Things to Do , Εκδηλώσεις

Flying Away Art & Music Festival 2013

Το φεστιβάλ Flying Away επανέρχεται φέτος, για 4η συνεχή χρονιά, ακόμη πιο ανανεωμένο και δημιουργικό!

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουλίου 2013

Μπαίνοντας στην 8η έκδοσή του, υπόσχεται στο κοινό που το αγάπησε και το έχει στηρίξει, να εμφυσήσει και φέτος, ένα άκρως δημιουργικό αέρα στη πόλη όπου διεξάγεται. Τα ταλέντα και οι δεξιότητες των δημιουργών που λαμβάνουν μέρος θα αποδείξουν για ακόμη μία φορά πως μπορούν να μεταμορφωθούν σε ασπίδα, στους καιρούς που διανύουμε.
The Reborn!
Το φετινό F.A.F. που θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Αυγούστου έως και τις 08 Σεπτεμβρίου, θα περιλαμβάνει ένα κράμα εκδηλώσεων με πτυχές που αφορούν στη μόδα, χειροτεχνίες-κόσμημα, ζωγραφική, illustration, video art, ντοκιμαντέρ και θέατρο.
Το φεστιβάλ θα ανοίξει με το εναρκτήριο pre-party, το οποίο θα επενδύσει μουσικά η Dj De La Ioakim η οποία έρχεται αποκλειστικά και μόνο για το φεστιβάλ, από την Μεγάλη Βρετανία. Τα decks, στη συνέχεια, θα αναλάβει ο Ανδριανός Παπαδέας, απ’ τους σημαντικότερους DJs  και παραγωγούς της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Στις 2 Σεπτεμβρίου το σκηνικό μεταφέρεται στη Σχολή Καλών Τεχνών Αιγαία, όπου διεξάγεται μία εναλλακτική έκθεση τέχνης που συνδυάζει σύγχρονα έργα νέων ταλαντούχων και παλαιότερων αναγνωρισμένων καλλιτεχνών. Στο χώρο θα υπάρχει ζωντανή οπτικοακουστική εκτέλεση ambient μουσικής από τους Chris & Terry, ενώ στη συνέχεια τα μουσικά ακούσματα επιλέγει o Tony Cusack.
Στις 3 Σεπτεμβρίου, μεταφερόμαστε στη Τάφρο της Πύλης Αμμοχώστου για το Video Showcase, ένα είδος θερινού σινεμά, το οποίο θα προβάλει σε πρώτη φάση μια συλλογή από video art projects, animation, δημιούργημα ταλαντούχων παραγωγών ταινιών. Σε δεύτερη φάση θα προβληθούν δύο άκρως ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ, το αμφιλεγόμενο κομμάτι του Ιβάν Χαραλάμπους που πραγματεύεται τις μάταιες προσπάθειες επαναπροσέγγισης και το πολυβραβευμένο "Raw Material" του Έλληνα Χρίστου Καρακέπελη.
Την αμέσως επόμενη μέρα, Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, το φεστιβάλ σε συνεργασία με το Θέατρο Ένα, παρουσιάζει την επιτυχημένη κωμωδία των Ρέππα & Παπαθανασίου "Ράους: Ούστ Απο Δω" σε παραγωγή του Ανδρέα Αραούζου. Οι θεότρελες καταστάσεις στις οποίες οι συγγραφείς ταλαιπωρούν τους οκτώ τους ήρωες, δε θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρες για την Κύπρο και τις μέρες που διανύουμε.
Το τριήμερο 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου, το φεστιβάλ επανέρχεται στην παραδοσιακή του μορφή, στο γήπεδο Ορφέα στη Λευκωσία, όπου γύρω στους 100 και πλέον καλλιτέχνες, επιδεικνύουν τις δημιουργίες τους σε ειδικά διαμορφωμένα "μαγαζάκια".
Αυτή όμως είναι μόνο η μισή ιστορία, καθώς το φετινό φεστιβάλ έχει να επιδείξει εξαιρετικά ενδιαφέρουσες μουσικές παραστάσεις. Φιλοξενούμενος την πρώτη μέρα του φεστιβάλ ο εναλλακτικός Κωνσταντίνος Βήτα, πρώην μέλος του συγκροτήματος Stereonova, που για πρώτη φορά παίζει ζωντανά στην Κύπρο. Δεύτερη μέρα και μερικοί από τους πιο αγαπητούς dj’s, δημιουργούν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα με ηλεκτρονικά ακούσματα. Η λήξη του φεστιβάλ, γίνεται στις 8 Σεπτεμβρίου με τον πιο ιδιαίτερο και chill out τρόπο. Στη σκηνή ανεβαίνει το Ελληνικό συγκρότημα GAD!
Και μην ξεχνάτε ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το φεστιβάλ πλαισιώνεται από τα ανάλογα after-parties, με πιο χαρακτηριστικό εκείνο του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου στη Μουσική Σκηνή RED, με τον γνωστό dj της Hot Creations, Danny Daze.

Info: Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να το βρείτε στο www.facebook.com/FlyingAwayFestival.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close