Θέατρο , News

Θέατρο για παιδιά: 8+1 παραστάσεις για τον Οκτώβριο

Ένας μίνι οδηγός με τις πιο ενδιαφέρουσες παραστάσεις της σεζόν για παιδιά κάθε ηλικίας

Δημοσιεύτηκε στις 12 Οκτωβρίου 2018

Πρίγκηπες και πριγκήπισσες, αγαπημένοι παιδικοί ήρωες και νέες ιστορίες για παιδιά και όχι μόνο ζωντανεύουν αυτή την περίοδο στις θεατρικές σκηνές της Κύπρου. 

Ο Ευτυχισμένος Πρίγκηπας
Θέατρο Δέντρο

Το φετινό φθινόπωρο, παιδιά και ενήλικες μαζί θα απολαύσουν στο Θέατρο Δέντρο ένα από τα πιο γοητευτικά και διαχρονικά παραμύθια που έχει γράψει ο Όσκαρ Ουάιλντ, ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Πρόκειται για μια ιστορία φιλίας και αυταπάρνησης που διατηρεί την προσφορά στο συνάνθρωπο στο επίκεντρό της. Μια ιστορία με ήρωες ένα άγαλµα, τον Ευτυχισµένο Πρίγκιπα, και ένα νεαρό χελιδόνι. Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας είχε ζήσει πίσω από τον φράχτη ενός παλατιού, δίχως έγνοιες και σκοτούρες, πάντα ξέγνοιαστος και χαμογελαστός. Όταν όμως θα φύγει από τη ζωή, ένα χρυσό άγαλμα στήνεται σε μία πλατεία της πόλης προς τιμή του. Παρατηρώντας τον κόσμο από ψηλά μέσα από το άγαλμά του, ο Πρίγκιπας ανακαλύπτει μιαν άλλη πλευρά της καθημερινότητας: την φτώχια, τη διαφθορά και την υποκρισία.
Πρεμιέρα Κυριακή 14 Οκτωβρίου, Θέατρο Δέντρο Λευκωσία, 11.00. Παραστάσεις κάθε Σάββατο στις 16.00 & Κυριακή στις 11.00. Πληρ. 99520835, 99384606.

Ο τυχερός στρατιώτης
ΘΟΚ

Το υπέροχο ρωσικό παραμύθι ‘Ο Τυχερός Στρατιώτης’, που διασκευάστηκε για το θέατρο από την Ξένια Καλογεροπούλου και τον Θωμά Μοσχόπουλο, ανεβαίνει στη Σκηνή 018 του ΘΟΚ με την υπογραφή της Γεωργίας Μαυραγάνη, η οποία εγκαινιάζει την πρώτη σκηνοθετική συνεργασία της με την Κύπρο, μετά τις εξαιρετικές εντυπώσεις που άφησε πέρυσι με την παράσταση Γκιακ. Παίζουν: Μαρίνα Αργυρίδου, Μάρκος Καλλής, Παναγιώτης Λάρκου, Νίκος Μάνεσης, Γιώργος Ονησιφόρου, Τζωρτζίνα Τάτση.
Πρεμιέρα Κυριακή 21 Οκτ, Σκηνή 018, Νέο Κτήριο ΘΟΚ, Λευκωσία. Πληρ. 77772717.

Το Αστρογέννητο Παιδί
Θέατρο Σκάλα

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Σκάλα παρουσιάζει το έργο του Όσκαρ Ουάιλντ "Το Αστρογέννητο Παιδί" σε σκηνοθεσία Μόνικας Μελέκκη. Μια κρύα νύχτα του χειμώνα ένα λαμπερό αστέρι, όμοιο με κομμάτι από χρυσάφι, πέφτει από τον ουρανό, αγγίζοντας κι άλλα αστέρια στην τροχιά του. Φωλιάζει στο χιονισμένο δάσος. Ένας ξυλοκόπος σκύβει να πιάσει το θησαυρό. Σηκώνει το χρυσαφένιο μανδύα που είναι καμωμένος από αστέρια, αλλά δεν υπάρχει θησαυρός. Ούτε χρυσάφι, ούτε ασήμι. Μονάχα ένα παιδί που κοιμάται, ένα αστερόπαιδο… Και έτσι αρχίζει η ιστορία και το ταξίδι της ζωής για το αστρογέννητο παιδί που έρχεται να μας ταξιδέψει μαζί του και να μας διδάξει για τις μεγάλες αξίες όπως η ομορφιά, η καλοσύνη, η ταπεινότητα, η μετάνοια, η ηθική, η δικαιοσύνη, η προσφορά, η Αγάπη. 
Πρεμιέρα Κυριακή 14 Οκτωβρίου, Θέατρο Σκάλα, Λάρνακα, 11.00. Παραστάσεις κάθε Κυριακή στις 11.00. Πληρ. 24652800/1, 99490102.

Το Θαυμαστό Ταξίδι
Θέατρο Μασκαρίνι

Το Θέατρο Μασκαρίνι συνεχίζει τις παραστάσεις της νέας του παραγωγής, Το Θαυμαστό Ταξίδι σε κείμενο του Πέτρου Κονόμου. Δύο φίλοι ο Μπάνυ και η Ελπίδα, ξεκινούν το πιο θαυμαστό ταξίδι της ζωής τους. Τα πράγματα όμως δεν εξελίσσονται όπως τα ονειρεύτηκαν κι έτσι ο Μπάνυ, μόνος πια, ξεκινά έναν αγώνα για να βρεθεί, στο πλευρό της φίλης του. Ενα ταξίδι στα πιο θαυμαστά μέρη του κόσμου, γεμάτο ανατροπές, μέσα από τις οποίες, ανακαλύπτουμε τις μεγαλύτερες αξίες της ζωής. Αγάπη, φιλία, πίστη στον εαυτό και τις δυνάμεις μας, αλληλοβοήθεια όπως επίσης και η δύναμη που κρύβει μια αγκαλιά, είναι μόνο μερικές απ’ αυτές. Πόσο αναγεννημένος, μπορεί να βγει κάποιος μέσα απο ένα τέτοιο ταξίδι; Θα καταφέρει άραγε ο Μπάνυ, να ξαναβρεί την Ελπίδα του; Παίζουν: Πέτρος Κονόμου, Μάρκος-Ιούλιος Δρουσιώτης, Χρυστάλλα Σκόρδου, Άντονυ Παπαμιχαήλ και Κρίστη Χαραλάμπους. Φωνή νεράιδας Βίκη Γεωργιάδου. Παίζουν: Γεώργιος Ιωσήφ, Κωνσταντίνος Δημητρίου, Λοϊζος Παπαγεωργίου, Βαλάντο Χαραλάμπους, Όλια Γεωργιάδου.
Παραστάσεις κάθε Κυριακή στο Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο, Λευκωσία, 10.30. Πληρ. 99485083.

Η Πεντάμορφη και το Τέρας
Σατιρικό Θέατρο

Μια ιστορία για την ομορφιά και τη δύναμη της ψυχής. Η πραγματική ομορφιά βρίσκεται βαθιά μέσα μας, φτάνει να μπορέσουμε να την δούμε. Ένα κάστρο και ένα μαγικό τριαντάφυλλο. Ένα κορίτσι διαφορετικό από τ’ άλλα, ένα Τέρας που βαθιά μέσα του κρύβεται ένας πρίγκιπας, κεριά, ρολόγια και ντουλάπες που μιλούν, όλοι εγκλωβισμένοι σε μια κατάρα. Όλοι τους περιμένουν την αγάπη˙ την αληθινή αγάπη, που θα τους κάνει ανθρώπους ξανά. Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, γεμάτο μουσική, χορό και πολλές εκπλήξεις. Και όλα αυτά με λίγη μαγεία, γιατί η μαγεία είναι το βασικότερο συστατικό σε ένα παραμύθι.
Παραστάσεις κάθε Κυριακή, Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία, 10.30. Πληρ. 22312940, 22421609, 99639609.

Πιτζιαμο-ήρωες
Παιδική Σκηνή Δώρου Κυριακίδη

Η Παιδική Σκηνή Δώρου Κυριακίδη παρουσιάζει την κωμωδία δράσης ‘Πιτζιαμο-ήρωες’. Τρεις φίλοι και συμμαθητές, ο Νικολάκης, η Μαρία και ο Βαγγέλης βρίσκονται στο σπίτι του Νικολάκη για να περάσουν όλοι μαζί το Σαββατακύριακο. Ξαφνικά έρχεται ο Δάσκαλος τους ο κύριος Δώρος και τους ανακοινώνει ότι η Luna Girl ετοιμάζεται να αγοράσει το αγαπημένο τους Λούνα Πάρκ και να το κατεδαφίσει για τους δικούς λόγους. Τότε οι τρείς φίλοι αναλαμβάνουν δράση! Μεταμορφώνονται σε Πιτζιαμo – ήρωες , με σκοπό να εμποδίσουν την Luna Girl να μη φτάσει ποτέ σε αυτό το ραντεβού! Θα τα καταφέρουν … να «σώσουν την μέρα μέσα στη νύχτα» ;
Κάθε Κυριακή, Θέατρο Ανεμώνα, Λευκωσία, 10.45. Πληρ. 99055537. Εισιτήρια: €8 / www.soldoutticketbox.com

Ο Κοντορεβιθούλης και ο Γίγαντας Σεπόλας
Θέατρο Βεστιάριο

Το Θέατρο Βεστιάριο συνεχίζει τις παραστάσεις με την παραγωγή ‘Ο Κοντορεβιθούλης και ο Γίγαντας Σεπόλας’ που είναι βασισμένη και πάλι σε γνωστό κλασσικό παραμύθι, αυτή την φορά του γνωστού συγγραφέα Σάρλ Περώ, ένα παραμύθι που άντεξε και αντέχει – που αγαπήθηκε και ακόμα αγαπιέται από μικρούς και μεγάλους αφού οι ήρωες του σε προκαλούν μεμιάς να τους λατρέψεις. Ένας μικρός ήρωας με τεράστιο μυαλό, ο Κοντορεβιθούλης μας, έρχεται και αλλάζει όλο τον κόσμο. Δύο διαφορετικοί κόσμοι : η φτωχή και τίμια οικογένεια του καλαθά με τα υπέροχα πανέμορφα καλάθια τους και η οικογένεια του γίγαντα Σεπόλα – μια πολύχρωμη οικογένεια με τις μαγικές γρήγορες μπότες! Μια ιστορία με δράση πάνω απ’ όλα - που θα ενθουσιάσει και θα παρασύρει κάθε παιδί στις περιπέτειες του μικρού Κοντορεβιθούλη.
Σάββατο 13 Οκτωβρίου, Αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων Πάνω Πολεμίδια, Λεμεσός, 15.00 / Κυριακή 14 Οκτωβρίου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 15.00 / Σάββατο 20 Οκτωβρίου, Κινηματοθέατρο Καλλιθέα Αραδίππου, 15.00 / Κυριακή 21 Οκτωβρίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 15.00. Πληρ. 96403029. Εισιτήρια: €7.

Η Ροδού τζαι το χρυσό βερκίν
Θέατρο ΑντίΛογος

Το Θέατρο ΑντίΛογος παρουσιάζει την παιδική παράσταση «Η Ροδού τζαι το χρυσό βερκίν», σε θεατρική απόδοση της Άνδρης Θεοδότου. Ένα λαϊκό παραμύθι που μιλά για την αγνή αγάπη, το θάρρος που αποκτούν οι άνθρωποι όταν πρόκειται να αγωνιστούν για τα ιδανικά στη ζωή τους και την αιώνια πάλη ανάμεσα στο καλό και το κακό. «Το χρυσό βεργί» είναι ένα ελληνικό λαϊκό παραμύθι από την Ήπειρο, του οποίου η πιο σημαντική παραλλαγή αποτελεί το πολύ γνωστό κυπριακό λαϊκό παραμύθι με τίτλο «Το βασιλόπουλο της Βενεθκιάς». Ηλιάνα Κάκκουρα, Θέμιδα Νικολάου, Βασίλης Παφίτης, Αντρέας Σιαμαρής.
Παραστάσεις κάθε Κυριακή, Flea Theatre, Γιάννη Κορομία 2, Καϊμακλί, Λευκωσία, 11.00. Πληρ. 99251331 – 99907651.

Η κουκουβάγια που ζήλευε...
Οι Little Worry People παρουσιάζουν, μια ευρηματική παράσταση που πραγματεύεται το πολυδιάστατο θέμα της ζήλειας. Η παράσταση έχει ΣΤΟΧΟ να βοηθήσει τα παιδιά να απαλλαγούν από το αρνητικό συναίσθημα της ζήλειας. Παράλληλα ενισχύεται ο συναισθηματικός κόσμος των παιδιών με αρχές & αξίες όπως είναι η αγάπη, η προσφορά & η ανιδιοτέλεια. Η πρωτότυπη ιστορία μιας κουκουβάγιας που βγαίνει για βόλτα στο δάσος, γιατί δεν αντέχει να μοιράζεται την αγάπη των γονιών της, με το αδελφάκι της. Η βόλτα αυτή όμως θα εξελιχθεί σε ένα εξαιρετικό ταξίδι αυτογνωσίας. Συντελεστές Παράστασης: Αντρέι Κρουπά, Νικολέττα Χριστοφόρου.
Κυριακή 14 Οκτωβρίου,  The little worry people art and drama studio, Ορφέως 2, 2413 Έγκωμη, Λευκωσία, 11.00. Πληρ. 99358663, 99621669, 22590197.

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close