Eating News , Εστιατόρια

Απόψε πάμε για παραδοσιακή goulash σε δύο στέκια

Απόψε απολαμβάνουμε παραδοσιακήουγγρική κουζίνα στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2018

Σε περίπτωση που δεν ξέρεις τι είναι το goulash και έκανες "κλικ" για να μάθεις, αρκεί να σου πω ότι πρόκειται για ένα χειμωνιάτικο πιάτο από την Ουγγαρία.

Το φαγητό ‘Goulash’ είναι από τα πλέον παραδοσιακά της Ουγγρικής κουζίνας και φτιάχνεται με κρέας μοσχάρι μαγειρεμένο με πατάτες, λαχανικά, ντομάτα, πράσινες πιπεριές και πολύ πάπρικα.

Συνδυάζεται ιδανικά με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και καλή παρέα!

Τώρα που ξέρουμε τι θα φάμε έμεινε να πάμε σε 2 στέκια που ανακοίνωσαν από νωρίς ότι το βράδυ της Πέμπτης 27 Δεκεμβρίου θα το σερβίρουν! 

Στην πρώτη περίπτωση, λαχταριστή σούπα goulash θα φτιάξει η Babylon bar Nicosia (22665757), μία από τις πιο παλιές και δημοφιλείς pubs της πρωτεύουσας, που αποτελεί μέχρι σήμερα διαχρονικό στέκι.

Στη δεύτερη περίπτωση το δημοφιλές πιάτο της Ουγγαρίας θα σου το ετοιμάσουν, όπως ακριβώς το φτιάχνουν στην πατρίδα τους, οι δύο Ούγγροι σεφ που ζουν και εργάζονται μόνιμα στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια, έχοντας μάλιστα  ενώσει τις δυνάμεις τους ανοίγοντας ένα μικρό μαγαζάκι με γευστικές λιχουδιές, το Oliver's kitchen.

Οι δύο σεφ θα σου σερβίρουν το παραδοσιακό πιάτο στα καλύτερά του στο Καφενέυ στη Γενεθλίου Μιτέλλα στη Λεμεσό, σε ένα pop up kitchen που αρχίζει στις 19.00. 

Άλλωστε αυτό το παραδοσιακό ουγγρικό πιάτο αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς μερικά απλά συστατικά, αν μαγειρευτούν σωστά, μπορούν να αποδώσουν μια απίστευτη γεύση. Και παρόλο που υπάρχουν πολλές παραλλαγές της ουγγρικής σούπας Goulash, κάθε μάγειρας το κάνει κάπως διαφορετικό. Αν και αυτή τη φορά είναι τόσο παραδοσιακή όσο γίνεται. Μια αυθεντική συνταγή από την καρδιά της Ουγγαρίας!

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close