6 July 2013
Arts & Culture , Επόμενες Παραστάσεις

Παράσταση Χορού: "Dancescape"

Οι μαθητές του Κέντρου Χορού του Δήμου Λεμεσού επανέρχονται παρουσιάζοντας δύο νέα έργα του καλλιτεχνικού διευθυντή, Λάμπρου Λάμπρου.

Δημοσιεύτηκε στις 01 Ιουλίου 2013

Το έργο "Dreamscapes", με όχημα τις τεχνικές του σύγχρονου χορού, επιχειρεί μία κατάδυση στα τοπία του ονείρου, με μουσικά αποσπάσματα από Bach, Couperin, Cass Eliot και Franz Schmidt. Το έργο προέκυψε μετά από πολλές συζητήσεις μεταξύ του κ. Λάμπρου και των μαθητών του Κέντρου, οι οποίοι ενεπλάκησαν ενεργά στη χορογραφική διαδικασία. Οι μαθητές, παρόλο ότι παραμένουν πιστοί στην τεχνική του κλασσικού μπαλέτου, παράλληλα κάνουν και μαθήματα σύγχρονου χορού. Με αυτό το έργο, έχουν την ευκαιρία να δοκιμαστούν σε μία διαφορετική χορογραφική κινησιολογία που τους δίνει τη δυνατότητα να ωριμάσουν χορευτικά.

Το έργο "Seascape" αντλεί την  έμπνευσή του από τη συμπεριφορά του κόσμου σε μια παραλία, πιθανόν την παραλία της Λεμεσού. Τα παιχνίδια με τη μπάλα, το φλερτ, οι παρέες, συνθέτουν ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό μπαλέτο, στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι μαθητές του Κέντρου.  Ας μην ξεγελαστούμε όμως από τις μεγάλες μπάλες και τις τις κωμικές καταστάσεις επί σκηνής. Αυτά δεν περιορίζουν, ούτε στο ελάχιστο, τη δυσκολία της χορογραφίας, για αυτούς τους νεαρούς χορευτές.  

Το έργο "Love Songs" σε χορογραφία Tim Rushton από το Danish Dance Theatre, είχαμε την τύχη να το απολαύσουμε πέρσι και στην Κύπρο στα πλαίσια του 15ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Χορού. Το έργο έχει περιοδεύσει σε Ευρώπη και Αμερική, κερδίζοντας το κοινό και τους κριτικούς. Οι χορευτές του Danish Dance Theatre, Ana Sendas και Stefanos Bizas, αποδεχόμενοι την πρόταση του κ. Λάμπρου, επιστρέφουν στη σκηνή του θεάτρου Ριάλτο για να μας παρουσιάσουν το απόσπασμα Lilac Wine από το έργο αυτό.

Ώρα: 20.30.

Σχετικά

Ατζέντα
October 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close