Δημοσιεύτηκε στις 11 Οκτωβρίου 2018
First Man
Μετά το βραβευμένο με 6 Όσκαρ μιούζικαλ 'La La Land', ο Damien Chazelle ('Whiplash') ενώνει ξανά τις δυνάμεις του με τον Ryan Gosling, ο οποίος υποδύεται αυτή τη φορά τον Neil Armstrong, τον πρώτο άνθρωπο που πάτησε το πόδι του στη Σελήνη στις 20 Ιουλίου του 1969. Τη σύζυγό του, Janet Armstrong, υποδύεται η Βρετανίδα ηθοποιός Claire Foy, την οποία γνωρίσαμε μέσα από την τηλεοπτική σειρά 'The Crown'. Το σενάριο βασίζεται στο βιβλίο του James R. Hansen, ενώ η ταινία διερευνεί τις θυσίες και το κόστος που πλήρωσε ο Αμερικανός αστροναύτης και το έθνος για να πετύχει μία από τις πιο επικίνδυνες αποστολές στην ανθρώπινη ιστορία. Η ταινία ασχολείται επίσης με τους τεράστιους κινδύνους που σχετίζονται με την πρώιμη διαστημική πτήση, και μάλιστα απεικονίζει τα τρομερά γεγονότα της 27ης Ιανουαρίου 1967, όταν ο Gus Grissom, ο Ed White και ο Roger Chaffee κάηκαν ζωντανοί εντός της κάψουλας δοκιμών στο Cape Canaveral. Η καταστροφή ήταν τόσο απογοητευτική και τρομακτική που ήταν αβέβαιο αν το πρόγραμμα Apollo θα μπορούσε να ανακάμψει. Το 'First Man' έκανε πρεμιέρα στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας και δέχτηκε αρκετή κριτική για την επιλογή του σκηνοθέτη να παραλείψει το θρυλικό στιγμιότυπο της τοποθέτησης της αμερικανικής σημαίας στη Σελήνη. Στόχος του με αυτή την ταινία δήλωσε ο Chazelle, ήταν να μοιραστεί με το ακροατήριο τις αόρατες, άγνωστες πτυχές της αποστολής της Αμερικής στο φεγγάρι - ιδιαίτερα το προσωπικό έπος του Armostrong και αυτό που μπορεί να σκεφτόταν και να ένιωθε εκείνες τις διάσημες ώρες.
K Cineplex 2 (The Mall of Cyprus ) 19.30, 22.15
K Cineplex 2 (Λευκωσία) 19.30, 22.15
K Cineplex 2 (Λεμεσός ) 19.30, 22.15
K Cineplex 2 (Λάρνακα) 19.30, 22.15
K Cineplex 1 (Kings Avenue – Πάφος) 19.30, 22.15
RIO 3 19.45, 22.15
RIO 4 μόνο σ/κ 17.10
Alpha
Οι ηγέτες γεννήθηκαν μέσα από την επιβίωση. Το 'Alpha' είναι μια επική περιπέτεια που εκτυλίσσεται στην τελευταία Εποχή των Παγετώνων. H συναρπαστική, οπτικά εκθαμβωτική ιστορία 'φωτίζει' τις απαρχές της σχέσης του ανθρώπου με τον καλύτερό του φίλο. Ένα νεαρό αγόρι τραυματίζεται από την επίθεση βίσονα στη διάρκεια του πρώτου του κυνηγιού με τη φυλή του, και πρέπει να μάθει να επιβιώνει μόνος του στην ανελέητη φύση, αφού θα αφεθεί από τους συντρόφους του στο έλεος του Θεού. Όταν δειλά-δειλά δαμάζει ένα μοναχικό λύκο, εγκαταλειμμένο από την αγέλη του, οι δύο γίνονται αναπάντεχοι σύμμαχοι και μαθαίνουν να βασίζονται ο ένας στον άλλο, αντιμετωπίζοντας αμέτρητους κινδύνους και δυσκολίες για να γυρίσουν σπίτι πριν έρθει ο χειμώνας. Την ταινία που αρχικά είχε τον τίτλο 'The Solutrean' σκηνοθετεί ο Albert Hughes ('Dead Presidents', 'The Book of Eli'), ενώ πρωταγωνιστούν οι Kodi Smit-McPhee (ο Nightcrawler των X-Men), Leonor Varela και Jóhannes Haukur Jóhannesson.
K Cineplex 3 (The Mall of Cyprus ) 17.30, 19.45, 22.00 σ/κ επίσης 11.15, 13.15
K Cineplex 3 (Λευκωσία) 17.30, 19.45, 22.00 σ/κ επίσης 15.30
K Cineplex 3 (Λεμεσός ) 17.30, 19.45, 22.00 σ/κ επίσης 15.30
K Cineplex 3 (Λάρνακα) 17.30, 19.45, 22.00 σ/κ επίσης 15.30
K Cineplex 2 (Kings Avenue – Πάφος) 17.30, 19.45, 22.00 σ/κ επίσης 11.15, 13.15
RIO 4 19.45, 22.00 σ/κ επίσης 17.30
Σχετικά
«Τα Κάλαντα» κερδίζουν 3 Βραβεία ΙΡΙΣ 2026
Η επιτυχημένη ελληνική παραγωγή απέσπασε τρία βραβεία στα Βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
Βλέπουμε και φέτος (δωρεάν) ταινίες κάτω από τ' αστέρια, σε Λατσιά και Γέρι
Και φέτος δίνουμε ραντεβού στο θερινό σινεμά του Δήμου Λατσιών-Γερίου, σε δύο μάλιστα τοποθεσίες
Δωρεάν cinema κάτω από τ' αστέρια, στη Φανερωμένη
Οι τέσσερις ταινίες που θα δούμε στην πιο γραφική αυλή της πόλης
Spider-Man: Brand New Day: Κυκλοφόρησε το νέο trailer με τον Τομ Χόλαντ
«Ο Τομ Χόλαντ στην καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του» δήλωσε ο πρόεδρος της Sony, Τομ Ρόθμαν
Πέθανε στα 35 της η Ντέιβι Τσέις-Η πρωταγωνίστρια του «The Ring»
Θλίψη έχει προκαλέσει στον χώρο του θεάματος η είδηση του θανάτου της Ντέιβι Τσέις (Daveigh Chase) σε ηλικία 35 ετών.
Οι 4 νέες ταινίες της εβδομάδας
Από την πολυαναμενόμενη επιστροφή του Toy Story και ένα viral horror φαινόμενο, μέχρι μια σκοτεινή μαύρη κωμωδία και τη νέα ταινία του Pedro Almodóvar, οι κινηματογραφικές αίθουσες υποδέχονται τέσσερις ξεχωριστές πρεμιέρες
Οι 28 ταινίες που θα απολαύσουμε φέτος στο Protaras Summer Film Festival
Ανακοινώθηκε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του 12ου Protaras Summer Film Festival
Η νέα ταινία που ετοιμάζουν οι δημιουργοί του «Stranger Things»
Το σκηνοθετικό δίδυμο έχει κάνει συμφωνία με την Paramount - Πότε θα κυκλοφορήσει η ταινία
Θερινό σινεμά δίπλα στο κύμα στα Μανδριά με δωρεάν είσοδο
Μια καλοκαιρινή κινηματογραφική εμπειρία με φόντο τη θάλασσα και τον νυχτερινό ουρανό της Κύπρου
To 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου επιστρέφει με υπαίθριες προβολές στον κήπο
25 ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ από την Κύπρο και όλο τον κόσμο, κάτω από τα αστέρια
Η πολυσυζητημένη ταινία μικρού μήκους «Ματωμένες Παρτιτούρες», σε δύο μοναδικές προβολές στην Κύπρο
Η ταινία με έμπνευση το έγκλημα στα Τέμπη – Συμμετέχουν Δαδακαρίδης και Μίλτος Πασχαλίδης