Θέατρο , News

Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης Στέφανος Κοτσίκος

Έζησε και εργάστηκε πολλά χρόνια στην Κύπρο, στον ΘΟΚ, την ΕΘΑΛ και το Θέατρο Ένα.

Δημοσιεύτηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2018

Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή σε ηλικία 68 ετών ο σκηνοθέτης Στέφανος Κοτσίκος, ο οποίος έζησε και εργάστηκε πολλά χρόνια στην Κύπρο, στον ΘΟΚ, την ΕΘΑΛ και το Θέατρο Ένα.
 
Η πιο πρόσφατη παράστασή που σκηνοθέτησε στην Κύπρο ήταν η «Όπερα της Πεντάρας» του Μπέρτολντ Μπρεχτ το 2013 στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ.
 
Στον οργανισμό σκηνοθέτησε επίσης τις παραστάσεις «Περί έρωτος και άλλων τινών» του Μ. Μπρεχτ (1998), «Ο Έβρος απέναντι» (2000), «Οι Σιδεράδες» του Μ. Νίκολιτς (2004), «Μήδεια» της Κ. Βολφ (2005), «Καλοκαίρι και καταχνιά» (2007), Φήμες του Νιλ Σάιμον (2010)
 
Ο Κοτσίκος γεννήθηκε το 1950. Υπήρξε μαθητής του Καρόλου Κουν στο Θέατρο Τέχνης και του Πιέρ Βιντάλ- Νακέ, στην Ανωτάτη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Παρισιού.
 
Συνεργάστηκε ως ηθοποιός με το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, το Λαϊκό Πειραματικό Θέατρο του Λεωνίδα Τριβιζά και τον Θίασο του Δημήτρη Χόρν έως το 1980, οπότε και μετοίκισε στο Παρίσι όπου ζούσε μόνιμα.
 
Έχει σκηνοθετήσει έργα των Ευριπίδη, Πλαύτου, Λυκόφρονα, Ζώρζ Φεντό, Λουίτζι Πιραντέλλο, Ευγένιου Ιονέσκο, Μπέρτολτ Μπρέχτ, Ζαν Κοκτώ, Τενεσσή Ουϊλλιαμς, Μπριζίτ Ζακ, Κριστιάν Συμεών, Εβελύν Φαλλώ / Ζαν- Ζακ Ζιλμπερμάν, Μίκλος Λάζλο, Ερνστ Λιούμπιτς, Χάρτ και Χάουπτμαν, Ντούσαν Κοβάσεβιτς, Μίλος Νίκολιτς, Κρίστα Βόλφ, Γιάννη Ρίτσου, Νίκου Καζαντζάκη, Δημήτρη Κεχαϊδη, Ελένης Χαβιαρά, Μιχάλη Πιτένη, Ανδρέα Αραούζου, Γιώργου Παφίλη, Δημήτρη Ρέππα – Θανάση Παπαθανασίου για το Théâtre des Sources, το Théâtre du Bestaιre, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Φεστιβάλ Αθηνών, το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, το Φεστιβάλ Δωδώνης, τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα Καλαμάτας, Λάρισας, Ιωαννίνων και Κοζάνης, την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006, τον Τεχνοχώρο / Ομάδα Θέαμα, το Νέο Θέατρο, τον Οργανισμό Σχεδιάγραμμα, το Βαφοπούλειο Κέντρο Θεσσαλονίκης, τα θέατρα Διάνα, Γκλόρια και Ακάδημος στην Αθήνα.
 
Διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων.
 
Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Σκηνοθεσίας του Α΄ Φεστιβάλ Νέων Θιάσων της πόλης Λε Πεκ της Γαλλίας και με το Μετάλλιο του Δήμου Ιωαννίνων.
 
Η κηδεία του τελείται την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στις 1μ.μ. στη Σαλαμίνα. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close