Nightlife & Music

Nicosia strikes back!

Η πρωτεύουσα αρχίζει να παίρνει πνοή! Ο λόγος απλός: Άνθρωποι με πολλή αγάπη για την πόλη έβαλαν τη φαντασία τους και τα όνειρα τους και πήραν από το χέρι μια πόλη που ψάχνει απεγνωσμένα ταυτότητα στο μυαλό της σημερινής νεολαίας.

Δημοσιεύτηκε στις 31 Ιανουαρίου 2013

Π και Φ
Μία ιδέα που γεννήθηκε στις γειτονιές της παλιάς πόλης μέσα από μια συνεργασία φίλων από τα παλιά. Το ‘Π & Φ’ έχει τόσο έντονο χαρακτήρα, ίσως όσο κανένα άλλο bar στην πόλη αυτή τη στιγμή. Πρόκειται για έναν πολυχώρο που δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για έμπνευση και ψυχαγωγία, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τη ‘δήθεν’ που έχουμε φάει στη μάπα τόσα χρόνια. Αντίθετα προσφέρει αληθινή διασκέδαση, την οποία δημιουργούν οι ίδιοι οι άνθρωποι με την επιλογή τους να βρίσκονται εκεί. Η μουσική κινείται από ωραία chill out funky ακούσματα σε πιο alternoelectro καταστάσεις και είναι ψαγμένη όπως και το ίδιο το μαγαζί -σε όλα του, από το πολύ καλό bar menu του που θα ικανοποιήσει τους πάντες μέχρι και τις πολλές σπιτικές επιλογές που σου παρέχει η κουζίνα του, από ομελέτα, μπιφτέκια, σουβλάκι καλαμάκι κ.ά. Αυτά είναι λέμε!

Info: (22263706) Αισχύλου 61, παλιά Λευκωσία, Δ-Κ 11.00–01.00.

 

The Market Company
Oι πρωτευουσιάνοι hipsters το έχουν αναγάγει από την πρώτη κιόλας εβδομάδα λειτουργίας του σε hot meeting point! H ιδέα για την ονομασία ‘Market Company’ είναι απλή, αφού βρίσκεται στην παλιά πόλη, εκεί όπου προηγουμένως η αγορά της πρωτεύουσας έσφυζε από ζωή. Σκοπός των ιδιοκτητών του bar ήταν να ξαναζωντανέψει η περιοχή, γι’ αυτό έβαλαν οι ίδιοι το πρώτο λιθαράκι. Ο χώρος αν και έχει ανακαινιστεί, κρατά ακέραιο το χαρακτήρα που είχε και προηγουμένως, ενώ τα παλιά έπιπλα που προϋπήρχαν όπως και κάποια χρησιμοποιημένα αντικείμενα επιδιορθώθηκαν για να αποτελέσουν την επίπλωση του νέου μαγαζιού. Η κουζίνα είναι εξαιρετική, το ίδιο και η εξυπηρέτηση, ενώ απόλυτη εφαρμογή εδώ βρίσκει και η ρήση ‘πρώτα χορταίνει το μάτι και μετά το στομάχι’, και σε τιμές μάλιστα που δεν θα σε κάνουν να το σκεφτείς 2 φορές! Extra tip: Είναι από τα λίγα μέρη στην Κύπρο, αν όχι το μοναδικό, που προσφέρει wine cocktails όπως το ‘Hugo’ και το ‘Kedora’.

Info: (22270504) Πυθωνος 8, παλιά Λευκωσία, Δ-Κ 11.00–01.00.

 

Hard Rock Café Nicosia
Νιώθεις έτοιμος να ροκάρεις; Η νύχτα σου στο νεοαφιχθέν ‘Hard Rock Nicosia’ θα είναι τουλάχιστον διασκεδαστική! Ο λόγος; Μια πλειάδα από DJ’s που θα ανεβάζουν τη διάθεση στα ύψη στο εντυπωσιακό ‘Sky Bar’, το οποίο επιμελήθηκε μάλιστα ο γνωστός Αμερικανός καλλιτέχνης Erni Vales. Καθημερινά θα χορεύεις στους ρυθμούς γνωστών rock μουσικών επιτυχιών και mainstream κομματιών -για όλα τα γούστα-, ενώ κάθε Πέμπτη συγκεκριμένα ετοιμάσου να ροκάρουμε στο πιο ροκ μαγαζί της πόλης με live μπάντες που θα μας μεταφέρουν σε διάφορα μουσικά μονοπάτια! Τι πρέπει να ξέρεις πριν το επισκεφθείς; Δεν υπάρχουν κρατήσεις, αφού και στην Κύπρο εφαρμόζεται η πολιτική της αλυσίδας ‘firstcom, firstserved’, δηλαδή εξυπηρέτηση με σειρά προτεραιότητας! Dress code: Rock Casual/ Rock Chic. Mood: Rock ‘n’ Roll mood… Ready to Party!

Info: (22364999) Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού 21, Δ-Κ 11.00-02.00.

 

Pieto
Θυμάσαι ποια ήταν η τελευταία φορά που πραγματικά απόλαυσες μια βόλτα για καφέ στη Λήδρας; Ούτε κι εγώ, μέχρι που πήγα στο ‘Pieto’. Το ανακαινισμένο ελληνικό νεοκλασικό κτίριο τού 1932, με τα πολλά colonial στοιχεία στην αρχιτεκτονική του, βρίσκεται στη Στοά Κλόκκαρη και εκτός από εκπληκτικής ποιότητας καφέ, έχει και υπέροχα γλυκά (όλα σπιτικά, το cheesecake του ειδικά θα σαγηνεύσει όλους τους γευστικούς σου κάλυκες) αλλά και ατμόσφαιρα που θα σε βοηθήσει πραγματικά να χαλαρώσεις! Βασικό ρόλο σε αυτό θα παίξει η χαλαρή μουσική σε ρυθμούς blues, λες και ανοίγει το χρονοντούλαπο της ιστορίας και σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή, η vintage επίπλωση -έδωσαν νέα ‘πνοή’ στα παλιά έπιπλα που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο-, ο ωραίος κόσμος όπως και η δωρεάν σύνδεση wi-fi (σημαντικό). Αν πάλι είσαι λίγο πιο ‘Εγγλέζος’ τότε κανένα πρόβλημα. Το μενού διαθέτει μεγάλη ποικιλία από μπίρες και πολύ καλό κρασί. Το ‘Pieto’, λοιπόν, είναι μια σύνθεση του παλιού προσαρμοσμένο στην εναλλακτικότητα της εποχής.

Info: (22664020) Στοά Κλόκκαρη, Δ-Κ 11.00–01.00.

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close