Δημοσιεύτηκε στις 08 Δεκεμβρίου 2018
Τα πιο ωραία μουσικά Χριστούγεννα θα ζήσουν όσοι θα καταφέρουν να βρεθούν στο Παττίχειο θέατρο στη Λεμεσό στις 11 και 12 Δεκεμβρίου.
Η Διάσταση, με μια τεράστια εμπειρία σε μεγάλες παραστάσεις τέτοιου περιεχομένου, συναντά τα υπέροχα τραγούδια και τις μουσικές που έγραψε ο συνθέτης Κώστας Κακογιάννης για τις γιορτινές αυτές μέρες. Τραγούδια που κατά καιρούς ερμήνευσαν σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως ο Johnny Logan, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Δώρος Δημοσθένους, η Αλέξια και άλλοι.
Η παράσταση έχει τον τίτλο «Αϊ-Βασίλη Βασιλιά», που είναι παρμένος από το έθιμο της Πρωτοχρονιάς, αλλά και από το ομώνυμο επιτυχημένο άλμπουμ των Κώστα Κακογιάννη και Πάμπου Κουζάλη με τραγούδια στην κυπριακή διάλεκτο, αλλά και στη δημοτική, που ερμήνευσαν οι «Ορειβάτες», τα παιδιά της Σχολής Μιτσή στη Λεμύθου.
Στο πρώτο μέρος της παράστασης θα ακουστούν τα τραγούδια αυτά, ενώ στο δεύτερο μέρος θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε χριστουγεννιάτικα Κάλαντα από όλο τον κόσμο, καθώς και συνθέσεις του Κώστα Κακογιάννη από τα 6 χριστουγεννιάτικα άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα.

Στην παράσταση λαμβάνουν μέρος όλα τα τμήματα της «Διάστασης» - Φωνητικό Σύνολο, Παιδική Χορωδία και Ομάδα Χορού - ο συνθέτης Κώστας Κακογιάννης, ο τενόρος Ανδρέας Αροδίτης και στα κρουστά ο Ρόδος Παναγιώτου. Επίσημος καλεσμένος ο Πατήρ Νικόλαος Λυμπουρίδης, που θα ερμηνεύσει στο πρώτο μέρος, μαζί με το Φωνητικό Σύνολο, τραγούδια του Κώστα Κακογιάννη.
Η σκηνογραφία είναι του Βαλεντίνου Ιωσήφ, ενώ χορογράφησαν οι Μαρία Μέση Αγγελίδου, Ναδίνα Λοϊζίδου και Ελένη O’Keef.
Τη σύνθεση μουσικής, διεύθυνση, εναρμόνιση και ενορχήστρωση υπογράφει ο Κώστας Κακογιάννης. Τις διδασκαλίες ανέλαβαν για το Φωνητικό Σύνολο η Αντριάνα Σεργίδου και για την Παιδική Χορωδία η Χριστίνα και Δήμητρα Πισσουρίου.
Στο Παττίχειο θέατρο λοιπόν, στις 11 & 12 Δεκεμβρίου θα ζήσουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων, συμβάλλοντας σε έναν φιλανθρωπικό σκοπό, αφού τα καθαρά έσοδα θα δοθούν στην Ένωση Οικογενειών Στρατευσίμων Κύπρου Ε.Ο.Σ.Κ.
Εισιτήρια προπωλούνται από το ταμείο του Παττιχείου, τηλ. 25 377277 και ηλεκτρονικά από τη Soldouttickets.com.cy

-
Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού
11 Δεκεμβρίου - 12 Δεκεμβρίου 2018
Σχετικά
Eurovision 2026 Ελλάδα: Στις 4 Ιανουαρίου η ανακοίνωση των 28 φιναλίστ
Η ανακοίνωση των τραγουδιών θα γίνει από την εκπομπή «Sing for Greece – Ελληνικός Τελικός 2026 – Οι φιναλίστ»
Η πιο cool ελληνική μπάντα κατεβαίνει Λευκωσία τις γιορτές
Ο Ηλίας Μπόγδανος μαζί με το συγκρότημά του, τους INCO, έρχονται Κύπρο
Η Ειρήνη Παπαδοπούλου έρχεται τις γιορτές στη Λευκωσία
Μία ανεβαστική εμφάνιση, με πολλές επιτυχίες
Γιάννης Διονυσίου και Γιάννης Παπαγεωργίου μαζί επί σκηνής
Γιορτάζουν την κυκλοφορία του δίσκου με τίτλο «Λακούβα» με μία εμφάνιση στη Λευκωσία
Χριστουγεννιάτικη μαγεία με Κωστή Μαραβέγια στη Λευκωσία
Ζούμε τον πιο γιορτινό ρυθμό των Χριστουγέννων με live μουσική, χορό και μαγεία για μικρούς και μεγάλους
Ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης και η Βιολέτα Ίκαρη έρχονται «Βόλτα» στην Κύπρο
Μια μοναδική μουσική εμπειρία, γεμάτη δυνατές στιγμές και συγκίνηση.
Dani Gambino: Βάζει φωτιά στις γιορτές! Η πιο εκρηκτική συναυλία στην Κύπρο την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου!
Οι Γιαγκίνηδες θα στήσουν μία μεγάλη (λαϊκορεμπέτικη) γιορτή στην Αγία Βαρβάρα
Το πιο φρέσκο ρεμπετολαϊκό σχήμα, έρχεται Κύπρο
Eurovision 2026: Αυτές είναι οι 35 χώρες που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό
Η επίσημη ανακοίνωση της διοργάνωσης - Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό συμμετοχών στην ιστορία του διαγωνισμού
Λούκας Γιώρκας, στο Maestro Live Stage!
Ένα αλλιώτικο μουσικό ταξίδι, που δεν πρέπει να χάσεις!
Τα πρώτα στοιχήματα για τον νικητή της Eurovision 2026
Φαβορί το Ισραήλ, σε ποια θέση είναι η Ελλάδα και η Κύπρος;
Νίκος Κουρκούλης και Χριστίνα Σάλτη σε μια μεγάλη live βραδιά
Μια εκρηκτική μουσική βραδιά που θα γράψει τον Δεκέμβρη με ένταση και παλμό