου Κύπριου μουσικοσυνθέτη Μάριου Τόκα, διοργανώνεται αυτόν τον Οκτώβριο στην Κύπρο.
«Μάριος Τόκας: Για πάντα εδώ!»... Δέκα χρόνια μετά από το θάνατό του, 11 σπουδαίοι ερμηνευτές τιμούν τον Μάριο Τόκα με δύο ξεχωριστές συναυλίες-αφιέρωμα, που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών στη Λευκωσία και την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Μάριος Τόκας» στη Λεμεσό.
Το μουσικό ταξίδι των δύο συναυλιών θα εμπλουτίσουν με τις μοναδικές φωνές τους οι Ελένη Βιτάλη, Γιάννης Κότσιρας, Γιώτα Νέγκα, Μίλτος Πασχαλίδης, Μπάμπης Στόκας, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Ευρυδίκη, Βασίλης Σκουλάς, Δώρος Δημοσθένους και Βασιλική Χατζηαδάμου, με τη συμμετοχή της ορχήστρας «Μάριος Τόκας».
Οι γνωστοί καλλιτέχνες θα ανέβουν στη σκηνή για να ερμηνεύσουν, με αγάπη και σεβασμό προς τον σπουδαίο και αείμνηστο μουσικοσυνθέτη, τραγούδια έρωτα, χαράς και λύπης που έμειναν αξέχαστα στο ελληνικό πεντάγραμμο και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να μας συντροφεύουν.
«Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη», «Λαδάδικα», «Αννούλα του Χιονιά», «Εξαρτάται», «Η Εθνική μας μοναξιά», «Η δική μου η Πατρίδα» και «Πενταδάχτυλος» είναι μερικά από τα αγαπημένα κομμάτια που θα μας ξυπνήσουν μνήμες νοσταλγίας και θα μας χαρίσουν αρώματα και εικόνες από την Κύπρο και την Ελλάδα.
Όλα τα καθαρά έσοδα θα δοθούν για την ενίσχυση των Μουσικών Σχολείων του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού.
>> Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018 - Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, Λευκωσία
>> Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 - Δημοτικό Κηποθέατρο «Μάριος Τόκας», Λεμεσός
Εισιτήρια για την συναυλία στην Λευκωσία: Στις υπεραγορές Αλφαμεγα στα καταστήματα Λευκωσίας και στα περίχωρα Λάρνακας - Κίτι - Σκαρίνου.
-
Αμφιθέατρο Αρχ. Μακάριου Γ (Σχολή Τυφλών)
04 Οκτωβρίου 2018
-
Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού "Μάριος Τόκας"
05 Οκτωβρίου 2018
Σχετικά
Η μεγαλύτερη καρναβαλίστικη βραδιά της Λεμεσού επιστρέφει!
H συνέχεια του απόλυτου Carnival Party, έρχεται στη Λεμεσό
Ο διεθνούς εμβέλειας μαέστρος και συνθέτης Nimrod Borenstein με την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
Η Ορχήστρα θα παρουσιάσει υπό την διεύθυνσή του, την παγκόσμια πρεμιέρα του έργου του «Θρύλοι της Κύπρου».
Eurovision 2026: Το “Ferto” του Ακύλα ξεπέρασε τις 2 εκατομμύρια προβολές στο Youtube!
Η πορεία του Ακύλα στο Sing for Greece 2026 αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική.
Οι Pet Shop Boys επιστρέφουν στην Αθήνα για συναυλία στο Release Athens 2026
Η εμφάνισή τους στην Αθήνα εντάσσεται στην περιοδεία Dreamworld The Greatest Hits Live, την πρώτη greatest hits περιοδεία της καριέρας τους
Eurovision 2026: Αυτός είναι ο τίτλος της κυπριακής συμμετοχής
Πρώτη παρουσίαση της κυπριακής συμμετοχής στη Eurovision 2026 από το ΡΙΚ
Το Fengaros High επιστρέφει για τέταρτη χρονιά και καλεί νέους τραγουδοποιούς, μουσικούς και συνθέτες
Tο Fengaros High δεν είναι απλώς μια συναυλία, αλλά ένα τετράμηνο πρόγραμμα καλλιτεχνικής ανάπτυξης
Kύπρος, Νησί των Θρύλων από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
Ιστορίες που διαδραματίζονται στην Κύπρο και θρύλοι του νησιού εμπνέουν τα έργα του ξεχωριστού αυτού προγράμματος που θα διευθύνει ο διεθνούς φήμης Βρετανός συνθέτης και μαέστρος Nimrod Borenstein
Ο Φεβρουάριος φέρνει 20 ενδιαφέρουσες συναυλίες
Ένα γεμάτο πρόγραμμα από ενδιαφέρουσες συναυλίες.
Παντελής Θαλασσινός, Κούλλης Θεοδώρου, Φρειδερίκη Τομπάζου σε μία δωρεάν συναυλία στη Λευκωσία
Στην πετειακή συναυλία «Αγάπη & Φως – 5 Χρόνια Μαζί» συμμετέχει και η Χορωδία του προγράμματος SymphoΠedia του Ιδρύματος Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου
Aνακοινώθηκε και δεύτερη συναυλία για τον Γιώργο Νταλάρα στην Κύπρο
Ο δημοφιλής καλλιτέχνης συμπράττει ξανά με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου, στην παράσταση "Τα Τραγούδια της Ζωής μου"
Θάνος Καλλίρης, Koza Mostra, Ευρυδίκη κ.ά. στη Λευκωσία
Η Παλαιά Ελιά παίζει δυνατά με live!