Cyprus Eating Awards , Τα highlights

Eating Awards 2018: η μεγάλη βραδιά της απονομής έφτασε

Απονέμονται σήμερα ταEating Awards 2018 που παρουσιάζει η Nespresso!

Δημοσιεύτηκε στις 26 Νοεμβρίου 2018

Τα Eating Awards, ο μεγαλύτερος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, τα οποία διοργανώνει το Check In, γιορτάζουν φέτος 14 χρόνια και διοργανώνονται για ακόμη μία χρονιά, για να επιβραβεύσουν τα κορυφαία εστιατόρια του νησιού. Τα βραβεία παρουσιάζει η Nespresso.

Ο θεσμός αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας της εγχώριας γαστρονομίας, αλλά και την επιβράβευση των αξιόλογων προσπαθειών. Η γνώση, άλλωστε, και η εμπειρία των 14 χρόνων καθιστούν τα Eating Awards ως τον μοναδικό θεσμό στην Κύπρο, που μπορεί να περηφανευτεί ότι γνωρίζει την εστίαση στο νησί. Ακολουθώντας διεθνή πρότυπα, η διοργάνωση φέρει μεγάλη ευθύνη και συνέπεια προς το κοινό, τους εστιάτορες, τους ιδιοκτήτες και σεφ των εστιατορίων, που επιδιώκουν να διακριθούν στον έντονα ανταγωνιστικό χώρο της εστίασης. Με γνώμονα τον επαγγελματισμό, τη συνέπεια και την ανώτερη ποιότητα υλικών, υπηρεσιών και τιμής, ανακαλύπτουμε και επιβραβεύουμε τα εστιατόρια, που κρατούν ψηλά τον πήχη της ποιοτικής εστίασης.

Η λαμπερή τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018, στο Hilton Cyprus στη Λευκωσία. Οι παρουσιάστριες της βραδιάς θα είναι η Μαρία Μπεκατώρου και η Ντορέττα Παπαδημητρίου.

Η φετινή χρονιά θα έχει γεύσεις αστέρων και αυτό διότι ο πολυβραβευμένος Γάλλος σεφ Arnaud Bignon, ο οποίος έφερε δύο αστέρια Michelin στο εστιατόριο Σπονδή στην Αθήνα και δύο αστέρια Michelin στο εστιατόριο The Greenhouse στο Λονδίνο, δημιουργεί το μενού της βραδιάς.

Oι κατηγορίες είναι 10 και είναι οι ακόλουθες: Νέα Άφιξη (εστιατόρια που άνοιξαν από τον Μάιο 2017 μέχρι τον Μάιο 2018), Ψάρι, Διεθνής Κουζίνα, Εστιατόριο Ξενοδοχείου (δηλαδή που λειτουργούν εντός ξενοδοχειακής μονάδας και εξαιρούνται από άλλες κατηγορίες), Bar/Restaurant, Ταβέρνα, Σουβλάκι, Nice Price (εστιατόρια που σερβίρουν ποιοτικό φαγητό σε προσιτή τιμή), Μεσογειακή Κουζίνα, καθώς και Best Beer Place by KEO BEER. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα βραβευθεί το εστιατόριο, που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους από τους αναγνώστες του Check In ως «Το Αγαπημένο των Αναγνωστών» και είναι ανεξάρτητο από κατηγοριοποίηση. Το κάθε εστιατόριο στην κάθε κατηγορία για να είναι υποψήφιο πρέπει να εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα και να πετυχαίνει συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών του. Με κριτήρια την ποιότητα φαγητού, την παρουσίαση των πιάτων, την υγιεινή, την ατμόσφαιρα εντός και εκτός εστιατορίου, τη ροή των πιάτων, τη σωστή εξυπηρέτηση, τη λίστα κρασιών και τη σχέση προϊόντος και τιμής, γίνεται η τελική επιλογή των εστιατορίων σε κάθε κατηγορία. Τα υποψήφια εστιατόρια είναι 75 και επιλέχθηκαν από πολυμελή, ειδική επιτροπή, που συστάθηκε από το Check In, η οποία απαρτιζόταν από γνώστες της γαστρονομίας με εξειδίκευση στον τομέα της εστίασης.

Επίσης, τιμητικά βραβεία θα απονεμηθούν στον Σεφ της Χρονιάς, στο Κυπριακό Προϊόν της Χρονιάς και το Εστιατόριο με την Καλύτερη Κάβα. Φέτος για πρώτη φορά θα δοθούν τιμητικοί έπαινοι για την Εξυπηρέτηση (Service) και το εστιατόριο με το Καλύτερο Design με τη χορηγία του ΙΚΕΑ.

Τα βραβευμένα εστιατόρια της Κύπρου για το 2018 θα παρουσιαστούν στο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού Check In που κυκλοφορεί στις 28/11/2018.

Επίσης, μην χάσετε τη συνεχή ενημέρωση από τη βραδιά των βραβείων μέσω του Time Out Portal (www.checkincyprus.com) και του Application Time Out Cyprus (διαθέσιμο σε iOS και Android). To hashtag της εκδήλωσης είναι #eatingawards

Παρουσιάζει: Nespresso.
Με τη στήριξη της Τράπεζας Κύπρου.
Χορηγοί: Φυσικό Νερό Acqua Panna, San Pellegrino, Κρασιά Ζαμπάρτας, Παγωτά Mövenpick, Σαμπάνια Jacquart, ΙΚΕΑ, Anco Catering Equipment, Μπίρα ΚΕΟ, Σκλαβενίτης, Προγράμματα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής του Intercollege.
Χορηγός Φιλοξενίας: Hilton Cyprus
Χορηγός Ταξιδιωτικών Εμπειριών: Holiday Tours
Υποστηρικτές: Landas Colour, Flowers & Design by Roys Herodotou, Food2Impress, mAKaron Boutique
Η καταμέτρηση των ψήφων έγινε με την εγκυρότητα του Intercollege.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close