Cine News , Κινηματογράφος

9 ταινίες που θα δούμε τον Οκτώβριο στην Κύπρο

Εννέα ενδιαφέρουσες κινηματογραφικές πρεμιέρες στις κυπριακές αίθουσες για τον δεύτερομήνα του φθινοπώρου

Δημοσιεύτηκε στις 02 Οκτωβρίου 2018

Ο Οκτώβριος φέρνει στην Κύπρο μερικές ενδιαφέρουσες ταινίες με τη ταινία "A Star is Born" στην οποία πρωταγωνιστεί η Lady Gaga να προσελκύει το ενδιαφέρον μας. 

Venom
Το πρώτο spin-off της Sony ταινιών με σούπερ ήρωες, που προέρχονται αποκλειστικά από το Σύμπαν του Spider-Man (χωρίς όμως αυτός να συμμετέχει) γίνεται με το πολυαναμενόμενο 'Venom', το οποίο εστιάζει σε έναν από τους χειρότερους και πιο επικίνδυνους εχθρούς του! Το μεγαλύτερο, ίσως, ατού της ταινίας, είναι φυσικά η παρουσία του Tom Hardy στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο οποίος είναι ένας από τους πλέον ταλαντούχους (αν όχι ο πιο ταλαντούχος) ηθοποιούς της γενιάς του και που μάλιστα έχει 'προϋπηρεσία' στο συγκεκριμένο είδος (φτάνει να θυμηθείς την σπουδαία του ερμηνεία ως o κακός Bane στο 'Dark Knight Rises'). Ο Venom υπήρξε ένας από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες της σειράς κόμικ 'Spider-Man' από την πρώτη του εμφάνιση το 1988. Ο αντι-ήρωας της Marvel, ένας εξωγήινος συμβιωτικός οργανισμός που χρειάζεται έναν ανθρώπινο ξενιστή για να επιβιώσει, έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη ως αντίπαλος του Tobey Maguire στο αποτυχημένο 'Spider-Man 3'. Εδώ, ο Βρετανός σταρ ενσαρκώνει τον Eddie Brock, έναν δημοσιογράφο που προσπαθεί να αποκαλύψει ένα πείραμα που πήρε λάθος τροπή. Για κακή του τύχη, το διαγαλαξιακό παράσιτο ριζώνει μέσα του και τον μεταμορφώνει σε κανίβαλο. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Ruben Fleischer ('Zombieland'), ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Michelle Williams, Riz Ahmed, Scott Haze και Reid Scott.
ΠΡΕΜΙΕΡΑ 4 Οκτ

A Star is Born
Στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο, ο Bradley Cooper παρουσιάζει το τρίτο remake της ταινίας του 1937 'A Star is Born', (το οποίο είδαμε το 1954 με πρωταγωνιστές τους Judy Garland και James Mason και το 1976 με την Barbra Streisand και τον Kris Kristofferson, οι οποίοι κέρδισαν από μία Χρυσή Σφαίρα για τους ρόλους τους), με τη Lady Gaga να αναλαμβάνει τον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινία μεγάλου μήκους και να ενθουσιάζει με την ερμηνεία της. Το αρχικό πρότζεκτ ήθελε τον Clint Eastwood να σκηνοθετεί τηv Beyonce, αλλά τελικά και οι δύο αποσύρθηκαν. Το φιλμ έκανε πρεμιέρα εκτός διαγωνισμού στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας, αποσπώντας πολύ θετικές κριτικές. Σ’ αυτήν την τραγική ιστορία αγάπης, ο Cooper ενσαρκώνει τον γνωστό μουσικό Jackson Maine, ο οποίος ανακαλύπτει και ερωτεύεται την Ally (Lady Gaga). Εκείνη έχει αρχίσει να εγκαταλείπει το όνειρό της να γίνει μεγάλη τραγουδίστρια, μέχρι που ο Jack τη βγάζει και πάλι στο προσκήνιο. Αλλά όταν η καριέρα της Ally παίρνει τα πάνω της, η προσωπική πλευρά της σχέσης τους καταρρέει, καθώς ο Jack βρίσκεται σε συνεχή μάχη με τους δικούς του εσωτερικούς δαίμονες. H Lady Gaga ερμηνεύει τραγούδια που έγραψε με τον Cooper και άλλους καλλιτέχνες, ενώ όλη η μουσική της ταινίας είναι πρωτότυπη και ηχογραφήθηκε ζωντανά.
ΠΡΕΜΙΕΡΑ 4 Οκτ (135')

First Man
Μετά το βραβευμένο με έξι Όσκαρ musical 'La La Land', ο Damien Chazelle ('Whiplash') ενώνει ξανά τις δυνάμεις του με τον Ryan Gosling, ο οποίος υποδύεται αυτήν τη φορά τον Neil Armstrong, τον πρώτο άνθρωπο που πάτησε το πόδι του στη Σελήνη στις 20 Ιουλίου του 1969. Τη σύζυγό του, Janet Armstrong, υποδύεται η Βρετανίδα ηθοποιός Claire Foy, την οποία γνωρίσαμε μέσα από την τηλεοπτική σειρά 'The Crown'. Το σενάριο βασίζεται στο βιβλίο του James R. Hansen, ενώ η ταινία διερευνά τις θυσίες και το κόστος που πλήρωσε ο Αμερικανός αστροναύτης και το έθνος, για να πετύχει μία από τις πιο επικίνδυνες αποστολές στην ανθρώπινη ιστορία. Η ταινία ασχολείται επίσης με τους τεράστιους κινδύνους που σχετίζονται με την πρώιμη διαστημική πτήση, και μάλιστα απεικονίζει τα τρομερά γεγονότα της 27ης Ιανουαρίου 1967, όταν ο Gus Grissom, ο Ed White και ο Roger Chaffee κάηκαν ζωντανοί εντός της κάψουλας δοκιμών στο Cape Canaveral. Η καταστροφή ήταν τόσο απογοητευτική και τρομακτική, που ήταν αβέβαιο αν το πρόγραμμα Apollo θα μπορούσε να ανακάμψει. Το 'First Man' έκανε πρεμιέρα στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας και δέχτηκε αρκετή κριτική για την επιλογή του σκηνοθέτη να παραλείψει το θρυλικό στιγμιότυπο της τοποθέτησης της αμερικανικής σημαίας στη Σελήνη. Στόχος του με αυτή την ταινία δήλωσε ο Chazelle, ήταν να μοιραστεί με το ακροατήριο τις αόρατες, άγνωστες πτυχές της αποστολής της Αμερικής στο φεγγάρι - ιδιαίτερα το προσωπικό έπος του Armostrong και αυτό που μπορεί να σκεφτόταν και να ένιωθε εκείνες τις διάσημες ώρες.
ΠΡΕΜΙΕΡΑ 11 Οκτ (138')

Halloween
Στις 25 Οκτωβρίου του 1978, o μετρ των ταινιών τρόμου John Carpenter, παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό την τρομακτική φιγούρα του μασκοφόρου Michael Myers, ο οποίος σε παιδική ηλικία είχε σκοτώσει με ένα κουζινομάχαιρο την αδερφή του τη νύχτα του Halloween με αποτέλεσμα να κλειστεί σε ίδρυμα για 15 χρόνια. Δραπετεύοντας τη νύχτα του Halloween, επόμενός του στόχος, ήταν η μικρότερη αδερφή του Laurie (Jamie Lee Curtis), την οποία όμως δεν κατάφερε να... ξεπαστρέψει. Το 'Halloween' σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία και σήμερα αποτελεί ένα από τα κλασικότερα slasher films στην ιστορία του κινηματογράφου. Τέσσερις δεκαετίες μετά, η Jamie Lee Curtis επιστρέφει στον ρόλο της Laurie Strode, όπως και ο John Carpenter, αλλά αυτή τη φορά ως εκτελεστικός παραγωγός και δημιουργικός σύμβουλος και όχι ως σκηνοθέτης. Να σας θυμίσουμε ότι η Αμερικανίδα ηθοποιός είχε πρωταγωνιστήσει επίσης στο σίκουελ του 1981, στο 'Halloween H20: 20 Years Later' του 1998 και στο 'Halloween: Resurrection' του 2002. Αν και τελικά η Laurie δολοφονείται στο 'Halloween: Resurrection', η νέα ταινία θα αγνοήσει τα προηγούμενα σίκουελ για να αφηγηθεί τη δική της ιστορία. Τη σκηνοθεσία του reboot/sequel φιλμ (πρόκειται για τη 10η κατά σειρά ταινία 'Halloween') ανέλαβε ο David Gordon Green σε σενάριο Danny McBride, ενώ στον ρόλο του αιμοδιψούς Mike Mayers θα δούμε τον Nick Castle, τον ηθοποιό που τον υποδύθηκε και στην πρωτότυπη ταινία.
ΠΡΕΜΙΕΡΑ 25 Οκτ (109')

The Old Man & the Gun
Μετά την πρόσφατη απόφασή του να αποχωρήσει από την υποκριτική και μια μεγάλη καριέρα γεμάτη από τεράστιες επιτυχίες, η ταινία 'The Old Man & the Gun' του David Lowery, γίνεται η τελευταία ταινία του 82χρονου Robert Redford. Το φιλμ ακολουθεί την αληθινή ιστορία του Forrest Tucker (Robert Redford), ο οποίος έπειτα από την θρασύτατη απόδρασή του από τη φυλακή San Quentin σε ηλικία 70 χρόνων, ξεκίνησε μια πρωτοφανή σειρά ληστειών που μπέρδεψε τις αρχές και μάγεψε το κοινό. Ένα βήμα πίσω του βρίσκονται ο ντετέκτιβ John Hunt (τον ρόλο υποδύεται ο βραβευμένος με Όσκαρ Casey Affleck), ο οποίος εντυπωσιάζεται από την αφοσίωση του Forrest στην τέχνη του και μια γυναίκα (Sissy Spacek), η οποία τον αγαπά και τον στηρίζει άνευ όρων. Το σενάριο είναι βασισμένο σε ένα άρθρο που έγραψε για την υπόθεση ο David Grann το 2003, στο The New Yorker, το οποίο στη συνέχεια έγινε μέρος ενός μεγαλύτερου βιβλίου του με τίτλο 'The Devil and Sherlock Holmes'. Πρωταγωνιστούν ακόμα οι Danny Glover, Elisabeth Moss και Tika Sumpter. Ένα φιλμ που αναμένεται να αποτελέσει έναν πολύ αξιοπρεπή επίλογο, για την καριέρα του θρυλικού ηθοποιού.
ΠΡΕΜΙΕΡΑ 4 Οκτ (93')

Bad Times at the El Royale
Το 2012, ο Drew Goddard έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το ανατρεπτικό 'The Cabin in the Woods', μια κλειστοφοβική κωμωδία τρόμου, η οποία ενθουσίασε τους φανατικούς του είδους με την ανατρεπτική της πλοκή. Έξι χρόνια μετά, ο Goddard γράφει και σκηνοθετεί τη δεύτερη του ταινία μεγάλου μήκους, η οποία αποτελεί ένα από τα πλέον πολυαναμενόμενα θρίλερ της χρονιάς, έχοντας στη διάθεσή του ένα λαμπερό cast. Στο στιλιζαρισμένο 'Bad Times at the El Royale, πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Chris Hemsworth, Dakota Johnson, Jon Hamm και Jeff Bridges. Η ταινία μάς μεταφέρει στο 1969, όπου επτά άγνωστοι, ο καθένας με ένα κρυμμένο μυστικό, συναντιούνται στο El Royale της Λίμνης Τάχο, σε ένα ερειπωμένο ξενοδοχείο με σκοτεινό παρελθόν. Κατά τη διάρκεια μιας μοιραίας νύχτας, όλοι θα έχουν μια τελευταία ευκαιρία για λύτρωση… πριν όλα πάνε κατά διαόλου. Συμμετέχουν επίσης οι Cynthia Erivo, Cailee Spaeny και Lewis Pullman.
ΠΡΕΜΙΕΡΑ 11 Οκτ

Alpha
Οι ηγέτες γεννήθηκαν μέσα από την επιβίωση. Το 'Alpha' είναι μια επική περιπέτεια που εκτυλίσσεται στην τελευταία Εποχή των Παγετώνων. H συναρπαστική, οπτικά εκθαμβωτική ιστορία 'φωτίζει' τις απαρχές της σχέσης του ανθρώπου με τον καλύτερό του φίλο. Ένα νεαρό αγόρι τραυματίζεται από την επίθεση βίσωνα στη διάρκεια του πρώτου του κυνηγιού με τη φυλή του και πρέπει να μάθει να επιβιώνει μόνος του στην ανελέητη φύση, αφού θα αφεθεί από τους συντρόφους του στο έλεος του Θεού. Όταν δειλά-δειλά δαμάζει έναν μοναχικό λύκο, εγκαταλειμμένο από την αγέλη του, οι δύο γίνονται αναπάντεχοι σύμμαχοι και μαθαίνουν να βασίζονται ο ένας στον άλλο, αντιμετωπίζοντας αμέτρητους κινδύνους και δυσκολίες, για να γυρίσουν σπίτι πριν έρθει ο χειμώνας. Την ταινία, που αρχικά είχε τον τίτλο 'The Solutrean', σκηνοθετεί ο Albert Hughes ('Dead Presidents', 'The Book of Eli'), ενώ πρωταγωνιστούν οι Kodi Smit-McPhee (ο Nightcrawler των X-Men), Leonor Varela και Jóhannes Haukur Jóhannesson.
ΠΡΕΜΙΕΡΑ 11 Οκτ (110')

Άλλες Προβολές

Teen Titans Go! To the Movies
Η πρώτη κινηματογραφική μεταφορά των περιπετειών της ομάδας των νεαρών υπερηρώων στη μεγάλη οθόνη από την Warner Bros είναι γεγονός! H ταινία είναι βασισμένη στη σειρά 'Teen Titans GO!', με τους Aaron Horvath και Peter Rida Michail να αναλαμβάνουν τη σκηνοθεσία και τους Will Arnett, Τara Strong και η Kristen Bell να δανείζουν τις φωνές τους στους κεντρικούς χαρακτήρες.
Πρεμιέρα 11 Οκτ (84')

Condorito: The Movie
Ο Condorito πρέπει να βρει έναν τρόπο να σώσει την πεθερά του, από μια αρχαία φυλή εξωγήινων που θέλει να κατακτήσει ξανά το σύμπαν. Ταινία κινουμένων σχεδίων που μας έρχεται από τη Λατινική Αμερική, σε σκηνοθεσία Alex Orrelle και Eduardo Schuldt με τις φωνές των Omar Chaparro, Jessica Cediel και Cristián de la Fuente.
Πρεμιέρα 18 Οκτ (88')

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close