Δημοσιεύτηκε στις 22 Οκτωβρίου 2018
Με κύρια αποστολή την ενθάρρυνση αλλά και διευκόλυνση των αρχαρίων δρομέων να αρχίσουν να γυμνάζονται, η διοργάνωση "Τρέχω στην Πόλη μου", έφτασε για να μας βάλει σε πρόγραμμα. Μάλιστα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα παρέχονται μέσα από μικρής διάρκειας φιλμάκια δομημένες συμβουλές εκγύμνασης, διατροφής κτλ.
Ταυτόχρονα με εβδομαδιαίες νυχτερινές δρομικές εξορμήσεις (προπονήσεις) μέσα στην πόλη γνωρίζουμε τις διάφορες γειτονιέες της πόλης, τρέχοντας.
Αυτό έχει στόχο της δημιουργία δρομικών παρεών ατόμων με τις ίδιες ανάγκες και προσδοκίες αλλά και την γνωριμία με την πόλη μέσα από μια άλλη οπτική γωνία. Στην συγκεκριμένη ενέργεια εμπλέκεται πλειάδα καταξιωμένων επιστημόνων και επαγγελματιών με διάφορες ειδικότητες όπου με βίντεο, γραπτά κείμενα, παρουσιάσεις και προπονήσεις θα βοηθήσουν τους αρχάριους δρομείς. Επιτομή αυτής της προσπάθεια είναι η ΔΩΡΕΑΝ εκγύμναση (Personal Training) των αρχαρίων δρομέων από την κορυφαία αλυσίδα γυμναστηρίων στον Ελληνικό χώρο την ALTER LIFE με ειδικά προπονητικά πρωτόκολλα για τον Μαραθώνιο Λευκωσίας.
Συμβουλές Υγείας - Προπονητικές Συμβουλές
Μία σειρά από βίντεο διάρκειας 60’’ (εξήντα δευτερολέπτων) που περιέχουν προπονητικό πρόγραμμα για αρχαρίους δρομείς και περιπατητές (power walking) διάρκειας 16 εβδομάδων για την ορθή προετοιμασία των δρομέων που έχουν στόχο την συμμετοχή τους στα αγωνίσματα 5 και 10 χιλιομέτρων αντιστοίχως, ενώ επιπρόσθετα περιέχουν και γενικές προπονητικές πληροφορίες.
Το προπονητικό πρόγραμμα που θα δημοσιεύεται και κοινοποιείται σε εβδομαδιαία βάση θα υποστηρίζεται από μια πλειάδα επιστημόνων και επαγγελματιών που θα προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ συμβουλές όπως:
- Γυμναστές
- Φυσικοθεραπευτές
- Αθλητικούς Διατροφολόγους
- Εργοφυσιολόγους
- Sports Psychologists
- Εργοθεραπευτές
- Καρδιολόγους
- Πνευμονολόγους
- Ορθοπεδικούς
- Sports Medicine
Επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει συμβουλές και προτάσεις για την κατάλληλη επιλογή αθλητικών ρούχων, παπουτσιών και άλλων δρομικών accessories ως και την ορθή χρήση και λήψη βιταμινών, συμπληρωμάτων, gps watches, κτλ.
Με στόχο την δωρεάν εκγύμναση αρχαρίων δρομέων και περιπατητών και την συμμετοχή τους στους μικρούς αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων αντίστοιχα θα πραγματοποιούνται νυχτερινές δρομικές εξορμήσεις. Οι εξορμήσεις για αρχάριους και ερασιτέχνες δρομείς που θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη θα έχουν διαφορετική αφετηρία και δρομολόγιο κάθε φορά περιδιαβάζοντας στις διάφορες γειτονίες της πόλης. Οι προπονήσεις θα είναι σε ρυθμούς που θα διευκολύνουν την συμμετοχή διαφόρων επιπέδων και ταχυτήτων δρομείς χωρίς να μένει κανείς πίσω, ενώ κατά την διαδρομή θα προβάλλονται ιστορικές και άλλες σημαντικές πτυχές της πόλης.
Σε όλες τις δρομικές εξορμήσεις θα υπάρχουν μαζί με τους δρομείς τουλάχιστον δύο πιστοποιημένοι πρώτοι βοηθοί, φαρμακείο, απινιδωτής και βεβαίως μουσική επένδυση. Της εξόρμησης θα προηγείται ποδήλατο με φωτάκια ως και δρομείς με φωσφορούχα γιλέκα ως επίσης και στην ουρά της δρομικής πορείας.
Το πρόγραμμα και ο χάρτης της κάθε διαδρομής θα βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα του αγώνα και στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ σχετικές ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις θα αποστέλλονται μέσω της ιστοσελίδας και των άλλων μέσων.
Alter Life Empower Yourself
Σε αυτή την κοινωνικό - πολιτισμικό – αθλητική “διαδρομή” των τεσσάρων μηνών το ALTERLIFE Boutique Λευκωσίας θα ηγηθεί της Δράσης “Τρέχω στην πόλη μου”. Θέλοντας να παρασύρουμε τους πολίτες της Λευκωσίας στον μαγικό κόσμο της σωματικής άσκησης δημιουργήσαμε αποκλειστικά δύο πρωτόκολλά για να προετοιμάσουμε καλύτερα για τον αγώνα στις 24 Φεβρουαρίου:
• Empower Yourself Cardio – Special Edition Nicosia Run
• Empower Yourself Strength – Special Edition Nicosia Run
Δύο ειδικές εκδόσεις της πιο δημοφιλούς υπηρεσίας “EMPOWER YOURSELF” αποκλειστικά για τους αρχάριους δρομείς. Στα γυμναστήρια ALTERLIFE στην Λ. Στροβόλου 292, καθημερινά από τις 08:00 έως τις 16:00 (Δευτέρα - Παρασκευή) οι αρχάριοι δρομείς θα απολαμβάνουν ΔΩΡΕΑΝ PERSONAL TRAINING αυτό που η στην ALTERLIFE αποκαλούν FITNESS EXCELLENCE.

Σχετικά
Οι Locomondo έρχονται στη Λεμεσό για το 5ο Off Road Festival All Star
Ένα διήμερο γεμάτο αδρεναλίνη, εντυπωσιακά shows, αγωνιστική δράση, μουσική και ψυχαγωγία για μικρούς και μεγάλους.
Weekend Agenda: 25 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Συναυλίες, φεστιβάλ, χοροεσπερίδες, θερινό σινεμά και ένα ολόλευκο πάρτι μέσα στη φύση
Μουσική και αστροπαρατήρηση κάτω από το φεγγάρι του Οξύρρυγχου
Το Αρχαίο Ωδείο Πάφου υποδέχεται την αυγουστιάτικη πανσέληνο με μπουζούκια, αφηγήσεις και ξενάγηση στον έναστρο ουρανό.
Δωρεάν εργαστήρια κεραμικής στους Αγίους Βαβατσινιάς
Η Terra Arte CY και ο κεραμίστας Ανδρέας Φασουλίδης προσκαλούν το κοινό να γνωρίσει βιωματικά την τέχνη του πηλού μέσα από το πρόγραμμα «Technergos».
Ετοιμαζόμαστε για νυχτερινή πεζοπορία στο βουνό με τους Cyprus from Air
Ακολουθώντας αστρικό φως, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ομορφιά του δάσους από μια διαφορετική οπτική
Γιώρκος και Σαής τραγουδούν κάτω από τα αστέρια στο Sandy Beach
Μια ατμοσφαιρική μουσική βραδιά δίπλα στη θάλασσα, γεμάτη ένταση, συναίσθημα και αγαπημένες επιτυχίες
«Beyond the Game»: Μια διαδραστική βραδιά πέρα από τα στερεότυπα στην Πλατεία Ελευθερίας
Έκθεση, βιωματικά εργαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες και ανοιχτή συζήτηση με ελεύθερη είσοδο
H ανακοίνωση (και η αφίσα) για τη Γιορτή του Κρασιού στη Λεμεσό
64 χρόνια ιστορίας γιορτάζει φέτος η Γιορτή του Κρασιού, με εντυπωσιακές τελετές έναρξης και λήξης, αλλά και αναβαθμισμένο πρόγραμμα γεμάτο δημοφιλείς παραστάσεις και δεκάδες καλλιτέχνες από Κύπρο και Ελλάδα
Πεζοπορία στο Κάβο Γκρέκο, από το ηλιοβασίλεμα μέχρι την πανσέληνο
Μια βραδινή διαδρομή έξι χιλιομέτρων με εντυπωσιακές εικόνες, φωτογραφικές στάσεις και κέρασμα με κρασί
Δες την πρώτη ανατολή με… pilates και μουσική
Ένα διαφορετικό ξημέρωμα στη Ριβιέρα του Πρωταρά
Οι «Μέρες Ξηρολιθιάς» έρχονται στο Γούρρι
Ένα τριήμερο αφιερωμένο στην πανάρχαια τέχνη της πέτρας, με δράσεις που αναδεικνύουν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου
[Screenings] on the Side: Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού "ταξιδεύει" στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Η τελευταία Κυριακή του μήνα στη Λευκωσία, είναι διαφορετική