Cyprus Eating Awards , Τα highlights

Αυτό είναι το εστιατόριο που "σάρωσε" στα Eating Awards 2018

Απέσπασε συνολικά δύο βραβεία στις κατηγορίες Νέα Άφιξη και Καλύτερη Κάβα Εστιατορίου και ένα τιμητικό έπαινο για το Καλύτερο Σέρβις

Δημοσιεύτηκε στις 28 Νοεμβρίου 2018

Ένα νέο εστιατόριο στην καρδιά της Λευκωσίας και συγκεκριμένα στην εμπορική οδό Στασικράτους κατάφερε να ξεχωρίσει από την μεγάλη βραδιά βράβευσης των Eating Awards 2018, του μεγαλύτερου γαστρονομικού θεσμού της Κύπρου. 

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο Pralina Exprerience Λευκωσίας του Ομίλου Ζορπάς αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής της βραδιάς αποσπώντας δύο βραβεία και ένα τιμητικό έπαινο για το καλύτερο σέρβις εστιατορίου που θεσπίστηκε για πρώτη φορά φέτος στον συγκεκριμένο θεσμό. 

Συγκεκριμένα το εστιατόριο Pralina Experience κέρδισε το βραβεία για την Καλύτερη Άφιξη της χρονιάς, την Καλύτερη Κάβα Εστιατορίου και τον Τιμητικό Έπαινο για το καλύτερο σέρβις εστιατορίου. 

Η κάρτα φαγητών, που φέρει την υπογραφή του βραβευμένου με αστέρι Michelin chef, Λευτέρη Λαζάρου, αναμφισβήτητα θα σου ανοίξει την όρεξη. Η δε λίστα με δημιουργικά sushi, sashimi, tataki και όχι μόνο, που φέρει την υπογραφή κορυφαίου βρετανού chef, θα σε κάνει να αμφιταλαντευθείς μεταξύ του Pralina tuna spicy maki, του Salmon Dragon ή του άκρως θελκτικού Barbecue roll.

Στο πλευρό σου, ο παγκύπρια βραβευμένος sommelier, Βάσος Μανώλη, ο οποίος, αφού σε ‘ξεναγήσει’ στη βιβλική -πέραν των 500 οινικών επιλογών- νεοκοσμική και παλαιοκοσμική του λίστα, θα φροντίσει να παντρέψει με τον ιδανικότερο τρόπο τα επιλεγμένα εδέσματα. Η εμπνευσμένη -από όλες τις απόψεις- εστιατορική άφιξη στην καρδιά της Στασικράτους απογειώνει τη διεθνή κουζίνα, με έναν τρόπο θελκτικό, μα πρωτίστως δημιουργικό. Τα αριστοτεχνικά δάπεδα, το ελκυστικό μπαρ και η επίπλωση, που έρχεται σε απόλυτη αρμονία με τα γήινα χρώματα και το πράσινο παραπέτασμα της βλάστησης, είναι εικόνες που κάθε φορά θα σε μαγεύουν. Οπωσδήποτε δοκίμασε την ασιατική σαλάτα με πάπια, κάσιους και τεριγιάκι, το tataki από λαβράκι, το πατέ πάπιας σε βάση από καραμελωμένα μήλα και τη λεμονάτη τσιπούρα με κρέμα και κουσκούς λαχανικών.

Οι λάτρεις των steak θα υποκύψουν στο αυστραλέζικο rib eye, στην εξαιρετικής ποιότητας μοσχαρίσια μπριζόλα, αλλά και στο φιλέτο Black Angus, μαζί με λεπτοκομμένες τραγανές πατάτες και πουρέ από πατάτα και σπανάκι. Οι φανατικοί των επιδορπίων θα ενθουσιαστούν με το Exotic Vacherin με τραγανή μαρέγκα και το Pear and chocolate temptation με κρέμα πραλίνας φουντουκιού και λεπτόφυλλο μπισκότο σοκολάτας. Αξιοσημείωτη είναι και η μοναδική ανά το παγκύπριο συλλογή από μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας έργα ζωγραφικής και φουτουριστικά γλυπτά, που καθιστούν το Pralina Experience ως το απόλυτο art restaurant.

Ιδιοκτήτης
Όμιλος Εταιρειών Ζορπάς & Υιοί Λτδ
Το μενού υπογράφει
Λευτέρης Λαζάρου
Executive chef των Pralina Experience
Ηλίας Αριστοτέλους
Executive Pastry Chef
Χρήστος Χρίστου
Sommelier
Βάσος Μανώλη

INFO 
(22665588) Στασικράτους 31, Λευκωσία. Δ-Κ 09.00-23.00.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close